|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem III czyli kolejne losy Mieszadełek
Myślę, ze dasz radę
Cytat:
|
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najdluzej bylismy osobno 3 tygodnie Wlasnie kupilam oliwe, oliwki i typowe dla regionu ciastka dla rodzinki. Nie wiecie moze czy jedzenie moge przewiezc w bagazu podrecznym? Boje sie ze ciastkja mi sie zgniata w glownym... |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciastka jak najbardziej
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejjjjjjjuuu nic mi sie nie chce a tu na poniedziałek mam tyle rzeczy do szkoły do zrobienia :/
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
pewnie już mnie nie pamiętacie, dość długo się nie odzywałam. A to z tego względu, że miałam dość spore urwanie głowy. Najpierw musiałam jako tako zakończyć sprawy w pracy przed urlopem i macierzyńskim, potem przeprowadzałam się i zanim wszystko ogarnęłam w domu już jechałam do Polski do rodziców i na spore zakupy dla córci, w zeszłym tygodniu miałam rodziców u nas. Kiedy już pojechali musieliśmy z tztem jakoś ogarnąć to wszystko co nakupowałam i teraz w końcu mogłam ze spokojem nadrobić trochę na tym wątku. Przyznam się jednak, że nie wiem na której stronie byłam wcześniej i przejrzałam tylko ostatnie 2 ![]() Mam nadzieję, że wybaczycie i przyjmiecie na nowo do swojego grona ![]() Jedna historia przykuła moją uwagę. Matice, zgadzam się z tym co mówią dziewczyny. Wiem, że serce nie sługa, ale zastanów się czy chcesz iść w taki związek. Niestety wiem jak to jest być z kimś, kto ukrywa się i nie potrafi mówić o sobie. W takim związku wychodzi wiele niejasności, kłótni, nieporozumień, nawarstwiających się niewyjaśnionych spraw. I też zawsze starałam się go usprawiedliwiać, przed znajomymi, rodziną i sobą. Inną sytuację jaką przeszłam, był "związek" z facetem, który miał dziewczynę, a ja wtedy miałam chłopaka. Na początku miała być tylko przygoda, ale potem zaczęło mi zależeć i jemu też. Ja zerwałam z moim facetem, bo dla mnie nie było sensu ciągnąć 2 związków, ale tamten stwierdził tylko, że on wraca do swojej wieloletniej dziewczyny. Był to dla mnie szok, ale też terapia wstrząsowa, bo w sumie dzięki temu wszystkiemu poznałam mojego obecnego męża ![]()
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
kurdeee tyle napisałam i wielocytowałam, a wszystko mi się skasowało , jakiś błąd strony... grrrrrrrr
W każdym razie mój przylatuje za 3 dni Jadę po niego do Gdańska Jest któraś z Was z tego miasta? I mogłaby polecić jakiś fajny klub otwarty w ciągu tygodnia? Bo my dość imprezowi jesteśmy
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety w sprawie klubu Ci nie poradzę, bo do Gdańska mam tak jakby całą Polskę do przyjechania ehh nie wiem nie mam humoru ostatnio... i nie wiem, zdaje mi się że teżetowi mniej na mnie zależy - jeszcze jakiś czas temu nawet jak jechał do dziadków na kilka godzin, to zabierał laptopa, żeby ze mną gadać.. a teraz wyjeżdza na weekend i powiedział, że laptopa nie weźmie, bo nie jest pewien czy będzie interent miał zasięg ( jakoś wcześniej to mu nie przeszkadzało)... no i ogólnie wie, że zazwyczaj jestem wolna wieczorami, ale on właśnie wtedy woli iść na jazdę konną, albo postrzelać z łuku, albo coś innego i oczywiście spędza tam tyle czasu, że wraca tak, że możemy porozmawiać moze kilka minut i ja musze iść... a wczotaj miałam schizy jak mało... kiedy byłam w szkole dostałam sms-a czy chę gitarę, bo jego była chce mu sprzedać... i napisał, że musi jechać do Milanu, ale nie idzie do pracy, więc około 17 będziemy mogli pogadać... w końcu pogadaliśmy po 20, bo jak do niego dzwoniłam i pisałam smsy wcześniej to miał albo wyłączony tel. a potem odrzucał połączenia.... no i w końcu kiedy gadaliśmy, zapytałam się co kupił w Milanie, to powiedział mi że nic, bo tam nie był... i jak się go zapytałam co robił cały dzień od 12, niby w żartach powiedział "Dlaczego chcesz to wiedzieć? Nie musze ci wszystkiego mówić"... i potem zaczął coś kręcić, że spał bla bla bla, poszedł postrzelać z łuku i wrócił jka do niego dzwoniłam.. o czywiście moja pierwsza myśl - że spotkał się z byłą a nawet jak teg onie zrobił... nie wiem.. z jednej strony ufam mu, a z drugiej mógłby to robić bez problemów i pozostawiająć mnie w słodkiej nieświadomości i jeszcze powiedział, że ostatnio się od niego oddalam i zamykam w sobie i że on nie wie o czym ma ze mną rozmawiać i że nawet jego znajome są bardziej otwarte przed nim niż ja... czuję się jak jakaś głupia, bo tak za nim tęsknię a z jego strony teraz czuję że staję się coraz mniej ważna dla niego
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Własnie w ramach chwili nudy,szperam po necie i ... oto przepis z ... nie reklamując nazwy portalu o modzie :P artykuł o diecie
lol.. uwaga:Omlet ze szczypiorkiem (250 kalorii) - jajko - kilka łyżek posiekanego koperku Rozmieszaj jajko z posiekanym koperkiem. Posól do smaku i usmaż na jednej łyżeczce masła. Zastanawia mnie jedno ... Tylko gdzie jest szczypiorek ?!?!?! :confused :![]() ![]()
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Szien a to wciaz ta butelka co was tak pilnuje?? ja kiedys rozbilam lustro takie wielkie facetowi jak wiozl je autobusem.. byl tlok straszny a ja wracalam ze szkoly z gigantycznym ciezkim plecakiem.. oczywiscie nikt sie nie chcial odsunac zebym mogla wysiasc tylko sie musialam przeciskac.. no i tak sie jakos zamachnelam ze tylko uslyszalam jak sie sypie w drobny mak..
a zwiewalam z tego autobusu tak szybko potem bo balam sie ze jak mnie zlapie to rodzice beda musieli za to lustro zaplacic a napewno nie tanie ![]() Amoura wiem ze ja napewno bym ryczala jak bobr takie chwile sa zawsze bardzo trudne..Tajka jak tam spotkanie w kraku?? Gucia no nareszcie do nas zajrzalas Matice.. albo nie.. ja juz slowem sie nie odezwe nt holendra
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-18 o 20:39 |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
kropka- mam pytanie do ciebie, pytam bo zapominam już 1000 razy... z tego co wiem to twój tż zna polski? jak długo się go uczył i czy chodził na jakiś kurs?
z góry dzięki za odp.
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Joss 2 lata uczyl sie w szkole (poliglota w krakowie) na kursie j. polskiego. narazie sobie troche odpuscil
ale sie jako tako dogada jesli tylko druga strona jest wyrozmiala
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Wybrałam skrzypce- niedługo będzie na FB sesja zdjęciowa
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli rozumiem, że nie ma pracy polskojęzycznej ^^ bo mój teżet chce się uczyć polskiego, nawet sobie książki kupił :P tylko cos nie używa ich |
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
syndrom Tż wenedki
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- W przyszłości, w swoim domu, zablokuję piłkę nożną Na zawsze
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chociaż jesteśmy imienniczkami), to się wypowiem w temacie.Otóż narzeczony mojej psiółki robił crash kurs polskiego 7 dni po 8 h. Rozumieć rozumie jako tako, dogadać też się trochę dogada, ale wiadomo, trzeba z nim postępować delikatnie i powoli No zajrzałam. W końcu obiecałam, no nie?
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-18 o 21:55 |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ale coz tego Cytat:
ja...koszykowke zablokuje i pilke nozna...zostawie tylko siatkowke i lekką atletyke ![]() Amoura - ja 27 wrzesnia wsiadam do autokaru i....tez bede mokra na twarzy mimo, ze tego nie chce ![]() wenedka - czekamy na sesje roux - cos mi swita ze to ma byc 10 ml - ale glowy nie dam sciac ale mi sie net teraz slimaczy mam nadzieje, ze wszystko jednak bedzie choc w miare czytelne - daje slowo jak tylko dorwe sie do nrmalnego komputer lub beta to...poprawie na czytelny . edit: jak obiecalam tak robie - mam nadzieje ze teraz bedzie bardziej czytelny :P
Edytowane przez emanko Czas edycji: 2009-09-19 o 13:52 |
||
|
|
|
#2239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Beyonce, to ja już znam na pamięć jej ostatnią płytę "I am Sasha Fierce"(przy okazji teżet też ), słuchalam jej w zeszłym roku jak nawiedzona i do teraz słucham i muszę przyznać, że to jedna z najlepszych płyt, jakie kiedykolwiek miałam no i mam z nią fajne wspomnienia, bo słuchaliśmy ją w aucie jezdząc po świątecznie ustrojonej Lizbonie w grudniu tamtego roku .w sumie to miałam obawy przed jej zakupem, bo zawiodłam się na jej przedostatniej płycie "B'day", ale ta jest rewelacyjna, dwupłytowa w ogóle prawie wszystkie piosenki są cudne!Zawsze też lubiłam Shakire ale na początku niezbyt podobała mi się jej nowa piosenka "She wolf", ale teraz bardzo mi się podoba..i w ogóle marze o takich włosach jakie ma na teledysku, takie długie i tak ułożone! To czeka Was pewnego rodzaju próba, ale wierze, ze wszystko będzie ok A ja zmykam spać, bo padam, dobranoc Edytowane przez Eskadia Czas edycji: 2009-09-18 o 22:33 |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze wenedka i eskadia to nasze imienniczki
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra bo znowu zapomne wiec od razu pytam :
Czy ktos wie co sie dzieje z Lil One? Widze Já na FB czy NK czasem , pisalam kiedys ale nie odpisala Roux jak sobie radzisz? Kropka jak tam dzidzia w brzuszku? Szien Ty to masz przezycia A mi dadzá kontrakt W zeszlym tyg (tzn w tym ) minély 3 miesiace jak tam jestem i powiedzieli ze mi dadzá full kontrakt, wiec moge zaczac sie rozgladac za mieszkaniem.
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Lovely no to super wiesci
bardzo sie ciesze![]() ja niestety nie wiem co u LilOne a dzidzius rosnie Gucia wam pewnie powie jak sie rozdwoje a ja wam powiem kiedy rozdwoi sie Gucia
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Eskadio,dziękuję egzaminy zdane,choć we wtorek czeka mnie najgorszejszy z najgoszejszych-Filozofia USTNY!będzie ciekawie...
Co do Beyonce-to zgadzam się-najlepsza dotychczasowa płyta ![]() A co do Lil One,to hmmm jak wróciła do PL to napisała mi wiadomość na PW i od tamtego czasu cisza.Może się uczy,pływa i jest zabiegana,zakochana że o nas nie pamięta ![]() Wy się chcecie spodkać AŻ w Londynie a my sie w PL nawet ogarnąć nie możemy żeby się zobaczyć
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, radze sobie jakos, nie jest łatwo, strasznie dużo rzeczy mi o nim przypomina, a najgorzej jest gdy np z banku do mnie dzwonią, albo z czegokolwiek innego z zastrzeżonego numeru (S. jak dzwonil z pracy mial zast. nr) i mnie wtedy serce staje, ze to niby on. Sni mi sie, non stop ktos o niego pyta...Ale ciągle sobie powtarzam- bez niego jest źle, ale...z nim by było jeszcze gorzej. ot co. Malaja, bedziemy trzymac kciuki za filozofię!!
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gramatyka polska... no cóż do najłatwiejszych nie należy. Mój tz jak odkrywa różne odmiany słów, które wydawało mu się, że już zna, to jest załamany ![]() I teraz jak ma nową pracę, to stracił jakoś zapał do nauki języka. Ja zresztą też jakoś nie mam kiedy się zabrać za hiszpański ![]() Lovely, gratuluję również kontraktu ![]() Malaja, za filozofię.Dla mnie też filozofia była najgorszym egzaminem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-19 o 12:16 |
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwile powiedziec, ze jade dzisiaj do Polski na tydz. Pogrzeb jest w srode. TZ pierwszy raz bedzie w Polsce i pozna moja rodzine. Nie najlepsze okolicznosci ale coz. Szkoda, ze nie bede miala czasu mu nic pokazac. Nastepnym razem.
A i prosze za duzo nie pisac zebym mogla nadrobic zaleglosci.
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tz wygonilam na spacer z Adrianem.. niech sie dotleniaja jesiennym powietrzem a ja mam troche do zrobinia w domu i lepiej jak mi sie nie kreca pod nogami
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Joss Stosunki międzynarodowe,a dokładnie to turystykę międzynarodową ot co
![]() Dobrze ze to już V rok. Nie wiem jak ja to przetrwałam. Mam nadzieje,ze we wtorek wasze kciuki pomogą ![]() okay to nic,idę poczytać o koncepcji apeironu filozofii Anaksymandra-brzmi zachęcająco nie ma co
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Malaja- trzymam kciuki
Lovely- gratuluje kontraktu Z tz przeszlismy cale miasto w poszukiwaniu pluszowego kotka i....nic Zaby, psy, misie i wszystko co tylko mozna sobie wyobrazic oprocz kotow grrr zla jestem. I jeszcze opaszylam sobie jednego palcaa drugiego przecielam nozem bo sprawdzalam czy jest ostr... Byl ![]() Ja wlasnie koncze sie pakowac, za pare godzin odlot. I tak mi cholernie smutno i zle....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

a ciastka jak najbardziej
a tu na poniedziałek mam tyle rzeczy do szkoły do zrobienia :/
i teraz w końcu mogłam ze spokojem nadrobić trochę na tym wątku. 
Jest któraś z Was z tego miasta? I mogłaby polecić jakiś fajny klub otwarty w ciągu tygodnia? Bo my dość imprezowi jesteśmy 

:confused :

.w sumie to miałam obawy przed jej zakupem, bo zawiodłam się na jej przedostatniej płycie "B'day", ale ta jest rewelacyjna, dwupłytowa
Ty to masz przezycia 
za filozofię.
Zaby, psy, misie i wszystko co tylko mozna sobie wyobrazic oprocz kotow