Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-18, 08:00   #1471
asienka240
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

hej dziewczyny

ita83 tez mam nastepna wizyte 5 pazdziernika

jesli chodzi o moje ciało to ciazy nie widac, cycki tez mi nie urosły, czasem mam wrazenie ze przed okresem jestem bo sa takie lekko napuchniete ale to mija a potem zas... ale urosnac nie urosly.

Ktos mi powiedzial ze musze miec mocne miesnie brzucha skoro utrzymuja mi macice w miednicy... czy jakos tak :P i ze bede miala z tego powodu malutki brzuszek i ze to dobrze bo mi sie tak skora nie naciagnie... hmmm? prawda to?

a jesli chodzi o sex... nie wiem czy wy tez odnosicie takie wrazenie ale ja od kad jestem w ciazy to... mmm.. :P wrazenia sa niesamowite, nie wiem czy to z powodu ukrwienia wiekszego ale jest o niebo lepiej
mam do was pytanie zwiazane z tym tematem... czytalam gdzies ze jesli nie ma przeciwskazan( w moim przypadku na szczescie tak jest) to mozna sie kochac ale nie czesto i nie dlugo( jakies 15 min :| eee? serio tak krotko?). I tu moje pytanie... z gory za nie przepraszam... czesto sie kochacie z waszymi tz? i dlugo? nie chcialabym zaszkodzic dzidzi...
Stary 2009-09-18, 08:02   #1472
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam NASZE MAŁE WIELKIE SZCZĘŚCIE
któe machało do mnie i do T. rączką!!!
O moja matko ...... PIĘKNOŚCI! I jeszcze wam rączką machało ....
Jaaaa teeeeż chceeee!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Izumi co do alergi to tez jestem MEGA alergiczka ale w ciąży mi przeszło
Jestem równiez dzisiaj po wizycie. Malenstwo od głowki do pupy ma 9,3 cm Byłam z tztem na wizycie i widział swoje ''potomstwo'' kurcze miał takie maslane oczka Z lekarzem liczył paluszki w raczce, oczka nosek ogladali. Wizyta poprostu super
Kurde, ciekawe to z tą alergią To aż się też doktorka na wizycie zapytam
W ogóle zazdroszczę wam że tak sobie z waszymi facetami chodzicie do tych lekarzy Ja zawsze sama
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:03   #1473
ita83
Wtajemniczenie

Ale duze te wasze dzidzie- az 8cm......u lala...moj to przy nich taka kruszynka.....hihihihi
Ogolnie to wam chce napisac ze mi mdlosci powrocily...mialam 2 dniowa przerwe a teraz zaczynamy zabawe od nowa....
I mam do was pytanie - czy ktoras z was slyszala o tym ze kobieta w ciazy powinna spac na prawym boku bo wtedy lepiej i szybciej rozwijaja sie narzady dzidziusia????Hmmmmm Nie wiem skad ale mi sie to wlasnie przypomnialo......ale wydaje mi sie to totalna bzdura..
Stary 2009-09-18, 08:05   #1474
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Ale duze te wasze dzidzie- az 8cm......u lala...moj to przy nich taka kruszynka.....hihihihi
Ogolnie to wam chce napisac ze mi mdlosci powrocily...mialam 2 dniowa przerwe a teraz zaczynamy zabawe od nowa....
I mam do was pytanie - czy ktoras z was slyszala o tym ze kobieta w ciazy powinna spac na prawym boku bo wtedy lepiej i szybciej rozwijaja sie narzady dzidziusia????Hmmmmm Nie wiem skad ale mi sie to wlasnie przypomnialo......ale wydaje mi sie to totalna bzdura..
ja slyszalam ze na lewym boku bo wtedy bardziej sie dotleniamy a przy okazji dzidziusia a na plecach to raczej nie wolno, a na brzuszku to raczej tez nie bo sie uciska... i w zasadzie... ja nad tym nie panuje ;P
Stary 2009-09-18, 08:07   #1475
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej piłam wino czasami ale to tak pół kieliszka i bardzo po mału , jak gadałam z ginką to w sumie wiadomo alkoholu nikt nie poleca ale winko w znikomej ilości krzywdy nie zrobi . A miałam suer wyniki krwi zawsze co mogło być tym tez spowodowane . Kuzynka tak samo robiła . Dwa to było takie domowe bardzo słabe . Do tego piłam kari bo były cholerne upały
Nie że nikt nie pololeca. NIE WOLNO PIĆ ALKOHOLU POD ŻADNĄ POSTACIĄ! KAŻDA ILOŚĆ MOŻE OKAZAĆ SIĘ MORDERCZA DLA DZIDZIUSIA! Maluszek jeszcze nie metabilizuje alkoholu, więc doki Twój organizm nie zmetabilizuje wszytskiego co wypiłaś, alkohol krąży w krwoobiegu dziecka uszkadzając narządy, chamując rozój itd. I błędne jest przekonanie że tam minimalna ilość sporadycznie nie powoduje żadnych powikłań. Jeśli się tak akurat udało, to chwała Bogu, ale każda ilość jest toksyczna Z resztą można to porównać do tego, czy byś dała swojemu nowo narodzonemu dziecku wypić kieliszek wina od czasu do czasu? ......
Stary 2009-09-18, 08:07   #1476
Isis23
Zakorzenienie

Madzwina - PIęknyyy!!! ja sie nie moge doczekac mojej nastepnej wizyty.. a ta dopiero we wtorek... poprosze moją Pania Gin zeby mi film nagrała z Usg to TZ pokaże.. on niestety a Anglii

ja własnie niedawno wróciłam z pobierania krwi... sama sie wkeciłam przy okazji, bo lekarka napisała mi na kartce ze mam zrobic próbe glukozowa.. mi oczywiście przed oczami staneło picie glukozy i powtórne kłucie po chyba 3h od wypicia.. a sie okazało ze ta próba to .. zwykłe badanie cukru i zrobią mi je przy okazji pobierania krwi na reszte badan.. hehehe ja to schiza chodzaca jestem...
a to z piciem glukozy to by było jakbym miała za duzy cukier

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:12   #1477
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Nie że nikt nie pololeca. NIE WOLNO PIĆ ALKOHOLU POD ŻADNĄ POSTACIĄ! KAŻDA ILOŚĆ MOŻE OKAZAĆ SIĘ MORDERCZA DLA DZIDZIUSIA! Maluszek jeszcze nie metabilizuje alkoholu, więc doki Twój organizm nie zmetabilizuje wszytskiego co wypiłaś, alkohol krąży w krwoobiegu dziecka uszkadzając narządy, chamując rozój itd. I błędne jest przekonanie że tam minimalna ilość sporadycznie nie powoduje żadnych powikłań. Jeśli się tak akurat udało, to chwała Bogu, ale każda ilość jest toksyczna Z resztą można to porównać do tego, czy byś dała swojemu nowo narodzonemu dziecku wypić kieliszek wina od czasu do czasu? ......

dokładnie !! nie wolno !! Jezu...
Stary 2009-09-18, 08:13   #1478
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

jesli chodzi o moje ciało to ciazy nie widac, cycki tez mi nie urosły, czasem mam wrazenie ze przed okresem jestem bo sa takie lekko napuchniete ale to mija a potem zas... ale urosnac nie urosly.

Ktos mi powiedzial ze musze miec mocne miesnie brzucha skoro utrzymuja mi macice w miednicy... czy jakos tak :P i ze bede miala z tego powodu malutki brzuszek i ze to dobrze bo mi sie tak skora nie naciagnie... hmmm? prawda to?

a jesli chodzi o sex... nie wiem czy wy tez odnosicie takie wrazenie ale ja od kad jestem w ciazy to... mmm.. :P wrazenia sa niesamowite, nie wiem czy to z powodu ukrwienia wiekszego ale jest o niebo lepiej
mam do was pytanie zwiazane z tym tematem... czytalam gdzies ze jesli nie ma przeciwskazan( w moim przypadku na szczescie tak jest) to mozna sie kochac ale nie czesto i nie dlugo( jakies 15 min :| eee? serio tak krotko?). I tu moje pytanie... z gory za nie przepraszam... czesto sie kochacie z waszymi tz? i dlugo? nie chcialabym zaszkodzic dzidzi...
Nie wiem jak to jest z tymi mięśniami brzucha a wielkością brzucha, ale to skoro tak, to skóra faktycznie za dużo Ci się nie naciągnie, ale ja na Twoim miejscu i tak bym czegoś używała A jeśli to prawda to ja będę mieć brzuch jak bombowiec
A z sexem to u mnie tak samo

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Też mi się wydaje że to totalna bzdura

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
ja slyszalam ze na lewym boku bo wtedy bardziej sie dotleniamy a przy okazji dzidziusia a na plecach to raczej nie wolno, a na brzuszku to raczej tez nie bo sie uciska... i w zasadzie... ja nad tym nie panuje ;P
I z tym spaniem na lewym boku ... też nie wierzę A co do spania na brzuchu, to jak miałam na początku takie silne bóle właśnie, to mi mój lekarz zaleicł właśnie spać na brzuchu, bo powiedział, ze wtedy macica szybciej się "wysunie"
Stary 2009-09-18, 08:18   #1479
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

I z tym spaniem na lewym boku ... też nie wierzę A co do spania na brzuchu, to jak miałam na początku takie silne bóle właśnie, to mi mój lekarz zaleicł właśnie spać na brzuchu, bo powiedział, ze wtedy macica szybciej się "wysunie"

w jakim sensie "wysunie"?
Stary 2009-09-18, 08:26   #1480
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno sie spac na lewym a nie na prawym jak sie da nic na siłę , I dopiero pod koniec ciąży bo naciska sie na różne narządy przede wszystkim swoje śpiąc na prawym .

Dziewczyny nie róbcie ze mnie alkoholika bo wypiłam pół kieliczka wina i nie porównujcie tego do podania dziecku alkoholu bo takie pół kieliszka rozłożone w krwi do dziecka praktycznie nie dotrze , co nie oznacza że pochwalam picie w ciązy . Myślę że tą sama ilośc alkoholu można sobie dostarczyć zjadając pół kg jabłek które sfermentowane w organiźmie daja jakies tam promile . Ew zjadając tort nasaczony alkoholem
Stary 2009-09-18, 08:26   #1481
Izumi
Wtajemniczenie

Właśnie nie mam pojęcia

A w ogóle to znalazłam swój wózek! Bebetto Vulcano! (bebetto.pl)
i zakochałam się w ubranku z cocodrillo *_* ....
Stary 2009-09-18, 08:28   #1482
ania p
Zakorzenienie

tu macie dokładnie o tym spaniu na lewym boku
http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/
Stary 2009-09-18, 08:30   #1483
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nie róbcie ze mnie alkoholika bo wypiłam pół kieliczka wina i nie porównujcie tego do podania dziecku alkoholu bo takie pół kieliszka rozłożone w krwi do dziecka praktycznie nie dotrze , co nie oznacza że pochwalam picie w ciązy . Myślę że tą sama ilośc alkoholu można sobie dostarczyć zjadając pół kg jabłek które sfermentowane w organiźmie daja jakies tam promile . Ew zjadając tort nasaczony alkoholem
Nie chciałam zrobić z Ciebie alkoholiczki
Po prostu przy okazji napisałam :P
Tortów nasączonych alkoholem nie jadam i nie powinno się jadać w ciąży ;] A po jabłkach, przynajmniej pół kilo czy kilo raczej nie dostaje się promilów Jakby tak było wszyscy pijani kierowcy mówiliby że jeżdżą po jabłkach, a póki co jeden tylko spróbował i potem dłuuuugo się z niego nabijali
W każdym razie, nie chciałam Cię urazić Tak z rozpędu wyszło. Przepraszam jeśli Cię uraziłam. nie chciałam

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
tu macie dokładnie o tym spaniu na lewym boku
http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/
Dzięki!

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-09-18 o 08:47
Stary 2009-09-18, 08:31   #1484
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie nie mam pojęcia

A w ogóle to znalazłam swój wózek! Bebetto Vulcano! (bebetto.pl)
i zakochałam się w ubranku z cocodrillo *_* ....

no ja tez nie rozumie o co mu chodziło :P

a wózeczek super ! tez szukam czegos dokladnie w tym stylu

ahh... spadam myc głowe i ide z tesciowa i mama wybierac menu i tort najwyzsza pora :P a potem ide po bielizne na noc poslubna
bede piekna panna mloda z wydetym brzuchem :P bo na razie nie jest on ciazowy <lol2>
Stary 2009-09-18, 08:45   #1485
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
a wózeczek super ! tez szukam czegos dokladnie w tym stylu

ahh... spadam myc głowe i ide z tesciowa i mama wybierac menu i tort najwyzsza pora :P a potem ide po bielizne na noc poslubna
bede piekna panna mloda z wydetym brzuchem :P bo na razie nie jest on ciazowy <lol2>
Ten wózek w sklepie 1480zł, w sprzedaży o-line 1068zł + 30,50zł koszty przesyłki Więc równanie jest proste Fajnie bo jest i gondolka i spacerówka i wszystkie bajery typu torby, ceraty itd. Oglądałam go wczoraj w sklepie i sobie też nim jeździłam .... podoba mi się Zwinny, skrętny, zdaje się strasznie lekki, oczywiście wszystkie atesty itd. A firma podobno polska dlatego cena przystępniejsza. A starałam się udawać "bogatą damulkę" i jak stałyśmy przy wózku za 2800 () to tak zapytałam stwierdzająco, że ten droższy na pewno dużo lepszy jakościowo też od tego Vulcano.... a ona właśnie powiedziała, że nie! ... Także ... ja chyba wybrałam

Kochana musisz koniecznie dać znać jako poszło wybieranie menu i pochwalić się ślubną bielizną! Będę czekać z niecierpliwością!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 08:53   #1486
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Kochana musisz koniecznie dać znać jako poszło wybieranie menu i pochwalić się ślubną bielizną! Będę czekać z niecierpliwością!

ok obiecuje ze jak wroce to sie pochwale co kupiłam tym czasem spadam sie myc :P i suszyc głowe
Stary 2009-09-18, 09:03   #1487
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
ok obiecuje ze jak wroce to sie pochwale co kupiłam tym czasem spadam sie myc :P i suszyc głowe
SUPER! TO JA CZEEEEEEKAM!
Stary 2009-09-18, 09:58   #1488
catro
Rozeznanie

Izumi fajny ten wózek , tylko powiedz mi, czy maksymalna waga dziecka 11 to tak w każdym wózku jest? I czy ktoś wie, kiedy mniej więcej dziecko osiąga tą wagę?
asienka240 chwal się chwal
madziwnia - gratuluje krasnoludka
Mysia1234 - też gratuluję widoków Tobie i mężowi

A o lewym boku to i ja słyszałam (zresztą mama też mi to powtarzała, więc to już pod mądrość ludową podchodzi ). Ja za to na brzuchu już (niestety) spać nie mogę, przekręcam się z boku na bok z każdym przewrotem anektując więcej kołdry

I już wcześniej zakupiłam uświadomiony stanik, właśnie żeby za bardzo większy biust nie uwiądł, wydałam na niego więcej kasiory, ale za to taki z niego pancerniak i trzymacz, że od ramadziwniazu się lepiej czuję
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 09:59   #1489
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chciałam zrobić z Ciebie alkoholiczki
Po prostu przy okazji napisałam :P
Tortów nasączonych alkoholem nie jadam i nie powinno się jadać w ciąży ;] A po jabłkach, przynajmniej pół kilo czy kilo raczej nie dostaje się promilów Jakby tak było wszyscy pijani kierowcy mówiliby że jeżdżą po jabłkach, a póki co jeden tylko spróbował i potem dłuuuugo się z niego nabijali
W każdym razie, nie chciałam Cię urazić Tak z rozpędu wyszło. Przepraszam jeśli Cię uraziłam. nie chciałam
Wcale mnie nie uraziłaś wkońcu po to mamy forum żeby pisać co myślimy . Ja nie pijam codziennie , czasami poprostu wypijam pół kieliszka winka ( np przy jakiejs okazji ) i nie szybko . Np przez całe wesele taki mały kieliszek Ew jak pisałam karmi ale to nie ma alkoholu . Po porodzie dobrze tez karmi wpływa na laktacje
A co do tych jabłek to kiedyś moja znajoma na uczelni robiła test po 4 szt i czymś słodkim miała 0.2 we na alkomacie . Jabłuszko jak sfermentuje z cukrem może tak być Nie wiem ile by wyszło we krwi ale pewnie znacznie mniej

Cytat:
Ten wózek w sklepie 1480zł, w sprzedaży o-line 1068zł + 30,50zł koszty przesyłki Więc równanie jest proste Fajnie bo jest i gondolka i spacerówka i wszystkie bajery typu torby, ceraty itd. Oglądałam go wczoraj w sklepie i sobie też nim jeździłam .... podoba mi się Zwinny, skrętny, zdaje się strasznie lekki, oczywiście wszystkie atesty itd. A firma podobno polska dlatego cena przystępniejsza. A starałam się udawać "bogatą damulkę" i jak stałyśmy przy wózku za 2800 () to tak zapytałam stwierdzająco, że ten droższy na pewno dużo lepszy jakościowo też od tego Vulcano.... a ona właśnie powiedziała, że nie! ... Także ... ja chyba wybrałam
Czytałam gdzies kilka negatywów o tym wózeczku jak znajde to ci wkleje , ale zreszta nie ma wózka w 100% idealnego ( niestety i kazdy ma jakies tam wady )

No chyba czas posprzątać ale mi sie nie chce
Stary 2009-09-18, 10:00   #1490
mrowak
Zakorzenienie

Catro, jaki jaki? Jako "baba na opak" nie cierpię kupować bielizny, a już staniki to koszmar jest. Dajcie jakieś linki do wypróbowanych, wygodnych i wartych swojej ceny staników-pliiiiiiiiiiiz!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:06   #1491
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Catro, jaki jaki? Jako "baba na opak" nie cierpię kupować bielizny, a już staniki to koszmar jest. Dajcie jakieś linki do wypróbowanych, wygodnych i wartych swojej ceny staników-pliiiiiiiiiiiz!

Ja w ciązy miałam takie z lidla za 19.90 bo jakoś czesto mi sie zmieniał rozmiar i nie inwestowałam więc w jakiś drogi no i ja wole te usztywniane niz jakieś np typowo sportowe .
Stary 2009-09-18, 10:08   #1492
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
paracetamol w ciazy jest dozwolony jak wiele innych lekow, natomiast najlepiej jest stosowac je tylko wtedy kiedy naprawde juz nie umiemy wytrzymac. jesli bardzo cie boli i nie umiesz skupic sie na niczym innym to wez
Cytat:
[/COLOR]Impersona znalazłam tylko coś takiego w tej książce:
Wielu kobietom w ciąży dolegają bóle głowy. Są one zwykle wynikiem zmian hormonalnych, lecz mogą też być wywołane niepokojem lub zmęczeniem, niskim poziomem cukru we krwi lub odwodnieniem. Mogą też być oznaką wysokiego ciśnienia krwi zwłaszcza po 24TC.
Postępowanie:
Zawiń trochę lodu we flanelę i przyłóż do czoła (lub kup paski chłodzące w aptece). Skutecznym lekarstwem na ból głowy jest umieszczenie kilku kropel lawendy na poduszce lub chusteczce.
Wcieraj w czoło olejki od bólu głowy w formie sztyftu. Ta kombinacja naturalnych kojących olejków może być bezpiecznie stosowana w czasie ciąży i jest wygodna w noszeniu. Spróbuj wykonać masaż głowy, aby rozluźnić napięcie.
Zjedz coś lub napij się.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Impersona ja też miałam ten problem co ty, że wieczorem bolała mnie głowa, ale zaczęłam pić przed snem herbatkę z melisy osłodzoną miodem i jakoś mi przeszło.
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Impersona, ja się ostatnio mojemu lekarzowi poskarżyłam na uporczywy ból głowy i powiedział, że spokojnie można brać apap nawet każdego dnia jeśli trzeba. Potem któraś dziewczyna napisała tu, że ponoć amerykańscy naukowcy coś tam orzekli negatywnego z kwestii apapu w ciąży, ale ja mam alergię na zdania zaczynające się od "według amerykańskich naukowców...", "najnowsze amerykańskie badania wykazały, że..."
Jak kiedyś "amerykańskie badania wykażą, że" ciąża jest niezdrowa to też się nie zdziwię, ale to moje prywatne zdanie.
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady Wczoraj wieczorem z kilku skorzystałam, nie wiem co pomogło Ale dziś już nie boli Także wielkie dzięki

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Impersona jak tylko ma mi to pomoc to juz sie zabieram do cwiczen tez bym chciala taki porod,tzn ze pewnie wogole nie bylas ponacinana?
Byłam, byłam. Położna powiedziała, że przy pierwszym porodzie profilaktycznie nacinają. Oczywiście można się nie zgodzić, ale jej zaufałam

Cytat:
Hehehheeh ;]
Chodzi mi o alergię. Jestem strasznym alergikiem i w zasadzie cały rok jadę na różnego rodzaju tabletkach. Mam uczulenie na futra (zwłaszcza kocie), niektóre sztuczne materiały, kurz, pyłki traw i drzew, pierze, niektóre leki, a nawet na niektóre owoce. Oczywiście jak się dowiedziałam o ciąży odstawiłam te antyalergiczne leki i tu zaczyna się nowość. Spędziłam 2 tygodnie w towarzystwie 5 kotów (wynik badań na sierść kota wyszedł mi w granicach 14x12) i ..... NIC! W domu robiliśmy z mężem porządki, tumany kurzu w powietrzu ... a mi nic! Jem sobie bezkarnie jabłka (po których wcześniej mnie wysypywało) i NIC! ...... jak to tak? ??? Aha! i nawet w nocy mnie ostatnio komar pogryzł i nawet W OGÓLE MNIE NIE SWĘDZI!!! A normalnie to puchnę i strasznie swędzi ....
O jak zazdroszczę!!! To to powód do wielkiej radości Czyli ciąża działa na Ciebie leczniczo
U mnie było na odwrót z Cypiskiem Ja- wychowana z kotami i właścicielka kotki dostałam w ciąży uczulenia na ich sierść, a do tego astmy Także musiałam kotkę oddac rodzicom. Myślałam, że po ciąży mi przejdzie, ale gdzie tam Zostałam z alergią i astmą. Mam nadzieję, ze tym razem nic nowego mi się nie przyplącze

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam NASZE MAŁE WIELKIE SZCZĘŚCIE
któe machało do mnie i do T. rączką!!!
Łooo, cudny widok

Wczoraj kupiłam kurtkę. Normalną w C&A, nie ciążowa. Fajna, bo wąska w ramionach, ale szersza u dołu, więc brzuch i do końca się zmieści
I oczywiście nagle na ulicy co druga kobieta jest w ciąży. To ponoć normalne, że ciężarówkom się włącza filtr na zauważanie nagle innych ciężarnych. też tak macie?
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:12   #1493
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
J ci mowie ze nie najwiecej :P heh ja mam wiecej mam nadzieje ze pocieszylam

mi piersi tez zaczely juz tak masakra rosnac ze poprostu ohhh
a mezus sie cieszy ah i faceci

Madziwnia piekna dzidzia cudo !!!!!!
u mnie jedyne co to piersi rosna i brzuszek ale na wadze od poczatku ciazy przybralam tylko 400 gram martwie sie bo mimo iz jem normalnie nie przybieram w kg nie mam wymiotow i nie mialam jedyna dolegliwoscia byly mdlosci ktore minely w 10 tygodniu mam

Madziwnia dzidzius sliczny

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 10:14   #1494
kasina87
BAN stały

Cytat:
hej dziewczyny

Kurcze też chcialam zadać to pyatanie ale jakoś mi głupio było. Ja i mój Tz mamy wysoki temperament i tez sie boje bo robimy to codziennieAle nie umiemy sobie odmówić. Jak narazie jest wszystko wporządku wiec chyba dzidzi nie szkodzimy
kasina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:21   #1495
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Byłam, byłam. Położna powiedziała, że przy pierwszym porodzie profilaktycznie nacinają. Oczywiście można się nie zgodzić, ale jej zaufałam

?
Wnerwia mnie taka gadka o profilaktycznym nacinaniu , połoznym się nie chce i tyle wila miec szybciej z głowy , a wcale nie musza tego robić to przykre Kiedyś się z jedna pokłóciłam o to na szkole rodzenia strasznie to też wstawiała kity o profilaktyce . Poczytaj sobie o tym na stronkach rodzić po ludzku . Wsród kolezanek zauważyłam że czesto te co mają wynajętą połozną nie maja naciecia ( kumpela z pracy 155wzrostu urodziła córcie 4300 ma jeden szew od pekniecia - to taki przykład ) a te co nie maja sa ciete - przykre u nas jeszcze długo w szpitalach będzie jak w średniowieczu
Czasami wiadimo potrzeba to zrobic ale nie zawsze

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kasina87 Pokaż wiadomość
Kurcze też chcialam zadać to pyatanie ale jakoś mi głupio było. Ja i mój Tz mamy wysoki temperament i tez sie boje bo robimy to codziennieAle nie umiemy sobie odmówić. Jak narazie jest wszystko wporządku wiec chyba dzidzi nie szkodzimy
jak nie masz problemów z ciązą to przeciez nie ma przeciwskazań .
Stary 2009-09-18, 10:30   #1496
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Izumi fajny ten wózek , tylko powiedz mi, czy maksymalna waga dziecka 11 to tak w każdym wózku jest? I czy ktoś wie, kiedy mniej więcej dziecko osiąga tą wagę?

A o lewym boku to i ja słyszałam (zresztą mama też mi to powtarzała, więc to już pod mądrość ludową podchodzi ). Ja za to na brzuchu już (niestety) spać nie mogę, przekręcam się z boku na bok z każdym przewrotem anektując więcej kołdry

I już wcześniej zakupiłam uświadomiony stanik, właśnie żeby za bardzo większy biust nie uwiądł, wydałam na niego więcej kasiory, ale za to taki z niego pancerniak i trzymacz, że od ramadziwniazu się lepiej czuję
Z tego co się dopytałam w sklepie, to Pani mówiła, ze teraz wszystkie wózki sprzedawane w Polsce (przynajmniej w sklepach) mają takie wymogi że mają starczać do 3 roku życia ... ale wagowo to niem ... (a kiedyś było w Tv to takim właśnie 3 latku z GB co przeszło 80kg (chyba) ważył więc )
Stary 2009-09-18, 10:31   #1497
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
ja slyszalam ze powinno sie spac na prawym boku zeby nie przygniatac ciezarem serca i aorty ale o tym ze szybciej sie cos rozwija to pierwsze slysze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:37   #1498
Izumi
Wtajemniczenie

Z tym nacinaniem to ja się nie dam! Po za tym czytałam, że z perspektywy ciała kobiety lepiej jest pęknąć! Bo się lepiej goi! Ponadto jak raz Cię natna, to potem już przy każdej ciąży będzie trzeba proadopodobnie, bo wiadomo - tkanka bliznowata się naciąga. A w ogóle to jak byłam u lekarza to słyszałam jak położna tłumaczyła kobietce już w bardziej zaawansowanej ciąży żeby przy użyciu oliwy codziennie przez około 10-15 min. masowała sobie krocze i że to bardzo dobrze wpływa na rozciągliwość skóry! I że często później nie trzeaba włąśnie ciąć.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
I oczywiście nagle na ulicy co druga kobieta jest w ciąży. To ponoć normalne, że ciężarówkom się włącza filtr na zauważanie nagle innych ciężarnych. też tak macie?
Ja tak mam od dawna ile razy nie myślałam, ze mogę być w ciązy to nagle wszędzie baby z brzuchami :P

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Wcale mnie nie uraziłaś wkońcu po to mamy forum żeby pisać co myślimy . Ja nie pijam codziennie , czasami poprostu wypijam pół kieliszka winka ( np przy jakiejs okazji ) i nie szybko . Np przez całe wesele taki mały kieliszek Ew jak pisałam karmi ale to nie ma alkoholu . Po porodzie dobrze tez karmi wpływa na laktacje
A co do tych jabłek to kiedyś moja znajoma na uczelni robiła test po 4 szt i czymś słodkim miała 0.2 we na alkomacie . Jabłuszko jak sfermentuje z cukrem może tak być Nie wiem ile by wyszło we krwi ale pewnie znacznie mniej
Cieszę się
A z tym alkomatem to właśnie różnie i to chyba jednak te owoce nie fermentują. Ale np mój tata (ex policjant) mówi, ze na alkomacie to wychodzi dodatni wynik nawet po zjedzeniu obiadu nieraz! Więc ja bym tak w to nie zawierzała.
Stary 2009-09-18, 10:41   #1499
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Mój wózek był do 15 kg. Służył nam gdzieś do dwóch lat, mógł dłużej, ale potem wolałam spacerówkę-parasolkę.
Niestety nie pamiętam kiedy mój syn ważył 11 kg. Wydaje mi się, że jakoś jak miał 1,5 roku.
Cytat:
Wnerwia mnie taka gadka o profilaktycznym nacinaniu , połoznym się nie chce i tyle wila miec szybciej z głowy , a wcale nie musza tego robić to przykre Kiedyś się z jedna pokłóciłam o to na szkole rodzenia strasznie to też wstawiała kity o profilaktyce . Poczytaj sobie o tym na stronkach rodzić po ludzku . Wsród kolezanek zauważyłam że czesto te co mają wynajętą połozną nie maja naciecia ( kumpela z pracy 155wzrostu urodziła córcie 4300 ma jeden szew od pekniecia - to taki przykład ) a te co nie maja sa ciete - przykre u nas jeszcze długo w szpitalach będzie jak w średniowieczu
Czasami wiadimo potrzeba to zrobic ale nie zawsze[COLOR="Silver"]
Ale nie musisz godzić się na nacinanie. Położna ma obowiązek dać Ci do podpisania zaświadczenie- jak się nie zgadzasz, to nie nacina i już. Mnie położna pytała, zresztą wcześniej dużo na ten temat czytałam i stwierdziłam, że wolę być nacinana. Tym razem chyba nie dam się naciąć, bo po pierwsze drugi poród ponoć lżejszy, a po drugie- to gojenie było okropne.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:54   #1500
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Tym razem chyba nie dam się naciąć, bo po pierwsze drugi poród ponoć lżejszy, a po drugie- to gojenie było okropne.
Moja kuzynka była nacinana przy 2ej ciąży chociaż nie chciała, bo właśnie skóra na tych bliznach już się nie naciąga i nie było innego wyjścia. Podobno właśnie jak raz Cię nacieli to potem już raczej się nie obejdzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości