|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Konto usunięte
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
Zwlaszcza, ze technologia jest dokladnie ta sama co przy probiotykach na problemy jelitowe. I te jakos moga kosztowac niewiele ponad 10zl...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Konto usunięte
|
dlatego ze te na problemy z jelitami kupuja rowniez mezczyzni,wiec jak kogos trzeba ukarac to tylko kobiety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
BAN stały
|
może chodzi o te szczepy w lacibiosie fem, może po prostu się je trudniej pozyskuje.. ale bez przesady. w końcu to apteka narzuca cenę, więc pewnie działają właśnie na podstawie popytu i podnoszą cene. dlatego kupuję w aptece, gdzie sprzedają po cenach hurtowych :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh ale tak powaznie, zwykla smiertelniczka tez moze kupowac w takich aptekach?gdzie je znalezc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Na posiewie tez nie zawsze wszystko wychodzi. A to, ze bylas wyjalowiona to raczej po chorobie niz flumyconie. Ja przez pol roku leczenia profilaktycznego mialam b.liczne paleczki kwasu mlekowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Rozeznanie
|
pare dni temu kupiłam lacibios przez ☠☠☠☠☠☠☠ jeszcze za 17 zł, mogłam zakupic wiecej
![]() jesli faktycznie tyle zdrozało, to sie przerzuce na provag ![]()
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
_agatka, ten lacibios bierzesz profilaktycznie? Infekcje Cie juz nie mecza mam nadzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
kobietki doradźcie czy femiVaxin trzeba zacząć zażywać jak się jest całkowicie zdrowym? Czy jeśli leczę bakterię globulkami to mogę już przyjmować tą szczepionkę? Liczę na Wasze opinie bo wysłałam opinię do producenta ale nie odpowiedział
![]() a co do lacibiosów to ja kupuję tu: http://www.aptekawsieci.pl/go/_searc...words=lacibios bo w aptekach coraz drożej sobie życzą... mam dobrze, bo mama odbiera mi w tej aptece i nie płacę za przesyłkę. Ale jakbym miała płacić po 28zł to myślę, że warto zamówić kilka sztuk i zapłacić tą przesyłkę ![]() Edytowane przez mała82 Czas edycji: 2009-09-16 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Konto usunięte
|
wy uzywacie lacibios codziennie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jestem w 100% pewna,że pomogą i Tobie a Twój problem zniknie na zawsze. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1427851 5]wy uzywacie lacibios codziennie?[/QUOTE]
Tak, ale moj gin twierdzi, ze po tak dlugiej kuracji moge juz sprobowac co drugi dzien. Na razie sie boje, ale przy takich cenach moze bede zmuszona:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
Jesli stan zapalny jest przewlekly to jest mozliwosc, ze na posiewie nic nie wyjdzie. Co do plynow do higieny intymnej, to wlasnie one maja zle ph! Ph w miejscach intymnych wynosi 3,5-4,5 , a plyn do higieny intymnej ma 5,5. Uzywajac tych plynow odczyn staje sie kwasny i jest to glowna przyczyna powstawania grzybicy i innych stanow zapalnych. Ja mialam kiedys problem z ciagle powracajaca grzybica i kazdy lekarz kazal mi uzywac plynow typu lactacyd. Dopiero kiedy zamieszkalam w Anglii, dowiedzialam sie od lekarza, ze to blad. Zaczelam uzywac do mycia mydla dla dzieci i problem z grzybica zniknal! Do zbicia zbyt wysokiego ph polecam tez kapel z sola, tzn. pol kilowa torebka wsypcie do wanny z woda i posiedzcie w tym pare minut. Mnie naprawde pomoglo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
z tą solą tez słyszałam w Hiszpanii od położnej, a może z sodą oczyszczoną ...
kurde nie pamietam dokładnie ![]() a z tym mydłem dla dzieci to wiele razy słyszałam, ale jakoś na razie obstaje przy Lactacydzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
Soda oczyszczona tez moze byc. A chodzi wlasnie o to,ze przy grzybicy ph staje sie kwasne, czyli za wysokie i trzeba je zbic. Lactacyd niestety je tylko podwyzsza...
Edytowane przez Kaska* Czas edycji: 2009-09-17 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Raczkowanie
|
Przy grzybicy owszem, ale przy bv odwrotnie, a pH miejsc intymnych ma odczyn kwasowy (dopiero w gronej czesci drog rodnych zasadowy) i bez tego odczynu wymrze Ci cala dobra flora bakteryjna... a pochwe jak wiadomo zakwasza sie profilatkycznie albo po leczeniu. Jak jest duzo paleczek kwasu mlekowego, grzyb sie nie rozwinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4850 |
Raczkowanie
|
evelinarav, sorry z tym zasadowym ph to moja pomylka. A skad wiesz, jakie ph ma Twoj plyn? Bo np. laktacyd ma 5.5. Zbytnio sie na tym nie znam,przekazuje tylko co uslyszalam od lekarza . Tez bylam na poczatku w szoku, gdyz w Polsce slyszalam od lekarzy, ze nalezy stosowac plyny, a mydla absolutnie nie. Nie mam pojecia na temat chemii, wiec nie bede sie z Toba na ten temat sprzeczac, wiem tylko, ze od kiedy przestalam uzywac tych plynow to nie mialam zadnej infekcji. Z tego co widze to jest tu cale mnostwo dziewczyn, ktore nie moga sie pozbyc przewleklej grzybicy, wiec wez pod uwage, ze moze to wlasnie moj lekarz mial racje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
ekhm.. witajcie dziewczyny widze ze tu ciagle wracam..
za tyg wybieram sie di gin "swego", bo w innym miescie. i stad moje pytanie na forum.. mam jakies uplawy, przezroczyste galaretowate chyba pierwszy raz ![]()
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie wiecie to powiedzcie chociaż jak Wy byście zrobiły na moim miejscu? Brać? Czy dopiero jak skończe globulki (za 6 dni) i zrobię kolejny wymaz a to oczywiście potrwa kolejny tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1429786 1]
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- tez jestem ciekawa czy dzialaja te pigulki.powinnas raczej poczekac do wyleczenia,bo szczepionka raczej Cie nie wyleczy.po co wyrzucac tyle kasy w bloto ![]() wiem, że nie wyleczy ![]() ![]() ![]() a femivaxin aktualnie potaniał bo zapłaciłam niewiele ponad 40zł. Kupiłam i sobie i mężowi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Raczkowanie
|
Lekarze w Polsce maja inne metody leczenia i sadzac po prawie 150 juz stronach w tym watku to moze w przypadku grzybicy nie do konca skuteczne. Wyleczylam sie dopiero kiedy przestalam uzywac lactacydu, po naprawde wielu probach i wpakowaniu w siebie mnostwa lekow. Nikomu nic nie narzucam, poprostu chce sie podzielic swoim doswiadczeniem. Kto chce to niech sprobuje. Sol i mydlo to napewno nikomu nie zaszkodza. Swoja droga nie widzialam nigdy lactacydu za 3 zl w litrowej butelce...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
pusszek - ja lacibios biore teraz profilaktycznie - tak przy okazji miesiączki, albo jak mi się przypomni... w poniedziałek jednakze wybieram sie kontrolnie na posiew, bo akurat jakas zajada mi sie w kaciku ust zrobiła, a to podobno objaw niedoboru wit B. wole dmuchac na zimne coby sie grzybek nie odnowił
![]() ja ostatnio staram sie podmywac raz ciepła woda, raz płynem do higieny intymnej
![]() |
#4858 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny!!
ja biore jasminelle prawie 3lata(oglnie tabsy od 4lat bo jako pierwsze bralam diane by wyleczyc tradzik),zadnych skutkow ubocznych do tej pory nie mialam bo czy problem ciaglych uplawow moze byc skutkiem antykoncepcji??mialam leczona nadzerke,niby nie powraca ale od 1,5 roku latam po ginekologach i dopiero 2msc temu zostal mi pobrany wymaz i okazalo sie ze mam streptococus agalactiae(leczony antybiotykami i zadnej poprawy) przestudiowalam ksiazki,artykuly i sama nie wiem co juz mam robic a kazdy gin mowi co innego ![]() zastanawiam sie powaznie nad zakonczeniem brania tabsow ale boje sie strasznie bo juz raz mialam pol roczna przerwe w trakcie ktorej 3razy mialam tylko okres a na dodatek u mojej kolezanki po odstawieniu tabl branych przez 5lat wystapil guzek piersi ![]() hmm wiec mam pytanie do dziewczyn ktore odstawily tabletki-jak sie czujecie i czy nic Wam nie dolega?? wybaczcie jezeli pisze po czesci nie na temat ale jestem nowicjuszka i jeszcze sie dokladnie nie orientuje co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.