...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat... - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 20:02   #1201
illuvies
Wtajemniczenie

Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1406396 6]też słyszałam o tym. i słyszałam, że nie każdy do tego się nadaje. i w to jestem skłonna uwierzyć, bo nie każdy jest może otwarty na pewne sprawy. chociażby tzw. sny prorocze nie każdemu się trafiają. o ile niektóre nawet bardzo poważne rzeczy łatwo jest przewidzieć samą chłodną logiką, o tyle niektórych nie da się przewidzieć nawet w najśmielszych rozmyślaniach, a mimo to ludzie w jakimś stopniu je przewidują.[/QUOTE]

Zastanawiam się, co będzie, jeśli Fieduk faktycznie przewidzial powódź, i faktycznie zaleje 9 września Kłodzk - wtedy zapewne pojawią się głosy "każdy kto się interesuje czymśtam mógł to przewidzieć, żadna nowość, blablabla"

Poza tym - ja uważam, że można się "wyćwiczyć" w zaglądaniu na drugą stronę. Tylko nie każdy kto to robi wie, co mu grozi.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 14:37   #1202
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
i mi zawsze mówiła- nie rzucaj włosów na wiatr a ja pytam czemu
a ona- nie powiem

co to oznacza ze wyłysieje?

lubie sie czesac na podwórku i zreszta latem ptaszki gniazdo uwiją pożytecznie
ktoś cś wie na ten temat? to byl tylko taki tekst, czy ma jakies podloze? bardzo mnie to ciekawi.

Cytat:
Napisane przez joplin Pokaż wiadomość
Właśnie niektóre źródła podają, że nasze ciało z duszą łączy nić, dzięki której na pewno da się wrócić do swojego ciała, niektóre znowu 'straszą', że wrócić do ciała wcale nie jest łatwo; już nie wiem komu wierzyć i które źródło bardziej wiarygodne, więc wolę nie próbować..
moj ojciec praktykowal oobe i powiedzial ze nie jest latwo, powiedzial tez ze mam tego kategorycznie nie probowac. akurat w tej kwestii go posluchalam
Stary 2009-09-04, 15:35   #1203
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
ktoś cś wie na ten temat? to byl tylko taki tekst, czy ma jakies podloze? bardzo mnie to ciekawi.
Jedyne o czym pomyślałam, to to, że Twoje włosy mogą trafić w niepowołane ręce i nie wiem co mogłaby dana osoba z nimi zrobić

Ale może nie wolno z powodu jakiegoś przesądu.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 16:42   #1204
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

a jeszcze chcialam Was zapytac: czy wierzycie w to, ze zmarli z rodziny czy przyjaciele, moga nam pomagac w zyciu doczesnym? albo w jakis sposob pokazywac swoja obecnosc? /nie chodzi mi o pokazywanie sie naoczne, ze tak powiem tylko dzwieki, przedmioty itp?/
Stary 2009-09-04, 17:00   #1205
illuvies
Wtajemniczenie

Zmarli? Nie bardzo. Wierzę, że mają lepsze rzeczy do roboty. Co innego anioł stróż.
Stary 2009-09-04, 17:07   #1206
izun
Rozeznanie

Osobiście-nie sztuka zobaczyć i uwierzyć,ale wierzyć nie widząc...
Stary 2009-09-04, 17:40   #1207
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

jak bylam calkiem mala to ogladalam kiedys album ze zdjeciami mojej babci. i znalazlam zdjecie 'cioci' - tak mi mama powiedziala. tzn ta 'ciocia' juz kupe lat nie zyla, ale zdjecie bylo z czasow jak moze miala ze 30lat. pamietam, ze patrzylam na nia jak w obrazek mowilam ze jest piekna, najpiekniejsza na swiecie itp.
wyjechalismy od babci, a mi podobno snila sie ta ciocia [mama mowila, ja tego nie pamietam] - opowiadalam ze byla bardzo mila dla mnie i woole tym podobne rzeczy mowilam ze sie z nia bawie w ty snie itp. to trwalo oze z rok.
potem podroslam, zapomnialam. babcia zmarla, i jej album trafil do nas. kiedys go przegladajac [moze z 16lat mialam] znalazlam to zdjecie. przypomnialo mi sie, ze mowilam ze ta 'ciocia' jest taka piekna i ze sie z nia bawilam we snie zapytalam mame jak to bylo, i powiedziala, ze ta kobieta nie byla zadna moja ciotka, tylko przyjaciolka babci z czasow mlodosci. bardzo lubila dzieci, ale nie mogla miec swoich. na wszelkich urodzinach itp zabawiala dzieci znajomych. niestety, pewnego dnia [jakmoja mama byla jeszcze mala] poklocila sie strasznie z moja babcia i przestaly sie do siebie odzywac. zupelnie stracily kontakt.
nie uwazacie ze to takie troche smiesznie - dziwne?
a zdjecie mam do dzis w albumie, zawsze jak je widze to sie usmiecham i prawie mam wrazenie ze ta ciotka tez sie do mnie usmiecha

p.s. i teraz wcale nie uwazam zeby byla piekna. tzn nie jest brzydka, ale na pewo ie jest jakas pieknoscia

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez euphoriall Pokaż wiadomość
lubię ruiny zamków oo tak takie miejsca są najlepsze
a bylas moze w tym zamku w Sztynorcie? tam jest mega klimat, co roku jak jeste na zaglach na Mazurach to ze znajomymi tam idziemy. i jeszcze sa busynki przy - w stodole jakas knajpe zrobili, ale jest jeszcze kapliczka i jakies inne budynki. klimat swietny
[raz prawie wlecialam przez dziure 2m w dol dziura byla moze na 30cm ale zarosnieta troche i nie zauwazylam zrobilam krok akurat tak ze ja przekroczylam jakbym wleciala nawet tylko 1 noga to bym zlamala jak nic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 17:42   #1208
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

czy ja wiem... myślę, że dzieci inaczej postrzegają świat, są bardziej impulsywne
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 17:44   #1209
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
o kuźwa ale wyczes
Stary 2009-09-04, 17:53   #1210
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze chcialam Was zapytac: czy wierzycie w to, ze zmarli z rodziny czy przyjaciele, moga nam pomagac w zyciu doczesnym? albo w jakis sposob pokazywac swoja obecnosc? /nie chodzi mi o pokazywanie sie naoczne, ze tak powiem tylko dzwieki, przedmioty itp?/
wierze.
osobiście miałam z tym do czynienia,tak jak mój mąż.
mąż jest kierowcą TIR-a,miał brata,ktory zginał w zwykłym wypadku samochodowym.
mąż często zartuje i mówi-SYLWUŚ PILNUJ MNIE NA DRODZE.
dwukrotnie go obudził w trakcie jazdy szarpnięciem ,kiedy niebezpiecznie zjeżdżał na pobocze ze zmęczenia.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 18:12   #1211
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
wierze.
dwukrotnie go obudził w trakcie jazdy szarpnięciem ,kiedy niebezpiecznie zjeżdżał na pobocze ze zmęczenia.
Aż się milej robi, jak się takie rzeczy czyta (pośród setek strasznych dusznych historii).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 19:21   #1212
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1255337 3]tak się zastanawiam... co może oznaczać widzenie takich drobnych kuleczek w powietrzu, często skupionych w jakieś kształty? są naprawdę drobne, widzę je od dziecka
i uprzedzając życzliwych (), byłam u okulisty i z oczami nie ma to wiele wspólnego, bo mam je w dobrym stanie. znajoma mi mówiła, że ma to związek z polem energetycznym... nie wiem, ile w tym prawdy, bo nie wiem nawet nic o istnieniu takich pól [/QUOTE]
a to nie jest struktura gąbczasta oka? ja tak mam tez

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

moj ojciec tez jest kierowca TIRa. opowiadal mi taka sutyacje:
jednie normalnie w trase, juz byl zmeczony, ale jechal caly czas bo mu zostalo niewiele czasu do pauzy. nagle zobaczyl katem oka, ze ktos obok niego siedzi. spojrzal, a tam jego kumpel z wioski. patrzy na niego, mruga mruga i pyta: 'stary, co ty tu robisz? skad sie wziales?!' a kumpel: 'zasnales za kierownica' ojciec w tym momencie otworzyl oczy i okazalo sie ze rzeczywiscie zasnal za kierownica, prawdopodobnie tylko na sekunde, bo jechal normlanie prosto przed siebie na autostradzie - nie zjechal, nic sie nie stalo. rano okazalo sie, ze ten kumpel zmarl w nocy, bo dostal wylewu, czy cos takiego.
Stary 2009-09-04, 19:27   #1213
Konto usunięte

nie wiem, co to jest, ale mam to jedynie od czasu do czasu. i już niemal skłonna byłam uwierzyć koleżance w pola energetyczne, bo o dziwo miewam to zazwyczaj w określonych miejscach ostatecznie spróbuję wymienić moją okulistkę, ale myślę, że to nieszkodliwe.

