American & Polish Girl ( hair, make-up, fashion ....) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 20:04   #2971
1985SiWA
Zakorzenienie

Dot.: American & Polish Girl ( hair, make-up, fashion ....)

Cytat:
Napisane przez lolly_girl Pokaż wiadomość
a pokaz siebie w jasniejszych? takich calkiem?

no tak tylko ze mi zalezy zeby byla obcisla jak na zdjeciu bo taką też mam i to nie to:P

ide ogladac na wspolnej do pozniej
Nie mam zdjęc sprzed 5 lat, były na starym komputerze ale sie spalił, wtedy nosiłam blond krecone włosy (rozjasniałam i robiłam trwałą), pozniej miałam takie kasztanowe, sciełam je, zapusciłam swoje, nosiłam swoje coś ponad pół roku, i zafarbowałam na czarno a teraz rozjasniam do blondu
Stary 2009-09-16, 20:18   #2972
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
Ja juz po pierwszej turze rozjasniania, jakby ktoś chciał zobaczyc jak wygląda schodzenie z czarnych włosów to zdjecia są w moim prywatnym
nawet nieźle zobaczymy jak będziesz miała całe rozjaśnione, ale do końca nie jestem za tym, wolę cię w wersji ciemniejszej
Dualstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:21   #2973
Agula 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmija19 Pokaż wiadomość
1985SiWA ale ślicznotka no no dobrze Ci w tych rozjaśnionych włoskach
Agula88 ja też mam tą tubę fajna jest , do wielu kombinacji można ją użyć ale guma na biuście mi się rozciągła i spada
niestety nie jest ona dla mojego typu figury szerokie biodra wcięcie w tali po-prostu wyglądam w niej za ciężko chyba że podratuje sie paskiem w tali
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:28   #2974
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

ja tez chce zobaczyc Siwaa w nowym look'u
dziewczyny czy jest ktos na forum kto sie smarowal kwasami ?? mam zle wspomnienia z kosmetyczka dlatego wiecej do zadnej nie pojde i mam pare zaskornikakow i przebarwien , krotko mowiac chce idealnie gladka cere !! ale nie wiem od czego zaczac , na watku o kwasach kazali mi czytac 168 stron , dlatego moze jest tu jakas AG ktora ma doswiadczenie ?
ooodeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:44   #2975
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Ja mogę ci co nieco powiedzieć tylko co konkretnie cię interesuje ( widzę ze italia .. jeśli to prawda to może być ci ciężko)
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:59   #2976
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

mieszkam w it na stale , wiec zamawialabym z allegro jak cos , widzialam ze maja jakies tam gotowe zestawy no i kwasy do robienia roztworow , ale jest duzo mozliwosci i nawet nie wiem na co sie decydowac , nie mam ropnych krost , raczej problemem sa rozszerzone pory i zaskorniaki na brodzie i policzkach i pare na nosie, kolor skory tez jest taki nierowny .. zeby skora wygladala przyzwoicie niezbedny jest podklad , ale i tak nie wyglada jedwabiscie i gladko ( wiadomo , pod pojedynczymi krostkami i zaskorniakami , no i widac otwarte pory WRRRRRRRR !! ) poza tym w te wakacje opalilam sie na ciemny braz wiec przy okazji na nosie wyskoczylo mi kilkanascir piegow .. jesli moglabys mi cos doradzic na poczatek bylabym bardzo wdzieczna
Stary 2009-09-16, 21:09   #2977
Dualstar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooodeta Pokaż wiadomość
dziewczyny czy jest ktos na forum kto sie smarowal kwasami ?? mam zle wspomnienia z kosmetyczka dlatego wiecej do zadnej nie pojde i mam pare zaskornikakow i przebarwien , krotko mowiac chce idealnie gladka cere !! ale nie wiem od czego zaczac , na watku o kwasach kazali mi czytac 168 stron , dlatego moze jest tu jakas AG ktora ma doswiadczenie ?
Najlepiej udaj się do kliniki medycyny estetycznej tam są doświadczone osoby - dermatolodzy , żadne kosmetyczki i one na pewno dobiorą tobie odpowiedni rodzaj kwasów i procentowość.
Dualstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:10   #2978
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Nie mam zdjęc sprzed 5 lat, były na starym komputerze ale sie spalił, wtedy nosiłam blond krecone włosy (rozjasniałam i robiłam trwałą), pozniej miałam takie kasztanowe, sciełam je, zapusciłam swoje, nosiłam swoje coś ponad pół roku, i zafarbowałam na czarno a teraz rozjasniam do blondu

kiedy nastepna porcja rozjaśniania?
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:11   #2979
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Ja bym ci doradziła w takim wypadku nie stosowanie kwasów w ogóle. Wnioskuję że opalać sie lubisz, kraj też dość ciepły i słoneczny jesteś gotowa zrezygnować z tego do tego stopnia żeby smarowac się filtrem minimum +40 ( pewnie całe ciało zeby nie było drastyczniej różnicy). Dodam że te filtry to raczej ciężkie, tłuse mazie trudne do zmatowienia chociażby. Odpadają też niektóre kosmetyki w połączeniu z nimi.

Jeśli chcesz zwęzić pory, nie masz jakiegoś gigant trądzika to jak dla mnie za duzo.

Kwasy bardzo uczulają skórę na słońce i dodatkowo "spłycają ją".

( no i piszę o kawasach do stosowania w domu.. przy szukaniu dermatologa też trzeba uważnie- ja się zraziłam.. większość na których trafiłam leciała na kasę- byle zrobić zabieg pierwszy lepszy "i tak przecież nie bedzie się znać" i do widzenia)

Edytowane przez CruelOrchid
Czas edycji: 2009-09-16 o 21:14
Stary 2009-09-16, 21:16   #2980
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
to juz przesada

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
A mi się prawdę mówiąc bardzej podoba od takiej Shandy Pandy którą też sie wiele dziewczyn zachwyca.. troszkę za sztuczne te włoski ale jak ma być Barbie to pełną gębą.
Shanda ma swój bardzo wyrazisty styl i nie jest bazarkowa. Tu natomiast mamy zdecydowanie za długie i nieładne włosy + koszmarny heban. A dziewczyna swoją drogą z buźki naprawdę niebrzydka.
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:19   #2981
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

ehh kurde to co mam zrobic .. te zaskorniki bardzo mnie denerwuja .. wyciskam je ale i tak robia sie nowe ... poza tym cera ma nierowny kolor , uzywam sklepowych tonikow , zeli i kremow do jej pielegnacji no ale to jest codzienne oczyszczanie , a ja chce cos co mi odblokuje i zamknie pory !! co do opalania , to u mnie jeszcze do polowy listopada beda sloneczne dni , bo mieszkam na samym poludniu , kwasami planowalam zajac sie wlasnie w tym okresie . jak sie zimniej zrobi , ale tez mam wrazenie ze to bardzo drastyczny zabieg , a ja nie mam tyle tradziku co raczej cere ze sklonnoscia do zanieczyszczen , o i tak ;(
Stary 2009-09-16, 21:24   #2982
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
ehh kurde to co mam zrobic .. te zaskorniki bardzo mnie denerwuja .. wyciskam je ale i tak robia sie nowe ... poza tym cera ma nierowny kolor , uzywam sklepowych tonikow , zeli i kremow do jej pielegnacji no ale to jest codzienne oczyszczanie , a ja chce cos co mi odblokuje i zamknie pory !! co do opalania , to u mnie jeszcze do polowy listopada beda sloneczne dni , bo mieszkam na samym poludniu , kwasami planowalam zajac sie wlasnie w tym okresie . jak sie zimniej zrobi , ale tez mam wrazenie ze to bardzo drastyczny zabieg , a ja nie mam tyle tradziku co raczej cere ze sklonnoscia do zanieczyszczen , o i tak ;(
a nie lepiej pojsc do kosmetyczki na oczyszczanie ? pozbedziesz sie zaskornikow.
a co do cery i nierownego koloru to polecam krem ze sluzu slimaka cos na E:P moja mama go uzywa bo ma takie same problemy
Stary 2009-09-16, 21:28   #2983
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Kwasy raczej też nie usuną zaskórników. Ich działanie tak ogólnie to
1.Na początku oczyszczanie od wewnątrz ( wywala ropne krostki)
2.Zazwyczaj dość mocne łuszczenie z zewnątrz (odchodząca sucha skóra)
3.Później powinno zacząć się stabilizować jednak łuszczenie występuje cały czas przez co naskórek się spłyca, przy niestosowaniu filtrów bardzo przyspiesza się foto-starzenie i powstają przebarwienia.

W polsce zaczęłam stosować kwasy w październiku.. przy pierwszych promieniach wiosennego słońca już nie dałam rady wytrzymać na twarzy z takim filtrem i matowieniem ( bo świeci się jak latarnia). Mam raczej większe problemy niż ty a nie mam ochoty wracać do kwasów i staram się bardziej naturalnymi metodami( miałam wrażenie że skóra jest delikatna jak papier)

Co do rozszerzonych por i wyrównania kolorytu to może zwróć uwagę na kremy z wit.C jak np Active-c ( i inne tego typu ) albo samorobione sera.

Dodatkowo jeszcze co do kwasów i wyrównania kolorytu.. Hmm wyrównuje ale do opcji "córka młynarza"

Czas edycji: 2009-09-16 o 21:37
Stary 2009-09-16, 21:47   #2984
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

o matko !! cruel orchid to dobrze ze mnie oswiecilas !! na all reklamy tych kwasow , zestawy po 200 zl ze cera naprawde cudowna i promienna a tu taki klops .. to pieknie bym wygladala po wybieleniu na twarzy , ja normalnie jak juz sie nie opalam nie robie sie calkiem biala , szczegolnie dekolt , brzuch i ramiona mam ciemniejsze caly rok , oo jejku przerobilabym sie na majkela jacksona a mnie sie wydawalo ze kwasy = nowa nieskazitelna twarz , moze lepiej isc do salonu SPA i zafudnowac sobie jakis zabieg na twarz , maseczki (bez kwasowe ) ewentualnie tradycyjne wyciskanie zaskroniakow ?

lolly girl poszlam do kosmetyczki jak bylam w Polsce , miala mi oczyscic i zamknac pory , dokonala niby mikroembrazii (czy jak to sie tam nazywa ) , nakladala jakies mazidla .. w kazdym razie oczyszczenia ZERO , mialam normalnie widoczne czarne zaskorniaki po powrocie do domu , w ogole nic sie nie zmienilo , oprocz tego ze twarz mnie straszniiiee piekla . W sumie zaplacialm 180 zl kosmetyczce za to ze obdarla mnie ze skory i zablokowala w domu . W sumie to cena nie gra roli , ale nie chce zeby ktos mi zniszczyl twarz , i jeszcze mam mu za to placic
Stary 2009-09-16, 21:50   #2985
lolly_girl
BAN stały

hmm ja za oczyszczenie twarzy place 50-60 zł i przez dwa pierwsze dni wygladam okropnie:P napuchnieta i czerwona a potem wszystko wyglada slicznie jak pupka niemowlecia:P
Stary 2009-09-16, 21:59   #2986
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Ooodeta wiesz nie chcę tak tylko negatywnie bo buzią wyglądała sama w sobie ładnie. Gładka, bez rozszerzonych porów no ale biała, cienka skóra,warstwa filtra i pudru non stop na dworze ( a ja się w ogolę nie maluję więc to była dla mnie juz zimą masakra) + hiper nawilżanie bo skóra schodziłaby płatami bez tego.
Na pewno przy jakiś wielkich problemach z trądzikiem można zdziałać tymi zabiegami cuda, ale przy drobnych niedoskonałościach nie polecam.

Ja jak na razie po przerwie w tabletkach anty walczę z cerą, ale zanim zrobiłam przerwę doprowadzałam ją do ładu z dużym skutkiem herbatkami z bratka i pokrzywy, tabletkami cynkowymi salfazin, pastą lassara na niespodzianki, jakimiś drożdżowymi witaminami ( ogólnie różnego typu suplementy diety).Na noc lubię serum Lemon z biochemi ale pewnie do tego typu produktów możesz mieć ciężki dostęp.

Mechanicznego oczyszczania nie uznaję za bardzo.

Czas edycji: 2009-09-16 o 22:03
Stary 2009-09-16, 22:14   #2987
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

mam masc drozdzowa robiona w aptece na przepis od dermatologa , co do innych rzeczy , jak juz cos to wysyla mi je mama .. lykam suplmementy typu skrzypovita , poszukam w zielarskim herbatki z bratka..
a wlasnie , tabletki anty pomagaja ? slyszalam ze tak ale slyszalam tez o skutkach ubocznych dlatego sie boje troche .. ??
ehh ciezkie jest zycie kobiety ...
Stary 2009-09-16, 22:24   #2988
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Anty to ciężka sprawa.. Jeśli chcesz je zacząć brać tylko dla cery to chyba nie warto. Poprawi się ale jeśli kiedyś będziesz chciała odstawić to prawdopodobnie będzie masakra bez opieki bardzo dobrego dermatologa ( co też może nie wystarczyć ). Oczywiście nie jest to regułą ale wiele dziewczyn ma po odstawieniu długotrwałe problemy.. Ja np musiałam zrezygnować na kilka miesięcy żeby diagnozować migrenę i z ładnej cery z pojedyńczymi niespodziankami raz na jakiś czas zrobiła mi się masakra, a teraz walczę dodatkowo z bliznami i przebarwieniami po nich...
Trądzik hormonalny jest dużo cięższy do ogarnięcia i bardzo mało żeczy na niego działa.

Sprawdź sobię ofertę stronki internetowej biochemiaurody ( nie chcę podawać linka bo nie wiem czy wolno) ale na pewno wyskoczy w google. Mają fajne sera i inne duperele.

Czas edycji: 2009-09-16 o 22:28
Stary 2009-09-16, 22:32   #2989
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Wyslij mi zaproszenie, to bedziesz mogła zobaczyc moje albumy.

Cytat:
kiedy nastepna porcja rozjaśniania?
W poniedziłek, a pozniej to juz co miesiac.
Stary 2009-09-16, 22:36   #2990
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Wyslij mi zaproszenie, to bedziesz mogła zobaczyc moje albumy.

W poniedziłek, a pozniej to juz co miesiac.
masz taką słodką buźkę a paznokcie TWOJE?
Stary 2009-09-16, 22:42   #2991
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
Paznokci już takich nie mam, teraz mam krótkie bo mi sie połamały
Stary 2009-09-16, 22:49   #2992
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Dziekuje
Paznokci już takich nie mam, teraz mam krótkie bo mi sie połamały
taaa ale mi sie nigdy nie udało takich paznokci zapuscic
Stary 2009-09-16, 22:58   #2993
Tammei
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie chciałam to napisać
I na to wszystko jedno życie.

3.10.2009 -- > Wenecja!
Tammei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 09:32   #2994
martynixa
Rozeznanie

Siwa ja tez strasznie chce Cie zobaczyc
wysłalam zaproszonko, mam nadzieje, ze zaakceptujesz

moja wymianka
martynixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:02   #2995
bagera
Rozeznanie

Hej piękne przepraszam, że tak rzadko zaglądam, ale mam remont w domku, bo siostra się hajta. A tak swoj,ą drogą to znacie jakiś zabawy na wieczór panieński w klubie? i nie mogę wymyślić za co mogłybyśmy się wszystkie przebrać, ma któras może pomysł ?
Zamówiłam sobie takie clipy z all http://www.allegro.pl/item739203429_..._do_45_cm.html
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:14   #2996
masterkotka
Raczkowanie

czesc dziewczyny
moge sie do Was dołączyc ??? ukradkiem Was podczytuje a styl ag baaardzo lubie
Kupilam clipy 1.5 roku temu i nie zwrocilam uwagi na to ze to syntetyki i w dodatku mam takie cienkie wlosy ze clipy przeswituja wiec mialam kilka pasemek na sobie tylko raz..teraz juz rzucilam je w kąt.
a tak bardzo podobaja mi sie te fryzurki z loczkaaami:roll eyes:
masterkotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:32   #2997
Eternia89
Raczkowanie

Hej Hej Hej!
Chciałam sie przywitac

Siwa ja tez CI wyslalam zaprosznko bo strasznie przestraszliwie bym chciala zobaczyc fotki
Stary 2009-09-17, 10:34   #2998
blondi1041
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
ja mam taka tylko dłuższa dla mnie jest jak mini sukienka raz ubrałam i ostatni poszukaj na allegro ja swoja tam kupiłam za dwadzieścia parę złoty
cześc slicznotki ja mam taka tube z terranovy - biała i po pierwszym zalozeniu zrobila sie taka luzna ze juz jej wiecej nie założę tez moglaby robic za sukienkę
siwa mogłabym tez zobaczyc twoje fotki? jestem bardzo ciekawa jak wyglądacie

Edytowane przez blondi1041
Czas edycji: 2009-09-17 o 10:36
blondi1041 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:07   #2999
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bagera Pokaż wiadomość
Hej piękne przepraszam, że tak rzadko zaglądam, ale mam remont w domku, bo siostra się hajta. A tak swoj,ą drogą to znacie jakiś zabawy na wieczór panieński w klubie? i nie mogę wymyślić za co mogłybyśmy się wszystkie przebrać, ma któras może pomysł ?
Zamówiłam sobie takie clipy z all http://www.allegro.pl/item739203429_..._do_45_cm.html
jak dla mnie, może to i oklepane ale za diabelki a panna młoda za aniołeczka

Cytat:
Napisane przez masterkotka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
moge sie do Was dołączyc ??? ukradkiem Was podczytuje a styl ag baaardzo lubie
Kupilam clipy 1.5 roku temu i nie zwrocilam uwagi na to ze to syntetyki i w dodatku mam takie cienkie wlosy ze clipy przeswituja wiec mialam kilka pasemek na sobie tylko raz..teraz juz rzucilam je w kąt.
a tak bardzo podobaja mi sie te fryzurki z loczkaaami:roll eyes:
Cytat:
Napisane przez Eternia89 Pokaż wiadomość
Hej Hej Hej!
Chciałam sie przywitac

Siwa ja tez CI wyslalam zaprosznko bo strasznie przestraszliwie bym chciala zobaczyc fotki
czesc ja teraz planuję zakup syntetyków bo naturalne są rzadkie

Cytat:
Napisane przez blondi1041 Pokaż wiadomość
cześc slicznotki ja mam taka tube z terranovy - biała i po pierwszym zalozeniu zrobila sie taka luzna ze juz jej wiecej nie założę tez moglaby robic za sukienkę
siwa mogłabym tez zobaczyc twoje fotki? jestem bardzo ciekawa jak wyglądacie
ona jest taka ładna
no ja wlasnie poszukuję tuby z innego materiału i takiej obcisłej

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

a tak w ogóle to dzien dobry i dlaczego Tammei została zablokowana?
Stary 2009-09-17, 11:13   #3000
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1253097292
Nie pokazujcie takich pięknych włosów bo zaraz się rozryczę
Te włosy nie są tak piękne, nie wiem co party girl z nimi zrobiła, ale ja je kupiłam na tej samej aukcji i ten sam kolor i nawet długosc i róznica miedzy moimi, a jej jest kolosalna.Po pierwsze moje są bardzo rzadkie jak kazde nturalne za ta cene. Kupiłam je tak jak party jako proste włosy (36-40 cm), ona ma je skrecone, a dlugosc wyglada na 45m, ona napisala, ze jej sie błyszczą za bardzo, a moje sa idealnie dopasowane do moich pod wzgledem blyszczenia(czyli znikome w naturalnym swietle bo od lampy blyskowej wiadomo..) i pod wzgledem koloru i to jest ich największy plus, dla ktorego nie załuje kupna tych włosów, ale nastepnym razem na pewno wybiore gestsze i nawet jak by to mialy byc syntetyki.
Dołączam fotki z moimi klipami z tej samej aukcji akcji co party http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1253097292 . Wiecej napisalam o tych klipach w watku o przedluzaniu włosów cz. III str. ok 116.Zaznaczam iz na fotkach włosy z tylu zaczesalam do przodu, tak ze z tlu moze jeden cienki kosmyk zostal, czyli jak widac ponizej jest tych włosów baaardzo mało.

Edytowane przez Patiirafaello
Czas edycji: 2009-09-17 o 13:01
Patiirafaello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości