|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Cmentarze komunalne, po prostu przychodzi firma pogrzebowa która kopie jak zawsze dół, odbywa się pochówek, nie ma modlitwy, jest trąbka np :P może być pan który przemawia, wygłasza coś i kieruje ludźmi.
![]() |
#2162 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do tych seriali, te wszystkie seriale policyjne (W11) są chyba kręcone na podstawie prawdziwych spraw. Pewnie sporo (choć nie wszystkie) spraw zdarzyło się naprawdę, choć myślę, że zostaly lekko podkoloryzowane. Co do tych seriali medycznych to chyba wszelkie słownictwo, objawy i choroby są prawdziwe, bo często oglądając Dr. Housa, sprawdzam czy istnieje naprawdę taka choroba i o dziwo jest i ma takie same objawy ![]() Chyba w jakimś programie ktoś się wypowiadał, że sporo jego znajomych lekarzy/pielęgniarek ogląda serial "na dobre i na złe" by przypomnieć sobie słownictwo i ogólnie, by się poduczyć. Wydaje mi się, że scenariusz jest pisany przy pomocy lekarzy, ale tak jak w serialach kryminalnych, sytuacje pewnie są dość mocno podkoloryzowane. Zwłaszcza w serialu "Dr. House", w którym znajdują się naprawdę skrajne przypadki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Choroby objawy nazwy są prawdziwe, bo to by było bez sensu robić serial o nieprawdziwym szpitalu - ale nie będący komedią:P
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Toi ja poroszę o odpowiedzi na moje dwa pytania:
1. Jak sprawdzić czy dana szkoła policealna ma uprawnienia szkoły publicznej??? Czy w kuratorium??? 2. Dlaczego jak kupujemy bilet lotniczy tylko w jedną stronę to jest drożej niż tzw. round trip.Porównuje sobie właśnie ceny i nic nie rozumiem. Czy ktoś zna jakieś logiczne/ekonomiczne wytłumaczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2166 |
Przyczajenie
|
Ja mam pytanie... Co się stanie, gdy kobieta spryska się męskimi feromonami?
#2167 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Chyba jeszcze nikt nie udowodnił, że one działają jakkolwiek ; ] |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast kościelnego piania, smętnego zaciągnia, była nastrojowa muzyka. Zamiast kazania księdza, był pracownik urzędu cywilnego ( aktor z miejscowego teatru w jednym), który podusmował życie dziadka, wspomniał go, czytał aforyzmy na temat życia. Piękne i wzruszające. Pogrzeb zmuszający do refleksji. Żaden katolicki niestety nawet nie zbiliżył się do tego poziomu.. Ale może na takie trafiałam ![]() Na trumnę po prostu rzucona garstka ziemi, potem kwiaty. Ludzie odchodzą, zakopanie, koniec. Zostaje oczywiście pamięc o człowieku. W niej człowiek nadal pozostaje żywy.
a kiedy senna to leżę świętem radości jest życie kiedy chcę grzeszyć to grzeszę Edytowane przez krowa_bez_mleka Czas edycji: 2009-09-17 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
żona
|
Moze to proste pytanie ale ja czesto nie kupuje na allegro..
Jesli przelew zrobilam w poniedzialek w poludnie to mozliwe ze doszedl on dopiero w srode? i jak w czwartek ponoc byl towar wysłany to paczka juz rowny tydzien idzie? ( z woj. mazowieckiego do podkarpackiego) |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak masz wątpliwości poprośc o zeskanowanie potwierdzenia nadania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mnie się zdarzyło kiedyś, że wpłaciłam pieniądze za towar, czekałam na niego, czekałam. I w międzyczasie kupiłam coś jeszcze. Drugi towar doszedł szybko, a jak stawiałam komentarz to pomyliły mi się aukcje i postawiłam pozytywa za paczkę, która jeszcze nie dotarła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Nurtuje mnie to od dawna, a teraz, w związku z pytaniami o pogrzeb świecki, mi się przypomniało:
Dlaczego w Polsce nie wolno rozsypywać prochów? Albo postawić sobie urny na kominku? ![]()
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Pan wychowawca zażyczył sobie usprawiedliwień z opisem problemu.
Np mama nie może napisać "usprawiedliwiam córkę z nieobecności w dn. xxx z powodu spraw rodzinnych" - nawet jeżeli rodzice się rozwodzą i muszę gdzieś być, musi być wszystko wypisane. Pogrzeby, śluby chrzty. Powody prywatne - napisać że rzucił mnie chłopak Rodzinne - napisać kto zmarł, gdzie pogrzeb - jeżeli nie ma mnie dwa dni, napisać miasto w którym był, żeby pan mógł ocenić czy faktycznie podróż zajmuje tam tyle i tyle Zdrowotne - pisać co mnie boli i co jest powodem _-_ Psychiczne - też opisać Wizyta u lekarza - napisać u jakiego Czy jest jakiś stosowny przepis którym mogę podważyć życzenie nauczyciela?
![]() |
#2177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Nie, już dawałam z powodu spraw rodzinnych, nie przyjął mi*. Tajemnica lekarska hmmm to faktycznie, tak. Ale te sprawy rodzinne, intymne, zła kondycja psychiczna? Co na to odpowiedzieć? Powiedział że to wyraz braku szacunku do jego osoby gdy ktoś przynosi "świstek z podpisem".
Mamy założone dzienniczki ucznia (liceum ;}) to tak przy okazji. *Jak nie przyjął to następnego dnia wymyśliłam powód, że musiałam zostać z chorą babcią:| przepisałam i dałam nowe usprawiedliwienie.
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-09-17 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam jedynek, mam ocenę 0, która jest jeszcze gorsza.
W średniej ważonej, wiesz mając 1 wagi 6 (praca klasowa) to jak pomnożysz 1*6 masz 6. Jak mnożysz przez 0, masz zero, co drastycznie obniża średnią. (Tj próg punktowy rozszerzony o ocenę zero, a ocena 6 została zlikwidowana bo jest nieosiągalna dla nikogo - żeby mieć 6 z wfu, trzeba mieć śrendią 5,85 ![]() To taka dygresja odnośnie szkół. Póki co nie kłóciłam się z nim, bo nie mam stosownych argumentów.
![]() |
#2181 |
Przyczajenie
|
co oznacza dokładnie skrót TŻ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tych usprawiedliwień, to ja bym w takim razie wciągnęła w to rodziców. Ot tak, dla zasady...bo to czego wymaga Twój wychowawca moim zdaniem jest łamaniem prawa do prywatności (a zdaje się, że każdy człowiek takowe posiada i jest wielce prawdopodobne, że widnieje ono w kodeksie szkoły). Powiedz rodzicom jaka jest sytuacja i że nie masz ochoty się ze wszystkiego spowiadać nauczycielowi. Niech upierdliwie piszą usprawiedliwienia bez wchodzenia w szczegóły, a jak nie będzie chciał przyjąć, to niech przyjdą na rozmowę. Chyba mają coś do powiedzenia, tak? Mogą się na coś zgadzać, a na coś nie zgadzać. Dobrze by było jakby wszyscy w ten sposób zbojkotowali bzdurną ideę wychowawcy ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Towarzysz Życia ![]()
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Rapifen u mnie było i 1 i 0 i tak szczerze mówiąc to zastanawiam się teraz czy on czasami za te sprawdziany nie stawiał zer, niestety nie pamiętam już dokładnie. Argumentacja "dlaczego 0" była w mojej szkole dokładnie taka sama, ale przy ważonej w przypadku innych przedmiotów wszystkie jedynki były liczone tak czy tak za zero. Natomiast 6 na koniec w liceum można było mieć w większości przypadków tylko i wyłącznie dzięki czemuś wykraczającemu poza standardowy program co nie było ujmowane w ocenach cząstkowych i polegało to na podniesieniu oceny, która wychodziła ze średniej o jeden. Sama średnia w tym wypadku to była brana pod uwagę chyba jedynie na religii
![]() A te usprawiedliwienia to wymysł tylko i wyłącznie wychowawcy czy reszta nauczycieli stosuje tę samą regułę?
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2009-09-17 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Jedyny czas rozmowy będzie na zebraniu za tydzień, mam nadzieje że wstaną oburzeni rodzice, bo póki co to jest wojna podjazdowa. Oni twierdzą że nie napiszą, ale to uczeń się musi tłumaczyć za rodzica. Wychowawca nie ma czasu i czeka do zebrania.
Reszta nauczycieli tego nie stosuje, przez wszystkie lata w tej szkole wystarczyło jedynie "Usprawiedliwiam nieobecność w dn. xxx". Z podpisem rodzica. Nawet facet od wfu nie wnika czemu nie ćwiczymy. Nie to nie, siedź, nie jestem twoim tatusiem, nie chce wiedzieć czy mamy okres bo dla niego to przesada. Ale rozbieżność ;P
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-09-17 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak nie zadziała, to jeszcze jest dyrekcja...skoro inni wychowawcy tego nie stosują, to znaczy, że nie jest to jakiś odgórny nakaz. Pewnie dyrektor/ka nawet o tym nie wie ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Swoją drogą, to przekichane macie w tej szkole. U mnie w klasie w liceum nawet się nie fatygowaliśmy, żeby napisać usprawiedliwienia. Padało hasło od wychowawczyni: "A co ty mi tu z jakimś świstkiem - proszę, tu jest dziennik. Wykreślić co trzeba" ![]() ![]() Ale zdarzali się też wychowawcy służbiści, którzy każde usprawiedliwienie niemal pod światło oglądali ![]()
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam że dyrekcja ma to w nosie :x i jeszcze lepiej nie podsuwać pomysłów... No ale czy jest jakiś prawny przepis, którym może rzucić już nawet moja mama, bo aktualnie argument jest taki, że to narusza prywatność, ale dla jednego to może być naruszenie, dla drugiego nie. Więc nie wiem jak to ten no ogarnąć.
No u nas osoby pełnoletnie nie mogą się same usprawiedliwiać :x Nawet nie mogą zostać zwolnione same do domu, musi je ktoś odebrać gdy źle się czują. ![]() BEZPIECZEŃSTWO PRZEDE WSZYSTKIM.
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę o usprawiedliwienie nieobecności córki w dniu XX, która musiała zostać w domu, gdyż najadła się na kolację dużo smażonych grzybów, po czym popiła to wszystko maślanką. W rezultacie zakończyło się ciągłymi wizytami w toalecie i silną biegunką, która trwała razem z bólami skręcającymi brzucha i jelit, oraz wydzielaniem nieprzyjemnych gazów przez kilka godzin. W celu poprawy samopoczucia córka zażyła lek przeciwbiegunkowy rozpuszczalny w wodzie, ale mimo tego nie zdołała przybyć na lekcje, gdyż siedziała w toalecie przez kilka godzin rannych. Około godzin popołudniowych gazy ustały i praca jelit się unormowała. Z poważaniem X może zobrazowanie głupoty własnych pomysłów jakoś by pomogło? ![]()
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-09-17 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej szkole po osiemnastce też nie mogliśmy się sami usprawiedliwiać, ze zwolnieniami było trochę lepiej, jedynie jeśli ktoś był w naprawdę nieciekawym stanie to musieli po niego przyjeżdżać albo czasem nawet jakiś nauczyciel go odwoził jeśli nie było innej możliwości ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2009-09-17 o 22:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wyobrażacie sobie co by było gdyby dwadzieściakilka osób by mu z tego typu usprawiedliwieniami przyszło? ![]() Ja się jednak trzymam wersji, że rodzice jakiś wpływ jednak na to mają. I próbowałabym w ten sposób ujarzmić nauczyciela. Tylko tak solidarnie! Nie że jeden biedny rodzic się wyrwie, a reszta przemilczy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.