|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Myślę, że prędzej od grubości kości (w pewnym momencie testu dunkana trzeba przecież mierzyć nadgarstek, co jest troche glupie, bo ludzie mają przecież różne długości palców :P). Jak ktoś ma grube kości, to wiadomo, że waży więcej, mimo że może mieć tak samo 'otłuszczone' ciało, jak ktoś, kto ma cienkie kości.
Poza tym, w ciągu tej diety jem 1 posiłek dziennie, czasem 2 i nie odczuwam głodu jakoś specjalnie przez to, ile piję wody :/ To niedobrze. Edytowane przez pupuru Czas edycji: 2009-09-17 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
margaretkaat no niby orientacyjne, ale też nie należy przesadzać należy mieć też prawidłowe BMI żeby później nie wpaść w jakaś chorobę.
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Margaretkat masz rację.Mnie to tylko trochę zdziwiło,ale ja nie widzę się z wagą poniżej właśnie 65 kg .będę szczęśliwa jak to osiągnę.W grudniu jeszcze ważyłam 80 kg a teraz widać w podpisie ile mam
![]()
#994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi doktorek "wywróżył" 51,4 czyli jesczez jakieś 4 kg. Co to jest w porównaniu z Waszymi 14ma.... Wy dajecie radę, to dam i ja. Ale zobaczę, jak mi się będzie chciało dlaej trzymać dietę, to d 50 dociągnę. Się okaże Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2009-09-17 o 20:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Raczkowanie
|
W jakim sensie nie ma znacenia? Ja mam koleżankę, która ma bardzo krotkie palce, o staw krotsze ode mnie, a nadgarstków nie ma ode mnie grubszych... Miałaby inny wynik, niż ja, a ma takie same jak ja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że on (ten test) podaje wagę realną do utrzymania, stąp pytania np. o najniższą wagę w dorosłości. Bo co z tego, że człek się zakaptuje, zjedzie nisko, skoro potem nie da sie tego utrzymać? Myślę, że doktorkowi chodzi o urealnienie naszych oczekiwań co do tego, jak możemy wyglądać ze swoją historią wagi, dzieci i kolejnych diet. Tak jak to rozumiem. Mi wyszło zresztą 69,9, czyli mniej, niż chcę
![]()
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dianae a Ty ile masz wzrostu ?
![]() |
#998 |
Raczkowanie
|
173 cm
![]()
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
Też tak myślałam. Ale myślałam jeszcze, że może po prostu z tą dietą nie da się zejść poniżej jakiejś tam wagi (w tym sensie, że jak ktoś ma idealną wagę i je odpowiednie jedzenie, to już ani nie chudnie ani nie tyje).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
Tak dziewczyny,nie ważne kto ile waży,mierzy.Wszystkie osiągniemy swój cel i będziemy SUPER LACHONY
![]() ![]()
#1001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Podczytuję Was od ponad tygodnia, więc w końcu włączę sie do tematu, bo jak już mówiłyście jest o wiele łatwiej, kiedy można pogadać o diecie. To moje drugie podejście do proteinek - pierwszy epizod (na poprzednim wątku) był na przełomie lutego i marca, zakończony jak nietrudno się domyśłić fiaskiem. Udało mi się przetrwać uderzeniówkę - 7 dni, spadło 34 kilo wody, ale poźniej poległam, niestety i tak do teraz. Po drodze przybyło mi tu i ówdzie, w finale zastartowałam z wagą 71 kg na początku poprzedniego tygodnia. Dzisiaj w 11 dniu diety jest -3, mało bo mało, ale z testu wyszło mi że powinnam osiągnąć 60,2 - wagę odpowiednią dla mnie (167 cm wzrostu) do 19listopada W ubiegłym roku stosowałam dietę Montignaca - bardzo rozsądnie schudłam 8 kg,w czasie wakacji. Do świąt udało mi się utrzymywać wagę, jednak wróciłam do słodyczy i zaczelam tyć. Tamta dieta opierała się o indeks glikemiczny, ale trzeba było totalnie zrezygnowac z sacharozy - cukru, skrobii i glukozy. Dozwolona była fruktoza - do placków i chudych deserów z mąką pełnoziarnistą. No i można było jeść moją ukochaną fasole i soczewicę, dlatego dieta mogła być bardziej urozmaicona, a podstawą były warzywa o niskim IG do każdego posiłku. Organizm po 2 tygodniach nie domagał się niczego słodkiego, wręcz drażnił mnie zapach gofrów i lodów, no i schudłam. Ale niestety - brak konsekwencji mnie zgubił. A w szafie móstwo ubrań z ubiegłego roku kupowanych w euforii spowodowanej chudnięciem ![]() Od jutra P+W więc trochę poszaleję, chcę iść trybem 4P - 3 PW(weekendy) Zobaczymy, jaki będzie efekt. Ze słodkości pozwalam sobie tylko na pepsi light albo jogobelle light, mąki kukurydzianej nie stosuję - jestem uprzedzona do kukurydzy po Montignacu. Zamiast mąki lepiej stosować otręby - wczoraj piekłam muffinki - na pikantnie- i wyszły rewelacyjne. Dobrej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
Witaj mmargola
![]() ![]() Życzę powodzenia i oczekuję włączania się w dyskusję ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Mmargola, napisz jeszcze jak robiłaś te pikantne muffinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam dopiero 14 lat a jestem już za gruba. Przy wzroście 162 cm waże 62 kg. Mam duży brzuch oraz boczki. Moja mama stosowała tę dietę i ja również ją stosuję. Już około miesiąca. Przez pierwszy tydzień zauważyłam że waga mi spada i to tylko 80 dag. Teraz waga cały czas stoi w miejscu, albo idzie w góre. Stosuję się do nakazan diety. Jeszcze napisze że jestem na 3 fazie bo na dwóch pozostałych niestety nie mogłam byc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Witaj mmargola , z nami na pewno dasz radę
![]() Dziewczyny my to jak w jakimś klubie nie AA tylko DD Witam jestem eliza i jestem Dukanką ![]() A reszta - witaj eliza ![]() ![]() Dobra może pójdę już spać ![]()
![]() |
#1006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patrząc jednak na Twój wzrost i wagę, to wydaje mi się, że jeszcze nie jesteś jakoś strasznie otyła, tylko masz nadwagę, więc może zdrowsze odżywianie i więcej ruchu??? Np rower, basen, spacery... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do diety Dukana - jak to jesteś na 3 fazie? Na unormowaniu? Czytałaś książkę? Bo to co robisz totalnie nie jest dietą DUKANA i za pewne stąd problem, że nic nie chudniesz. Zacznij od książki i jak będziesz miała pytania to służymy pomocą, ale na początek KSIĄŻKA!! Obowiązkowo. Choć mimo wszystko polecałabym jednak coś innego.
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-09-17 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wizyty u dietetyka są drogie. Moja ciocia chodziła i niestety dieta zalecona przez niego nie przyniosła rezultatów. Bardzo dużo jeżdżę na rowerze, czasami biegam. Ale chcę byc na tej diecie, bo już się przyzwyczaiłam. Jak mojej mamie udało się schudnac 9 kg to mi powinno się udac 4 kg zrzucic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1011 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja mama przeczytała książkę i podobno tam piszę że mogę stosowac tylko 3 fazę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Rozeznanie
|
czesc
to znowu ja... depresja i zly humor mi minął za to bolał mnie strasznie brzuch.. 4 dzien diety,wiec moze te zaparcia ![]() zjadłam jogurt naturalny z otrebami i normalnie co chwile siedzie na wc ![]() po takiej nocy to 10kg mi chyba spadanie.. czy tez tak mialyscie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały czas będę powtarzać: uważam, że jesteś za młoda na takie diety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale u Ciebie na pewno będzie inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem dziewczyny,ale ja już się nie wypowiadam -coś mi tu nie gra.
![]() |
#1018 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Raczkowanie
|
Jak masz 14 lat, to Ty jeszcze urośniesz w górę, a waga zostanie taka sama. Lepiej zapisz się na siłownie czy coś w tym stylu : P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Rozeznanie
|
przeczytaj ksiązke najpierw,wtedy bedziesz wiedziala o co chodzi
![]() co jutro robicie na obiad dziewczyny?ja jakos nie mam pomyslu a na tej 1 fazie to ciezko .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.