|
|
#1621 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
Cytat:
wiedeński piękny taniec i niełatwy..ja jak się zestresuję to choćbym chodziła na kurs i miała extra wyćwiczone to później z tego stresu mogłabym kroki zapomnieć i wszystko pomylić ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
my jeszcze nic nie zaczęliśmy ćwiczyć nie wiem co to z tego wyjdzie domyślam sie, ze ćwiczycie wiedeński i stad u niego takie zamotanie. Nie musisz zmieniać piosenki-czemu?-możecie poprostu coś swojego wolniej zatańczyć i Tż nie będzie się tak stresował i Ty na niego, że nie potrafi tego zatańczyć wiem, że chciałabyś żeby wyszło jak najpiękniej, ale jak on ma teraz obawy i rzeczywiście w stresie później zapomni bądź pomiesza kroki to dopiero będziesz się wściekać na niego w sumie jest jeszcze troszkę czasu więc może na spokojnie to jeszcze opanuje i będzie super powodzenia życzę![]() a w końcu, którą wybrałaś piosenkę? krawczyk czy niebieska? też się stresuję tymi rzeczami-najmniej podziękowaniami-bo robimy je kameralnie w domu, więc tu ciut mniejszy stres. Edytowane przez fretka82 Czas edycji: 2009-09-15 o 13:47 |
||
|
|
|
#1622 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie widziałam jeszcze czrnego smirnoffa, może Twojemu tż chodziło o nemiroffa? Cytat:
wiadomo co sie komu podoba, ale tyle materiału na sali to ja w życiu nie widziałam i to jeszcze w kolorze ni to łosoś ni to rudy.1. krzesełka bedą wszystkie ubrane w pokrowce i na oparciach przewiązane zieloną organzą 2. Orgnza na stole to tylko na pierwszys szlak jak stoją owoce i talerze z rosołem jak goście są dopieor co na sali. To wtedy ją widać a tak to potrawyą ją zakryją i była sobei organza, ale te pierwsze wrzenie bardzo ładnie komponuje się z tymi kokardami na krzesłach. 3. Świeczniki ok. 30-40 cm całe szklane na długich nózkach takie kileichy. W tym kielichy świeca taka gruba zielona, a na zewnątrz dookoła tego kielicha wianuszek z kwiatków. Ale to wszystko wersja mini. 4. Te kielicho świaczniki będą i u gości i u nas. U nas przed nami a u gości na rogach stołu (dwa na długi stół-na zakończxenie stołu jakby) Cytat:
Duuużooooo zdrówka życzę i trzymaj się A ja wiem z czego ten stres? Ja siez tego wszystkiego smieję, najbardziej mnie deneruje natłok spraw, ale co robić? Zachciało mi się wesela to mam. Mama wczoraj była ze mną na sali i zamiast gadać o dekoracji to zaczeła usadzać wszystkich gości a najlepsze, że dasz jej palec to...... wzięłam ją na salę to teraz sie uparła menu ustalac. To był bład, miałam jej nie brać, tak jak teściowej to bym miała spokój. Cytat:
Etola taka inna, z igiełkami fajna ![]() A te buty super, tylko ten kosmiczny obcas czytaj: bardzo wysoki![]() Nie no jak mi tu jeszcze ktoś napiszę ile mi dni zostało to normalnie wyrzucę z forum ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki dzięki za odpowiedź w sparwie wódki Co do moich dekoracji, to widze, że wywołała falę wypowiedzi To tak nie wiem czy chcę światełka, ale te obraczki to bedą na środku i wielkości jak talerz, a te serduszka zielone plecione to mają wielkość dłoni i bedą na dole poniżej obraczek na boku. Taki tylko mały akcent dekoracyjny i dwa serduszka i nic więcej.Muszę sobie bieliznę na noc poślubną kupic, ale zastanawiam sie czy warto? Myślałam o takiej satynowej białej haleczce (aż wstyd sie przyznać nigdy takiej nie miałam) bo zawsze mi sie taka podobała. Nie wiem teraz czy wyskoczyć w wampie czy w aniołku? Zaczyna mnie rozkładać choróbsko Kiepsko się czuję, ale mam tyle roboty, że nie mam czasu chorować. Jak ja to wszystko zrobię . Jutro zdam wam relację z bukietu, autokaru i dzisiejszej kosmetyczki, buziaki
|
|
#1623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I ja też ma Palace Butelka elegancko wygląda i smakuje nienajgorzej (ostatnio byłam na weselu i właśnie była Palacowa i super wchodziła). A dodatkowo na wódkę mam zawieszki - materiałowe ze złotymi obrączkami
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Raczkowanie
|
Salę masz fajną, ale ktoś ją baaardzooo przeładował- bardzo to nawet mało powiedziane
teraz mogę swobodnie powiedzieć jak określiłam ten ubiór-"wieś tańczy i śpiewa"..nie obrażając ludzi ze wsi.Tam były jeszcze balony..Ja jak byłam wczoraj na sali to wisiała jeszcze dekoracja z soboty no czyli wiesz o co biega..![]() wiadomo co sie komu podoba, ale tyle materiału na sali to ja w życiu nie widziałam i to jeszcze w kolorze ni to łosoś ni to rudy-łosoś ![]() 1. krzesełka bedą wszystkie ubrane w pokrowce i na oparciach przewiązane zieloną organzą - ładnie, do mojej takie nie pasuje. 2. Orgnza na stole to tylko na pierwszys szlak jak stoją owoce i talerze z rosołem jak goście są dopieor co na sali. To wtedy ją widać a tak to potrawyą ją zakryją i była sobei organza, ale te pierwsze wrzenie bardzo ładnie komponuje się z tymi kokardami na krzesłach-to jak się ładnie z tym komponuje i nie stanowi przeładowania to ładnie się będzie prezentować, ja właśnie stwierdziłam, że jak ona ma być tylko na wejście to po co ma przeszkadzać ![]() 3. Świeczniki ok. 30-40 cm całe szklane na długich nózkach takie kileichy. W tym kielichy świeca taka gruba zielona, a na zewnątrz dookoła tego kielicha wianuszek z kwiatków. Ale to wszystko wersja mini - a ja myślałam, że te wysokie będą.. Ta wielkość jest idealna bo ludzie będą widzieć swoje twarze a nie przesuwać je bądź ściągać całkowicie ![]() 4. Te kielicho świaczniki będą i u gości i u nas. U nas przed nami a u gości na rogach stołu (dwa na długi stół-na zakończxenie stołu jakby)-aha mniej więcej wiem o co chodzi. A ja wiem z czego ten stres? Ja siez tego wszystkiego smieję, najbardziej mnie deneruje natłok spraw, ale co robić? Zachciało mi się wesela to mam. Mama wczoraj była ze mną na sali i zamiast gadać o dekoracji to zaczeła usadzać wszystkich gości a najlepsze, że dasz jej palec to...... wzięłam ją na salę to teraz sie uparła menu ustalac. To był bład, miałam jej nie brać, tak jak teściowej to bym miała spokój. nie denerwuj się, jak pojechaliśmy wybierać menu, nie obyło się bez kłótni drobnych tak to zazwyczaj bywa..Co do moich dekoracji, to widze, że wywołała falę wypowiedzi To tak nie wiem czy chcę światełka, ale te obraczki to bedą na środku i wielkości jak talerz, a te serduszka zielone plecione to mają wielkość dłoni i bedą na dole poniżej obraczek na boku. Taki tylko mały akcent dekoracyjny i dwa serduszka i nic więcej.aha-to teraz to jasno określiłaś, bo ja myślałam, że serca będą weilkości obrączek a skoro obrączki są wielkości talerza i serca 2 i małe to już zupełnie inna sprawa. a masz fotkę jak to będzie wyglądać?nie wiem jak do tego światełka będą się prezentować-ale nie powinno być tragicznie-najlepiej powieśić wszystko i wtedy zdecydować. Dziewczynki dzięki za odpowiedź w sparwie wódki Muszę sobie bieliznę na noc poślubną kupic, ale zastanawiam sie czy warto? Myślałam o takiej satynowej białej haleczce (aż wstyd sie przyznać nigdy takiej nie miałam) bo zawsze mi sie taka podobała. kup sobie to co Ci się podoba i w czym się dobrze czujesz a Tż i tak będzie zachwycony, bo skoro jej nie miałaś to dla niego będzie to również coś innego,ciekawego Nie wiem teraz czy wyskoczyć w wampie czy w aniołku? albo najpierw tak a potem tak ![]() A i jeszcze dziś sobie jakiś perfum chciałam kupić i zaszaleć, ale przez zatkany nos to chyba nic nie wybiore. oj skąd ja to znam ja mam cały czas nos zatkany, nic ne czuję już od jakiegoś czasu -alergia całorocznaZaczyna mnie rozkładać choróbsko Kiepsko się czuję, ale mam tyle roboty, że nie mam czasu chorować. Jak ja to wszystko zrobię . Jutro zdam wam relację z bukietu, autokaru i dzisiejszej kosmetyczki, buziakipo mału dasz radę a choróbsko..-won..
|
|
|
|
#1625 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Spowiedzią chyba nie ma co się denerwować. Zawsze można iść do nieznajomego księdza. Jak nie będzie ci odpowiadał, to możesz iść do innego. Co do podziękowań dla rodziców, to ja tak średnio się przejmuję nimi, bo mamy piosenkę przy której raczej nikt nie powinien płakać Złapiemy się za ręce, pochodzimy w kółeczku i tyle Oby tylko żaden z rodziców sobie nie podpił
|
|
#1626 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() apropo przymiarki,troche sie stresuje bo 1raz bede widzia moj kiece ![]() obcas ma 8cm ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2009-09-15 o 20:23 |
|||||
|
|
|
#1627 |
|
Raczkowanie
|
hey miałam dziś przymiarkę i chciałam wam pochwalić się zdjęciami w sukni ślubnej , ale okazało się że dziś jeszcze nie mierzyłam gotowej sukienki tylko taki szkielet , ale tez ładny był
ogólnie oki , kupiłam welon, bolerko i ( uwaga) rękawiczki ,których cholernie nie chciałam i nie wiem czy je założe, bo mi się sama idea rękawiczek nie podoba! Ale kupiłam bolerko z kródkim rękawkiem bo tylko takie w 100% pasowało do mojej sukienki! I te rękawiczki założe tylko do kościoła ,żęby az tak nie zmarznąć! Chyba założę, jeszcze nie wiem bo bolerka futerkowe i etole nie koniecznie wyglądają dobrze na mnie!!! W sumie to nie wiem co robić!A i doodaję zdjęcia moich butów ślubnych i sukienki na poprawiny, tylko doodam że do tej kiecki będę miała inne buty w kolorze czerwieni i czerni i dodatki tez czarne tylko jeszcze ich nie kupiłam a buty ma do odebrania w czwartek to wam pokaże. Aparat zniekształcił kolor sukieni w rzeczewistości jest on bardziej nasycony i taki żywszy!
Edytowane przez ania120kg Czas edycji: 2009-09-15 o 21:30 |
|
|
|
#1628 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nos zapchany coraz bardziej, ale pocieszam, się, że jeszcze ponad 2tygodnie więc pewnie sobie coś wybiorę ![]() Cytat:
Ciekawa jestem czy założysz te rękawiczki czy nie? Powiem tak jak masz krótkie bolerko to mogą być, ale z długim już nie. Może to być fajny efekt, najlepiej przymierzyć wszystko i wtedy zdeydować.ja dziś byłam u kosmetyczki i czuję sie jak nowo narodzona Najpirw mi zrobiłą peeling, potem jakaś maseczka rozgrzewająca, leżałam pod lampą solux, a później oczyszcznie twarzy, potem prądy i coś tam jeszcze, na koniec maseczka czekoladowa z algami - myśłałam, ze ją zjem. Do tego regulacja brwi i henna brwi i rześ. Razem za wszystko 90zł![]() Na umówienie bukietu już nie zdążyłam, ale idę w czwartek - chyba. Z autokarem też sie spóźniliśmy. Ale ponoć jutro mają byćnasze obrączki, więc zawsze coś do przodu Ale już sięnie nastawiam, bo pewnie sie okaże że za małe albo za duże, albo co gorsza nei te i będzie klops![]() A i w czwartek fryzura próbna ![]() __________________
|
|
#1629 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ania120kg;14259319]hey miałam dziś przymiarkę i chciałam wam pochwalić się zdjęciami w sukni ślubnej , ale okazało się że dziś jeszcze nie mierzyłam gotowej sukienki tylko taki szkielet , ale tez ładny był ogólnie oki , kupiłam welon, bolerko i ( uwaga) rękawiczki ,których cholernie nie chciałam i nie wiem czy je założe, bo mi się sama idea rękawiczek nie podoba! Ale kupiłam bolerko z kródkim rękawkiem bo tylko takie w 100% pasowało do mojej sukienki! I te rękawiczki założe tylko do kościoła ,żęby az tak nie zmarznąć! Chyba założę, jeszcze nie wiem bo bolerka futerkowe i etole nie koniecznie wyglądają dobrze na mnie!!! W sumie to nie wiem co robić!
A i doodaję zdjęcia moich butów ślubnych i sukienki na poprawiny, tylko doodam że do tej kiecki będę miała inne buty w kolorze czerwieni i czerni i dodatki tez czarne tylko jeszcze ich nie kupiłam a buty ma do odebrania w czwartek to wam pokaże. Aparat zniekształcił kolor sukieni w rzeczewistości jest on bardziej nasycony i taki żywszy! [/QUOTE]Bardzo ładna kiecka i buty A mogę wiedzieć gdzie je kupiłaś (buty) i w jakiej cenie jeżeli to nie problem?
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Raczkowanie
|
SSR życzę powodzenia z obrączkami!
Cytat:
donata a jaką wybraliście piosenkę na podziękowanie? Cytat:
co do rękawiczek, myślę, że nikt aż tak na to uwagi nie będzie zwracał. ale też myślę jak już ktoś wyżej pisał, że musisz wszystko razem przymierzyć i wtedy ocenisz. a może będą tak Cię emocje grzały, że nie będą potrzebne?
|
||
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny ale dawno mnie nie było....brak czasu
![]() Wczoraj byłam na przymiarce sukni, jest za duża....musza zmniejszyć i niestety fotek nie mam bo i tak nie wykończona jest. w następny czwartek jade po odbiór.... Obrączki już odebraliśmy i teraz szukam bolerka koronkowego na krótki rekaw....mam nadzieje że bedzie pasowało do mojej sukni bo źle sie czuje nie mając nic na ramionach....moim zdaniem wyglądam źle z otkrytymi ramionami![]() Karteczki do spowiedzi już mamy..może jutro sie przełamię i pójde...Podczytuje was troszke i któraś z was pisała że jak sie nie zachowało czystości przed ślubem to sie nie dostanie rozgrzeszenia............ A My przecież mamy już dziecko...wieć ślubu nam ksiadz nie udzieli??? On dobrze wie ze mamy syka?ale ide do innego ksiedza na spowiedz,nie z mojej parafi.
|
#1632 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie.
Od dawna śledzę ten wątek, ale po raz pierwszy piszę. Do fryzurki, którą wybrałam pasowałby kwiatek, a wymarzyłam sobie prostą wiązankę z kalii. Nie bardzo jestem przekonana do żywych kwiatów we włosach, poza tym są zbyt ciężkie na moje cienkie włosy, a sztucznej kali nigdzie nie mogę znaleźć. ![]() Myślałam też o jakiejś ozdobnej opasce. ![]() Dodałam zdjęcie fryzurki, która mnie skusiła. |
|
|
|
#1633 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiaj kupiłam sobie bolerko z dłuższym rękawem. Byliśmy też 3 raz na kursie tańca. Już nam lepiej wychodzi. Ale instruktorka tańca daje nam popalić Jeszcze zostały nam może z 2 lekcje. Dobrze, że chociaż tanio płacimy
|
|
#1634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kat4you witam serdecznie! a te kalie to same będziesz miała, czy połączone z jakimiś innymi kwiatami. bo jak połączone to wtedy ten drugi rodzaj kwiata możesz wpiąć we włosy. rozmawiałaś z panią z kwiaciarni i z fryzjerką? te kobietki zazwyczaj potrafią coś fajnego doradzić. |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie przesłuchałam sobie ten Walc dla rodziców.....Bardzo ładne słowa i stwierdziłam z moim Tż ze tez weźmiemy to na podziekowanie... Jednym słowem spapugowałam z Ciebie
|
|
#1636 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za powodzenia,ale muszę uzbroić się w cierpliwość, pan złotnik jeszcze nie wrócił dziś, może jutro, ale jak nie będę ich miała w tym tygodniu to spanikuję.
Cytat:
JA też wyglądam źle z odkrytymi ramionami dlatego mam suknię z długim rękawem.A z tą spowiedzia to nie przesadzaj, choć pewnie ksiądz będzie chciał, aby od pierwszej do tej drugiej spowiedzi przedlsubnej zachowalibyście czystość, bo wg kościła to ie jesteście małżeństwem i nie powinniście tego no....... Jak obiecacie, zę dotrzymieci esłowa to rozgrzeszenie dostaniecie. Cytat:
Na pewno cośdoradzimy Weź sobei bukiet z lilii i czegoś mniejszego-jakiegoś wypełniacza: frezja, róża, eustoma, goździk i te małe kwiatki daj do fryzurki i na butonierkę, będzie komplet A fryzurka ładna bardzo dziewczęca![]() Cytat:
![]() No i byłam dziś z TŻ po butki i skoczyłam do kwiaciarni zamówić bukiet, będzie zielono-biały z zielonych margaretek, seledynowych goździków, białych róż lub eustomy i jakieś tam jeszcze dodatki fiu-bździu, a i zwisająca trawa niedźwiedzia. Czyli bukiet wydłużający. a swiadkowa będzie miała nie mojąminiaturkę,a le z tych samych kwiatków, tylko że mniejszy i w takim długim rożku. Zapomniałam omówić butonierek, ale jeszcze tam zajrzę ![]() A i własnie wróciłm do domu i jak grom z jasnego nieba spadała wiadomość o śmierci mojej cioci-siostra bliźniaczka mojej mamy ![]() Na 65gości 11 miało być od nas, a teraz będzie 7 albo 6 jak dobrze pójdzie![]() Kurczę, a własnie się martwiłam, żeby ciocia doczekała choć mojego ślubu,a tu klapa No nic przynajmniej ona już nie cierpi. Ale wesela nie odwoływać co? Bo już mam takie mieszan myśli-dzis sienawet pokłóciąłm z TŻ i stwierdziłąm, zę juznie chcę tego wesela ani niczego.........
|
|
#1637 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I tez nie wiem jak to będzie, bo mojego tż babcia jest bardzo cięzko chora, ma stopę cukrzycowa i będzie miała obcinaną nogę w ten piątek... I musimy przygotować się na najgorsze. Ale mimo wszystko weźmiemy slub, bo za duzo nas to wszystko kosztowało. A poza tym później też może się cos wydarzyć. Szkoda, że nie idzie wszystko po naszej myśli, ale nie da się przewidzieć niektórych rzeczy... Więc głowa do góry. Jeszcze może wszyscy się otrząsną do czasu waszego wesela. Jeszcze jest trochę czasu.Taki będę miała bukiet. Różowy dlatego, że dodatki w sukience mam lekko różowe.
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bukirt masz fajny, apokazywałaś swoją suknię? Bo jakoś nie kojarzę zadnej z elementami rózu..... A złotnik nie dojedzie na czas do Polski bo ma tam jakieś problemy i obrączki najwczesniej w poniedziałek bedę miała. Ale musż ewszystko poodwoływać, spotkania z sala, w sparwie noclegów i obiadu. Bo jutro miałam podać ostateczną liczbę gości,a pogrzeb dopiero w poniedziałek chyba i nie chcę im głowy zawracać.... A dziś jadę w sprawie naszego autokaru i mam próbną fryzurkę ślubną, ciekawe jak wyjdzie a i jeszcze wczoraj tż z kumpalmi próbował wodke i wszyscy hórem stwierdzili, ze smirnoff lepszy od palacówki, więc chyba bierzemy tego smirnoffa i będzie spokój, w tesco jest promocja, ze za każde 20butelek dostajesz jedną gratis i to tedy flaszka wychodzi po 19.99 to jest dobra cena jak za ta wódkę, poza tym na wina mają też promocję, ze za 6dowolnych dostaje sie 5%rabatu, więc jakoś to oblecimy
|
|
#1639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SSR od samego początku za smirnoffem byłam a chłopaki znają się na wódce
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja jutro muszę odwoływać wszystkie spotkania, bo pogrzeb w poniedziałek więc jutro nie będę wiedzieć pełnej liczby gości Fryzury próbnej też nie było, bo przeniesiona na jutro Dziś za to załatwione z figurką na tort i kupiona wódka-wreszcie. A i jeszcze kupiliśmy sobie mnóstwo kosmetyków pierwszej potrzeby i nie tylko tak na zapas, bo jak wyjdę od rodziców w sobotę to przecież nie przylecę rano do nich po szczoteczkę ani szampon no więc te najważniejsze rzeczy mamy![]() A i przyszły dziś nasze wazony da rodziców są cudowne i rewelacyjne, po prostu piękne a jakie duże całe 44cm wysokości. Życzenia widać, bez okularów, myślę, ze się rodzice ucieszą a i jeszcze tablice, na przód z naszymi imionami a na tył z naszym grawerem na obrączkach-tak to sobie wymyśliliśmy, a w filmie ze ślubu i wesela te słowa też będą użyte![]() Paczka z wazonami i tablicami przyszła do mnie jak byłam w pracy, a rodzice cały czas sie zastanawiali co tam jest, musiałam skłamać, ze to TZ sobie coś tam zamówił i dał adres do nas, bo u nas zawsze ktoś w domu jest kłamczucha ze mnie ale w dobrej wierze niespodziankowej. A i rano przed mszą załatwiliśmy sprawy z kościelnym, ze świadkowie mają przyjść dać świecę, książeczki i przyjść z dowodami do zakrystii, a i będzie dywanik pod krzesła wyprany i nasze brązowo bordowe krzesła takie stylowe, a nie żadne obwinięte białymi szmatkami. Jutro musimy kupić jeszcze wina i słodycze do koszy dla rodziców i na razie spokój, ale tylko do soboty, bo pewnie znów coś będzie do roboty
|
|
#1641 |
|
Przyczajenie
|
Pokazywałam suknię, tylko że na zdjęciu nie widać tego różu. Gdzieniegdzie jest różowa koronka na dole w spódnicy i na gorsecie.
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
Ale żeście naskrobały
Nie jestem w stanie tego wszystkiego przebrnąć ![]() Przygotowania pełną parą... to już niedługo.. Troszkę Wam zazdroszczę Tych emocji, przygotowań i tego.. że będziecie takie szczęśliwe.. Ale ponoć nie wolno zazdrościć Więc już przestaję ![]() Życzę duuużo szczęścia.. Wam Wszystkim I mam nadzieję, że jeszcze tu wpadnę... jak znajdę więcej czasu
|
#1643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zazdrość, za niedlugo to my nie ogarniemy tego jak tu będziesz pisać o swoich przygotowaniach, zobaczysz zanim się obejrzysz a już będziesz przeżywać to co my teraz
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Jestem tu nowa. Mój ślub też w październiku, dokładnie 10.10.2009
Jeszcze trzy tygodnie, a mój wieczór panieński już jutro!!! Pozdrawiam
|
|
|
|
#1645 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kami_g;14303966]Witam! Jestem tu nowa. Mój ślub też w październiku, dokładnie 10.10.2009
Jeszcze trzy tygodnie, a mój wieczór panieński już jutro!!! Pozdrawiam[/QUOTE]Witamy Pochwal się suknią i swoimi przygotowaniami![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Suknia cudna Bardzo podobają mi się takie okazałe sukienki
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! wracam znowu po długiej przerwie, chociaż staram sie czytać wszystkie Wasze posty, w miarę na bierząco.
u mnie przygotowania idą pełną parą. dzisiaj byłam na pierwszej przymiarce mojej sukienki Kilka z Was pisało, że z tych nerwów . Za to mnie się totalnie rozlegulował organizm i mimo że mam zawsze okres jak w zegarku, to teraz zaczął mi się w 16 dniu cyklu ![]() Do tego konfikty z moją mamą, która zrobiła się strasznie nerwowa i czasami ciężko mi jest się z nią dogadać. Ufff, jak ja dotrwam do wesela??
|
#1648 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() życzę wszystkim (i sobie też) wytrwałości! mój tż dziś wraca z delegacji (tygodniowej), już się doczekać nie mogę! |
|||
|
|
|
#1649 |
|
Rozeznanie
|
omg dziewczyny ile napisalyscie
misia, ania butki i sukienka bardzo ladne, ja na sniadanei nastepnego dnia zakladam jeansy, koszulke biala z czarnym kotkiem, taka slodka kicia z jakies kreskowki (wszyscy wiedza ze mam fiola an punkcie kotow) i fioletowy cardigan; tz zaklada jeansy, koszulke z napisem 'malzenstwo jest najczestszym powodem rozwodow' albo jakos tak - bedzie na smiesznego niunka ksiedzem sie nie martw bo to zalezy na jakiego trafisz, a jak nie da rozgrzeszenia (w co nie wierze, najwyzej nagada wiecej) to zawsze mozesz isc do innego; ja trafilam na wiekowego ksiedza i to pewnie dlatego kat4you moim zdaniem opaska jak najbardziej ale widzialas gdzies fajna bo ja przyznqam ze u ciebie widzialabym cos delikatnego bez zadnych wielkich ozdob na tej opasce, ja widzialam fajne ale na jakiejsc zagranicznej stronei i ceny byly od 100-200$ o ile pamietam SSR wspolczuje ci sytuacji, mi moja mama powiedziala ze ona nie bedzie tanczyc bo babcia umarla i zaloba, a my chcemy im zadedykowac piosenke, tata rozmawia z mama, mama tz tez sie wypowiedziala ze przeciez moja mama moze zatanczyc, ale mama bardziej sie obawia co powie jej siostra i chrzesnica (moja ciocia i kuzynka), narazie mowie mamie ze i tak, i tak beda gadac a mi bedzie przykro jak mama nie bedzie sie bawic ze wzgledu na ciocie i kuzynke a o mnie nie pomysli, no nic zobaczymy slubu nie odwolujesz - dobrze, popieram; masz jakas fote wzoru bukietu? dobrze kombinujesz z wazonami aby byla niespodzianka co do krzesel to nasze nei sa stylowe wiec beda pokrowce w kosciele, ale nie wiem jakie sa kleczniki i juz rozmawialam z florystka ze jak stylowe to nic nie klasc na nie ![]() donata duzo zdrowia dla babci i bardzo ladny bukiecik mysia wpadaj a my bedziemy zagladac jak bedziesz pisac o swoich przygotowaniach kami_g udanego panienskiego Aneczka rozumiem cie, mi w mojej tez tak ciasno troche i zapocilam sie jak swinka na przymiarce, ale panie powiedzialy ze to normalne bo te suknei grzeja i do tego w salonie cieplo - sukienka byla mokra na plecach od srodka na podszewce jak ja sciagalam a stalam w niej godzine bo podpinala ja szpilkamija sie nie oddzywalam bo jestem chora, zalapalam zapalenie gardla i zbiera mi sie cos w plucach, czuje sie gorzej niz wczoraj, powinnam lezec w lozku a dzisiaj mialam przymiarke i dodatkowo kupilismy wina, jutro dalej jedziemy po wina i z kotem do weta; mamy pecha bo tz wybral wino portugalskie portada i nigdzie ich nie ma, w almie maja 6 butelek i moze byc problem z zamowieniem, dlatego dzisiaj jak tz wroci mamy testowac sutter home polslodkie; narazie kupilismy 10 bialych polwytrawnych porta, 10 czerwoncyh polwytrawnych porta i chcemy jeszcze 20 polslodkich nadal nie mam torebki ![]() mama dzisiajj negocjowala abym przesadzila siostre bo sie cos gniewa z jedna z kuzynek i tz powiedzial ze nei ma sprawy chociaz ja juz zaczelam otwierac buzie zeby robic scene ![]() co do przymiarki to zdjecia wklejam ponizej, na jednym mam dlugie bolerko ktore bedzie dopasowane i tylko do kosciola je zakladam, suknia bedzie miala odpiety tren oczywiscie i bolerko bedzie dopasowane plus doczepione do sukni na malutkie zatrzaski na wysokosci lopatek bolerka na sale nie biore - co myslicie w sumei to sie zastanawiam bo ja mam obsesje ze mam grube ramiona i nie wiem czy nie wziac jakiegos bolerka na sale hmmm
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-10-06 o 21:01 |
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
To może zacznę od tego czego jeszcze nie mamy
Tak więc obrączki w przyszłym tygodniu, wódeczka też, zamówienie bukieciku i kwiatków na auto oraz znalezienie odpowiedniego bolerka...hmmm to chyba wszystko. A sukienka w szafie już od sierpnia wisi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

Pewnie z tydzień wcześniej zacznę. Dziewczyny, nie ma co się stresować, bo co będzie później
Ja jedynie obawiam się pierwszego tańca, bo chodzimy na kurs i będziemy tańczyć walca wiedeńskiego... 

nie wiem co to z tego wyjdzie

. Jutro zdam wam relację z bukietu, autokaru i dzisiejszej kosmetyczki, buziaki

kłamczucha ze mnie ale w dobrej wierze niespodziankowej.
. Za to mnie się totalnie rozlegulował organizm i mimo że mam zawsze okres jak w zegarku, to teraz zaczął mi się w 16 dniu cyklu