|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
na razie tylko magnez, ale wezmę nospę, w poniedziałek mam gina, więc jeśli nie będzie źle to przeczekam te dwa dni, może się uspokoi, stres źle wpływa na organizm i mysle, ze to właśnie reakcja na stres, z kregosłupem jest lepiej tylko brzuch mi się stawia i dołem boli - ale nie są to skurcze bolesne, dzidka też normalnie aktywna, wczoraj robiłam badania wiec zobaczymy, dziś zresztą i tak nic nie robię bo obiad prawie mam a z mała to przejde sie na krótki spacer po jakieś owoce i tyle, a jak nie to ona pogania po podworku a ja polezę w domu
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Witam piątkowo
![]() Ja też się melduję i śmigam się myć. Dudziakowa - wszystkiego naj naj naj!!! Dużo zdrówka, wytrwałości i pozytywnego nastawienia!!! |
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Malutka mi usnęła przed tv,ja zjadłam śniadanie i patrze sobie ciuszki na all.Ale interesują mnie zestawy bardziej.A ta babka mi odpisała że za te ciuszki co są na licytacji to chce 580,00zł.Trochę chyba przesadziła ale ok.Wstawiłam pranko niech sie pierze.później muszę wyprać w ręku spodnie Grzeska pumy.Boje się ich do pralki wsadzić.Żeby niefabowały lub co innego.
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, widzę, że już ci Brombusia pomogła, ale muszę przyznać, że komplecik super, kolor kremowo-biały bardzo ładny, ale kremowo-różowy mnie całkiem urzekł
![]() I za wynikiRety, ostatnio mam zgage z samego rana, na pustym żołądku ![]() Do tego zrobiło się u nas zimno. W tej chwili mamy 10st C, a tu jeszcze cały październik przed nami. W co ja się będę ubierać ![]()
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
ale mam dzis dużo łażenia po mieście ehh to po papiery na dowód to po tamto .....kupie sobie buciki i coś dzidzi chyba Dominisi ![]() Dudziaczku Wszystkiego Najcudowniejszego ![]() Cytat:
,ja to mam rozdwojone koncówki(raczej roztrojione i takie matowe włosy a chciałabym lsniące (Tż tzn. Meżowi![]() podobają sie lśniace włosy
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-18 o 09:50 |
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!
Potrzebuję przepis na jakiś naprawdę prosty placuszek, obojetnie z czym!!! Szukam po tamtych częściach ale nie mogę znaleźć, jakby któraś z Was miała taki przepis pod ręką to bardzo proszę o wklejenie
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Właśnie leżę i puszczam małemu Mozarta, trochę już mi się to nudzi bo mam tylko 6 piosenek ale czego się nie robi żeby dziecko było grzeczne i spokojne Dudziakowa Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzin Cytat:
![]() CO do tych podkładów pod materac to ja się też nad tym zastanawiałam ale boje się że to może powodować u małego odparzenia. Sama nie wiem. Zmykam coś porobić bo tżt od rana działa z pokojem małego a ja leże czytam wizaż i słucham Mozarta A co do pościeli to ja niestety nie pomogę bo sama nie umie się zdecydować jaką i w jakim kolorze mam kupić dla małego Jakaś przez tą ciąże się zrobiłam niezdecydowana, wczoraj to mi ciocia musiała wybierać zabawkę dla synka koleżanki bo było ich tyle że nie byłam w stanie stwierdzić która najładniejsza:P:P
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-09-18 o 10:03 |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/P...z-owocami.html
|
|
#39 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o 5 jajek o 1 ½ szkl cukru o 2 ½ szkl mąki + 3 łYżKI MAKI o 1 szkl oliwy o 1 szkl wody gazowanej lub oranżady (nie próbowałam z oranżadą jeszcze) o 3 łyzeczki Pr do pieczenia o 2-3 łyżeczki kakao Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej i wodę(oranżadę) , mąkę z Pr do pieczenia.Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej dodać jeszcze 3 łyżki mąki.Ciasto wylewać na zmianę robiąc esy floresy ciemne i jasne. Upiec. My także meldujemy się w 3 części wątku. Ja dzisiaj nareszcie odpoczywam, a po południu jedziemy po dywan i lampę podłogową
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Witam, melduję się i ja...
Dudziaczku - Wszykiego najnajnajnaj !!!! i niech syncio jeszcze troche poczeka![]() ja po nieprzespanej nocy mam dziś lenia... Cytat:
Ciasto czekoladowe 2 tabliczki czekolady deserowej, np. Wedel 200 g masła 200 ml cukru 250 ml mąki 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy, ewentualnie migdałowy Rozpuścić masło razem z czekoladą, dodać cukier, jajka, mąkę + proszek do pieczenia i cukier waniliowy - wszystko razem wymieszać. Można dodać do ciasta mielone orzechy, lub płatki migdałowe. Ciasto piec ok 35min w temp 200ºC - tak, aby pozostało mięciutkie w środku. po wyjęciu można polć polewą czekoladową, albo przełożyć środek konfiturą malinową - PYCHA !!Smacznego
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się w 3 części!
wracając jeszcze do tematu prześcieradła, podaję linka do prześcieradła z gumką http://allegro.pl/item738560755_prze...120_tanio.html No i wrzucajcie przepisy na ciasta bo jutro przyjeżdżają do mnie rodzice i muszę coś upiec
|
|
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodam tylko, że nigdy nie lubiłam szarlotki ale ta jest przepyszna![]() 3 jajka 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 25 dag margaryny budyń waniliowy (to mniejsze opakowanie) 1-2 łyżeczki kakao 1,5 kg jabłek rodzynki orzechy (albo i nie - jak kto lubi) aromat pomarańczowy cynamon Mąkę posiekać z margaryną, dodać 0,5 szkl cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto. Na natłuszczonej blasze rozłożyć 3/4 ciasta, do reszty dodać kakao i zostawić na kruszonkę (można włożyć do zamrażarki). Jabłka pokroić w dużą kostkę i prażyć w małej ilości wody. Pod koniec prażenia dodać rodzynki, posiekane orzechy (ile kto lubi), cynamon i kilka kropli aromatu pomarańczowego. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń w proszku i wymieszać delikatnie. Wyłożyć na masie jabłkowej. Na to zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160 polecana na ciepło z lodami....mmmmniam..... |
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Witam piątkowo i melduję się na nowej części wątku
![]() ![]() Dudziaczku - Wszykiego najlepszego z okazji urodzin! Żeby Leoś jeszcze poczekał w brzuszku a potem żeby był najukochańszym synkiem. ![]() Kropka, ale polowałaś na ten 5000 post ![]() A ja chciałam powiedzieć, ż dopiero zaczęłam wstawać w nocy do wc i gorzej sypiać ech.. no ale takie uroki ciążyOd rana byliśmy z mężem na budowie naszego mieszkania i musiałam pogonić robotników, bo oczywiście nie zrobili wszytskiego tak jak chcieliśmy, a dodatkowo zagipsowali nam kontakty w kuchni |
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Baaardzo dziękuję za przepisy, kochane jesteście i niezawodne!!!!
Zaraz wszystkie je sobie skopiuje i wybiorę jakieś na dzisiaj. Przyjeżdza do nas w odwiedziny kuzynka z mężem. Są nam winni wizytę, bo nie mogli przyjechać na ślub i chcę im zaserwować jakiś placuszek. Biorę sie do roboty, jeszcze raz dzięki
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam posta i mi zniknal
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
To do póxniej Dziubaski
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
melduję się w części 3
![]() fajnie się was podczytuje |
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Nikola właśnie wstała dam jej zaraz herbatki może niebędzie wymiotować już.Mam taką nadzieję.Ja piję kawei oglądam tv.Znalazłam nastepny zestaw ciuszków nowych już za 300,00zł,pogadam z Grzeskiem.Jak dzis dostaną kasę za tą fuche to niby do Szczecina pojedziemy w niedziele ![]() :conf used:
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ale zaszalałyście od wczoraj - już druga strona nowej części wątku U nas niestety nie najlepiej, ostatnio znowu zaczął mi twardnieć brzuch a wczoraj po raz pierwszy miałam takie odczuwalne skurcze macicy... Coś jak na okres, tylko nie tak mocno... No i przy tym brzuch miałam jak kamień Prawie cały dzień przeleżałam bo jak chciałam wstać to robiło się jeszcze gorzej, w nocy też trochę mnie bolało i dzisiaj rano wstałam z planem udania się do szpitala bo naprawdę już się martwię... Ale jak to zwykle w takich sytuacjach bywa - brzuch się dzisiaj uspokoił i nie odczuwam żadnych skurczów, więc powstrzymałam się jeszcze z tym pójściem do szpitala i obserwuję co będzie się działo... Jeśli znowu się pojawią to od razu idę na izbę przyjęć.... Choć oczywiście cały czas się modlę żeby się nie pojawiły...Całe szczęście że chociaż Mała daje o sobie znać - kopie, wierci się i jest bardzo aktywna więc przynajmniej o nią jestem w miarę spokojna ![]() No nic, idę się położyć a do Was zajrzę później (mam nadzieję) ![]() Dudziakowa, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Pacyza to moye byc wirus - lepiej sprawdzić bo moze Ci sie odwonić zwłaszcza jak wymiotuje, mi Iza w niedzielę zwymiotowała tylko 2 razy a już maiała oznaki odwodnienia, najwyzej dadzą jej kroplówki
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie i ja w 3 czesci watku ja musz najpierw nadrobic zaleglosci z 2 czesci troszke tam tego jest.
Dudziakowa Wszystkiego naj naj lepszego z okazji urodzinek
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja właśnie odebrałam przesyłkę z body dla mojej pysinki
http://allegro.pl/item729685858_earl..._cm_tanio.html ja wciąż kupuję rzeczy unisex, bo nigdy nie wiadomo niby ma być Nila, ale jak nakupuję różówek i okaże się Leoś to będą jaja
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie i Brzuchatki
)Czasami do Was zaglądam i czytam co tam naskrobałyście... I musze powiedzieć, że jestem Wam bardzo wdzięczna za pomoc, bo dzięki Wam dowiedziałam się wiele ciekawych i jak pomocnych rzeczy Ja mam termin na 4 listopada, chociaż mam cichą nadzieję, ze urodzę w październiku chociazby ze wgl na nową ustawę odnośnie becikowego. Orientowałyście się w tym temacie?? Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki na nasze dzieciaczki i szybkie porody!!!! Ps. Co do Waszej ksiązki kucharskiej, to sama z niej skorzystam, ja uwielbiam gotować
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Ciasto już w piekarniku, zrobiłam z przepisu od brombusi tylko owocki mi opadły, ale to może dlatego, że wzięłam brzoskwinie z puszki, a one są cięższe
![]() gissh biedaku, postaraj się tak nie denerwować. Ja, jeśli twardnieje mi brzuch, staram sie połozyć, zrelaksować, nie nakręcać sie bron Boze, bo wtedy jest jeszcze gorzej
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
nowy watek widze ale czytam caly czas Dudziakowa sto lat!!!
|
#56 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to kremowo biały Cytat:
Cytat:
No wlasnie to jest pytanie ktore tez sobie zadaja w czym ja bede chodzic?????? Cytat:
Cytat:
spisane Cytat:
Spisane brzmi pysznie Cytat:
Cytat:
No wlasnie moze to jakis wirus,moja mama w złobku pracuje i mowi ze teraz od kilku dni to kazde dziecko prawie i ma goraczkeCytat:
Gisssh uwazaj na siebie i sie oszczedzaj kochana a w razie czego to w te pedy do szpitala ![]() A ja szczesliwa jestem bo WKONCU dostalam przesyłeczke z łozeczkiem poscielka i cala reszta zaraz sie biore za rozpakowywanie juz nie moge sie doczekac i zaraz sama sobie poskrecam te łozeczko tylko musze jakis srubokrecik skombinowac z tztowej magicznej skrzyneczki z narzedziami ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Tarasie superowe te bodziaki dla corci Dobra lece wstawiac obiadek i rozkladac to łózeczko Ale macie fajnie z tym wc ze juz prawie w nocy nie chodzicie dziewczny,u mnie masakra normalnie wstaje co 2godziny a dzis to nawet co godzine sie zdarzyło kilka razy takze czasami w nocy wychodzi mi ze z 5-6 razy wstaje a tz tylko jak slyszy ze wychodze to mowi znowu???
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-09-18 o 13:01 |
||||||||||
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
Dziekuje dziewuszki za zyczenia
Pozyczylam od siasiadki z lozka szpitalnego laptopka to pisze co nieco.... u nas postaremu lezymy sobie...odpcozywamy oby jak najdluzej mailam dzis badania i maly juz wazy 1560gram..... ![]() Niech tyje....na zdrowie A moja koelrzank z lozka biedactwo do czerwca lezy w szpitalu mam terminka na 28 listopada bedzie miec SareBuziaczki pozdraiwam |
|
|
|
#58 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to nieźle! nie zauważyłam żeby nam ściany poprzestawiali no ale pilnować trzeba Sama będziesz skręcać łóżeczko?????? To oczywiście fotki prosimy wkleić ![]() Cytat:
a co do becikowego to na dzien dzisiejszy wiem tyle,że trzeba mieć od swojego lekarza zaświadczenie, że było się pod kontrolą od 10 tyg, a więc z tym akurat problemu nie będzie A ja znów poprasował ciuszki i rożki, które wczoraj dostałam i teraz odpoczywam, bo przy dłuższym staniu i chodzeniu brzuch mi twardnieje!! Mam mały problem z wózkiem, bo te materiały które nie miały wszytych jakiś części metalowych czy usztywnień to sobie wyprałam w pralce, a nie wiem co zrobić z resztą?? czy prać ręcznie i szorować szczoteczką czy może zanieść do jakiejś pralni chemicznej?? tylko zastanawiam się czy oni wykonują w ogóle takie usługi?? co myślicie??
|
||
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Gissh trzymam kciuki zeby brzusio nie pokazywał jaki z niego "twardziel"
![]() Dudziaczku rośnie nam ten Julek Pozdrowienia dla koleżankiCiekawa jestem czy Bravurka juz w domu z Patryczkiem
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Elu sama skrece a jak nie dam rady to tz bedzie w nocy w domu to dokonczy moje dzieło ale siostra 2 tygodnie temu tez dostala swoje łozeczko i mowi ze to kilka srubek tylko wiec naoewno dam rade Mozesz sprobowac wyprac recznie i szczoteczka bo nie wiem czy w pralni Ci cos takiego wypiora z elementami metalowymi ale z drugiej strony mozna zadzwonic i zapytac,naprawde nie wiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

za wyniki

ale mam dzis dużo łażenia po mieście ehh
to po papiery na dowód to po tamto .....kupie sobie buciki i coś dzidzi chyba Dominisi

i takie matowe włosy a chciałabym lsniące
(Tż tzn. Meżowi
Jakaś przez tą ciąże się zrobiłam niezdecydowana, wczoraj to mi ciocia musiała wybierać zabawkę dla synka koleżanki bo było ich tyle że nie byłam w stanie stwierdzić która najładniejsza:P:P

i ma goraczke