Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 22:18   #4741
justysia1304
Raczkowanie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI

[QUOTE=tisane7;14280492] BeaS
Sylabud
Powodzenia !!!

A teraz moja relacja z egzaminu

Egzamin zaczynałam o 8:00 rano egzaminem z teorii, panicznie sie balam ,bo ostatnio jak robilam testy ,to ciagle mialam jakies bledy Takze bylam pewna ,ze na tym zakoncze swoj egzamin z prawa jazdy.Ale dobra, teoria mi poszla o dziwo bezblednie , no to sobie mysle , uff przynajmniej juz za teorie nie bede musiala placic, a tylko skombinuje 112 zl i w nastepny dzien od razu sie zapisze na praktyczny, bo przezciez sie tak denerwuje , ze napewno dzis nie zdam , no a za drugim razem ,to juz bede spokojniejsza bo wiem jak to jest i bede miala wieksze szanse zdac.
W koncu uslyszalam swoje nazwisko, poczulam sie jakbym szla na skazanie ale dobra ide, bedzie co bedzie, strasznie bylam ciekawa co tam na mnie czeka. Podeszlam do jakiegos goscia i mowie to ja jestem Dorota .. , a ten odburknal jakos chamsko, ze to nie on jest mi przydzielony, pomyslalam sobie , i cale szczescie Zawolal mnie zaraz ,bardzo sympatyczny ,okolo 28letni blondyn , (moj egzaminator) od razu mi kamien spadl z serca i stwierdzilam, ze chyba mam szanse zdac , poprosil zebym podeszla do swojego samochodu ,ja sie patrze a to nr. 13 i chociaz nie wierze w takie rzeczy, to troche mnie to przerazilo. Wsiadlam w samochod i zaczelam sie przygotowywac do jazdy ,bo zapomnialam ,ze jeszcze sa te losowane pierdołki Strasznie mialam nisko siedzenie, tak nisko to jeszcze nie jezdzilam ,probowalam je jakos podniesc ,ale nie znalazalm do tego odpowiedniego przyrzadu trudno to bede tak jezdzic mysle sobie
Wylosowalam kierunkowskazy i plyn do spryskiwacza, zapytal sie co chce najpierw sprawdzic , caly czas byl bardzo mily .Zadanie zaliczone, pozniej łuk, ok ,na gorce to przygazowalam tak , ze az mi sie glupio zrobilo No ale wszystko zaliczone i jedziemy na miasto. Na miescie wyjazd na lwowską,rondo.. w strefie zamieszkania mialam zawracanie na 3 , musialam zaczekac ,bo akurat L przedemna robila to samo ,ale pozniej sie szybko zmyla pozniej parkowanie prostopadle po prawej, musialam zrobic korekte bo krzywo wjechalam ,ale zaliczone (parkowania balam sie najbardziej ),pozniej dojechalam do swiatel na ktorych mialam skrecic w prawo, ale jest czerwone wiec stoje , nagle jakos nie wiem czemu patrze do gory ,a tam.. zielona strzaleczka w prawo, no to sobie mysle fajnie zaraz zgasnie ,ale zaryzykowalam ,popatrzylam tylko w lewo czy nic nie jedzie,czy nie ma przechodniow i szybko sruuu i sie udalo ,uff, nie widzialam nigdy tej szczalki ,i nawet nie sadzilam ,ze moze tez byc u gory Z nowodabrowskiej skret w sloneczna ,myslalam ,ze pewnie jeszcze na jana pawla pojedziemy zawracac , ale nie ,droga do mordu Na rondzie zapomnialam dac kierunkowaskac w prawo, bo nadjechal mi rowerzysta z prawej i zwolnilam , bo balam sie ,ze zaraz mi wejdzie na pasy(niepewnie sie zachowywal) ,ale nie uwzglednil mi tego jako blad .No to wjezdzamy juz do osrodka nie chcialo mi sie wierzyc w to ,a nawet zalowalam ,ze to juz koniec, bo bardzo fajnie mi sie z tym egzaminatorem jezdzilo , lepiej nawet niz z instruktorem , jeszcze tylko hamowanie awaryjne ,zaliczone, i kazal zaparkowac tylem obok inncy elek egz. Patrze co tam bazgroli i widze POZYTYWNY podal mi reke i pogratulowal i cos tam mowil jeszcze ale juz nie sluchalam. miala ochote go usciskac, ale powiedzialam tylko ze zycze mu milgo dnia i wylecialam jak z procy, mega szczesliwa

Zycze wszystkim zdajacym takiego egzaminatora ,jakiego ja mialam oaza spokoju, podejrzewam ,ze jak bym trafila na chama, to mialabym marne szanse .

uff wreszcie to napisalam

SUPER-GRATULUJE
Stary 2009-09-16, 22:25   #4742
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Cytat:
Napisane przez tisane7 Pokaż wiadomość
BeaS
Sylabud

Powodzenia !!!

Egzamin zaczynałam o 8:00 rano egzaminem z teorii, panicznie sie balam ,bo ostatnio jak robilam testy ,to ciagle mialam jakies bledy Takze bylam pewna ,ze na tym zakoncze swoj egzamin z prawa jazdy.Ale dobra, teoria mi poszla o dziwo bezblednie , no to sobie mysle , uff przynajmniej juz za teorie nie bede musiala placic, a tylko skombinuje 112 zl i w nastepny dzien od razu sie zapisze na praktyczny, bo przezciez sie tak denerwuje , ze napewno dzis nie zdam , no a za drugim razem ,to juz bede spokojniejsza bo wiem jak to jest i bede miala wieksze szanse zdac.
W koncu uslyszalam swoje nazwisko, poczulam sie jakbym szla na skazanie ale dobra ide, bedzie co bedzie, strasznie bylam ciekawa co tam na mnie czeka. Podeszlam do jakiegos goscia i mowie to ja jestem Dorota .. , a ten odburknal jakos chamsko, ze to nie on jest mi przydzielony, pomyslalam sobie , i cale szczescie Zawolal mnie zaraz ,bardzo sympatyczny ,okolo 28letni blondyn , (moj egzaminator) od razu mi kamien spadl z serca i stwierdzilam, ze chyba mam szanse zdac , poprosil zebym podeszla do swojego samochodu ,ja sie patrze a to nr. 13 i chociaz nie wierze w takie rzeczy, to troche mnie to przerazilo. Wsiadlam w samochod i zaczelam sie przygotowywac do jazdy ,bo zapomnialam ,ze jeszcze sa te losowane pierdołki Strasznie mialam nisko siedzenie, tak nisko to jeszcze nie jezdzilam ,probowalam je jakos podniesc ,ale nie znalazalm do tego odpowiedniego przyrzadu trudno to bede tak jezdzic mysle sobie
Wylosowalam kierunkowskazy i plyn do spryskiwacza, zapytal sie co chce najpierw sprawdzic , caly czas byl bardzo mily .Zadanie zaliczone, pozniej łuk, ok ,na gorce to przygazowalam tak , ze az mi sie glupio zrobilo No ale wszystko zaliczone i jedziemy na miasto. Na miescie wyjazd na lwowską,rondo.. w strefie zamieszkania mialam zawracanie na 3 , musialam zaczekac ,bo akurat L przedemna robila to samo ,ale pozniej sie szybko zmyla pozniej parkowanie prostopadle po prawej, musialam zrobic korekte bo krzywo wjechalam ,ale zaliczone (parkowania balam sie najbardziej ),pozniej dojechalam do swiatel na ktorych mialam skrecic w prawo, ale jest czerwone wiec stoje , nagle jakos nie wiem czemu patrze do gory ,a tam.. zielona strzaleczka w
prawo, no to sobie mysle fajnie zaraz zgasnie ,ale zaryzykowalam ,popatrzylam tylko w lewo czy nic nie jedzie,czy nie ma przechodniow i szybko sruuu i sie udalo ,uff, nie widzialam nigdy tej szczalki ,i nawet nie sadzilam ,ze moze tez byc u gory Z nowodabrowskiej skret w sloneczna ,myslalam ,ze pewnie jeszcze na jana pawla pojedziemy zawracac , ale nie ,droga do mordu Na rondzie zapomnialam dac kierunkowaskac w prawo, bo nadjechal mi rowerzysta z prawej i zwolnilam , bo balam sie ,ze zaraz mi wejdzie na pasy(niepewnie sie zachowywal) ,ale nie uwzglednil mi tego jako blad .No to wjezdzamy juz do osrodka nie chcialo mi sie wierzyc w to ,a nawet zalowalam ,ze to juz koniec, bo bardzo fajnie mi sie z tym egzaminatorem jezdzilo , lepiej nawet niz z instruktorem , jeszcze tylko hamowanie awaryjne ,zaliczone, i kazal zaparkowac tylem obok inncy elek egz. Patrze co tam bazgroli i widze POZYTYWNY podal mi reke i pogratulowal i cos tam mowil jeszcze ale juz nie sluchalam. miala ochote go usciskac, ale powiedzialam tylko ze zycze mu milgo dnia i wylecialam jak z procy, mega szczesliwa

Zycze wszystkim zdajacym takiego egzaminatora ,jakiego ja mialam oaza spokoju, podejrzewam ,ze jak bym trafila na chama, to mialabym marne szanse .

Oooo jaka farciara!! Suuuper, gratuluję serdecznie!
13. okazała się szczęśliwa

Trzymam kciuki za jutrzejsze zdające! Nie dajcie się dziewczyny!!!

Notabene znowu dziś 1/2 zdała

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 22:31   #4743
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
BeaS
Sylabud

Powodzenia !!!

Wylosowalam kierunkowskazy i plyn do spryskiwacza, zapytal sie co chce najpierw sprawdzic , caly czas byl bardzo mily .Zadanie zaliczone, pozniej łuk, ok ,na gorce to przygazowalam tak , ze az mi sie glupio zrobilo No ale wszystko zaliczone i jedziemy na miasto. Na miescie wyjazd na lwowską,rondo.. w strefie zamieszkania mialam zawracanie na 3 , musialam zaczekac ,bo akurat L przedemna robila to samo ,ale pozniej sie szybko zmyla pozniej parkowanie prostopadle po prawej, musialam zrobic korekte bo krzywo wjechalam ,ale zaliczone (parkowania balam sie najbardziej ),pozniej dojechalam do swiatel na ktorych mialam skrecic w prawo, ale jest czerwone wiec stoje , nagle jakos nie wiem czemu patrze do gory ,a tam.. zielona strzaleczka w
prawo, no to sobie mysle fajnie zaraz zgasnie ,ale zaryzykowalam ,popatrzylam tylko w lewo czy nic nie jedzie,czy nie ma przechodniow i szybko sruuu i sie udalo ,uff, nie widzialam nigdy tej szczalki ,i nawet nie sadzilam ,ze moze tez byc u gory Z nowodabrowskiej skret w sloneczna ,myslalam ,ze pewnie jeszcze na jana pawla pojedziemy zawracac , ale nie ,droga do mordu Na rondzie zapomnialam dac kierunkowaskac w prawo, bo nadjechal mi rowerzysta z prawej i zwolnilam , bo balam sie ,ze zaraz mi wejdzie na pasy(niepewnie sie zachowywal) ,ale nie uwzglednil mi tego jako blad .No to wjezdzamy juz do osrodka nie chcialo mi sie wierzyc w to ,a nawet zalowalam ,ze to juz koniec, bo bardzo fajnie mi sie z tym egzaminatorem jezdzilo , lepiej nawet niz z instruktorem , jeszcze tylko hamowanie awaryjne ,zaliczone, i kazal zaparkowac tylem obok inncy elek egz. Patrze co tam bazgroli i widze POZYTYWNY podal mi reke i pogratulowal i cos tam mowil jeszcze ale juz nie sluchalam. miala ochote go usciskac, ale powiedzialam tylko ze zycze mu milgo dnia i wylecialam jak z procy, mega szczesliwa

pogrubiłam i podkreśliłam te zdania, bo miałam identycznie
tak mi się dobrze jeździło, że kurrczę żałowałam, że już kończę xD
super, ze miałaś takiego egzaminatora i przede wszystkim jeszcze raz

GRATULUJĘ!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 22:35   #4744
martaj145
Zadomowienie

BEAS
SYLABUD

mocno mocno trzymam kciuki

tisane7 gratuluję

Edytowane przez martaj145
Czas edycji: 2009-09-16 o 22:36
martaj145 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 22:40   #4745
syyluusiiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez girl99 Pokaż wiadomość
No to ja nie wiem jak inaczej wytlumaczyc ... i tacy zdaja za 1 ... a te, ktore jezdza dobrze oblewaja na bzdurach

tak to wlaSnie jest, kiedys wlasnie spodkalam ta kolezanke w dniu kiedy miala egzamin to mi juz wczesniej mowila ze nie wie w jakim czasie zmienic biegi ale myslalam ze tylko tak zartuje

Cytat:
Napisane przez madzioonia18w Pokaż wiadomość
Fajnie by było jak by wycofali ten łuk

To jak ona zdała te prawko. Kurcze nie powiem że nie, bo też miałam na początku problemy z parkowanie, ale teraz już nie mam. A zmiana biegów? przecież słychać jak silnik troszke głosniej pracuje, czy też można patrzeć się na obrotomierz

nie mam pojecia jak ona zdala te prawko, mysle nawet <bo w sumie takie plotki poszly> ze dala "w łape" i dlatego zdala

Cytat:
Napisane przez kociaczeq17 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak zrobilyscie to, ze macie pod tym co piszecie takie wpisy????? np. matura 2010 itd.

bierzesz ustawienia i po lewej stronie bedzie taka kolumna gdzie pisze "twoj panel kontrolny" i tam bedzie "edytuj podpis" to wchodzisz w ta opcje i piszesz sobie co chcesz a pozniej bierzesz zapisz

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
syyluusiiaa powiedz koleżance żeby zmieniała biegi kiedy wskaźnik będzie troche ponad 20tysięcy obrotów, silnik pracuje wtedy bez przeciążeń.

kochana wiesz skoro ona jest taka "madra" ze nie wie kiedy biegi ma zmienic to podejrzewam ze ona nie wie gdzie jest obrotomierz

BeaS
sylabud

kobietki trzymam mocno za was kciuki bedzie dobrze

KCŁ

Na ZAWSZE Tylko Ty

2 wrzesień 2009 - ZDAŁAM prawo jazdy

Ciche szczęście w zakątku, obok galopującej wieczności...
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 22:43   #4746
justysia1304
Raczkowanie

Dzisiaj po południu weszłam na internet i bardzo miła niespodzianka -przyjeto wniosek-trwa postepowanie administracyjne:jup i: , a juz sie martwiłam ze nie bede miała prawka przed 3.10. -jedziemy na wesele -wiec przyda sie MI w drodze powrotnej
Stary 2009-09-16, 23:02   #4747
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

powodzenia jutro dziewczyny !! (Beas napisz mi kto Cie egzaminowal:p )
i gratuluje tym co zdali dzisiaj ;]

a ja juz sie nie moge doczekac az dostane swoj plasticzek ;P
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 23:03   #4748
tisane7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
pogrubiłam i podkreśliłam te zdania, bo miałam identycznie
tak mi się dobrze jeździło, że kurrczę żałowałam, że już kończę xD
super, ze miałaś takiego egzaminatora i przede wszystkim jeszcze raz

GRATULUJĘ!
Ja Tobie tez gratuluje, bo w Krakowie zdac to uhuhu , wyzwanie, wiem ,ze duzo osob zdaje z Krakowa u nas, bo latwiej, ale ja tu juz chwile mieszkam , wiec chcac nie chcac bylam skazana na Tarnów. Nie zapomne tylko tego ,jak bardzo bylam wqrzona , ze musialam czekac na egzamin miesiac(przedemna zapisywali sie na 2 tyg. wczesniej) bo babka w okienku ,myslala, ze przyjechalam z Kraka tu zdawac (w dow. mam adres Krakowski) ale oplacilo sie czekac ,pewnie majac wczesniejszy termin trafilabym na jakiegos gbura

15.09.09
zdobyłam prawko za 1x

tisane7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 23:22   #4749
calinosia
Przyczajenie

Za zdające jutro trzymam kciki!!!
Sylabud zdawałyśmy razem 20-08 ale tym razem to będzie wasz szczęśliwy dzień i pragnę abyście napisały :zdałammmmm.Tego właśnie wam życzę i powodzenia
Stary 2009-09-16, 23:27   #4750
lemonka
Zakorzenienie

n4tuś, słońce.. duze lody czekoladowe, glowka do gory! nastepnym razem skopiesz im tylki!

tisane.. obraczke mial, numer telefonu masz? gratuluje! teraz oczekuj na plastikowy czwkorokacik :P

powodzenia jutrzejszym!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 00:09   #4751
souvenir
Zadomowienie

powodzenia dziewczyny , to już dzisiaj można rzec, mam nadzieję że śpicie i śnią Wam się piękne manewry, które jutro wykonacie
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 06:01   #4752
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
BEAS
SYLABUD

Zdacie na pewno

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
Do boju, do boju, BeaS do boju!!!!!!!

Sylabud tzymam kciuki
Znowu róż
I jeszcze mnie spałowała

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
syyluusiiaa powiedz koleżance żeby zmieniała biegi kiedy wskaźnik będzie troche ponad 20tysięcy obrotów, silnik pracuje wtedy bez przeciążeń.
A nie przypadkiem 2 000 obrotów? Literówka pewnie

Cytat:
BeaS
Sylabud

Powodzenia !!!

Cytat:
Napisane przez martaj145 Pokaż wiadomość
BEAS
SYLABUD

mocno mocno trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez syyluusiiaa Pokaż wiadomość
BeaS
sylabud

kobietki trzymam mocno za was kciuki bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
powodzenia jutro dziewczyny !! (Beas napisz mi kto Cie egzaminowal:p )
Ok

Cytat:
Napisane przez calinosia Pokaż wiadomość
Za zdające jutro trzymam kciki!!!

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
powodzenia jutrzejszym!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
powodzenia dziewczyny , to już dzisiaj można rzec, mam nadzieję że śpicie i śnią Wam się piękne manewry, które jutro wykonacie

----------

Całą noc przewracałam się z boku na bok Ale w miarę wyspana jestem. Wypiję trochę mocnej herbaty to mnie pobudzi
Zaraz wyruszam do Wordu

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 06:24   #4753
sylabud
Raczkowanie

: cmok: to za wsparcie dla was dziewczyny. Nie śpie już od 4. Zaraz jadę do MORDU na rzeź niewiniątek

17.09.09 zdany egzamin

Matura 2010
sylabud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 06:54   #4754
the_kasias
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
A nie przypadkiem 2 000 obrotów? Literówka pewnie
oczywiście masz rację, nie wiem o czym myslałam pisząc to :P
the_kasias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 07:22   #4755
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

powodzenia dla dzisiejszych zdajacych
Stary 2009-09-17, 08:32   #4756
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ja Tobie tez gratuluje, bo w Krakowie zdac to uhuhu , wyzwanie, wiem ,ze duzo osob zdaje z Krakowa u nas, bo latwiej, ale ja tu juz chwile mieszkam , wiec chcac nie chcac bylam skazana na Tarnów. Nie zapomne tylko tego ,jak bardzo bylam wqrzona , ze musialam czekac na egzamin miesiac(przedemna zapisywali sie na 2 tyg. wczesniej) bo babka w okienku ,myslala, ze przyjechalam z Kraka tu zdawac (w dow. mam adres Krakowski) ale oplacilo sie czekac ,pewnie majac wczesniejszy termin trafilabym na jakiegos gbura
masakra, co za baba. :/ a nawet jeśli byś się przenosiła to nie jej problem i nie ma prawa się w ten sposób zachowywac.
ale zdałaś i jest super, no

Cytat:

Całą noc przewracałam się z boku na bok Ale w miarę wyspana jestem. Wypiję trochę mocnej herbaty to mnie pobudzi
Zaraz wyruszam do Wordu
trzymam mocno kciuki, Beaciku!

Stary 2009-09-17, 08:32   #4757
jagusia15
Rozeznanie

powodzenia dla zdających !!!!!
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 08:46   #4758
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez zabcia84 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy możecie mi opisać, jeśli któraś z Was ma sposób, jak cofać na łuku na pachołki
mnie instruktor uczy na wyczucie, ale boję się, że na egazaminie stres mnie "zeżre" i polegnę już na łuku
na razie robię tak, że zaczynam skręcać przy drugim słupku i dalej na wyczucie, ale nie wiem w jakim momencie zacząć prostować kierownicę

i jeszcze mam pytanie - bo piszecie tu o tym, a ja nie wiem o co chodzi, że egzaminator każe się rozpędzić i zatrzymać we wskazanym miejscu, czyli jak to zrobić?

i pytanko odnośnie zawracanie - ile jest sposobów? 1. na trzy (czyli żeby zmieścić się w ulicy) 2. z wykorz infrastr. 3. w bramie i jakie jeszcze?
jak łuk robiłam tak: jak miałam lusterko pomiędzy dwoma słupkami ( w połowie) to szybko jeden obrót kierownicą... potem patrząc do tyłu jak widziałam w tylnej szybie prawy słupek ten w kopercie na rogu )jak miałam go w połowie tylnej szyby czyli na wysokości wycieraczki szybko odkręcała kierownicę o ten jeden obrót spowrotem i już tylko patrzyłam aby jechać po środku ..i pamiętaj nie wolno robić dużych ruchów kierownicą bo od razu wjedziesz na linię....mi ten sposób wychodził super ćwiczyłam to tylko godzinkę w ciągu całego kursu i na egzaminie też mi wyszedł super!!!
Cytat:
Napisane przez syyluusiiaa Pokaż wiadomość
wlasnie wlasnie, ja jej tlumaczylam w taki sposob, tylko ona mowi ze nie slyszy jak samochod warczy... ja w ogole nie wiem jak ona zdala te prawo jazdy... jak powiem o tym mojej rodzinie to chyba wszyscy padna ze smiechu tymbardziej ze jest to dziewczyna ktora szczycila sie tym ze jest madra bo zdala za pierwszym...
Bożesz Ty mój i ta dziewczyna w czasie całego kursu się nie nauczyła ???? przecież to słychać jak wyje silnik ja tam nie wiem jak ona zdała wyobrażam sobie jak ona jeździ pewnie piłuje ten samochód na każdym biegu

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:20   #4759
ninitoja
Rozeznanie

Witam wszystkie oczekujące, zdające i te co już korzystają z upragnionego prawka. Już od jakiegoś czasu zaglądam na ten wątek, lecz dopiero teraz czuję, że mogę legalnie się tu udzielać, ponieważ zapisałam się na swój pierwszy egzamin. Bardzo proszę, jeśli to możliwe, o dopisanie mnie do listy na 5 października . Choć do egzaminu ponad dwa tygodnie to już zaczyna mnie dopadać stres i nerwy jak tylko o tym myślę. Jestem straszną panikarą i boję się, że nerwy mnie położą. Ogólnie czuję się dosyć pewnie za kółkiem, mogłabym jednak podciągnąć jeszcze trochę parkowanie i zawracanie. No i jeżdżę zbyt wolno. Gdyby człowiek mógł zapanować nad stresem to statystyki wyglądałyby zupełnie inaczej .

Widzę, że każda z nas ma swój specyficzny sposób na łuk, więc dorzucę jeszcze swój. Na początku instruktor kazał mi jechać na wyczucie i cały czas pilnował mi kierownicę. Ale gdy jeździłam z kobitką, to ona stwierdziła, że pokaże mi sprawdzony sposób, bo jazda na wyczucie zabrałaby nam pół kursu, a na wyczucie mogę jeździć jak poczuje się pewniej. A więc ja robię tak cofając na półsprzęgle:
- gdy zobaczę drugi słupek w małej tylnej szybce to kręcę pół obrotu w prawo
- gdy zobaczę trzeci słupek w dużej tylnej szybie to kręcę kolejne pół obrotu w prawo
- tu dodaję odrobinę gazu żeby nie zgasł i czekam na monet, w którym auto będzie całkiem wyprostowane i wtedy kręcę pełen obrót w lewo
- żeby jechać prosto oglądam się do tyłu i staram się by mój punkt odniesienia (czyli prawy szew na pokrowcu kanapy) znajdował się pomiędzy tyczkami znajdującymi się na końcu łuku, posiłkuję się też bocznymi lusterkami i obserwuję linie.

Jest to dosyć indywidualny sposób, ale dzięki niemu łuk mam dość ładnie opanowany.
ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:24   #4760
BeaS
Zakorzenienie

Zdałam !
Lecę do szkoły

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:26   #4761
miss_piggy
Raczkowanie

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły
AAAaaaaa BeaSek zdaaał BeaSek zdał!!! Gratulacje : cmok:

Nanananaananana
miss_piggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:28   #4762
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły
aaaa

A NIE MÓWIŁAM?!

SUPER!

Stary 2009-09-17, 10:29   #4763
tisane7
Raczkowanie

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły

Gratulacje!!!

15.09.09
zdobyłam prawko za 1x

Stary 2009-09-17, 10:31   #4764
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Witam wszystkie oczekujące, zdające i te co już korzystają z upragnionego prawka. Już od jakiegoś czasu zaglądam na ten wątek, lecz dopiero teraz czuję, że mogę legalnie się tu udzielać, ponieważ zapisałam się na swój pierwszy egzamin. Bardzo proszę, jeśli to możliwe, o dopisanie mnie do listy na 5 października . Choć do egzaminu ponad dwa tygodnie to już zaczyna mnie dopadać stres i nerwy jak tylko o tym myślę. Jestem straszną panikarą i boję się, że nerwy mnie położą. Ogólnie czuję się dosyć pewnie za kółkiem, mogłabym jednak podciągnąć jeszcze trochę parkowanie i zawracanie. No i jeżdżę zbyt wolno. Gdyby człowiek mógł zapanować nad stresem to statystyki wyglądałyby zupełnie inaczej .

Widzę, że każda z nas ma swój specyficzny sposób na łuk, więc dorzucę jeszcze swój. Na początku instruktor kazał mi jechać na wyczucie i cały czas pilnował mi kierownicę. Ale gdy jeździłam z kobitką, to ona stwierdziła, że pokaże mi sprawdzony sposób, bo jazda na wyczucie zabrałaby nam pół kursu, a na wyczucie mogę jeździć jak poczuje się pewniej. A więc ja robię tak cofając na półsprzęgle:
- gdy zobaczę trzeci słupek w dużej tylnej szybie to kręcę kolejne pół obrotu w prawo
- tu dodaję odrobinę gazu żeby nie zgasł i czekam na monet, w którym auto będzie całkiem wyprostowane i wtedy kręcę pełen obrót w lewo
- żeby jechać prosto oglądam się do tyłu i staram się by mój punkt odniesienia (czyli prawy szew na pokrowcu kanapy) znajdował się pomiędzy tyczkami znajdującymi się na końcu łuku, posiłkuję się też bocznymi lusterkami i obserwuję linie.

Jest to dosyć indywidualny sposób, ale dzięki niemu łuk mam dość ładnie opanowany.
mnie tak samo uczył instruktor łuczku (prócz tego gazowania. Dodaję gazu tylko na lukach w wordzie na kopercie, bo tam cholerka jest lekki spad i jak nie dodam gazu przy cofaniu, to mu ucieka i może uderzyć w pachołek) i chyba łatwiej go tak opanować niż na wyczucie.

Kurka, za 11 dni mam egzamin a ja już się zaczynam stresować
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:32   #4765
Sag etwas
Zadomowienie

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły
Gratulujeee
Stary 2009-09-17, 10:42   #4766
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły
aaaaa! super dzisiaj musi być 100% zdawalność
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:44   #4767
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły
gratulacje

Ty jeszcze do szkoły idziesz?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:55   #4768
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły
gratulacje ogromneeee

ja bym sobie szkołę odpuściła

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:56   #4769
syyluusiiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justysia1304 Pokaż wiadomość
Dzisiaj po południu weszłam na internet i bardzo miła niespodzianka -przyjeto wniosek-trwa postepowanie administracyjne:jup i: , a juz sie martwiłam ze nie bede miała prawka przed 3.10. -jedziemy na wesele -wiec przyda sie MI w drodze powrotnej

nooo to gratulacje za nie dlugo bedziesz miala wymarzony plasticzek tak patrze zdalas 11 wrzesnia a dzisiaj jest 17 to dosyc dlugo czekalas na ten napis "przyjeto wniosek....."

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość

Witamy witamy
na prawde czytajac to kazda z nas ma inne "sposoby" na luk... ja tam nie umiem łuku na lusterka, wyczucie czy walsnie tak jak ty opisujesz , ja poprostu gdy widzialam 2drugi slupek w roku duzej szyby od strony pasazera z przodu to robilam pelen obrot w prawo odwracalam glowe do tylu i w momencie jak prawa linia łuku mialam ja na środku tylniego siedzenia to robilam pelen obrot w lewo i dojezdzalam sobie na koperte

Cytat:
Zdałam !
Lecę do szkoły

BEASKu Gratuluje a widzisz szczęściaro jedna !! : cmok: czekamy na relacje kochana

KCŁ

Na ZAWSZE Tylko Ty

2 wrzesień 2009 - ZDAŁAM prawo jazdy

Ciche szczęście w zakątku, obok galopującej wieczności...
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:18   #4770
tisane7
Raczkowanie

A jutro 3 kursantki za 1 razem zdaja
Będę mocno 3mac kciuki

A ja codziennie sprawdzam jak glupia ta stronke ,czy aby czasem sie nie pojawil jakis komunikat odnosnie prawka ale chyba sobie jeszcze poczekam bo z Tarnowa jeszcze musza dokumenty przeslac do krakowa pewnie, i sie oczekiwanie zdeczka wydluzy ,a ja bym chciala juzzz

15.09.09
zdobyłam prawko za 1x

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości