![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
![]() Będę musiała się zagłębić w ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Raczkowanie
|
Te historie o nacinaniu dosłownie mrożą mi krew w żyłach. Mój mąż się upierał, żebyśmy rodzili w wodzie, bo się kiedyś naczytał, że to bardzo dla dziecka korzystne jest. Na matkę też woda wpływa kojąco. Dowiadywaliśmy się w Warszawie, ale szpitale nie praktykują tego rozwiązania zbyt często. Z drugiej strony moja koleżanka rodziła w Londynie w wodzie. Siedziała w wannie z bombelkami trzy godziny, odmoczyała sobie tyłek a urodziła i tak na stole. Nie ma reguł.
A co do spania - to cieszy mnie ten mój jeszcze płaski brzuch bo od dziecka sypiam na brzuchu i wciąż nie mam z tym probelmu. To samo z piersiami - wciąż A/B ale tu mogłoby się coś rudzyć... ![]() A z tym lewym bokiem to już będziecie miały podświadomie. Jak wyczytałm gdzieś, że się powinno na lewym lezeć to przy zmianie pozycji nawet na jawie decyduję o lewym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod Wrocławiem jest szpital,gdzie są porody w wodzie, moja była szefowa tak rodziła i właśnie też na sam poród musiała wyjść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Wtajemniczenie
|
Z tym bokiem to mi tylko na lewym wygodnie......moze sam organizm mi daje znaki ze taka pozycja a nie inna
co do porodow to powiem wam tak - ponoc szpitale odchodza od nacinania pomalu i w rzadkich wypadkach sie na to decyduja....tak samo jak na cesarke Podobno nie ma tez juz golenia ani lewatywy - ale to juz zalezy od szpitala..... A ja mam znow pod gorke - jestem krotkowidzem i w zwiazku z ciaza mam problemy z oczami hehehehe - mam byc pod stala opieka okulisty (jakby ginekolog i dentysta nie wystarczyl) i wlasnie przeczytalam ze nawet w okularach na porodowce nie bede mogla byc...wiec swojego dzidziusia zobacze na prawde dopiero na sali poporodowej hehehehehehe ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- i jeszcze jedna nowosc - jedna osoba w pracy wie o mojej ciazy....po prostu sie domyslila....ciekawe czy dochowa tajemnicy???
#1507 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-09-18 o 13:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak chcesz to mogę Ci dokładniej przepisać co tam napisane jest na temat porodu w wodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Wtajemniczenie
|
Lapcie linka na temat porodu w wodzie wlasnie sie zaczytuje....
http://www.rodzicpoludzku.pl/Wokol-p...-w-wodzie.html
#1511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama opieram się na "W oczekiwaniu na dziecko". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Wtajemniczenie
|
Po przeczytaniu tego co było w tym linku.... JA CHCE PORÓD WODNY! ... Kurde... u nas w mieście chyba tego nie ma nawet :/ KURRRRDE!
Impersona: "Twoja ciąża tydzień po tygodniu" wyd. Buchmann autorzy to nie wiem... nie widzę nigdzie, to chyba bardziej jakaś praca zbiorowa jest ... ? tak wygląda http://www.poczytaj.pl/115411 Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-09-18 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Wtajemniczenie
|
ja tez sie chyba zdecyduje na porod wodny....jeszcze wypytam ginke o opinie i jesli nei bedzie przeciwskazan to bedzie wodny ludek
![]() a tu kolejny link...im dluzzej czytam tym bardziej chce http://www.maluchy.pl/artykul/175
#1515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
U mnie niestety porodu w wodzie nie uwidzisz
![]() No i pojechała dziś mrówka na zakupy ![]() ![]() Kupiłam sobie też przytulną, milusią, rozpinaną bluzę- dzisiaj przyda się jak znalazł, bo wieczorem jadę na kocert... mojego TZ'ta ![]() A i wiecie co- fajne ciuchy to można znaleźć też w New Yorkerze np. Nie są to typowo ciążowe ciuchy, ale takie większe koszulki, bluzki, sweterki spokojnie można upolować. Z cenami różnie bywa, ale jak się dobrze trafi to zwariować można ![]() Trzymajcie kciuki, żeby wieczorem nie padało.
#1517 |
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu jest mozliwośc takiego porodu w wodzie ale ja sie nie skuszę chyba
![]() też musze się wybrac na jakieś zakupy ciuchowe dla mnie bo jeszcze troche i bede tylko w szlafroku mogła biegać ![]()
#1518 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie ten problem odpada bo ja załatwiam sobie CC Zreszta i tak by mi zrobili bo miałam CC rok temu a przy tak małym odstępie jest ryzyko że szwy by mi popękały podczas skurczy . Także nacinaniem się martwić nie musze , będę gdzie indziej nacięta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez jestem slepy krótkowidz ![]()
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jesli chodzi o poród to u mnie w szpitalu tez jest wanna i mozna w wodzie, mam nadzieje ze nie bede miala do tego zadnych przeciw wskazan bo bardzo chcialabym zeby moj porod byl wlasnie w wodzie... przy okazji wtedy sie nie nacina, a tego chyba boje sie najbardziej, juz nawet nie tego bolu, skurczy tylko nacinania... jednak to interwencja chirurgiczna ktorej wolalabym uniknac dlatego zaczynam cwiczyc te miesnie i masaowac krocze oliwka ... ![]()
![]() |
#1520 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Btw. "kocert tż" Twój menSZCZyzna jest muzykiem? ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
A co do tego udźwigu to wiadomo, musi zostać jakaś tolerancja po to żeby wózek był stabilny .... tak jak ze statywami do aparatu .... głupie porównanie, ale w tym zakresie chyba wiem trochę więcej jednak ;D ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() A z tymi ćwiczeniami "kegla" (pisze fonetycznie) to fajny bajer, bo potrafisz w środku zaciskać i można to wykorzystać z tż'em :-3 A jak mu nie powiesz, że coś takiego umiesz, tylko w trakcie mu pokażesz to jego reakcja może być ciekawa ;D Słyszałam nawet historie jak chłopak spanikował, bo gdzieś usłyszał, że można się "zaklinować" jak się dziewczyna zestresuje i się bał, ze właśnie to się stało i że będzie musiał iść do lekarza żeby dopiero lekarz mu kobitę z narządu ściągał ;] |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hahahaahahahaha ale sie usmialam ... ehehe
![]() |
#1522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coprawda są dość kosztowne. Ale np. ja kupiłam bardotkę w rozmiarze E!!! I fantastycznie trzymała się na weselu na swoim miejscu! Była idealna! ![]() ![]() ![]() A ja miałam ten komplet http://www.twojabielizna.pl/b1.php?co=foto/0_607.jpg Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-09-18 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Stanik miałam jakis włoski , w wawie w kdt było takie fajne stoisko z bielizna specjalnie na slub i tez byłam super zadowolona .
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
No i może sie synkiem pochwalę a co
![]() To jest Szymus
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2009-09-18 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
No to wam jeszcze pokaze Szymka
![]()
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() piekne zdjecia slubne i sliczny synus!!!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Wczoraj byłam u mojej lekarki na usg, było badanie przezierności itd. Mój mąż był ze mną i I raz widział swoje dziecko ![]() ![]() Także Ita, mój maluszek jeszcze 2 tyg temu miał 4 cm i nie dało się zrobić badania przezierności karkowej. A teraz ma już 7 cm ![]() Kurcze rzeczywiście dziewczyny zasuwacie z tymi postami, nie wiadomo co komu odpisywać, wiem że coś chciałam napisać Czarymary, ale teraz już nie pamiętam co. Chyba jutro poczytam jeszcze raz ![]() Ps. Kot dalej śpi na fotelu od kompa - z własnej woli! Już wiem, Czarymary miałam napisać to samo co Icie. Mój maluszek w Twoim tc ciązy też miał około 4 cm! Wszytsko będzie dobrze! Przezierność naprawdopodobniej tak jak i u mnie będzie do zbadania następnym razem na wizycie. Edytowane przez gooffi Czas edycji: 2009-09-18 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Przepiękny! ... znaczy TFU.... NAPRAWDĘ PRZYSTOJNY MĘŻCZYZNA Z NIEGO! ![]() ![]() ![]() Ja miałam kiedyś taki rpgramik co niby ze zdjęć partnerów generował według cech wygląd potomstwa (w wieku bobaskowym - a program wiadomo bardziej gażdżet) i się załamaliśmy! Nasz synek wyglądał jak wujek Fester z Adamsów! I nawet miał takie cienie pod oczami ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.