a ta historia... jak ktoś ładnie umie w słowa ubierać jak najbardziej nadaje się na dreszczowca

Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Czas edycji: 2009-09-04 o 19:29
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 19:30   #1214
Immaginary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
wierze.
Nareszcie jakaś przyjemna ingerencja ducha w życie człowieka

Dzisiaj nareszcie owa rozchwytywana wróżka, o której pisałam wcześniej, znalazła dla mnie czas. I po półgodzinnej wizycie stwierdzam, że doskonale rozumiem skąd ta świetna opinia. Dawno nie spotkałam tak ciepłej i sympatycznej kobiety i która ma na dodatek tak rozwiniętą intuicję Na podstawie oględzin moich dłoni podała cała charakterystykę mojej osoby (która notabene, zgadzała się w 100%) i postawiła wyjątkowo optymistycznego (jak na mnie) tarota. Aż się człowiekowi cieplej robi na duszy, gdy sobie pomyśli, że chociaż 1/2 z tego może dojść do skutku
Jednak wróżka-psycholog to prawdziwy skarb!
Stary 2009-09-04, 19:36   #1215
Konto usunięte

tak, to na pewno
macie może jakieś sprawdzone linki do poczytania o tarocie? albo jakieś tytuły?
Stary 2009-09-04, 19:47   #1216
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

mam taka sytuacje w tej chwili, nie wiem czy nie bedziecie sie smialy - stad bylo moje poprzednie pytanie - mieszkam od miesiaca w mieszkaniu po moich dzidkach, oni juz nie zyja pare lat, ieszkanie bylo wynajmowane, a teraz ja se tu wprowadzilam. i... mam wrazenie, ze czuje tu mojego dziadka. babci nie, ale dziadka tak. raz jak spalam, to snilo mi sie, ze dziadek chodzil po domu i ogladal wszystko jak teraz wyglada [po remoncie] i wszedl do nie do pokoju i widzial jak spalam. [w sensie, ze ja jakby stalam z boku i widzialam siebie - spiaca i dziadka ktory na mnie patrzy]. wogole mam wrazenie, ze odczuwam jego pozytywna energie w tym mieszkaniu... myslicie ze jest to w jakis sposob mozliwe, czy kompletna glupota i sobie wmawiam?
aha, i jeszcze chcialam dodac, ze mieszkam tu praktyczne sama, i nie odczuwam zadnego leku z tego powodu, ze czuje jego obecosc...
Stary 2009-09-04, 20:05   #1217
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
mam taka sytuacje w tej chwili, nie wiem czy nie bedziecie sie smialy - stad bylo moje poprzednie pytanie - mieszkam od miesiaca w mieszkaniu po moich dzidkach, oni juz nie zyja pare lat, ieszkanie bylo wynajmowane, a teraz ja se tu wprowadzilam. i... mam wrazenie, ze czuje tu mojego dziadka. babci nie, ale dziadka tak. raz jak spalam, to snilo mi sie, ze dziadek chodzil po domu i ogladal wszystko jak teraz wyglada [po remoncie] i wszedl do nie do pokoju i widzial jak spalam. [w sensie, ze ja jakby stalam z boku i widzialam siebie - spiaca i dziadka ktory na mnie patrzy]. wogole mam wrazenie, ze odczuwam jego pozytywna energie w tym mieszkaniu... myslicie ze jest to w jakis sposob mozliwe, czy kompletna glupota i sobie wmawiam?
aha, i jeszcze chcialam dodac, ze mieszkam tu praktyczne sama, i nie odczuwam zadnego leku z tego powodu, ze czuje jego obecosc...
częsrto oglądam program o medium LISY.
nie raz w jej programie widziałam domowe duszki.jeśli sa dobre,a włascicielom nie przeszkadzają to je zostawia.
opiekuja się tym domem i ta osoba.
niekażdy może wyczuć taką energie,tylko ludzie wrażliwi odczuwają taka obecność.
więc jeśli nie przeszkadza obecność dziadka to zostaw to w spokoju.

mnie osobiście przeszkadzałoby ,gdybym myslała,że dziadek może patrzec naprzykład na mój sex
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 20:12   #1218
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Uważam, że to jak najbardziej możliwe! Co więcej - jesteś szczęściarą Czytałam jedną historię, w której duchy (?) budziły właścicieli domu za każdym razem, gdy się ktoś zanęcił, a oni nie zamykali drzwi wejściowych... To chyba nawet na Strasznym wątku jest.
Stary 2009-09-04, 20:25   #1219
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Czytałam jedną historię, w której duchy (?) budziły właścicieli domu za każdym razem, gdy się ktoś zanęcił, a oni nie zamykali drzwi wejściowych... To chyba nawet na Strasznym wątku jest.
a co to znaczy, bo nie rozumiem?

dzieki za odp dziewczyny, to mnie podbudowalyscie, bo opowiadalam o tym mamie i stwierdzila ze mam cos nie tak z glowa i mam takich glupot nie opowiadac. ale z drugiej strony mysle ze tak to odebrala, bo bardzo kochala swojego ojca, byla do niego ogromnie przywiazana i strasznie przezyla jego smierc.
Stary 2009-09-04, 20:27   #1220
illuvies
Wtajemniczenie

Zanęcił, czyli chciał coś ukraść. Taki żargon domowy, może nie do końca zrozumiały przez postronnych, przepraszam.
Stary 2009-09-05, 00:35   #1221
Marzeniatko
Zakorzenienie

A czy któraś z Was umie stawiać tarota? Bardzo chętnie bym się wtedy do którejś odezwała na pw..

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 07:34   #1222
Konto usunięte

pewnie tak, ja na razie tylko szukam info o tarocie, można powiedzieć, że jestem wiedźmą na praktykach
całkiem sporo umie stawiać tarota, ale i sporo zrezygnowało z tej umiejętności...

dopiero po wizycie na innym wątku coś sobie przypomniałam.... gdy byłam jeszcze dzieckiem pewna pani powiedziała mi, że rozkocham mężczyznę zasadą "od żołądka do serca" i pozostawię mu pamiątkę po sobie. wydało mi się to bardzo dziwne, bo owej osoby wcale nie znałam, a jak małe dziecko może rozkochać faceta?
teraz jednak robię mniej więcej to samo, co ona powiedziała. nie żebym specjalnie wsłuchałam się w to - po prostu lubię gotować i myślę, że to dobrze mi wychodzi. poza tym jestem wegetarianką i nie do każdego baru dam się zaprowadzić. bo w większości mogę jeść tylko skromne sałatki. tak więc gotuję po swojemu - a gotuję dosyć... oryginalnie - i przy pierwszych potrawach zazwyczaj partner patrzy spod oka, pyta, co to jest... a przy kolejnych potrawach nawet nie pyta, tylko wcina. mimo że moje związki nie przetrwały, mam wielką satysfakcję - prawie każdego "nawróciłam" na wegetarianizm. chyba można to potraktować jako tę "pamiątkę po sobie" ?

Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Czas edycji: 2009-09-05 o 07:52
Stary 2009-09-05, 08:02   #1223
illuvies
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1408372 6]pewnie tak, ja na razie tylko szukam info o tarocie, można powiedzieć, że jestem wiedźmą na praktykach
całkiem sporo umie stawiać tarota, ale i sporo zrezygnowało z tej umiejętności...

dopiero po wizycie na innym wątku coś sobie przypomniałam.... gdy byłam jeszcze dzieckiem pewna pani powiedziała mi, że rozkocham mężczyznę zasadą "od żołądka do serca" i pozostawię mu pamiątkę po sobie. wydało mi się to bardzo dziwne, bo owej osoby wcale nie znałam, a jak małe dziecko może rozkochać faceta?
teraz jednak robię mniej więcej to samo, co ona powiedziała. nie żebym specjalnie wsłuchałam się w to - po prostu lubię gotować i myślę, że to dobrze mi wychodzi. poza tym jestem wegetarianką i nie do każdego baru dam się zaprowadzić. bo w większości mogę jeść tylko skromne sałatki. tak więc gotuję po swojemu - a gotuję dosyć... oryginalnie - i przy pierwszych potrawach zazwyczaj partner patrzy spod oka, pyta, co to jest... a przy kolejnych potrawach nawet nie pyta, tylko wcina. mimo że moje związki nie przetrwały, mam wielką satysfakcję - prawie każdego "nawróciłam" na wegetarianizm. chyba można to potraktować jako tę "pamiątkę po sobie" ?[/QUOTE]

Bo widzisz - gdy zaczynasz wróżyć, widzisz więcej, i nie zawsze to, co byś chciała.

I jak najbardziej, można to tak potraktować.
Swoją drogą - ciekawa jestem tych oryginalnych rzeczy - bo ja, jak próbuję gotować same wegetariańskie, to szybko mi się nudzą albo przestają smakować.
Stary 2009-09-06, 13:52   #1224
Konto usunięte

bo u mnie jest ważna jedna zasada - nie bazować w kółko na tej samej rzeczy. wiadome, że jak ktoś w kółko będzie wcinał jakieś tam sojowe czy jajecznice, nie pociągnie długo psychicznie
ja gotuję niekonwencjonalnie, a z przepisów korzystam tylko okazjonalnie korzystam z tego, co żywnie mi się podoba, albo co mam pod ręką. moje potrawy na pewno nie przypominają staropolskiej kuchni.

ale wracając do tematu - macie może jakąś sprawdzoną lekturę do poczytania o tarocie?
Stary 2009-09-06, 15:00   #1225
illuvies
Wtajemniczenie

Słyszałam, że Chrzanowska jest dobra.
W ogóle radziłabym Ci zakręcić się na jakimś forum tematycznym, o tarocie, ezoteryce czy dywinacji; z pewnością znajdziesz tam wiele informacji, więcej niż na Wizażu.
Stary 2009-09-06, 15:58   #1226
Konto usunięte

kręcę się, być może już ktoś mnie na takowych widział pod różnymi nickami, nie wnikam ale jestem zielonym kotem jeśli chodzi o tarot i wolę najpierw poczytać
Stary 2009-09-16, 14:02   #1227
mulholland
Raczkowanie

Chciałabym do Was dołączyc, można?

Mam takie pytanie. Czy łączycie wiarę w magie, praktyki magiczne z religią chrześcijańską? Czy może są wśród Was neopoganki?
mulholland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 14:11   #1228
illuvies
Wtajemniczenie

Wierzę w siłę ludzkiej myśli, która sama tworzy bogów, byty i że to ona stoi za tymi wszystkimi cudami niecudami. Co za tym idzie - bogowie Wicca też są wytworami ludzkiej wyobraźni. Być może mogą się usamodzielnić? Kto to wie.
Z chrześcijaństwem łączą mnie tylko papierki chrztu, komunii i bierzmowania. Zastanawiam się nad apostazją. Bardziej interesuje mnie buddyzm, nie wierzę w boga chrześcijaństwa, który jest miłością, ale jeśli robisz coś nie po jego myśli dostaniesz kopa w dupę i tyle będzie miłości. "Jest Bogiem zazdrosnym i gniewnym", taa.
Stary 2009-09-16, 14:26   #1229
mulholland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
nie wierzę w boga chrześcijaństwa, który jest miłością, ale jeśli robisz coś nie po jego myśli dostaniesz kopa w dupę i tyle będzie miłości. "Jest Bogiem zazdrosnym i gniewnym", taa.
W tym punkcie się z Tobą zgadzam w 100%.
Zauważyłam jednak, że dużo osób które uważają się za chrześcijan ciągnie do czarostwa i jestem ciekawa jak to łączą.
mulholland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 15:08   #1230
vinitha
Raczkowanie

Ciekawy wątek, a więc i ja się przyłączam
Kręcą mnie wampiry, tajemnice, noc, mgła..., stare domy, strychy, ruiny zamków, przedwojenne piwnice, stare książki, amulety, stare cmentarze, księżyc, ech- wiele by wymieniać No, a właśnie i horrory. I denerwują mnie te, gdzie sieka się ludzi i pływa w potokach krwi. Dlaczego coraz mniej tych o tematyce tajemnicy, historii, dramatu, tajemniczych zjawisk...
Mało tego, a jest to przeze mnie bardzo pożądane... Może znacie jakiś tytuły?

Pozdr wiedźmy (bez obrazy)

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości