|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa - zbiorczy!
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
HEJ DZIEWCZYNY MAM TAKIE PYTANIE czy ginekolog moze mi powiedziec na podstawie usg pochwowego czy plemniki dostały się do jajeczka owulacyjnego????? i doszło do zapłodnienia???? proszę o odpowiedz z góry dziękuje
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
może, po jakichs 4-5 tygodniach od stosunku.
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Marwari za odpowiedz
bardzo mi pomogłaś pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie pamiętam swoja pierwsza wizytę u ginekologa prawie sprzed 2 lat ; D stresa miałam przeogromnego, myslałam, że serce wyjdzie mi bokiem ; /
poszłam do ginekologa-faceta z polecenia koleżanki. jako, że byłam wtedy jeszcze niepełnoletnia bałam się, czy przepisze mi tabletki anty ; ) okazało się, że facet dośc sympatyczny, poopowiadał żarty, co by lżej wizyta mijała. na dzień dobry wykonał mi cytologie ; ) tabletki także przepisał, bez wiekszych problemów. aktualnie chodze już do kogos innego, ponieważ poprzednik miewał humory (trzeba było trafić na dobry dzień) i zaczęło mnie to irytować, że raz traktuje mnie po ludzku, a kiedy indziej jak nie powiem kogo ; ] ogólnie swoja pierwszą wizyte wspominam sympatyczne, profesjonalnie. dopiero potem zaczeło bywac rożnie, ale na szczeście jest juz okej ; ) |
|
|
|
|
#2136 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() za parę dni mam umówioną pierwszą wizytę i najbardziej co mnie przeraża to myśl jak sie wdrapię na ten przerażający fotel napiszcie proszę jak sie na niego wchodzi.Wiem,ze lekarz mi wszystko wytłumaczy,ale będę spokojniejsza jeśli będę wiedziała to wcześniej.Baaaaaaaaardzo dziękuję*
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Przyczajenie
|
a ja jestem ciekawa czy za pierwszym razem jak szlyście po tabletki to walilyscie tak prosto z mostu po co przyszlyscie czy moze cos o rutynowych badaniach najpierw sciemnialyscie?
Ostatnim razem jak bylam u ginekologa pierwszy raz to tak zrobilam, na pytanie co mnie sprowadza powiedzialam o tabletkacxh a lekarka spytala z oburzeniem czy ja jestem na cos chora?! i jak powiedzialam ze nie to odmowila przepisania tabletek ;/;/ zgroza za tydzien drugie podejscie u innego lekarza. |
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno odpowiedziałabym coś zgryźliwej lekarce...
|
|
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj odbyła się moja pierwsza wizyta u Pani ginelokog (chodzi tu o badanie) i zarazem ostatnia!!
Do ginekologa poszłam w maju tego roku , pani powiedziała mi że przepisze mi tabletki ale nie chce mnie badać bo jestem dziewicą i żebym przyszla na badanie jak zaczne współżyć. Zaczęłam współżyć- po 2 miesiącach poszłam na badanie. Wchodze do gabinetu , mówie że od rozpoczęcia współżycia mam problemy z pęcherzem, i czuje ból podczas stosunku ,a pani do mnie "to trzeba było myśleć, zanim zaczyna się współzyć, jest pani nieodpowiedzialna, to pani nie wie że na początku współżycia zawsze są problemy z pęcherzem?" mnie zatkało . . . później mówie pani grzecznie,że nie umiem wejść na ten fotel a pani do mnie " to nic trudnego, inne rzeczy pani potrafi a tego nie?" zrobiła mi jedynie cytologie i tyle . Nie zainteresowała się pęcherzem, a ja wyszłam z gabinetu zapłakana , byłam w takim szoku,że nie potrafiłam odpowiedzieć tej "pani" ![]() Gdy wychodziłam z gabinetu to akurat wchodziła kobieta ,która rejestruje z kartami , i usłyszałam jedynie słowa "jakie te dziewczyny teraz są głupie. . ." .
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2142 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Lekarze ktorzy robią łaske ze pracuja - coś o tym wiem. Ja po wyjsciu z gabinetu czulam sie troche jak zbity pies, zostalam tez 'uswiadomiona' o naturalnych metodach zapobiegania ciazy. A ja glupia smialam prosic o tabletki anty.. |
|
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie . Eh ja nasłuchałam się o tej Pani różnych rzeczy , że CZASAMI stawia złą diagnoze itd. . . ale że jest miła i można z nią porozmawiać o wszystkim. Wchodziłam do gabinetu zdenerwowana, zestresowana, (koleżanki opowiadały mi jak to zawsze ginekolog jest super, że wszystko tłumaczy ) . . .zawiodłam się.
Dlatego postanowiłam,że nie będę chodziła do tej Pani po tabletki , znajde sobie innego ginekologa -który będzie mnie traktował jak czlowieka NORMALNEGO , a nie jakiegoś szczyla . . .
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nim pójdę do jakiegoś lekarza, zawsze czytam opinie w necie : ) Mi też jest przykro że Cię tak potraktowano. A z pęcherzem to chyba można iść do rodzinnego, tak mi się wydaje że on coś na to zaradzi.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle.. co to za metoda? Dziewczyna chce rozpocząć wspólżycie, a lekarka jej mówi, ze ma przyjsc jak zacznie współżyc?? To młoda dziewczyna, chce się jak najlepiej zabezpieczyć przed niechcianą ciążą, a ginekolog poleca co? Stosowanie pękających gumek, czy może stosunek przerywany??? I czemu to ma niby służyc? ![]() Ja po takich komenatrzach, jakie ta Pani Ciebie uraczyła to bym zrobiła niezłą awanturę Ja pamiętam, jak pierwszy raz poszłam po tabsy do takiej baby ( a mialam wtedy 21 lat, wiec juz taką "gówniarą" nie byłam) - podobne teksty usłyszałam. Jako że byłam prywatnie, poszłam do pani rejestratorki i zażądałam zwrotu pieniędzy za wizytę, gdyż odmówiono mi przepisania tabletek, którą to odmowę nie poparto żadnymi badaniami, a w 'usługach' tej przychodni figurowała 'przepisywanie antykoncepcji'. Wiem, co to znaczy wyjść od gina ze łzami w oczach, ja po ww. wizycie wyszłam zapłakana, byłam oburzona i w ciężkim szoku. ale na szczęście to moja pierwsza wizyta nie była... dlatego nie zrażaj się, idź gdzie indziej Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2009-09-15 o 10:02 |
|
|
|
|
|
#2147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zreszta lekarz ci powie jak masz usiasc jak nie bedziesz wiedzial Powodzenie---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
A co za sciemnianie o badaniu jak kobieta ktora wspolzyje powinna sie badac???. Co chcialabys tabletki bez badania?? a cytologi i usg juz chcesz uniknac?? ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Tez wystawilabym tej lekarce opinie na http://www.znanylekarz.pl/!!! Chociaz ja poszlam do lekarza pomimo ze mial kilka zlych opini, poniewaz byly to opinie typu" badanie to horror u tej pani", "jest niedelikatna""ma humory" a takie opinie mnie troszke smiesza bo lekarz tez czlowiek i ma prwo miec gorszy nastroj, a badanie nie jest przyjemne wiec roznie to kobiety odbieraja. A ze w moim miescie sa tylko 3 kobiety tej specjalizacji, jedna byla na urlopie, jedna miala opinie koszmarna i w gronie znajomych i w necie to poszlam to tej ostatniej i okazalo sie ze jest sympatyczna. A badanie to zaden horor. |
|||
|
|
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko,że właśnie ta pani wynajumje pomieszczenie w przychodni i nie ma nikogo "nad sobą" .
|
|
|
#2149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
po badaniu powiedziałam, że chciałabym porozmawiać z nim o tabletkach przepisał bez problemu ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
ale nie możesz mówić że to Twoja ostatnia wizyta, niestety uraz będziesz miała, ale naprawdę istanieją NORMALNI lekarze polacam iść do mężczyzny !
|
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Ale do Izby Lekarskiej (czy czegoś takiego) możesz zgłosić jej karygodne zachowanie.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
pytanie może wydać się banalne no ale cóż... Kiedy powinnam udać się na pierwszą wizyte do ginekologa?? Słyszałam, że powinno się pójść pierwszy raz gdzieś 1-2 lata po rozpoczęciu miesiączkowania. U mnie się tak sprawa ma, że mam już od ok 4 lat. Pytałam mame czy nie powinnam się udać na pierwszą wizyte ale ona stwierdziła, że jak nic mi się nie dzieje to nie ma takiej potrzeby
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Nie, nie współżyje. |
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze twoja mama sama ma takie podejscie, ze jak cos sie dzieje to sie idzie do gina albo jak sie jest w ciazy, skoro uwazasz ze przyszedl czas bys poszla do lekarza idz. |
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
mnie mama nic nie mówiła że powinnam iśc itd i ubolewam nad tym bo powinna mi doradzic dopiero jak sama poszłam z własnej nie przymuszonej woli to wtedy dopiero "a dobrze że poszłaś przynajmniej wiesz że nic ci nie jest"
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Bo niestety w polskich domach nadal temat seksu, zdrowia intymnego jest tematem dabu
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
jak wybierzesz dobrego, polecanego gina to mimo braku współżycia wizyta Ci na pewno nie zaszkodzi a pozwoli "oswoić się" i wyrobi dobry nawyk chodzenia do ginekologa
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

napiszcie proszę jak sie na niego wchodzi.Wiem,ze lekarz mi wszystko wytłumaczy,ale będę spokojniejsza jeśli będę wiedziała to wcześniej.Baaaaaaaaardzo dziękuję*

To młoda dziewczyna, chce się jak najlepiej zabezpieczyć przed niechcianą ciążą, a ginekolog poleca co? Stosowanie pękających gumek, czy może stosunek przerywany??? I czemu to ma niby służyc?