|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: American & Polish Girl ( hair, make-up, fashion ....)
Cytat:
a teraz rozjasniam do blondu
|
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie jest ona dla mojego typu figury szerokie biodra wcięcie w tali po-prostu wyglądam w niej za ciężko chyba że podratuje sie paskiem w tali
|
|
|
|
#2974 |
|
BAN stały
|
ja tez chce zobaczyc Siwaa w nowym look'u
dziewczyny czy jest ktos na forum kto sie smarowal kwasami ?? mam zle wspomnienia z kosmetyczka dlatego wiecej do zadnej nie pojde i mam pare zaskornikakow i przebarwien , krotko mowiac chce idealnie gladka cere !! ale nie wiem od czego zaczac , na watku o kwasach kazali mi czytac 168 stron , dlatego moze jest tu jakas AG ktora ma doswiadczenie ? |
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mogę ci co nieco powiedzieć tylko co konkretnie cię interesuje ( widzę ze italia .. jeśli to prawda to może być ci ciężko)
|
|
|
|
#2976 |
|
BAN stały
|
mieszkam w it na stale , wiec zamawialabym z allegro jak cos , widzialam ze maja jakies tam gotowe zestawy no i kwasy do robienia roztworow , ale jest duzo mozliwosci i nawet nie wiem na co sie decydowac , nie mam ropnych krost , raczej problemem sa rozszerzone pory i zaskorniaki na brodzie i policzkach i pare na nosie, kolor skory tez jest taki nierowny .. zeby skora wygladala przyzwoicie niezbedny jest podklad , ale i tak nie wyglada jedwabiscie i gladko ( wiadomo , pod pojedynczymi krostkami i zaskorniakami , no i widac otwarte pory WRRRRRRRR !! ) poza tym w te wakacje opalilam sie na ciemny braz wiec przy okazji na nosie wyskoczylo mi kilkanascir piegow .. jesli moglabys mi cos doradzic na poczatek bylabym bardzo wdzieczna
|
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kiedy nastepna porcja rozjaśniania?
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym ci doradziła w takim wypadku nie stosowanie kwasów w ogóle. Wnioskuję że opalać sie lubisz, kraj też dość ciepły i słoneczny jesteś gotowa zrezygnować z tego do tego stopnia żeby smarowac się filtrem minimum +40 ( pewnie całe ciało zeby nie było drastyczniej różnicy). Dodam że te filtry to raczej ciężkie, tłuse mazie trudne do zmatowienia chociażby. Odpadają też niektóre kosmetyki w połączeniu z nimi.
Jeśli chcesz zwęzić pory, nie masz jakiegoś gigant trądzika to jak dla mnie za duzo. Kwasy bardzo uczulają skórę na słońce i dodatkowo "spłycają ją". ( no i piszę o kawasach do stosowania w domu.. przy szukaniu dermatologa też trzeba uważnie- ja się zraziłam.. większość na których trafiłam leciała na kasę- byle zrobić zabieg pierwszy lepszy "i tak przecież nie bedzie się znać" i do widzenia) Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2009-09-16 o 21:14 |
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
![]() Shanda ma swój bardzo wyrazisty styl i nie jest bazarkowa. Tu natomiast mamy zdecydowanie za długie i nieładne włosy + koszmarny heban. A dziewczyna swoją drogą z buźki naprawdę niebrzydka. |
|
|
|
#2981 |
|
BAN stały
|
ehh kurde to co mam zrobic .. te zaskorniki bardzo mnie denerwuja .. wyciskam je ale i tak robia sie nowe ... poza tym cera ma nierowny kolor , uzywam sklepowych tonikow , zeli i kremow do jej pielegnacji no ale to jest codzienne oczyszczanie , a ja chce cos co mi odblokuje i zamknie pory !! co do opalania , to u mnie jeszcze do polowy listopada beda sloneczne dni , bo mieszkam na samym poludniu , kwasami planowalam zajac sie wlasnie w tym okresie . jak sie zimniej zrobi , ale tez mam wrazenie ze to bardzo drastyczny zabieg , a ja nie mam tyle tradziku co raczej cere ze sklonnoscia do zanieczyszczen , o i tak ;(
|
|
|
|
#2982 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
pozbedziesz sie zaskornikow. a co do cery i nierownego koloru to polecam krem ze sluzu slimaka cos na E:P moja mama go uzywa bo ma takie same problemy |
|
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwasy raczej też nie usuną zaskórników. Ich działanie tak ogólnie to
1.Na początku oczyszczanie od wewnątrz ( wywala ropne krostki) 2.Zazwyczaj dość mocne łuszczenie z zewnątrz (odchodząca sucha skóra) 3.Później powinno zacząć się stabilizować jednak łuszczenie występuje cały czas przez co naskórek się spłyca, przy niestosowaniu filtrów bardzo przyspiesza się foto-starzenie i powstają przebarwienia. W polsce zaczęłam stosować kwasy w październiku.. przy pierwszych promieniach wiosennego słońca już nie dałam rady wytrzymać na twarzy z takim filtrem i matowieniem ( bo świeci się jak latarnia). Mam raczej większe problemy niż ty a nie mam ochoty wracać do kwasów i staram się bardziej naturalnymi metodami( miałam wrażenie że skóra jest delikatna jak papier) Co do rozszerzonych por i wyrównania kolorytu to może zwróć uwagę na kremy z wit.C jak np Active-c ( i inne tego typu ) albo samorobione sera. Dodatkowo jeszcze co do kwasów i wyrównania kolorytu.. Hmm wyrównuje ale do opcji "córka młynarza" Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2009-09-16 o 21:37 |
|
|
|
#2984 |
|
BAN stały
|
o matko
!! cruel orchid to dobrze ze mnie oswiecilas !! na all reklamy tych kwasow , zestawy po 200 zl ze cera naprawde cudowna i promienna a tu taki klops .. to pieknie bym wygladala po wybieleniu na twarzy , ja normalnie jak juz sie nie opalam nie robie sie calkiem biala , szczegolnie dekolt , brzuch i ramiona mam ciemniejsze caly rok , oo jejku przerobilabym sie na majkela jacksona a mnie sie wydawalo ze kwasy = nowa nieskazitelna twarz , moze lepiej isc do salonu SPA i zafudnowac sobie jakis zabieg na twarz , maseczki (bez kwasowe ) ewentualnie tradycyjne wyciskanie zaskroniakow ? lolly girl poszlam do kosmetyczki jak bylam w Polsce , miala mi oczyscic i zamknac pory , dokonala niby mikroembrazii (czy jak to sie tam nazywa ) , nakladala jakies mazidla .. w kazdym razie oczyszczenia ZERO , mialam normalnie widoczne czarne zaskorniaki po powrocie do domu , w ogole nic sie nie zmienilo , oprocz tego ze twarz mnie straszniiiee piekla . W sumie zaplacialm 180 zl kosmetyczce za to ze obdarla mnie ze skory i zablokowala w domu . W sumie to cena nie gra roli , ale nie chce zeby ktos mi zniszczyl twarz , i jeszcze mam mu za to placic
|
|
|
|
#2985 |
|
BAN stały
|
hmm ja za oczyszczenie twarzy place 50-60 zł i przez dwa pierwsze dni wygladam okropnie:P napuchnieta i czerwona a potem wszystko wyglada slicznie
jak pupka niemowlecia:P
|
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooodeta wiesz nie chcę tak tylko negatywnie bo buzią wyglądała sama w sobie ładnie. Gładka, bez rozszerzonych porów no ale biała, cienka skóra,warstwa filtra i pudru non stop na dworze ( a ja się w ogolę nie maluję więc to była dla mnie juz zimą masakra) + hiper nawilżanie bo skóra schodziłaby płatami bez tego.
Na pewno przy jakiś wielkich problemach z trądzikiem można zdziałać tymi zabiegami cuda, ale przy drobnych niedoskonałościach nie polecam. Ja jak na razie po przerwie w tabletkach anty walczę z cerą, ale zanim zrobiłam przerwę doprowadzałam ją do ładu z dużym skutkiem herbatkami z bratka i pokrzywy, tabletkami cynkowymi salfazin, pastą lassara na niespodzianki, jakimiś drożdżowymi witaminami ( ogólnie różnego typu suplementy diety).Na noc lubię serum Lemon z biochemi ale pewnie do tego typu produktów możesz mieć ciężki dostęp. Mechanicznego oczyszczania nie uznaję za bardzo. Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2009-09-16 o 22:03 |
|
|
|
#2987 |
|
BAN stały
|
mam masc drozdzowa robiona w aptece na przepis od dermatologa , co do innych rzeczy , jak juz cos to wysyla mi je mama .. lykam suplmementy typu skrzypovita , poszukam w zielarskim herbatki z bratka..
a wlasnie , tabletki anty pomagaja ? slyszalam ze tak ale slyszalam tez o skutkach ubocznych dlatego sie boje troche .. ?? ehh ciezkie jest zycie kobiety ... |
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
Anty to ciężka sprawa.. Jeśli chcesz je zacząć brać tylko dla cery to chyba nie warto. Poprawi się ale jeśli kiedyś będziesz chciała odstawić to prawdopodobnie będzie masakra bez opieki bardzo dobrego dermatologa ( co też może nie wystarczyć ). Oczywiście nie jest to regułą ale wiele dziewczyn ma po odstawieniu długotrwałe problemy.. Ja np musiałam zrezygnować na kilka miesięcy żeby diagnozować migrenę i z ładnej cery z pojedyńczymi niespodziankami raz na jakiś czas zrobiła mi się masakra, a teraz walczę dodatkowo z bliznami i przebarwieniami po nich...
Trądzik hormonalny jest dużo cięższy do ogarnięcia i bardzo mało żeczy na niego działa. Sprawdź sobię ofertę stronki internetowej biochemiaurody ( nie chcę podawać linka bo nie wiem czy wolno) ale na pewno wyskoczy w google. Mają fajne sera i inne duperele. Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2009-09-16 o 22:28 |
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziłek, a pozniej to juz co miesiac.
|
|
#2990 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Paznokci już takich nie mam, teraz mam krótkie bo mi sie połamały
|
#2992 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie chciałam to napisać
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
Siwa ja tez strasznie chce Cie zobaczyc![]() wysłalam zaproszonko, mam nadzieje, ze zaakceptujesz
|
|
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
Hej piękne
przepraszam, że tak rzadko zaglądam, ale mam remont w domku, bo siostra się hajta. A tak swoj,ą drogą to znacie jakiś zabawy na wieczór panieński w klubie? i nie mogę wymyślić za co mogłybyśmy się wszystkie przebrać, ma któras może pomysł ?Zamówiłam sobie takie clipy z all http://www.allegro.pl/item739203429_..._do_45_cm.html
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
moge sie do Was dołączyc ??? ukradkiem Was podczytuje a styl ag baaardzo lubie ![]() Kupilam clipy 1.5 roku temu i nie zwrocilam uwagi na to ze to syntetyki wiec mialam kilka pasemek na sobie tylko raz..teraz juz rzucilam je w kąt.a tak bardzo podobaja mi sie te fryzurki z loczkaaami :roll eyes:
|
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Hej Hej Hej!
![]() Chciałam sie przywitac Siwa ja tez CI wyslalam zaprosznko bo strasznie przestraszliwie bym chciala zobaczyc fotki ![]()
|
#2998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez moglaby robic za sukienkęsiwa mogłabym tez zobaczyc twoje fotki? jestem bardzo ciekawa jak wyglądacie
Edytowane przez blondi1041 Czas edycji: 2009-09-17 o 10:36 |
|
|
|
|
#2999 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no ja wlasnie poszukuję tuby z innego materiału i takiej obcisłej ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- a tak w ogóle to dzien dobry i dlaczego Tammei została zablokowana? |
||||
|
|
|
#3000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dołączam fotki z moimi klipami z tej samej aukcji akcji co party http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1253097292 . Wiecej napisalam o tych klipach w watku o przedluzaniu włosów cz. III str. ok 116.Zaznaczam iz na fotkach włosy z tylu zaczesalam do przodu, tak ze z tlu moze jeden cienki kosmyk zostal, czyli jak widac ponizej jest tych włosów baaardzo mało. Edytowane przez Patiirafaello Czas edycji: 2009-09-17 o 13:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

takich calkiem?
bo taką też mam i to nie to:P
no no dobrze Ci w tych rozjaśnionych włoskach

a mnie sie wydawalo ze kwasy = nowa nieskazitelna twarz , moze lepiej isc do salonu SPA i zafudnowac sobie jakis zabieg na twarz , maseczki (bez kwasowe
) ewentualnie tradycyjne wyciskanie zaskroniakow ?

wiec mialam kilka pasemek na sobie tylko raz..teraz juz rzucilam je w kąt.
:roll eyes: