![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: NPR-sposób na życie
Cytat:
![]() Z resztą ja już jestem na takim etapie, że jak już widzę temperaturę na termometrze to wiem czy był już skok czy nie - nawet wykresu właściwie nie potrzebowałabym robić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
BAN stały
|
strzepnal -> brzmi bardzo .. ekhm ekhm
![]() no ja jestem przy 7 pomiarze - 17 dzien cyklu - 6 poprawnych i 1 zaklocona, i jeszcze nie mam skoku, moze bede miala w koncu? narazie mi sie utrzymuje sluz - raz czuje suchoc raz wilgoc, i ten sam metny sluz, rzadszy badz gestszy, i przyznam szczerze ze czesto jest tak ze przy wejsciu pochwy - odczuje wilgoc/suchosc ale rodzaju sluzu brak i niesety (przepraszam za obrazowosc) siegam glebiej i widze juz jaki sluz. powiem szczerze ze dotknelam 2 razy szyjki i moge powiedziec jest twarda ale jesli chodzi o wysokosc czy otwartosc- to tego nie poznalam i nie wiem czy poznam. ja jestem po hormonach, 13 lipca wystapilo krwawienie po miesiacu od ost tabletki wiec jestem przeczulona po ksiazce ![]() ale zanim zalozylam spirale, to bylam jakis czas po hormonach i nie zauwazylam zadnych anomali ze tak powiem z cyklami. przy spirali mialam raczej regularne cykle, pod koniec sie wydluzyly (do ok 40-41) ale porownujac spiralne cykle z x czasem do tylu kiedy bylam "wolna" to mialam tez takie ok 33 dniowe ![]() Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2009-07-29 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
BAN stały
|
noo, a ja tam wiem co buszujesz z mezem? albo przy ktorych dniach jestes
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
BAN stały
|
to teraz rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Tak Was troche podczytalam i postanowilam, ze sie przylacze. Widzie, ze sa tu u Was same spacjalistki, wiec licze na pomoc w interpretacji moich cykli ![]() ![]() w moim przypadku NPR ma sie sie zdac na zaciazenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że obserwacje śluzu też robisz? Czy jest to cykl potabletkowy? Jeśli tak to który (drugi?)? Którą metodę interpretacji stosujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Miesiąc temu założyłam ten wątek, skarżąc się, że nie mogę kupić termometru... A teraz mam dobrą wiadomość: mam termometr BEZRTĘCIOWY
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
a gdzie go zamówiłaś jeśli to nie tajemnica? i jeśli można udzielać takich informacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pozwolcie, ze popracuje nad udostepnianiem wykresow, bo jestem nowa w te klocki i sie odezwe ![]() ![]() Dobra podszkolilam sie nieco :P moj pierwszy obserwowany cykl: http://28dni.pl/Maggie1983/wykresy/2009-06-18 moj obecny cykl: http://28dni.pl/Maggie1983/wykresy/2009-07-17
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2009-08-10 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
cześć!
ja tak trochę ogólnie - bardzo fajny wątek i dobrze, że jest na wizażu ![]() jestem po pierwszej ciąży (planowany dzidziuś po npr - uznaliśmy z mężem, że będziemy siękochać kiedy chcemy - stosując wiedzę na podstawie npr - i zobaczymy co z tego będzie kochając się w dni płodne ;o) i zaczynam prowadzić obserwacje, al ejeszcze bez pomiaru temperatury - nie mam jeszcze krwawień. pozdrawiam !!
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy jest sens mierzyć temperaturę, kiedy nie wstaje się regularnie o tej samej godzinie
![]() ja ostatnio przez 2 tygodnie mierzyłam i notowałam temperaturę, w weekendy robiłam to znacznie później około godziny 11 i zauważyłam, że właśnie w weekendy temp. była znacznie wyższa no i doszłam do wniosku, że to jest bezsensu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesteś przed czy po skoku? Masz przez to trudności w interpretacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. ja mierzę temp. dopiero od 14 dni, z czego pierwsze 5 dni to był koniec poprzedniego cyklu, teraz jestem w 9 dniu cyklu, także na razie nie ma co interpretować ![]() zobaczę jak już pomierzę chociaż jeden cykl, jak to będzie z tą interpretacją ![]() tylko, że trochę mnie to zniechęciło, te skoki w weekend no i jeszcze tak myślę, czy mój termometr elektroniczny za 10zł nadaje się do tego ![]()
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Zwykły termometr elektroniczny nie nadaje się do NPRu.
Po tabletkach z interpretacją wykresu może być trudno. Mogą dziać się różne rzeczy.
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te skoki w weekend olej, nie ma co sie zniechęcać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak ma dwa miejsca po przecinku śluz obserwuje ale te moje obserwacje to takie kulawe są na razie ![]() jeśli chodzi o ten termometr to jeśli niedrogi to może się skuszę, chociaż nie mam zamiaru moich obserwacji używać w celu antykoncepcji, więc podchodzę do tego na luzie ![]() jak minie mi choć jeden cykl to podzielę się moimi spostrzeżeniami, a właściwie wątpliwościami ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Patrzałam na allegro, razem z wysyłką 25,50 zł - a tańsza wersja 20 zł ( z wysyłką) więc to chyba nie jest zbytnio wygórowana kwota za termometr?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
jednak stwierdzam, że to nie dla mnie
![]() męczy mnie to codzienne mierzenie temperatury, obserwację śluzu to w ogóle porzuciłam ale ma postanowienie przemęczyć się jeszcze trochę a oto co wyszło z moich potabletkowych obserwacji (tanim elektronicznym termometrem) ![]() ![]() http://28dni.pl/enkaa/wykresy/2009-08-19
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tym Twoim wykresie nie ma żadnych obserwacji śluzu - a szkoda. Nie wiem czy mierzyłaś zawsze o tej samej porze czy jak ci tam wypadło? Moim zdaniem od 15 dnia cyklu masz wyrażny skok temperatury, gdybyś obserwowała śluz mozna by było bez problemu wyznaczyć fazę płodna i niepłodną. A tak to kicha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
w_sienka moze Ty mi pomozesz... jak to jest z tymi termometrami.
do tradycyjnego rtęciowego jakoś nie mam cierpliwości (może jednak powinnam sie przekonać, bo to jedyne słuszne wyjście) a do tych elektronicznych nie mam przekonania. zwykły który mam w domu chyba jest nie dokładny, bo ile razy bym nie mierzyła normalnie sobie temperatury to zawsze mu się zmienia, niby nie dużo, ale jednak. wcześniej pisałaś o termometrach firmy Microlife. znalazłam ten termometr w jakiejś aptece i mój tż wchodził na jakąś specjalną część tej strony, coś takiego gdzie były wszystkie przedmioty szczegółowo opisane. Z opisu tego termometru wynikało, że ma on dwa miejsca po przecinku, ale dokładność jest tylko do jednego, co oznacza, że drugie jest "losowe". wobec tego moje pytanie jest takie, czy te drugie miejsce po przecinku ma być rzeczywiste? z jakiego termometru Ty korzystasz? z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo! w takim razie też się chyba w takowy zaopatrzę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego jeszcze chodzić oglądać śluz, jakoś nie ma głowy żeby o tym pamiętać zawsze mierzę o twej samej porze, ok 6:10-6:20, jak mierzę o innej godzinie to już nie nanoszę tego na wykres zgodnie z twoją radą ![]() dzięki za pomoc muszę się zmobilizować i pomyśleć o tym śluzie
![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my z TŻ postanowiliśmy postarać się o dziecko. W pierwszym cyklu starań byłam na 100% pewna, że to jest TO (próba w dzień owulacji, wzrost temperatury, mnóstwo objawów), ale niestety się nie udało ![]() ![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2009-09-29 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko, że trzeba pamiętać będąc w toalecie, żeby to zrobić, zapisać itp. Jestem Ci bardzo wdzięczna, że mi chcesz pomóc z interpretacją wykresu, bo sama nie dałabym rady ![]() ale naprawdę nie potrzebuję jakiś przytyków do tego jakie to wszystko proste i bezproblemowe, bo dla mnie takie nie jest. Dla mnie te wszystkie obserwacje i mierzenie temperatury jest kłopotliwe, męczące, zajmuje czas itp. Ale postanowiłam obserwować cykl i pomimo wszystko mierzę temperaturę, wiec do śluzu też się zmuszę od nowego cyklu (ponieważ napisałaś, że dzięki temu mogłabym być pewna momentu owulacji) ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-10-01 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.