|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)
Cytat:
Te wartościowsze prezenty daję jak ktoś kilka razy pod rząd ma zamówienia powyzej 500, 1000 zl.... Od mojej OMS dostałam transfer kk i wybieram sie na spotkanie z konsultantkami , które w ogóle nie znam i na pewno na miły początek naszej współpracy też każda z nich dostanie jakis prezent, jeszcze nie wiem ,co , ale w granicy ok. 20 ,30 zł . Z jedną spotkam się poniedzieli i dam jej gratis 5 katalogów i na pewno coś z nowosci , które dostanę w czwartek ,za tydzien.... Od tego katalogu biorę udział w kolejnym konkursie ,za 12 mianowań po stówce za nową kk - w kat.15 Jeżeli chodzi o płatność kartą... Musze mieć dostep na konto konsultantki , aby dokonać płatność , musze znać jej hasło dostępu, a u większości sama zakładam im konto,tak jest łatwiej również i dla mnie, a one łatwo wchodza na swój profil , bez żadnych błędów.... Na koncie kk rejestruję swoją kartę , doładowuję odpowiednia kwotę uwzględniająć wiadomo terminy płatności i po opłaceniu co jest ważne swoja kartę wyrejestruje... Za każdą płatność,zsumowaną ja mam dodatkowo bony ,dzisiaj zarejestrowałam na swoim konie łącznie 100 bonów ,czyli mam stówkę do przodu. Częśc dziewczyn nawet nie wie, za co otrzymuja ode mnie prezenty w paczce za które muszą zapłacić złotówkę. Ja im mówie, że udało mi sie tak załatwic i to jest dla nich prezent, wiedzą ,ze jestem fajna ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- W katalogu 12 te plecaczki , które dostałam w chyba kwietniowym konkursie kilkanaście sztuk ,dawałam nawet teraz klientkom przy zamówieniach powyżej 200 zł , miały one po prawie 300 zl, to też mi sie opłacało , brałam udział w konkursie o tę torbę podróżną wraz z kuferkiem i kosmetyczką... Musiałam teraz mieć odpowiednia ilosć aktywnej kadry |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szok!! jesteś boską liderką!!!!!!!!
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
To jest normalne , tak uważam. Teraz sprawdzam ,która kk powinna być aktywna właśnie ze względu na otrzymanie tego prezentu i wówczas do niej dzwonię , a często wysyłam smsy. Raz mialam kaca psychicznego , nie mialam czasu sprawdzić i niestety , prezent pozostał w rękach Avonu, konsultantka nie była aktywna w następnym katalogu... |
|
|
|
#2074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku ..... zazdroszczę twoim konsultantkom ...... szkoda że ja nie mam takiej liderki
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozazdrościć Twoim konsultantom
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2009-09-17 o 11:20 |
|
|
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
jestem konsultantką od kwietnia i moje zamówienia oscylują w graicach 500zł (nieraz jest 400 nieraz 700, ale taka średnia
) i nigdy do mnie nie zadzwoniła nawet z dobrym słowem, a co dopiero z jakimś prezentem..ehh..raz w zyciu ją widziałam
|
|
|
|
#2077 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze więcej można mieć kosmetyków i dlatego mogę dawać dziewczynom prezenty w różny sposób
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje KK max za 250 składają... więc za bardzo nie mam kogo nagradzać tylko jedną mam KK która ładne zamówienie składa, ale ta nawet nie ma zamiaru odpowiedzieć na moje zaproszenia na spotkanie przy kawie... więc nie mam jej jak wręczyć prezentu, a czeka na nią od pół roku niezłe cacko - jej strata, będzie dla innej
|
|
#2080 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież dzięki taki wspaniałym konsultantkom jak Ty i niektóre inne osoby nasze raporty są piękniejsze, możemy brać udzial w przeróznych konkursach. Zawsze jestem wdzięczna takim osobom jak TY , NAPRAWDĘ , CAŁKIEM SERIO ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Masz rację , nie masz kogo nagradzać. Faktem jest ,że mam też osoby , które składają zamówieni co 3 katalog na powyzej 150 zł, tak aby nie zniknąć z raportów i do nich też wysyłam smsy, trochę ścigam a zarazme też jak jest potrzeba, pomagam. Mnie też kilka osób olewa , mówiąc bardzo brzydko, przepraszam za pkreślenie. A nie bierzesz udziału w tym konkursie o te 12 nowych konsultantek? Po odliczeniu Randstadu to i tak pozostanie niezła sumka na koncie ... |
||
|
|
|
#2081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w Avonie 7 lat i też nigdy nie dostałam nic od liderki (a czasami moje zamówienia sięgały nawet 2000). Dlatego wkurzam się, gdy dostaje maile prośbami o duze zamówienia, bo "nasz okręg ma szanse być któryś tam w całej Polsce"
(i całkiem mi z tym dobrze).
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym bądź razie wypatrzyłam dla swoich najlepszych (tych, które składają zamówienia od 300- 500, bo lepszych niestety nie mam) coś ze srebra. Mam nadzieje, że się ucieszą ![]() Też bym chętnie wzięła udział w tym konkursie na 12 mianowań, ale skąd ja wezmę tyle nowych Konsultantek ??? Mam czwórkę malutkich dzieci (najmłodsze ma dopiero miesiąc życia) i poza tym od października studia. |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu też bym była wredotą ,naprawdę. Mój okręg jest poniżej środka, niestety... Sporo tez wypadło liderów i starszyzny. Uważam , że plany naszego dużego szefostwa są za za bardzo ambitne |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda OMS mnie straszy, że jak nie oddam teraz umowy, to Avon rozwiąże ze mną umowę... jak nie są w stanie zrozumieć, że różnie w życiu bywa i nie każdy może co dzień latać i zdobywać nowe konsultantki... to nie się... ugryzą ![]()
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
moja liderka tylko raz dała mi prezent, jak weszłam do Klubu Róży, dostałam wtedy kilka kosmetyków na spotkaniu, ale zaprosiła mnie tam głównie po to bym opowiedziała pozostałym dziewczynom jak można osiągnąć KR
czy miałam zamówienie za 1tys. zł czy za 2 tys.zł nigdy nie dostałam od niej nic, jak urodziłam dziecko to mówiłam, że rezygnuję, nawet nie zadzwoniła z pomocą czy gratulacjami, teraz zamawiam tylko i wyłącznie na swoje potrzeby, więc tym bardziej się nie odzywa czasem dostanę smsa, żeby zamówić na jakąś kwotę, żeby dostać jakiś prezent, jak mi brakuje np. do 250zł, ale nie wiem czy to od niej czy od OMS |
|
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
To mi się chyba poszczęściło, bo moja gwiazdka jest ładnie wykonana, nie ma skaz. Ale tak czy siak wartość naszyjnika podawana w regulaminie (79 zł.) jest według mnie mocno przesadzona. Widziałam w COK-u kolczyki i bransoletkę i też nie są powalające. Nie mogłam tylko sprawdzić, czy gwiazdka w bransoletce też jest z tyłu wklęsła, bo biżuteria była w gablocie. Może któraś z Was wie?
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cięzko jest z mianowaniami, a tu aż tyle osób do kat.15, w którym wszyscy muszą być aktywni i jeszcze musi być pełna aktywność kk z kat.12, na pewno będzie bardzo duża sprzedaż.... A te plecaki są normalnej wielkosci , takie do szkoły, nawet ładne, córka latem jeżdziła z nim na prospecting.... ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Avon tak łatwo nie moze rozwiązać umowy ,jedynie co , to mozesz spaść na kandydata , ale dopiero po chyba braku dwóch kolejnych mianowań |
||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będąc na studiach przez rok nie zamawiałam na siebie - zamawiałam z inną konsultantką, wizażanką, żeby miec wyższy opust. Ile wtedy było telefonów, dlaczego nie zamawiam
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
![]()
|
|
|
|
#2094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważam, każdy lider powinien dbać o swój zespoł , a tym bardziej o wspaniałe swoje konsultantki i je odpowiednio motywowac. Nie wiem jaka będę za kilka lat , ale tak obecnie sądzę. Moja koleżanka z 10 letnim stażem w Avonie , wielokrotna zdobywczyni Białej Róży, ma już wszystkiego dosyć , chce zrezygnować z całej zabawy, uważam , ze mimo wszystko szkoda |
|
|
|
|
#2095 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ta... i jeszcze mam czas przesiadywać na forum Cytat:
Cytat:
Ja nie miałam mianowań od jesieni 2008 do wiosny 2009, bo miałam wypadek samochodowy, a na wiosnę obronę pracy dyplomowej i nie powiedzieli mi ani słowa o wypowiedzeniu umowy i nie zdegradowali mnie do statusu kandydata. Pytali tylko, czy wrócę do pracy, bo jeśli chcę zrezygnować, to wystarczy wysłac rezygnację. Zresztą... powtarzam się. |
|||
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam pytanie ktora z wod simple elements jest najladniejsza?recenzji na kwc malutko,a nie wiem ktora kupic,bo sa dla nas za 14,90?chodzi mi o taka delikatna,swieza,niedusza ca
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez LadyBird6 Czas edycji: 2009-09-17 o 13:17 |
|
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zieloną i jest taka właśnie świeża, ale bardziej delikatna jest niebieska.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Zbankrutowałabym w przeciągu jednego katalogu 

) i nigdy do mnie nie zadzwoniła nawet z dobrym słowem, a co dopiero z jakimś prezentem..ehh..raz w zyciu ją widziałam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)