Wszystko o Avonie - część 7 :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 11:00   #2071
LadyBird6
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Cóż, mi by się za nic nie opłacało dawać takie prezenty Zbankrutowałabym w przeciągu jednego katalogu

Katalogi jak najbardziej daję tym, które poproszą, próbki, małe prezenty w postaci nowości... ale to coś do 20 zł

Ale zegarki, plecaczki, torebki, zapachy z displaów Musisz mieć prężnie działającą kadrę, że Ci się to opłaca.

Co do karty... jak płacisz za swoje KK ?
Prezenty daje w zależności od zamówień ,wiadomo , jak ktoś sklada na niemalże swoje minimum ,to nie a jak już to moge dać jakiś katalog , czy też próbkę.
Te wartościowsze prezenty daję jak ktoś kilka razy pod rząd ma zamówienia powyzej 500, 1000 zl....
Od mojej OMS dostałam transfer kk i wybieram sie na spotkanie z konsultantkami , które w ogóle nie znam i na pewno na miły początek naszej współpracy też każda z nich dostanie jakis prezent, jeszcze nie wiem ,co , ale w granicy ok. 20 ,30 zł . Z jedną spotkam się poniedzieli i dam jej gratis 5 katalogów i na pewno coś z nowosci , które dostanę w czwartek ,za tydzien....
Od tego katalogu biorę udział w kolejnym konkursie ,za 12 mianowań po stówce za nową kk - w kat.15
Jeżeli chodzi o płatność kartą...
Musze mieć dostep na konto konsultantki , aby dokonać płatność , musze znać jej hasło dostępu, a u większości sama zakładam im konto,tak jest łatwiej również i dla mnie, a one łatwo wchodza na swój profil , bez żadnych błędów....
Na koncie kk rejestruję swoją kartę , doładowuję odpowiednia kwotę uwzględniająć wiadomo terminy płatności i po opłaceniu co jest ważne swoja kartę wyrejestruje...
Za każdą płatność,zsumowaną ja mam dodatkowo bony ,dzisiaj zarejestrowałam na swoim konie łącznie 100 bonów ,czyli mam stówkę do przodu.
Częśc dziewczyn nawet nie wie, za co otrzymuja ode mnie prezenty w paczce za które muszą zapłacić złotówkę. Ja im mówie, że udało mi sie tak załatwic i to jest dla nich prezent, wiedzą ,ze jestem fajna

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

Ale zegarki, plecaczki
W katalogu 12 te plecaczki , które dostałam w chyba kwietniowym konkursie kilkanaście sztuk ,dawałam nawet teraz klientkom przy zamówieniach powyżej 200 zł , miały one po prawie 300 zl, to też mi sie opłacało , brałam udział w konkursie o tę torbę podróżną wraz z kuferkiem i kosmetyczką...
Musiałam teraz mieć odpowiednia ilosć aktywnej kadry
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:02   #2072
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Prezenty daje w zależności od zamówień ,wiadomo , jak ktoś sklada na niemalże swoje minimum ,to nie a jak już to moge dać jakiś katalog , czy też próbkę.
Te wartościowsze prezenty daję jak ktoś kilka razy pod rząd ma zamówienia powyzej 500, 1000 zl....
Od mojej OMS dostałam transfer kk i wybieram sie na spotkanie z konsultantkami , które w ogóle nie znam i na pewno na miły początek naszej współpracy też każda z nich dostanie jakis prezent, jeszcze nie wiem ,co , ale w granicy ok. 20 ,30 zł . Z jedną spotkam się poniedzieli i dam jej gratis 5 katalogów i na pewno coś z nowosci , które dostanę w czwartek ,za tydzien....
Od tego katalogu biorę udział w kolejnym konkursie ,za 12 mianowań po stówce za nową kk - w kat.15
Musze mieć dostep na konto konsultantki , aby dokonać płatność , musze znać jej hasło dostępu, a u większości sama zakładam im konto,tak jest łatwiej również i dla mnie, a one łatwo wchodza na swój profil , bez żadnych błędów....
Na koncie kk rejestruję swoją kartę , doładowuję odpowiednia kwotę uwzględniająć wiadomo terminy płatności i po opłaceniu co jest ważne swoja kartę wyrejestruje...
Za każdą płatność,zsumowaną ja mam dodatkowo bony ,dzisiaj zarejestrowałam na swoim konie łącznie 100 bonów ,czyli mam stówkę do przodu.
Częśc dziewczyn nawet nie wie, za co otrzymuja ode mnie prezenty w paczce za które muszą zapłacić złotówkę. Ja im mówie, że udało mi sie tak załatwic i to jest dla nich prezent, wiedzą ,ze jestem fajna

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

W katalogu 12 te plecaczki , które dostałam w chyba kwietniowym konkursie kilkanaście sztuk ,dawałam nawet teraz klientkom przy zamówieniach powyżej 200 zł , miały one po prawie 300 zl, to też mi sie opłacało , brałam udział w konkursie o tę torbę podróżną wraz z kuferkiem i kosmetyczką...
szok!! jesteś boską liderką!!!!!!!!

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:10   #2073
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
szok!! jesteś boską liderką!!!!!!!!
Dzięki
To jest normalne , tak uważam.
Teraz sprawdzam ,która kk powinna być aktywna właśnie ze względu na otrzymanie tego prezentu i wówczas do niej dzwonię , a często wysyłam smsy.
Raz mialam kaca psychicznego , nie mialam czasu sprawdzić i niestety , prezent pozostał w rękach Avonu, konsultantka nie była aktywna w następnym katalogu...
Stary 2009-09-17, 11:15   #2074
czajana
Raczkowanie

Cytat:

Jejku ..... zazdroszczę twoim konsultantkom ...... szkoda że ja nie mam takiej liderki
Stary 2009-09-17, 11:17   #2075
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Dzięki
To jest normalne , tak uważam.
Teraz sprawdzam ,która kk powinna być aktywna właśnie ze względu na otrzymanie tego prezentu i wówczas do niej dzwonię , a często wysyłam smsy.
Raz mialam kaca psychicznego , nie mialam czasu sprawdzić i niestety , prezent pozostał w rękach Avonu, konsultantka nie była aktywna w następnym katalogu...
szkoda, że moja nie uważa, że to normalne :/
pozazdrościć Twoim konsultantom

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2009-09-17 o 11:20
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:23   #2076
emza
Rozeznanie

jestem konsultantką od kwietnia i moje zamówienia oscylują w graicach 500zł (nieraz jest 400 nieraz 700, ale taka średnia ) i nigdy do mnie nie zadzwoniła nawet z dobrym słowem, a co dopiero z jakimś prezentem..ehh..raz w zyciu ją widziałam
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:29   #2077
nowaczka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demonililith Pokaż wiadomość
Właśnie zlożyłam swoje zamówienie z katalogu 13 i powiem Wam kiepściutko. Zawsze moje zamówienia oscylują wokoło 600-800 złotych, a dzisiaj ledwo ledwo okolo 350, a wydawało mi się, że katalog był atrakcjny, może jak zacznie się rok akademicki to sytuacja się polepszy, bo w sumie moje dziewczyny z roku na wakacjach są
ja tez mam małe zamówienie teraz niestety, widzę ze jest nas więcej a myslałam ze to tylko u mnie taka bieda

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość

Alarm odwołany, po męczarniach zamówienie poszło, musiałam kilka razy próbować ale całe szczęście sie udało, chyba mieli coś nie tak ze stroną
A mogłabym prosić obie panie o ewentualne braki z faktury?
nowaczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:32   #2078
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
szkoda, że moja nie uważa, że to normalne :/
pozazdrościć Twoim konsultantom
Przy najbliższym spotkaniu z Basią ,spytam się ją o kartę płatniczą ,wiadomo, nic nie mówiac o naszej znajomości i podam jej mój pomysł z opłatami i prezentami, tylko będziesz musiała jak co , podać jej hasło dostepu , tylko tak moze dokonywać wpłaty....
Zawsze więcej można mieć kosmetyków i dlatego mogę dawać dziewczynom prezenty w różny sposób
Stary 2009-09-17, 11:35   #2079
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Nasz okręg w ogóle plecaczków nie dostał... nie mampojęcia czemu
A moje KK max za 250 składają... więc za bardzo nie mam kogo nagradzać tylko jedną mam KK która ładne zamówienie składa, ale ta nawet nie ma zamiaru odpowiedzieć na moje zaproszenia na spotkanie przy kawie... więc nie mam jej jak wręczyć prezentu, a czeka na nią od pół roku niezłe cacko - jej strata, będzie dla innej
Stary 2009-09-17, 11:43   #2080
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
jestem konsultantką od kwietnia i moje zamówienia oscylują w graicach 500zł (nieraz jest 400 nieraz 700, ale taka średnia ) i nigdy do mnie nie zadzwoniła nawet z dobrym słowem, a co dopiero z jakimś prezentem..ehh..raz w zyciu ją widziałam
Naprawdę, szkoda , że masz taka liderkę.
Przecież dzięki taki wspaniałym konsultantkom jak Ty i niektóre inne osoby nasze raporty są piękniejsze, możemy brać udzial w przeróznych konkursach.
Zawsze jestem wdzięczna takim osobom jak TY , NAPRAWDĘ , CAŁKIEM SERIO

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Nasz okręg w ogóle plecaczków nie dostał... nie mampojęcia czemu
A moje KK max za 250 składają... więc za bardzo nie mam kogo nagradzać tylko jedną mam KK która ładne zamówienie składa, ale ta nawet nie ma zamiaru odpowiedzieć na moje zaproszenia na spotkanie przy kawie... więc nie mam jej jak wręczyć prezentu, a czeka na nią od pół roku niezłe cacko - jej strata, będzie dla innej
Najwidoczniej okręg nie miał odpowiedniej ilości mianowań, albo też masz taką mało ciekawą OMS, nie za bardzo dbająca i jednocześnie ścigającą swoje liderki i starszyznę....
Masz rację , nie masz kogo nagradzać. Faktem jest ,że mam też osoby , które składają zamówieni co 3 katalog na powyzej 150 zł, tak aby nie zniknąć z raportów i do nich też wysyłam smsy, trochę ścigam a zarazme też jak jest potrzeba, pomagam.
Mnie też kilka osób olewa , mówiąc bardzo brzydko, przepraszam za pkreślenie.
A nie bierzesz udziału w tym konkursie o te 12 nowych konsultantek?
Po odliczeniu Randstadu to i tak pozostanie niezła sumka na koncie ...
Stary 2009-09-17, 11:57   #2081
nowaczka1990
Raczkowanie

Cytat:
ja bym bardzo chętnie wzięła udział ale niestety nie jestem w stanie zrobic tylu mianowań w okręgu, ponieważ wybieram się w październiku na studia i wiekszosc czasu bede spedzała poza moim terenem ehhh a na odległosc nie da się przeprowadzać mianowań. Bede tu tylko przyjezdzała raz góra 2 na meisiąc na weekendach i chyba moja kariera lidera się zastopuje az do czasu kiedy uwolnią okregi o ile w ogóle to zrobią
nowaczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 11:57   #2082
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja jestem w Avonie 7 lat i też nigdy nie dostałam nic od liderki (a czasami moje zamówienia sięgały nawet 2000). Dlatego wkurzam się, gdy dostaje maile prośbami o duze zamówienia, bo "nasz okręg ma szanse być któryś tam w całej Polsce" Na złość wtedy nie wysyłam zamówień Taka wredota ze mnie (i całkiem mi z tym dobrze).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:07   #2083
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
W COKu 14. obowiazuje od 2 pazdziernika (czyli zamowienia na COK od 1.). Harmonogram jest w aktualnosciach serwisowych - tyle ze rzadko uaktualniany
ahh właśnie, to jest ten prawidłowy harmonogram! i wlaśnie chodziło mi o zamowienia na COK. dziękuję Ci bardzo!

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:08   #2084
SylwiaAVONn
Raczkowanie

GG do SylwiaAVONn

Cytat:
Najwidoczniej okręg nie miał odpowiedniej ilości mianowań, albo też masz taką mało ciekawą OMS, nie za bardzo dbająca i jednocześnie ścigającą swoje liderki i starszyznę....
Masz rację , nie masz kogo nagradzać. Faktem jest ,że mam też osoby , które składają zamówieni co 3 katalog na powyzej 150 zł, tak aby nie zniknąć z raportów i do nich też wysyłam smsy, trochę ścigam a zarazme też jak jest potrzeba, pomagam.
Mnie też kilka osób olewa , mówiąc bardzo brzydko, przepraszam za pkreślenie.
No ja plecaczków tez nie widziałam na oczy.
W każdym bądź razie wypatrzyłam dla swoich najlepszych (tych, które składają zamówienia od 300- 500, bo lepszych niestety nie mam) coś ze srebra. Mam nadzieje, że się ucieszą

Też bym chętnie wzięła udział w tym konkursie na 12 mianowań, ale skąd ja wezmę tyle nowych Konsultantek ??? Mam czwórkę malutkich dzieci (najmłodsze ma dopiero miesiąc życia) i poza tym od października studia.
SylwiaAVONn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:10   #2085
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja jestem w Avonie 7 lat i też nigdy nie dostałam nic od liderki (a czasami moje zamówienia sięgały nawet 2000). Dlatego wkurzam się, gdy dostaje maile prośbami o duze zamówienia, bo "nasz okręg ma szanse być któryś tam w całej Polsce" Na złość wtedy nie wysyłam zamówień Taka wredota ze mnie (i całkiem mi z tym dobrze).
Jejku, jakie masz szalenie duże zamówienia, podziwiam i jednocześnie gratuluje. Przecież liderka tylko Twoimi zamówieniami ma załatwione swoje minimum , a przecież od sumy zamówień i do tego takich duzych ma procent.
Ja na Twoim miejscu też bym była wredotą ,naprawdę.
Mój okręg jest poniżej środka, niestety...
Sporo tez wypadło liderów i starszyzny. Uważam , że plany naszego dużego szefostwa są za za bardzo ambitne
Stary 2009-09-17, 12:11   #2086
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Niestety, nie za bardzo mam jak, jestem obecnie z córą we wrocławiu i jeździmy na badania nerek do szpitala... także obecnie Avon jest na ostatnim planie, teraz tylko liczy się córcia

Co prawda OMS mnie straszy, że jak nie oddam teraz umowy, to Avon rozwiąże ze mną umowę... jak nie są w stanie zrozumieć, że różnie w życiu bywa i nie każdy może co dzień latać i zdobywać nowe konsultantki... to nie się... ugryzą

Stary 2009-09-17, 12:14   #2087
magrens
Raczkowanie

moja liderka tylko raz dała mi prezent, jak weszłam do Klubu Róży, dostałam wtedy kilka kosmetyków na spotkaniu, ale zaprosiła mnie tam głównie po to bym opowiedziała pozostałym dziewczynom jak można osiągnąć KR
czy miałam zamówienie za 1tys. zł czy za 2 tys.zł nigdy nie dostałam od niej nic, jak urodziłam dziecko to mówiłam, że rezygnuję, nawet nie zadzwoniła z pomocą czy gratulacjami, teraz zamawiam tylko i wyłącznie na swoje potrzeby, więc tym bardziej się nie odzywa
czasem dostanę smsa, żeby zamówić na jakąś kwotę, żeby dostać jakiś prezent, jak mi brakuje np. do 250zł, ale nie wiem czy to od niej czy od OMS
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:22   #2088
SylwiaAVONn
Raczkowanie

GG do SylwiaAVONn

Cytat:
Niestety, nie za bardzo mam jak, jestem obecnie z córą we wrocławiu i jeździmy na badania nerek do szpitala... także obecnie Avon jest na ostatnim planie, teraz tylko liczy się córcia

Co prawda OMS mnie straszy, że jak nie oddam teraz umowy, to Avon rozwiąże ze mną umowę... jak nie są w stanie zrozumieć, że różnie w życiu bywa i nie każdy może co dzień latać i zdobywać nowe konsultantki... to nie się... ugryzą

Co ty?! AVON nie rozwiąże Tobą umowy. Dopóki spełniasz warunki opisane w umowie, czyli zamówienie na 250 zł, obrót na 2000 zł, certyfikacja, 5 aktywnych KK i nie naruszasz regulaminu w rażący sposób, to znaczy, że masz status Lidera i nikt Ci go nie odbierze. I nie daj sobie wmówić, że rozwiążą umowę. Ja też przez jakiś okres nie mianowałam w ogóle. Wtedy pytano mnie tylko, czy kiedykolwiek wrócę do pracy, bo jak nie to trzeba wysłać rezygnację.
Stary 2009-09-17, 12:26   #2089
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Mnie nie pasują proporcje w tym zapięciu, nawet gdyby uznać, że reszta jest OK, to te kółka są za duże, w stosunku do wielkości ogniw tego łańcucha.

Pomysł ankoro by wykorzystać gwiazdkę jako brelok byłby świetny, gdyby nie wykonanie tej gwiazdki
To mi się chyba poszczęściło, bo moja gwiazdka jest ładnie wykonana, nie ma skaz. Ale tak czy siak wartość naszyjnika podawana w regulaminie (79 zł.) jest według mnie mocno przesadzona. Widziałam w COK-u kolczyki i bransoletkę i też nie są powalające. Nie mogłam tylko sprawdzić, czy gwiazdka w bransoletce też jest z tyłu wklęsła, bo biżuteria była w gablocie. Może któraś z Was wie?
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:33   #2090
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SylwiaAVONn Pokaż wiadomość
No ja plecaczków tez nie widziałam na oczy.
W każdym bądź razie wypatrzyłam dla swoich najlepszych (tych, które składają zamówienia od 300- 500, bo lepszych niestety nie mam) coś ze srebra. Mam nadzieje, że się ucieszą

Też bym chętnie wzięła udział w tym konkursie na 12 mianowań, ale skąd ja wezmę tyle nowych Konsultantek ??? Mam czwórkę malutkich dzieci (najmłodsze ma dopiero miesiąc życia) i poza tym od października studia.
To naprawdę nie masz czasu na nic i tak podziwiam Ciebie, mając tyle obowiazków, jeszcze nauka,studia. To wszystko jest godne podziwu, naprawdę.

Cięzko jest z mianowaniami, a tu aż tyle osób do kat.15, w którym wszyscy muszą być aktywni i jeszcze musi być pełna aktywność kk z kat.12, na pewno będzie bardzo duża sprzedaż....

A te plecaki są normalnej wielkosci , takie do szkoły, nawet ładne, córka latem jeżdziła z nim na prospecting....

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:

Wiadomo , dziecko to wartośc najwyższa i najważniejsza.

Avon tak łatwo nie moze rozwiązać umowy ,jedynie co , to mozesz spaść na kandydata , ale dopiero po chyba braku dwóch kolejnych mianowań
Stary 2009-09-17, 12:38   #2091
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, jakie masz szalenie duże zamówienia, podziwiam i jednocześnie gratuluje. Przecież liderka tylko Twoimi zamówieniami ma załatwione swoje minimum , a przecież od sumy zamówień i do tego takich duzych ma procent.
Ja na Twoim miejscu też bym była wredotą ,naprawdę.
Mój okręg jest poniżej środka, niestety...
Sporo tez wypadło liderów i starszyzny. Uważam , że plany naszego dużego szefostwa są za za bardzo ambitne
2000 kilka razy tylko mi się udało. Przeważnie mam ok 30o zł, ale czesto tez przekracza 500 zł.
Będąc na studiach przez rok nie zamawiałam na siebie - zamawiałam z inną konsultantką, wizażanką, żeby miec wyższy opust. Ile wtedy było telefonów, dlaczego nie zamawiam Mówiąłm wtedy, ze zamawiam, ale na koleżankę, żeby miec większy zarobek. A ona oczywiście: ale przeciez jest tyle prezentów które Pani traci nie zamawiając. A ja: jakich prezentów? Nigdy nic nie dostałam od Pani za zamówienia. Zatkało ją i szybko się pożegnała. Od tamtej pory nie dzwoni.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:42   #2092
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Co ty?! AVON nie rozwiąże Tobą umowy. Dopóki spełniasz warunki opisane w umowie, czyli zamówienie na 250 zł, obrót na 2000 zł, certyfikacja, 5 aktywnych KK i nie naruszasz regulaminu w rażący sposób, to znaczy, że masz status Lidera i nikt Ci go nie odbierze. I nie daj sobie wmówić, że rozwiążą umowę. Ja też przez jakiś okres nie mianowałam w ogóle. Wtedy pytano mnie tylko, czy kiedykolwiek wrócę do pracy, bo jak nie to trzeba wysłać rezygnację.
Tak, masz rację , jednak tak chyba było do 1 kwartału tego roku, ja wówczas miałam mianowania jak mi pasowalo, jednak pózniej nastąpiły gorsze czasy , mianowania co katalog minimalnie jedną kk, a teraz obawiam sie , czy nie wymyslą mianowania po 2 kk co katalog i podejrzewam , ze obecne konkursy ku temu służą, może też i sprawdzić na ile można wyciągnąć z lidera....
Stary 2009-09-17, 12:46   #2093
Innesia
Raczkowanie

hej! co do dyskusji o Liderach itp... dziewczyna, która mnie mianowała nie została jednak Liderem bo nie udało jej się zamianować odpowiedniej ilości KK więc trafiłam pod kogoś innego. Nie mam pojęcia pod kogo bo ani nie rozmawiałam ani żadanej wiadomości nie dostałam od tej osoby do tej pory. Nic nie wiem o szkoleniach, wszystkiego się dowiaduję z Wizażu. Nie wiem nawet jak ta osoba się nazywa, która niby jest moim Liderem. Ale jakoś z tym żyję i dobrze się mam
Innesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:50   #2094
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
2000 kilka razy tylko mi się udało. Przeważnie mam ok 30o zł, ale czesto tez przekracza 500 zł.
Będąc na studiach przez rok nie zamawiałam na siebie - zamawiałam z inną konsultantką, wizażanką, żeby miec wyższy opust. Ile wtedy było telefonów, dlaczego nie zamawiam Mówiąłm wtedy, ze zamawiam, ale na koleżankę, żeby miec większy zarobek. A ona oczywiście: ale przeciez jest tyle prezentów które Pani traci nie zamawiając. A ja: jakich prezentów? Nigdy nic nie dostałam od Pani za zamówienia. Zatkało ją i szybko się pożegnała. Od tamtej pory nie dzwoni.
Wiadomo, studia, to ogrom nauki i do tego zapewne inne obowiazki ,a zbieranie zamówień i obowiazki z tym związane to też zajmuje sporo czasu...
Uważam, każdy lider powinien dbać o swój zespoł , a tym bardziej o wspaniałe swoje konsultantki i je odpowiednio motywowac.

Nie wiem jaka będę za kilka lat , ale tak obecnie sądzę.

Moja koleżanka z 10 letnim stażem w Avonie , wielokrotna zdobywczyni Białej Róży, ma już wszystkiego dosyć , chce zrezygnować z całej zabawy, uważam , ze mimo wszystko szkoda
Stary 2009-09-17, 12:53   #2095
SylwiaAVONn
Raczkowanie

GG do SylwiaAVONn

Cytat:
To naprawdę nie masz czasu na nic i tak podziwiam Ciebie, mając tyle obowiazków, jeszcze nauka,studia. To wszystko jest godne podziwu, naprawdę.

Cięzko jest z mianowaniami, a tu aż tyle osób do kat.15, w którym wszyscy muszą być aktywni i jeszcze musi być pełna aktywność kk z kat.12, na pewno będzie bardzo duża sprzedaż....

A te plecaki są normalnej wielkosci , takie do szkoły, nawet ładne, córka latem jeżdziła z nim na prospecting....
dzięki
ta... i jeszcze mam czas przesiadywać na forum

Cytat:
Wiadomo , dziecko to wartośc najwyższa i najważniejsza.

Avon tak łatwo nie moze rozwiązać umowy ,jedynie co , to mozesz spaść na kandydata , ale dopiero po chyba braku dwóch kolejnych mianowań
Cytat:
Tak, masz rację , jednak tak chyba było do 1 kwartału tego roku, ja wówczas miałam mianowania jak mi pasowalo, jednak pózniej nastąpiły gorsze czasy , mianowania co katalog minimalnie jedną kk, a teraz obawiam sie , czy nie wymyslą mianowania po 2 kk co katalog i podejrzewam , ze obecne konkursy ku temu służą, może też i sprawdzić na ile można wyciągnąć z lidera....
Aha... Dobrze wiedzieć...
Ja nie miałam mianowań od jesieni 2008 do wiosny 2009, bo miałam wypadek samochodowy, a na wiosnę obronę pracy dyplomowej i nie powiedzieli mi ani słowa o wypowiedzeniu umowy i nie zdegradowali mnie do statusu kandydata. Pytali tylko, czy wrócę do pracy, bo jeśli chcę zrezygnować, to wystarczy wysłac rezygnację. Zresztą... powtarzam się.
Stary 2009-09-17, 13:09   #2096
krooolewna
Zadomowienie

Dziewczynki mam pytanie ktora z wod simple elements jest najladniejsza?recenzji na kwc malutko,a nie wiem ktora kupic,bo sa dla nas za 14,90?chodzi mi o taka delikatna,swieza,niedusza ca

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:09   #2097
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magrens Pokaż wiadomość
moja liderka tylko raz dała mi prezent, jak weszłam do Klubu Róży, dostałam wtedy kilka kosmetyków na spotkaniu, ale zaprosiła mnie tam głównie po to bym opowiedziała pozostałym dziewczynom jak można osiągnąć KR
czy miałam zamówienie za 1tys. zł czy za 2 tys.zł nigdy nie dostałam od niej nic, jak urodziłam dziecko to mówiłam, że rezygnuję, nawet nie zadzwoniła z pomocą czy gratulacjami, teraz zamawiam tylko i wyłącznie na swoje potrzeby, więc tym bardziej się nie odzywa
czasem dostanę smsa, żeby zamówić na jakąś kwotę, żeby dostać jakiś prezent, jak mi brakuje np. do 250zł, ale nie wiem czy to od niej czy od OMS
Uważam każdy ma to na co zasłużył , nie dbały o Ciebie jako o konsultantkę mającą ładne zamówienia , to mają to co mają
Stary 2009-09-17, 13:10   #2098
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie ktora z wod simple elements jest najladniejsza?recenzji na kwc malutko,a nie wiem ktora kupic,bo sa dla nas za 14,90?chodzi mi o taka delikatna,swieza,niedusza ca
Wg mnie ta zielona.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:16   #2099
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki
ta... i jeszcze mam czas przesiadywać na forum
Naprawdę, szczerze gratuluje

Aha... Dobrze wiedzieć...
Ja nie miałam mianowań od jesieni 2008 do wiosny 2009, bo miałam wypadek samochodowy, a na wiosnę obronę pracy dyplomowej i nie powiedzieli mi ani słowa o wypowiedzeniu umowy i nie zdegradowali mnie do statusu kandydata. Pytali tylko, czy wrócę do pracy, bo jeśli chcę zrezygnować, to wystarczy wysłac rezygnację. Zresztą... powtarzam się.
Tak, od wiosny , od 2 kwartału dużo zmieniło się jeszcze za rządów Tomka Murasa, a za obecnego Dużego Szefa tym bardziej ,sądze , że bada nasze możliwości a potem , potem to zobaczymy co bedzie , przecież żadna z nas nie brała ślubu z Avonem i tym bardziej nie jest to nasze główne żródło utrzymania..., tylko jak dla mnie fajna zabawa

Edytowane przez LadyBird6
Czas edycji: 2009-09-17 o 13:17
Stary 2009-09-17, 13:19   #2100
mazia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
Ja mam zieloną i jest taka właśnie świeża, ale bardziej delikatna jest niebieska.
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości