Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 12:03   #361
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Ty to liczysz, ale mi wychodzi, że jeden tydzień Ci uciekł:

04-10.08 I tydzień
11-17.08 II tydzień
18-24.08 III tydzień
25-31.08 IV tydzień
01-07.09 V tydzień
08-14.09 VI tydzień

dziś jest 15.09 więc jest albo VI tyg. i 1 dzień, albo VII tydzień

Beta jest dobra, jeśli wychodzi na 6-7 tydzień.
wiec pasuje VI tyg. i 2 dni i inaczej nie widze

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Zaczynam miec stracha i to nie byle jakiego... zauważyłam, że nie odczuwam w ogóle, że jestem w ciąży, żadnych objawów oprócz częstszych wizyt w wuceciku i paru kilo więcej...czy to normalne?wg lekarza jestem w 7 tyg.
moja kuzynka jest teraz w 6 miesiacu i od samego poczatku nie ma żadnych dolegliwosci NIC !!!!!!!!!! oprócz siusiania pisałam do niej i sie pytałam a ona wiesz ja nawet zachcianek nie mam gdyby nie wystajacy brzusio to nikt by nie pomyslał ze ja w ciazy jestem 0 humorków nic poprostu nic teraz o juz czuje ruchy

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Ja też tylko siusiam ciągle i nic oprócz tego.... ale nie mam zamiaru się na zapas zamartwiać i Ty też nie powinnaś

a ja mam smaki ciagle mam na cs smaka i wcinam rózno ciekawe ile znów przybrałam Boje sie efektu jojo .......
mdłosci wiecznie chce mi sie spać mam humorki i to straszne

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:03   #362
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Witamy! Widzę, że mój podobnej wielkości do Twojego. Wczoraj był 7t2d CRL 9,4 mm a w ciągu tygodnia urósł 5 mm. Serducho 131/min
Masz jakieś specjalne wskazania do cotygodniowego usg? czy tak poprostu wyszło? Ja mam i zaczynam się trochę martwić, czy to jednak nie za często. Lekarz twierdzi, że nie...

A ja znów dziś się boję bo o 15 mam zadzwonić po wyniki: progesteron, beta i inne hormony. Ciężkie to nasze mamuśkowe życie... i pomyśleć, że już tak będzie zawsze

Dziewczyny jak to jest z kawą? Pijecie czasem? Ja sobie pozwalam raz, dwa razy w tygodniu na taką słabiutką z expresu z mlekiem. Co Wy na to?
nie mam chwilowo takich wskazań, po prostu za pierwszym razem nie trafiłam do swojego lekarza, wczoraj byłam już u swojego i zrobił usg. teraz najbliższe to pierwsze genetyczne w 11 tygodniu, właśnie będę się zapisywać, trochę się go boje powiem szczerze...

ja kawę piję, ale słaba i z dużą ilością mleka... chyba bez kawy to bym w ogóle nie wstała i nie dała rady funkcjonować

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:11   #363
Edzia400
Zakorzenienie

dafreen ja dokladnie tak jak ty duzo mleka i rozpuszczalna bo inaczej dnia bym nie zaczeła
gratuluje wszystkim nowo zafasolkowanym i tym którm wizyty u lekarza przebegły spokojnie i radosnie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:21   #364
Puma13
Zadomowienie

Basiak, ja piję rozpuszczalną kawusię z mlekiem i cukrem, jak tylko mnie najdzie ochota, ale nie więcej niż jedną dziennie. Zresztą, ja mam dość niskie ciśnienie, więc mi pomaga nie zasnąć na stojąco
Dafreen, Bydgoszczanka witajcie
Kitty, nie martw się brakiem objawów. Mnie na szczęście (na razie) też omijają wszystkie atrakcje. Czasami dopada mnie tylko zmęczenie. Nawet piersi mnie już nie bolą (bolały tylko dwa dni)
JaGaaaa, współczuję, ale na pewno dasz radę
Yolanda, ja już się pogubiłam z tymi tygodniami, muszę na spokojnie usiąść i poprzeliczać
Kropka, ten fissan jest dość tłusty, ale bez przesady, ja byłam z niego zadowolona, bo w końcu liczy się efekt końcowy.
Zgadnij_MS, bardzo sie cieszę, że wizyta wypadła ok.
Bela, mam nadzieję, że w tej ciąży nie dopadną cię żadne "niespodzianki"
Angkorcz, Faktycznie, coś dzisiaj musiało być w tej nocy nie tak, mnie plecy bolą od kilku dni, ale w nocy mnie tak nerka bolała, że nie spałąm pół nocy.
Itakasia, kciuki za betę
Biricchina, dobrze, że wyniki są ok Ja też mam kota, mam nadzieję, że niczym mnie nie zarazi. Odkąd wiem o ciąży, to jej kuwetę omijam szerokim łukiem, a owoce i warzywa, to wiadomo, że się myje, więc myślę, że nic fasolce nie grozi.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Edzia, ja też mam ochotę czasami na coś, czego kiedyś nawet bym nie tknęła. (Flaczki na przykład)

aaaaa, nie wykrakałaś bliżniaczków, jest jedna fasolka

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:36   #365
kropka75
Zakorzenienie

A ja się przed tą wizytą coraz bardziej stresuję...

Jak bym nie zrobiła testu, czekałabym dziś na okres. Czuję się jakby miał przyjść lada moment... okresowo boli mnie krzyż i rwą mnie nogi - jak jasna cholera.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-09-16 o 12:45
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:57   #366
joanna200
Rozeznanie

Witam dziewczyny! Prawdopodobnie również do was dołączę ostatnią @ miałam 11 sierpnia, zrobiłam 3 testy, wyszly pozytywnie dziś odbieram bete, według obliczeń jestem w 6tc, ale wizyta u ginekologa dopiero 29 września, chyba już dłużej nie wytrzymam
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 13:01   #367
Puma13
Zadomowienie

Nic się nie stresuj, tylko myśl pozytywnie. Dla DZIDZIUSIA.
Na pewno wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Joanna200, witaj. Daj znać jak odbierzesz wyniki.

Nadia 06.05.2010

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 13:38   #368
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

Jak bym nie zrobiła testu, czekałabym dziś na okres. Czuję się jakby miał przyjść lada moment... okresowo boli mnie krzyż i rwą mnie nogi - jak jasna cholera.
Kropuś Kochanie, nie denerwuj się, wszystko będzie ok... ja tez się czuje jak przed @, brzuch napęczniały, cycki bolą o plecach to już nie wspomnę, bo chyba nie ma pozycji w której byłoby mi wygodnie i dobrze. ja tu mocno zaciskam kciuki razem z okruchem

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 13:57   #369
joanna200
Rozeznanie

Myślę, myślę pozytywnie, mam wyniki.. Beta-HCG wyszła mi 382 który to tydzień, wie może któraś z was?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Chodzi mi o tydzień od zapłodnienia, bo od ostatniej miesiączki wychodzi 6tc

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 14:06   #370
Puma13
Zadomowienie

Kropka, na pewno wszystko będzie dobrze, daj znać po wizycie.

A ja liczę i i liczę i nic mi się nie zgadza. Wg ostatniej @ jestem 5t6d czyli teoretycznie jutro zaczynamy 7 tydzień. Ale wg usg dzisiaj jest 5t1d. Więc który to faktycznie??

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-16, 14:23   #371
angkorcz
Raczkowanie

dziewczynki tak jak pisalam zle dzisiaj sie czuje nic nierobie wzielam dzien wolny ogolnie wymioty i kreckiw glowie ale powiem wam cos bardzo smiecznego obliczam sobie na kakulatorach ktory tydz itp i za kazdym razem wychodzi ze juz powinnam urodzic hehe:haha ha:cosik sie kalkulatory zawiesily ale sie usmialam

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 14:47   #372
itakasia
Zakorzenienie

przykro mi ze nie odpisuje ale nie mam nastroju
nadal wlasciwie nic nie wiem, wynik nieco wyzszy ala za malo urosl. ale dopoki nie spada to ok, lekarz powiedzial ze moze z powodu lekkiego krawawienia sie nieco zatrzymal przyrost i ze troche za krotki odstep miedzy badaniami. jakby ciaza byla martwa od tygodnia to powinno juz spadac. a przyroslo choc tylko o marne 40 jednostek. wiec nadal zawieszona. musze czekac. powtarzam wynik w piatek i w poniedzialek i potem usg kolejne. w kazdym razie dostalam dzis do pracy zaswiadczenie ze obecnie jestem w ciazy i tego sie bede trzymac
dziekuje kochane. bede sie odzywac
Stary 2009-09-16, 15:07   #373
Puma13
Zadomowienie

Itakasia, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. A lekarz przepisał ci jakieś leki na podtrzymanie ciąży albo coś?

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-16, 15:25   #374
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
nadal wlasciwie nic nie wiem, wynik nieco wyzszy ala za malo urosl. ale dopoki nie spada to ok, lekarz powiedzial ze moze z powodu lekkiego krawawienia sie nieco zatrzymal przyrost i ze troche za krotki odstep miedzy badaniami. jakby ciaza byla martwa od tygodnia to powinno juz spadac. a przyroslo choc tylko o marne 40 jednostek. wiec nadal zawieszona. musze czekac. powtarzam wynik w piatek i w poniedzialek i potem usg kolejne. w kazdym razie dostalam dzis do pracy zaswiadczenie ze obecnie jestem w ciazy i tego sie bede trzymac

trzymaj sie rybkoglowa do gory to zamartwianie nic nie pomoze a napewno wszystko bedezie ok wiem co pisze znajdz sobie cos do robienia np jakies nowe obiadki ktorych nigdy jeszcze nierobilas zeby mysli chociaz na chwilke odstawic a wszystko bedzie ok zobaczysz

trzymaj sie rybko

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Kropka, na pewno wszystko będzie dobrze, daj znać po wizycie.

A ja liczę i i liczę i nic mi się nie zgadza. Wg ostatniej @ jestem 5t6d czyli teoretycznie jutro zaczynamy 7 tydzień. Ale wg usg dzisiaj jest 5t1d. Więc który to faktycznie??

a ja myslalam ze ze mna jest cos nie tak niemoge obliczycw ktorym tyg jestem na kazdym kalk inaczej niby od ost@minelo rowne 6 tyg dzisiaj a jak bylam w sob u lekarza stwierdzila tak samo i ze moje malenstwo jest o tydz mlodsze niby sie zgadza tydz po ost @dni plodne byly i jak obliczylismy z tz to pierwsza noc na naszym nowym lozu hehhe na suwaczku wychodzi ze malenstwo ma 3 tyg i pare dni ja juz niewiem moze wy mi pomozecie a ost mialalm 7 o8 acha i jak pisalam wczesniej na niektorych kalk wychodzi ze juz powinnam urodzic:h ahaha:

Stary 2009-09-16, 15:42   #375
itakasia
Zakorzenienie

puma
tak, lykam duphaston 3xdziennie i odpoczywam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 15:50   #376
Puma13
Zadomowienie

Itakasia, jak przepisał ci leki, to na pewno wszystko będzie ok.
Angkorcz, ja miałam ostatnią@ 6 sierpnia i chyba zostaję przy tym, że jutro zaczynamy 7 tydzień.

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-16, 16:16   #377
eniggma
BAN stały

ja tylko na chwilke.
bo leze sobie całymi dniami.
progesteron rośnie ale bardzo powoli
pozdrawiam Was Dziewczynki
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:18   #378
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

właśnie się załamałam...próbowałam zarejestrować się do gina na nfz i pierwszy wolny termin to 26 październik!!!!!!!! wg Bety jestem w 6-7 tyg, wg usg to będzie 8 i 4 dni...to cholera o wiele za późno a prywatnie mnie nie stać-wizyta 100, usg 120 i inne badania..ze 300-350 zł muszę mieć a skąd to wezmę jak nie pracuję?:c ry:
i co teraz? dziecka mam nie miec bo nie mam kasy?? idę zapalić, nie powinnam ale zaraz mnie coś strzeli....
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:41   #379
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
właśnie się załamałam...próbowałam zarejestrować się do gina na nfz i pierwszy wolny termin to 26 październik!!!!!!!! wg Bety jestem w 6-7 tyg, wg usg to będzie 8 i 4 dni...to cholera o wiele za późno a prywatnie mnie nie stać-wizyta 100, usg 120 i inne badania..ze 300-350 zł muszę mieć a skąd to wezmę jak nie pracuję?:c ry:
i co teraz? dziecka mam nie miec bo nie mam kasy?? idę zapalić, nie powinnam ale zaraz mnie coś strzeli....

kochana mysl tylko pozytywnie im pozniej pojdziesz tym wiekszego maluszka zobaczycz bedzie napewno wiecej widac a to za tego papieroska madra ja jestem po szkodzie ja bylam na urlopie i opalilam sie i tyle wypilam a bylam juz w 3 tyg ciazy i niewiedzialam za to teraz zero wszystkiego bo moj maluszek dostal konska dawke na poczatku a nawet od fajek to mi niedobrze jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 17:00   #380
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
kochana mysl tylko pozytywnie im pozniej pojdziesz tym wiekszego maluszka zobaczycz bedzie napewno wiecej widac
o to chodzi że za późno też nie wolno bo trzeba zbadać to i owo w danym czasie, żeby móc zadziałać zanim będzie za późno... coś mi tam babeczka z rejestracji mówiła ale już nie pamiętam....do 12 tyg trzeba pewne badania wykonać
Stary 2009-09-16, 17:25   #381
yolanda9
Zadomowienie

...no i po wizycie... niestety nic oprócz pęcherzyka ciążowego nie było widać i dalej nic nie wiadomo... za tydzień idę jeszcze raz na usg, ale tym razem do drugiego gina... może wtedy coś będzie więcej widać... według gina niby ciąża jest krótsza niż by to wynikało z obliczeń od ostatniej @
No i kolejny tydzień czekania

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:50   #382
lindsley
Zakorzenienie

Witam,
wczoraj sobie Was tak po cichu podczytywałam bo jeszcze nie miałam pewności a dziś zrobiłam test i są II Przyznam, że jeszcze się nie staraliśmy, ale mieliśmy taki zamiar w najbliższym czasie także obyło się bez stresu Wg moich obliczeń termin jest na 15 maja ale podam datę po potwierdzeniu ciąży przez lekarza...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 18:08   #383
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Witam,
wczoraj sobie Was tak po cichu podczytywałam bo jeszcze nie miałam pewności a dziś zrobiłam test i są II Przyznam, że jeszcze się nie staraliśmy, ale mieliśmy taki zamiar w najbliższym czasie także obyło się bez stresu Wg moich obliczeń termin jest na 15 maja ale podam datę po potwierdzeniu ciąży przez lekarza...
Witamy gratuluje
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 19:10   #384
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Puma, tutaj jest fajny kalkulator http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 19:12   #385
didiedi
Przyczajenie

witam jestem nowa od początku śledze wasz wątek i postanowiłam sie przyłączyc . Wczoraj byłam u gina i powiedział mi że jestem w 6tc widziałam bijące serducho i dostałam już pierwsze zdjecie. Mój maluch ma 4 mm
didiedi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 19:31   #386
araczki
Zadomowienie

Czesc dziewczyny

caly dzien bylam poza domem ale juz nadrabiam

bydgoszczanka, joanna200, lindsley, dididedi - Witajcie mamuski

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie,

chciałabym do Was dołączyć Wczoraj byłam na kolejnej wizycie u lekarza i okruch ma już 9 mm to wg wyliczeń 7 tydzień 1dzień . Serducho bije, a okruch w ciągu tygodnia urósł 6,5 mm.
O ja Cie, Daf, pamietam Cie z watku "obok"
jeeee.....ale fajnie

Tez mnie stresuje 11 tydzien i badanie genetyczne ale bedzie dobrze, co nie?

