|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1406396 6]też słyszałam o tym. i słyszałam, że nie każdy do tego się nadaje. i w to jestem skłonna uwierzyć, bo nie każdy jest może otwarty na pewne sprawy. chociażby tzw. sny prorocze nie każdemu się trafiają. o ile niektóre nawet bardzo poważne rzeczy łatwo jest przewidzieć samą chłodną logiką, o tyle niektórych nie da się przewidzieć nawet w najśmielszych rozmyślaniach, a mimo to ludzie w jakimś stopniu je przewidują.[/QUOTE]
Zastanawiam się, co będzie, jeśli Fieduk faktycznie przewidzial powódź, i faktycznie zaleje 9 września Kłodzk - wtedy zapewne pojawią się głosy "każdy kto się interesuje czymśtam mógł to przewidzieć, żadna nowość, blablabla" ![]() Poza tym - ja uważam, że można się "wyćwiczyć" w zaglądaniu na drugą stronę. Tylko nie każdy kto to robi wie, co mu grozi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | ||
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może nie wolno z powodu jakiegoś przesądu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Lady of Harley-Davidson
|
a jeszcze chcialam Was zapytac: czy wierzycie w to, ze zmarli z rodziny czy przyjaciele, moga nam pomagac w zyciu doczesnym? albo w jakis sposob pokazywac swoja obecnosc? /nie chodzi mi o pokazywanie sie naoczne, ze tak powiem
![]()
![]() |
#1205 |
Wtajemniczenie
|
Zmarli? Nie bardzo. Wierzę, że mają lepsze rzeczy do roboty.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Rozeznanie
|
Osobiście-nie sztuka zobaczyć i uwierzyć,ale wierzyć nie widząc...
![]()
![]() |
#1207 |
Lady of Harley-Davidson
|
jak bylam calkiem mala to ogladalam kiedys album ze zdjeciami mojej babci. i znalazlam zdjecie 'cioci' - tak mi mama powiedziala. tzn ta 'ciocia' juz kupe lat nie zyla, ale zdjecie bylo z czasow jak moze miala ze 30lat. pamietam, ze patrzylam na nia jak w obrazek mowilam ze jest piekna, najpiekniejsza na swiecie itp.
wyjechalismy od babci, a mi podobno snila sie ta ciocia [mama mowila, ja tego nie pamietam] - opowiadalam ze byla bardzo mila dla mnie i woole tym podobne rzeczy ![]() potem podroslam, zapomnialam. babcia zmarla, i jej album trafil do nas. kiedys go przegladajac [moze z 16lat mialam] znalazlam to zdjecie. przypomnialo mi sie, ze mowilam ze ta 'ciocia' jest taka piekna i ze sie z nia bawilam we snie ![]() nie uwazacie ze to takie troche smiesznie - dziwne? a zdjecie mam do dzis w albumie, zawsze jak je widze to sie usmiecham i prawie mam wrazenie ze ta ciotka tez sie do mnie usmiecha ![]() p.s. i teraz wcale nie uwazam zeby byla piekna. tzn nie jest brzydka, ale na pewo ie jest jakas pieknoscia ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- a bylas moze w tym zamku w Sztynorcie? tam jest mega klimat, co roku jak jeste na zaglach na Mazurach to ze znajomymi tam idziemy. i jeszcze sa busynki przy - w stodole jakas knajpe zrobili, ale jest jeszcze kapliczka i jakies inne budynki. klimat swietny ![]() [raz prawie wlecialam przez dziure 2m w dol ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1208 |
Konto usunięte
|
czy ja wiem... myślę, że dzieci inaczej postrzegają świat, są bardziej impulsywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiście miałam z tym do czynienia,tak jak mój mąż. mąż jest kierowcą TIR-a,miał brata,ktory zginał w zwykłym wypadku samochodowym. mąż często zartuje i mówi-SYLWUŚ PILNUJ MNIE NA DRODZE. dwukrotnie go obudził w trakcie jazdy szarpnięciem ,kiedy niebezpiecznie zjeżdżał na pobocze ze zmęczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Lady of Harley-Davidson
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1255337 3]tak się zastanawiam... co może oznaczać widzenie takich drobnych kuleczek w powietrzu, często skupionych w jakieś kształty? są naprawdę drobne, widzę je od dziecka
![]() i uprzedzając życzliwych ( ![]() ![]() a to nie jest struktura gąbczasta oka? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- moj ojciec tez jest kierowca TIRa. opowiadal mi taka sutyacje: jednie normalnie w trase, juz byl zmeczony, ale jechal caly czas bo mu zostalo niewiele czasu do pauzy. nagle zobaczyl katem oka, ze ktos obok niego siedzi. spojrzal, a tam jego kumpel z wioski. patrzy na niego, mruga mruga i pyta: 'stary, co ty tu robisz? skad sie wziales?!' a kumpel: 'zasnales za kierownica' ojciec w tym momencie otworzyl oczy i okazalo sie ze rzeczywiscie zasnal za kierownica, prawdopodobnie tylko na sekunde, bo jechal normlanie prosto przed siebie na autostradzie - nie zjechal, nic sie nie stalo. rano okazalo sie, ze ten kumpel zmarl w nocy, bo dostal wylewu, czy cos takiego.
![]() |
#1213 |
Konto usunięte
|
nie wiem, co to jest, ale mam to jedynie od czasu do czasu. i już niemal skłonna byłam uwierzyć koleżance w pola energetyczne, bo o dziwo miewam to zazwyczaj w określonych miejscach
![]() a ta historia... jak ktoś ładnie umie w słowa ubierać jak najbardziej nadaje się na dreszczowca ![]() Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2009-09-04 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj nareszcie owa rozchwytywana wróżka, o której pisałam wcześniej, znalazła dla mnie czas. I po półgodzinnej wizycie stwierdzam, że doskonale rozumiem skąd ta świetna opinia. Dawno nie spotkałam tak ciepłej i sympatycznej kobiety i która ma na dodatek tak rozwiniętą intuicję ![]() ![]() Jednak wróżka-psycholog to prawdziwy skarb!
![]() |
![]() |
#1215 |
Konto usunięte
|
tak, to na pewno
![]() macie może jakieś sprawdzone linki do poczytania o tarocie? albo jakieś tytuły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Lady of Harley-Davidson
|
mam taka sytuacje w tej chwili, nie wiem czy nie bedziecie sie smialy - stad bylo moje poprzednie pytanie - mieszkam od miesiaca w mieszkaniu po moich dzidkach, oni juz nie zyja pare lat, ieszkanie bylo wynajmowane, a teraz ja se tu wprowadzilam. i... mam wrazenie, ze czuje tu mojego dziadka. babci nie, ale dziadka tak. raz jak spalam, to snilo mi sie, ze dziadek chodzil po domu i ogladal wszystko jak teraz wyglada [po remoncie] i wszedl do nie do pokoju i widzial jak spalam. [w sensie, ze ja jakby stalam z boku i widzialam siebie - spiaca i dziadka ktory na mnie patrzy]. wogole mam wrazenie, ze odczuwam jego pozytywna energie w tym mieszkaniu... myslicie ze jest to w jakis sposob mozliwe, czy kompletna glupota i sobie wmawiam?
aha, i jeszcze chcialam dodac, ze mieszkam tu praktyczne sama, i nie odczuwam zadnego leku z tego powodu, ze czuje jego obecosc...
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie raz w jej programie widziałam domowe duszki.jeśli sa dobre,a włascicielom nie przeszkadzają to je zostawia. opiekuja się tym domem i ta osoba. niekażdy może wyczuć taką energie,tylko ludzie wrażliwi odczuwają taka obecność. więc jeśli nie przeszkadza obecność dziadka to zostaw to w spokoju. mnie osobiście przeszkadzałoby ,gdybym myslała,że dziadek może patrzec naprzykład na mój sex ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() dzieki za odp dziewczyny, to mnie podbudowalyscie, bo opowiadalam o tym mamie i stwierdzila ze mam cos nie tak z glowa ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
Zanęcił, czyli chciał coś ukraść.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was umie stawiać tarota? Bardzo chętnie bym się wtedy do którejś odezwała na pw..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Konto usunięte
|
pewnie tak, ja na razie tylko szukam info o tarocie, można powiedzieć, że jestem wiedźmą na praktykach
![]() całkiem sporo umie stawiać tarota, ale i sporo zrezygnowało z tej umiejętności... dopiero po wizycie na innym wątku coś sobie przypomniałam.... gdy byłam jeszcze dzieckiem pewna pani powiedziała mi, że rozkocham mężczyznę zasadą "od żołądka do serca" i pozostawię mu pamiątkę po sobie. wydało mi się to bardzo dziwne, bo owej osoby wcale nie znałam, a jak małe dziecko może rozkochać faceta? ![]() teraz jednak robię mniej więcej to samo, co ona powiedziała. nie żebym specjalnie wsłuchałam się w to - po prostu lubię gotować i myślę, że to dobrze mi wychodzi. poza tym jestem wegetarianką i nie do każdego baru dam się zaprowadzić. bo w większości mogę jeść tylko skromne sałatki. tak więc gotuję po swojemu - a gotuję dosyć... oryginalnie ![]() Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2009-09-05 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1408372 6]pewnie tak, ja na razie tylko szukam info o tarocie, można powiedzieć, że jestem wiedźmą na praktykach
![]() całkiem sporo umie stawiać tarota, ale i sporo zrezygnowało z tej umiejętności... dopiero po wizycie na innym wątku coś sobie przypomniałam.... gdy byłam jeszcze dzieckiem pewna pani powiedziała mi, że rozkocham mężczyznę zasadą "od żołądka do serca" i pozostawię mu pamiątkę po sobie. wydało mi się to bardzo dziwne, bo owej osoby wcale nie znałam, a jak małe dziecko może rozkochać faceta? ![]() teraz jednak robię mniej więcej to samo, co ona powiedziała. nie żebym specjalnie wsłuchałam się w to - po prostu lubię gotować i myślę, że to dobrze mi wychodzi. poza tym jestem wegetarianką i nie do każdego baru dam się zaprowadzić. bo w większości mogę jeść tylko skromne sałatki. tak więc gotuję po swojemu - a gotuję dosyć... oryginalnie ![]() Bo widzisz - gdy zaczynasz wróżyć, widzisz więcej, i nie zawsze to, co byś chciała. I jak najbardziej, można to tak potraktować. ![]() Swoją drogą - ciekawa jestem tych oryginalnych rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Konto usunięte
|
bo u mnie jest ważna jedna zasada - nie bazować w kółko na tej samej rzeczy. wiadome, że jak ktoś w kółko będzie wcinał jakieś tam sojowe czy jajecznice, nie pociągnie długo psychicznie
![]() ja gotuję niekonwencjonalnie, a z przepisów korzystam tylko okazjonalnie ![]() ale wracając do tematu - macie może jakąś sprawdzoną lekturę do poczytania o tarocie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałam, że Chrzanowska jest dobra.
W ogóle radziłabym Ci zakręcić się na jakimś forum tematycznym, o tarocie, ezoteryce czy dywinacji; z pewnością znajdziesz tam wiele informacji, więcej niż na Wizażu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Konto usunięte
|
kręcę się, być może już ktoś mnie na takowych widział pod różnymi nickami, nie wnikam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Chciałabym do Was dołączyc, można?
Mam takie pytanie. Czy łączycie wiarę w magie, praktyki magiczne z religią chrześcijańską? Czy może są wśród Was neopoganki? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
Wierzę w siłę ludzkiej myśli, która sama tworzy bogów, byty i że to ona stoi za tymi wszystkimi cudami niecudami. Co za tym idzie - bogowie Wicca też są wytworami ludzkiej wyobraźni. Być może mogą się usamodzielnić? Kto to wie.
Z chrześcijaństwem łączą mnie tylko papierki chrztu, komunii i bierzmowania. Zastanawiam się nad apostazją. Bardziej interesuje mnie buddyzm, nie wierzę w boga chrześcijaństwa, który jest miłością, ale jeśli robisz coś nie po jego myśli dostaniesz kopa w dupę i tyle będzie miłości. "Jest Bogiem zazdrosnym i gniewnym", taa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam jednak, że dużo osób które uważają się za chrześcijan ciągnie do czarostwa i jestem ciekawa jak to łączą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
Ciekawy wątek, a więc i ja się przyłączam
![]() Kręcą mnie wampiry, tajemnice, noc, mgła..., stare domy, strychy, ruiny zamków, przedwojenne piwnice, stare książki, amulety, stare cmentarze, księżyc, ech- wiele by wymieniać ![]() Mało tego, a jest to przeze mnie bardzo pożądane... Może znacie jakiś tytuły? Pozdr wiedźmy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.