|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Malinko witaj, wiesz co poczekaj do terminu@ i wtedy zrób test, te robione wcześniej mogą nie wychodzic, a powiem Ci, ze u niektórych kobiet testy siusiane wcale nie wychodza...więc chyba beta jest najlepsza. A humorki ja też mam a niejestem w ciąży
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wogóle nie wiem skąd się biorą tacy lekarze, ale nic się nie martw. Mi się wydaje że w 3 tygodniu to raczej nic nie widać , (bo to by było 3 tyg od daty @) no a z tego co czytałam to @ miałaś w lipcu. Koniecznie idz do innego lekarza, mam nadzieje że wszystko jest ok ![]() i napisz nam jak tam u Ciebie
|
|
|
|
|
#1113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bosh jak to zabrzmialo Mam nadzieje ze nastepny bedzie dla Ciebie o niebo wyrozumialszy, kompetentny i delikatny!![]() Co do usg to hm niektorym nawet w 6 czy 7 tygodniu niewiele widac... Mnie tez ciagnie dzisiaj jajnik, a dziwi mnie to bo wczoraj mi sie @ skonczyla, 10 dc wiec na owu za wczesnie ... |
|
|
|
|
#1114 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie mnie to dziwi ze @ juz nie mam tyle dni a lekarz mi powiedzial ze to dopiero poczatek 3 tygodnia i zdziwilo mnie tez to ze bylo widzac tam na monitorze plamke a slyszalam juz od paru osob ze w 3 tygodniu nic nie widac na usg. w poniedzialek zmienie lekarza i mam nadzieje ze mi powie wiecej. fajniucho na tym forum . bardzo miło i przyjemnie sie klika. pozdrawiam
|
|
|
|
#1115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1116 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A hm nie myslalas o zrobieniu testu takiego co tygodnie pokazuje? (dla wlasnej orientacji) Nazywa sie chyba clear blue cos tam, digital czy jakos tak Bardzo nam milo, staramy sie o dobra atmosferke
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw sie my cie obronimy |
|
|
|
|
#1118 |
|
BAN stały
|
A w ogole jak mija wieczor laseczki moje kochane? Jakos dzisiaj spokojnie tutaj ... Mialam nadzieje na dluga lekture a tymczasem 5 minut wystarczylo :p Tylko intensywne staranka usprawiedliwiaja
Ja zaraz smigam sie popluskac w wannie... czas sie ''odsierscic'' przed urlopem Wiecie co ... ja jakas tepa normalnie jestem, moja podswiadomosc mnie dobija jeszcze bardziej ... dzisiaj mi sie snilo cala noc ze mam juz bejbika, widzialam dokladnie jego buzke- byl chlopak Widzialam jak TZ go tuli i taka sliczna rodzinka tworzylismy ... ech przez takie cos dluzy mi sie to czekanie ;( Jeszcze rozmawialam z dawna kolezanka, w moim wieku ... tez zaczyna staranka ... kumpel mi dzisiaj pokazywal fotki nowonarodzonej coruni ... kurcze gdyby nie te brzuszki i dzidzie byloby latwiej wytrwac |
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
masz racje Cosma,u mnie tez wokolo pelno zafasolkowanych kobitek a ja czuje sie jak jakis wyrzutek.... bo tez bym juz chciala a tu
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki!
Właśnie ogłaszam, że czas starankowy rozpoczęty i to na strasznego . Regulowałam brwi i oczyszczałam mordeczkę. I właśnie taką piękną i opuchniętą mój bzyknął . I bądź tu mądry w tym wszystkim!
|
#1121 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciesze sie, szalejcie szalejcie kochani ![]() Moj mi dzisiaj piekna pobudke zrobil grrrr ;D fajnie tak na spiocha ;D
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1124 | |||
|
Raczkowanie
|
[/QUOTE]
Cytat:
u nas to PRAŻONE, niektórzy mówią PIECZONE, ale wszystko jedno sąpyszne i tyle ja dzisiaj po raz pierwszy dodałam mięsko do tego tez pycha ![]() Cytat:
Jeden z nich pyta drugiego: - Wierzysz w życie po porodzie? - Jasne. Coś musi tam być. Mi się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to, co będzie potem. - To głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jakby miało wyglądać? - No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, jeść buzią... - To przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywimy się przez pępowinę. - No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę, a ona będzie się o nas troszczyć. - Mamę? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest? - No przecież jest wszędzie wokół nas ... . Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było. - Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem, czyli jej nie ma. - No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja myślę, że prawdziwe życie zaczyna się później.[/QUOTE] bardzo piękne aż płakać sie chce....---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- coś powaliłam ale nie wiem co słabo widać to co ja napisąłam....
macocha19 Edytowane przez macocha19 Czas edycji: 2009-09-17 o 21:12 |
|||
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Piekne to co jest napisane
![]() Jestem po wizycie Dzidzia ma 9,3cm ![]() Tatus był z nami na wizycie i z panem doktorkiem liczyli paluszki w raczce, patrzyli na oczka, nosek. Takiej miny tzta nigdy nie widziałam... szklane oczka usmiech od ucha do ucha... Swietne uczucie
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie jakieś przeziębienie bierze
Drapie mnie w gardle... a to się zaczęło nagle, po południu nic mi nie było. Na razie ratuję się herabatą z cytryną... bo nawet nie wiem czy mogę brać coś na przeziębienie (w razie gdybym jednak była w ciąży)?
|
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
ja mam termin @ na jutro dziewczyny nawet nie wiecie co ja mam w glowie - przyjdzie , nie przyjdzie , przyjdzie , nie przyjdzie - chyba zwariuje
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny nie stresowac sie tu po po ![]() wszystko bedzie dobrze tyle ze ma byc bez stresu !!!!! |
|
|
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
staram sie myslec pozytywnie ale cos mi sie to nie udaje bylam dzisiaj w sklepie a obok apteka i tak sobie mysle zajde i kupie test ale tego nie zrobilam stwierdzilam ze co ma byc to bedzie po co wydawac pieniadze nie potrzebnie, kupie jak sie spozni (oby)
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
a jak to wlasciwie jest jak sie zbliza @ to temperaturka juz z rana jest niziutka?????
tego wlasnie dnia? |
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
tylko ze ona mi tak wlasnie skacze raz rosnie raz spada i poprostu chyba musze czekac
|
|
|
|
#1135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem lepsza
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam ten test ciążowy-i dobrze się stało, bo okazało się, że termin ważności upłynął w marcu tego roku
Chyba coś za długo zwlekaliśmy z tymi starankami![]() Ale dobrze, że to sprawdziłam bo dopiero by było, jakby mi test przez to nie wyszedł... Matko, ja się tak nastawiam że jednak jestem w ciąży, że nie wiem co będzie, jak się okaże że to jednak fałszywy alarm... Patrzcie jakie to życie dziwne... na innych wątkach na forum dziewczyny martwią się, że mogą być w ciąży, piszą o wpadkach, a u nas na wątku widać, że zajście w ciąży do najłatwieszych spraw wcale nie należy... |
|
|
|
#1137 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo każda z dziewczyn która się tu starała czy też stara też co miesiąc ma to w głowie ![]() Dzień Doberek lasencje
|
||
|
|
|
#1138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co za niesprawiedliwość na tym świecieCytat:
![]() Witajcie kochane, już piąteczek, mój ulubiony dzień, wprawdzie na weekend sprzątanie i gotowanie bo rodzinka wpada, ale ie muszę o 5 wstawać a to dla mnie wielka radość . Jak tam u was kochane, Zeberka jak się czuejesz przed ślubem, nerwy zjadają. Pamiętasz że czakamy na foto. Karolinko jak tam u Ciebie? Wogóle dziewczynki piszcie co tam u was. U mnie staranka pełną parą |
||
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ja wczoraj padłam o 22, ale się nie wyspałam, bo mała mnie znowu skopała. Jak dobrze, że mąż dzisiaj wraca ze szkolenia no i staranka możemy zacząć![]() Mysia, super, ze dzidzia rośnie zdrowo!!!! Laseczki nie martwić się proszę tylko w weekendzik działać, na pewno pojawią się nowe fasolinki!!! Karolinko, dziękuję , jakoś leci mała w szkole, ja do roboty, ale tak jak mówisz jutro wolne, chociaż tak jak Ty mam sprzątanko, gotowanko i muszę ciacho upiec, bo już rodzinka nei ma co do dziubków włożyć szczególnie Olcia męczy. Miłego dzionka!!!!
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

wogóle nie wiem skąd się biorą tacy lekarze, ale nic się nie martw. Mi się wydaje że w 3 tygodniu to raczej nic nie widać , (bo to by było 3 tyg od daty @) no a z tego co czytałam to @ miałaś w lipcu. Koniecznie idz do innego lekarza, mam nadzieje że wszystko jest ok 

bosh jak to zabrzmialo
Mam nadzieje ze nastepny bedzie dla Ciebie o niebo wyrozumialszy, kompetentny i delikatny!

. Regulowałam brwi i oczyszczałam mordeczkę. I właśnie taką piękną i opuchniętą mój bzyknął 

Chyba coś za długo zwlekaliśmy z tymi starankami