Cytat:

Juz pewnie wizyta sie konczy i masz dobre wiesci
Brzuch na okres boli i mnie co jakis czas....i bolal 2 tygodnie temu. Chyba tak juz jest.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Ja bardzo trzymam kciuki za Was
Musi byc dobrze.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
...no i po wizycie... niestety nic oprócz pęcherzyka ciążowego nie było widać i dalej nic nie wiadomo... za tydzień idę jeszcze raz na usg, ale tym razem do drugiego gina... może wtedy coś będzie więcej widać... według gina niby ciąża jest krótsza niż by to wynikało z obliczeń od ostatniej @
No i kolejny tydzień czekania
Czekanie jest najgorsze ale lekarz pewnie ma racje i ciaza moze byc ciut mlodsza niz myslalas. Wiem, ze nerwy robia swoje ale postaraj sie spokojnie poczekac. Za tydzien bedziesz juz usmiechnieta

Dziewczyny ja dzisiaj o 10. mialam wizyte u lekarza.
Najpierw zapytal czy czuje sie ciazowo, odpowiedzialam, ze nie..
Powiedzial, ze zobaczymy co tam jest...
Podczas badania patrzyl na mnie a ja na ekran i sobie rozmawiamy:

Ja: nerwowe hehehe..
Lekarz: cisza
Ja: co to?
Lekarz: dziecko
Ja: hehehe

Wszystko jest dobrze. Male ma 1, 09 cm dlugosci (rany, tak pisze na zdjeciu). Jestem w 7 tygodniu + 2 dni. Termin porodu na 2.5.10. Serce pika i fajnie wyglada takie cos w czarnej otoczce...he, dziecko

Mieszkam w Finlandii i lekarz nie prowadzi tutaj ciazy. Musze sie teraz zorientowac o co chodzi i gdzie isc ...
Mam tutaj 2 kolezanki i z jedna z nich sobie dzisiaj rozmawialysmy o doopie maryni i okazalo sie, ze ona tez w ciazy, 2 tygodnie starszej. Ale jazda...

Milej nocki!

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2009-09-16 o 19:38
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 19:34   #387
bela14
Rozeznanie

witam nowe mamusie
a ciebie lindsley-bardzo bardzo bo pamiętam cie z
planowanie dzidzi na 2010r.i jednak będzie w 2010
serdecznie gratuluje.
ja czuje się lepiej jak mam coś do roboty
bo wtedy nie cuduje z mega problemami.
ale potem mam wyzuty że może to żle dla
dzidzi żę sie przemęczam,ach tak żle i tak nie dobrze.
całusy.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 19:46   #388
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

nuuuudzi mi się, a jak mi się nudzi to głupoty wymyślam...

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2009-09-16, 19:50   #389
lindsley
Zakorzenienie

hej Bela ja też Cię pamiętam. A widzisz jak to się dzieje... Dziewczyny pewne że to właściwy czas nadal się starają a my tak po prostu przez przypadek... I dopiero się teraz uczę co wolno a czego nie... Trochę przerażona jestem tym wszystkim

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:25   #390
angkorcz
Raczkowanie

Ja: nerwowe hehehe..
Lekarz: cisza
Ja: co to?
Lekarz: dziecko
Ja: hehehe

j a juz sie czuje lepiej a jutro czeka mnie ciezki dzien dobrano mateczki

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

DIDEDIgratulacje
LINDSDEYgratulacje

napewno cos poprzekrecalam ale macie trudne te swoje nazwy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości