dzidzius w 2010/2011r.czyli odlegle planowanie...;) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-18, 09:22   #301
niutek
Raczkowanie

Dot.: dzidzius w 2010/2011r.czyli odlegle planowanie...;)

jasne , na początku u mnie były studia potem praca następnie remont domu i tak po kolei a jak postanowiliśmy w końcu mieć dziecko to go nie ma tak po prostu....... więc polecam wpadki reszta i tak się ułoży, bo musi..pozdrawiam
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 09:27   #302
etherna83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda0208 Pokaż wiadomość
Musze przyznać że chyba najlepsza jest wpadka. Ciąża zupełnie nie planowana. Wiem po sobie że jak planuje się ciąże to się okazuje że nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko. Zawsze jest coś. Im jest się starszym tym człowiek z wielu rzeczy zdaje sobie sprawę. Chce żeby dziecku było jak najlepiej i to powoduje że zawsze jest jeszcze coś do zrobienia przed zajściem w ciąże. Ja przynajmniej tak mam. Chcemy mieć dziecko z mężem, ale zawsze jest to ale. Praca, remont domu itd. Czy wy też macie takie przemyślenia przed ciążą????

tez..ale stwierdziliśmy że skoro nie ma odpowiedniego momentu to nie należy sie przejmowac tylko brac do roboty
Stary 2009-09-18, 09:39   #303
ilonkaczapela
Zakorzenienie

etherna, ty laseczko Moje kilogramy lekko odstają ode mnie, widać na zdjęciu śubnym, może wam wkleję, bo jest najbardziej aktualne Ale jestem zadowolona. Mi właśnie mężuś robi kawę inkę z mlekiem Po innych też mam palpitacje

wstałam, ale jeszcze się z łóżka nie wygrzebałam

Nasze plany na weekend, to remont pokoju-studia no i obiadek u teściów w niedzielę. I mój brat z żoną do nas wpadną I pewnie znajomi też na chwilę gdzieś.

Edytowane przez ilonkaczapela
Czas edycji: 2009-09-18 o 09:42
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 09:48   #304
etherna83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
etherna, ty laseczko Moje kilogramy lekko odstają ode mnie, widać na zdjęciu śubnym, może wam wkleję, bo jest najbardziej aktualne Ale jestem zadowolona. Mi właśnie mężuś robi kawę inkę z mlekiem Po innych też mam palpitacje

wstałam, ale jeszcze się z łóżka nie wygrzebałam

Nasze plany na weekend, to remont pokoju-studia no i obiadek u teściów w niedzielę. I mój brat z żoną do nas wpadną I pewnie znajomi też na chwilę gdzieś.
Kochana super wyglądałaś!!!!
a ja tak wyglądałam (też najbardziej aktualne bo z 08.08.09):
Stary 2009-09-18, 09:55   #305
ilonkaczapela
Zakorzenienie

piękne miałaś śliczną sukienkę Pasowała do ciebie jak ulał
Stary 2009-09-18, 10:01   #306
etherna83
Raczkowanie

Cytat:
piękne miałaś śliczną sukienkę Pasowała do ciebie jak ulał
dziękuje! sukienkę sama projektowałam (a wykonali mi ją w ...Krakowie) a fryzurkę tez sama sobie robiłam do ślubu :P
Stary 2009-09-18, 10:15   #307
elianka
Zakorzenienie

śliczne ślubne zdjęcia

Moje ślubne sprzed roku rocznica pierwsza w niedzielę TUTAJ

Ja w pracy Nie , nie pracuje non stop. Zamieniłam się na zmiany, bo chce dziś wolne popołudnie .

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2009-09-18 o 11:33
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:25   #308
etherna83
Raczkowanie

[QUOTE=elianka;14304407]śliczne ślubne zdjęcia

Moje ślubne sprzed roku 9rocznica pierwsza w niedzielę TUTAJ

Ja w pracy Nie , nie pracuje non stop. Zamieniłam się na zmiany, bo chce dziś wolne popołudnie .[/QUOTE
Ewelinko mi wchodzi tylko strona główna linka nie wiem czy dalej da sie "przejść" aha to najlepszego z okazji rocznicy!! my 13 września mieliśmy rocznicę zaręczyn LOL
Stary 2009-09-18, 10:37   #309
abz
Zakorzenienie

madmuazelle szkoda, że jedna kreska, ale widać dzidzia ma byc po ślubie
Cytat:
Napisane przez Vanessa176 Pokaż wiadomość
o kurcze! teraz to mnie przestraszylas. Ne wiem nawet jaki to bol, bo nerki nigdy mnie niie bolaly. Najbardziej boli w okolicach jajnikow,a jak ucsne to narasta.
a może to coś z jelitami??

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
NIBY PODEJŚCIE DO ODCHUDZANIA SENSOWNE, ALE MOŻNE DLA ORGANIZMU 1 KG NA TYDZ TO ZA DUŻO... I STĄD ROZSTĘPY
JA TEZ POWINNAM SIE WZIĄĆ ZA SIEBIE... BO DALEKO MI DO WAGI SPRZED CIĄŻY...ALE MOTYWACJI BRAK, A POZA TYM KOCHAM SŁODYCZE WIEC CO ROBIĆ
też kocham słodycze, muszę zjeść coś słodkiego po każdym posiłku

Cytat:
Napisane przez Beataboni Pokaż wiadomość
Poszlam z nim na spacer. Usiedlismy i sie pytam czemu taki chamski jest. A on nic nie mowi. W koncu mowi, ze chyba nie mozemy ybc razem i zaczelismy gadac. I on mowi, ze dla niego wyglad jest bardzo wazny. No a ja przytylam 8 kg, a mam 167cm wzrostu, wiec jak waze 72 to duzo jak na mnie jak mi w tylek idzie :/. No ale sama sie z tym zle czuje dlatego od jutra dietka a dzisiaj juz cwiczenia. I w ogole walnal mi tekstem, ze on nie wie, czy mnie jeszcze kocha. No ale postanowilismy walczyc jeszcze o zwiazek, a za tydzien 10 miesiecy wybija :/. I najbardziej mnie dobilo to, ze ja go kocham jak na poczatku,a on mi mowi, ze nie wie.
powiedz mi po ile wy macie lat z TŻ, bo mam wrazenie, że pewna niedojrzałość się tu pojawia...Przykre to co powiedział.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Mad pewnie, że się doczekacie w odpowiednim czasie
Beataboni współczuję bardzo. Facet sredni...
A mój dziś stwierdził, że on od lutego chce zacząć staranka.
Chyba sobie policzył, że mi się w lutym okres próbny w pracy kończy
no proszę jak chłop kombinuje

Cytat:
Napisane przez magda0208 Pokaż wiadomość
Musze przyznać że chyba najlepsza jest wpadka. Ciąża zupełnie nie planowana. Wiem po sobie że jak planuje się ciąże to się okazuje że nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko. Zawsze jest coś. Im jest się starszym tym człowiek z wielu rzeczy zdaje sobie sprawę. Chce żeby dziecku było jak najlepiej i to powoduje że zawsze jest jeszcze coś do zrobienia przed zajściem w ciąże. Ja przynajmniej tak mam. Chcemy mieć dziecko z mężem, ale zawsze jest to ale. Praca, remont domu itd. Czy wy też macie takie przemyślenia przed ciążą????
wpadka jest najlepsza pod wzgledem tego, ze sie udaje od razu, ale myślenie o pracy, mieszkaniu, finansach potwierdza nasz poważne podejscie do tematu a nie robienie dziecka i jakoś to bedzie.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 11:34   #310
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etherna83 Pokaż wiadomość
Ewelinko mi wchodzi tylko strona główna linka nie wiem czy dalej da sie "przejść" aha to najlepszego z okazji rocznicy!! my 13 września mieliśmy rocznicę zaręczyn LOL
Trzeba kliknąć "Reportaż" albo "Plener"
Stary 2009-09-18, 11:52   #311
abz
Zakorzenienie

elianka oglądałam wasze fotki. Ten drewniany domek to wasz? Ma swój klimat. Kościółek chyba tez był nieduzy i przytulny?
PS. fajne kalosze

Stary 2009-09-18, 12:43   #312
elianka
Zakorzenienie

abz- to letni dom moich rodziców Dziś tam jedziemy, bo sezon się kończy, trzeba korzystać.

Kościołek taki fajny przyklasztorny.. no i lało. Jak z cebra
Stary 2009-09-18, 12:49   #313
niquolle
Rozeznanie

witam

słoneczko świeci.. cieplutko..
a ja dziś kończę sprzątanie, zaraz idę na spacer z psiakiem, a potem może na miasto na małe zakupy

Cytat:

Poszlam z nim na spacer. Usiedlismy i sie pytam czemu taki chamski jest. A on nic nie mowi. W koncu mowi, ze chyba nie mozemy ybc razem i zaczelismy gadac. I on mowi, ze dla niego wyglad jest bardzo wazny. No a ja przytylam 8 kg, a mam 167cm wzrostu, wiec jak waze 72 to duzo jak na mnie jak mi w tylek idzie :/. No ale sama sie z tym zle czuje dlatego od jutra dietka a dzisiaj juz cwiczenia. I w ogole walnal mi tekstem, ze on nie wie, czy mnie jeszcze kocha. No ale postanowilismy walczyc jeszcze o zwiazek, a za tydzien 10 miesiecy wybija :/. I najbardziej mnie dobilo to, ze ja go kocham jak na poczatku,a on mi mowi, ze nie wie.
szok..
[bez obrazy, ale sama bym zerwała.. ]

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
beata- to jest dołujące co mówisz. Tak jakby kochał cię za wygląd... a rozum, inteligencja, poczucie humoru...?

Ja rozumiem, ze może się mu nie podobać, ale to NIE jest powód do zerwania. Jeżeli on z takich powodów chce kończyć znajomość, to nie jest odpowiedzialny, dorosły człowiek.
Nie mówię, że ma być dla niego obojętny wygląd partnerki. Nic z tych rzeczy. Ale można kobiecie zasugerować zrzucenie paru kilo, nie musi byc miło i przyjemnie. Ale TONIE JEST POWÓD DO ZERWANIA

Zastanów się czy warto walczyć. teraz zrywa bo przytyłaś. To watek dla przyszłych mam- w ciąży i po przytyjesz jeszcze więcej i co będzie. A co będzie jak się pomarszczysz, biust ci zwiotczeje, włosy się przerzedza i posiwieją?
Cytat:
Napisane przez Vanessa176 Pokaż wiadomość

Bardzo dobrze zrobi mu ta przerwa!moze sobie przemysli to ii owo.Slonce wiem,ze to bardzo boli i przepraszam,ze to pisze,ale warto?? Skoro on Ci mowi takie rzeczy to moze szkoda Twojego czasu.... Czlowiek, ktory kocha nie rani w ten sposob ukochanej osoby... A jak on Ci teraz mowi takie rzeczy to co byloby po slubie?
Cekawe jak on by siie poczul jakbys to TY mu waliila podobne teksty... Ah....z tymi chlopami.
otóż to ! zgadzam się z dziewczynami w 100%.. zastanów się.. [tego kwiatu to pół światu]

Cytat:
ooo luna, coś cię długo nie było

Ja też jeszcze nie pracuję i mi głupio czasami
Cena wózków spora, ale i czasu mamy jeszcze dużo, żeby nazbierać W końcu staranka jeszcze nawet nie rozpoczęte. A pewnie i można używany kupić.

A nasza wątkowa mamusia jaki ma wózek?
ja tez ostatnio przeglądałam wózki.. podobają mi się te oldschool'owe, ale nie dam za nie 3-4tysięcy..

Cytat:

Jak podjęłyście decyzję, że już czas zacząć się starać? Ja któregoś wieczoru po prostu powiedziałam, że chce mieć dziecko, ledwo mi przez gardło przeszło, ale powiedziałam. Mąż się spytał, czy teraz (bo wcześniej mówiliśmy o dzieciach w bliżej nieokreślonej przyszłości). Ja powiedziałam, że teraz.. i staramy się
a mnie kiedyś zaskoczył TŻ, bo powiedział, że pierwszy raz w życiu jest pewny, że właśnie ze mną chce mieć dziecko
ostatnio rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że na wiosnę zaczniemy starania.. kilka rzeczy musimy sobie jeszcze pozałatwiać, troszkę pieniążków odłożyć i jedziemy z tym koksem [jak to mówi moja mama]

Cytat:
Napisane przez Flexy26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry piątkowo
jakie macie laseczki plany na weekend?
my chyba się wybierzemy do ustronia, Mała pobryka, a ja mam straszną ochotę na rybkę stamtąd
ja w sobotę pracuję, niedziela wolna.. jak będzie pogoda to może na działkę się wybiorę albo do parku..

etherna83 a co trenowałaś ?? że tak z ciekawosci zapytam..

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

Edytowane przez niquolle
Czas edycji: 2009-09-18 o 12:50
niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 12:55   #314
etherna83
Raczkowanie

AIKIDO
Stary 2009-09-18, 13:06   #315
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
a mnie kiedyś zaskoczył TŻ, bo powiedział, że pierwszy raz w życiu jest pewny, że właśnie ze mną chce mieć dziecko
ostatnio rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że na wiosnę zaczniemy starania.. kilka rzeczy musimy sobie jeszcze pozałatwiać, troszkę pieniążków odłożyć i jedziemy z tym koksem [jak to mówi moja mama] ..
Wiecie co ja wczoraj zrobiłam? Się was naczytałam i takim powaznym tonem pytam męża czy chce miec ze mną dziecko. A ona na mnie patrzy jak na kosmitke i pyta "A z kim?"
Stary 2009-09-18, 15:32   #316
ilonkaczapela
Zakorzenienie

a z kim? BOskie

przeczytałam to mężowi, to się śmiał Ja właśnie się za naleśniczki biorę, (kupione, bo kuchenka ciągle w trakcie podłączania)

Mamy taką ulubioną naleśnikarnię Ja na słodko, a mężuś oczywiście z mięchem.

Etherna, aikido? Super. A jakoś na poważnie trenowałaś, czy jako hobby?
Stary 2009-09-18, 16:14   #317
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Ale mamy śliczne panny młode zaraz poszukam cos mojego i wrzuce

MOJE BARDZO NIEAKTUALNE 9.06.2007
Załącznik 2523711 , Załącznik 2523609Załącznik 2523703 Załącznik 2523704
Załącznik 2523705

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2009-09-18 o 16:43
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 16:15   #318
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez etherna83 Pokaż wiadomość
AIKIDO
uaaa.. ja kiedyś trenowałam pływanie, ale jakoś mnie to nie jarało na dłuższą metę.. potem chciałam lekkoatletykę, ale miałam małe problemy zdrowotne i lekarz zabronił mi iść do klasy sportowej.. [matko, jak ja to przeżywałam.. no, ale..]

Cytat:
Wiecie co ja wczoraj zrobiłam? Się was naczytałam i takim powaznym tonem pytam męża czy chce miec ze mną dziecko. A ona na mnie patrzy jak na kosmitke i pyta "A z kim?"
hehehehe.. dobre !
mnie zaskoczył mój TŻ, bo właściwie jesteśmy ze sobą dopiero 8miesiecy.. a on wyznał mi to już po 2miesiacach znajomości..
zaskoczył mnie, ale bardzo pozytywnie

Cytat:
a z kim? BOskie

przeczytałam to mężowi, to się śmiał Ja właśnie się za naleśniczki biorę, (kupione, bo kuchenka ciągle w trakcie podłączania)

Mamy taką ulubioną naleśnikarnię Ja na słodko, a mężuś oczywiście z mięchem.

Etherna, aikido? Super. A jakoś na poważnie trenowałaś, czy jako hobby?
ja dziś ziemniaczki z rybką miałam
ale chyba jutro naleśniki na słodko zrobię, bo mi smaka zrobiłaś

Stary 2009-09-18, 19:29   #319
ilonkaczapela
Zakorzenienie

A co tu taka cisza? Tylko mnie nie ma przez kilka godzin i nikt się nie odzywa?

Co robicie? Ja znowu w łóżku, mam mdłości i słabo mi się robi. Ale to normalna reakcja przy kamieniach. Co nie znaczy, że miła
Stary 2009-09-18, 19:46   #320
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
ooo luna, coś cię długo nie było

Ja też jeszcze nie pracuję i mi głupio czasami
Cena wózków spora, ale i czasu mamy jeszcze dużo, żeby nazbierać W końcu staranka jeszcze nawet nie rozpoczęte. A pewnie i można używany kupić.

A nasza wątkowa mamusia jaki ma wózek?
Mój pierwszy wózek to był wielofunkcyjny Hauck- porażka.
Teraz spacerówka Maclaren- świetny, nawet po polskich dziurach dawał radę

Cytat:
A co tu taka cisza? Tylko mnie nie ma przez kilka godzin i nikt się nie odzywa?

Co robicie? Ja znowu w łóżku, mam mdłości i słabo mi się robi. Ale to normalna reakcja przy kamieniach. Co nie znaczy, że miła
Mały mi szaleje i odreagowuję po tygodniu pracy. Odpoczynek zasłużony.

Ptrzę na te slubne fotki... po prostu cudne
I widzę wiele znas okulary nosi ja tez okularnik jestem, ale przerzucam się na soczewki.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 21:29   #321
madmuazelle
BAN stały

Witam

No piekne macie fotki ze swoich ślubów.Nasz za rok i 6 dni. I też będe PM w goglach.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 22:54   #322
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
a może to coś z jelitami??

powiedz mi po ile wy macie lat z TŻ, bo mam wrazenie, że pewna niedojrzałość się tu pojawia...Przykre to co powiedział.
Co do jelit to jak to moja babcia mowi: "Kupa stoi na zakrecie "

A ja mam 20 a on 29.
Beataboni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 12:18   #323
ilonkaczapela
Zakorzenienie

sobota- pustki na wizażu Co robicie dziewczyny? Wszystkie poza domem, czy porządki? Ja się od rana czuję źle. Słabo mi, niedobrze. A tyle do zrobienia dzisiaj mamy.

Na razie odpoczywam i nabieram sił, żeby w końcu wstać z tego łóżka bez zawrotów głowy
Stary 2009-09-19, 12:29   #324
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
sobota- pustki na wizażu Co robicie dziewczyny? Wszystkie poza domem, czy porządki? Ja się od rana czuję źle. Słabo mi, niedobrze. A tyle do zrobienia dzisiaj mamy.

Na razie odpoczywam i nabieram sił, żeby w końcu wstać z tego łóżka bez zawrotów głowy
Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej.
U nas porządki
Z przerwami
Ciepło bardzo się zrobiło, jak latem...
Pięknie.
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-09-19, 13:47   #325
niquolle
Rozeznanie

witam

ja dziś leniwie.. newsweek, zielona herbata..
potem może jakiś spacer..
o, widzę, że jakieś prasowanie mi zostało.. ehh
a wieczorem do pracy, ehh

Ilonko,
trzymaj się Kochana..

ps. piękne z Was panny młode, co tu dużo gadać

Edytowane przez niquolle
Czas edycji: 2009-09-19 o 13:48
Stary 2009-09-19, 17:12   #326
Stokrotka81
Wtajemniczenie

pogodzilam sie z Tż wyjasnilismy wszytko i na koniec dodalam i mam jeszcze 1 dobra wiadomoś jestem w ciąży a on : TAK?? a ja ze testu nie robilam ale @ przychodzi zawsze w terminie czasem zdaza sie ze wczesniej ale nigdy pozniej... i on sie cieszy... a ja juz sama nie wiem co o tym myślecczekam od czwartku i nic
i chyba musze zrobic test... tylko nawet go nie kupilam... bo mam problemy z nadgarstkami i od poniedzialku ide na zabiegi rehabilitacyjne na laser... nie wiem czy wrazie co moge
Stary 2009-09-19, 17:24   #327
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
pogodzilam sie z Tż wyjasnilismy wszytko i na koniec dodalam i mam jeszcze 1 dobra wiadomoś jestem w ciąży a on : TAK?? a ja ze testu nie robilam ale @ przychodzi zawsze w terminie czasem zdaza sie ze wczesniej ale nigdy pozniej... i on sie cieszy... a ja juz sama nie wiem co o tym myślecczekam od czwartku i nic
i chyba musze zrobic test... tylko nawet go nie kupilam... bo mam problemy z nadgarstkami i od poniedzialku ide na zabiegi rehabilitacyjne na laser... nie wiem czy wrazie co moge
Stokrotko świetnie, że się pogodziliście
testuj
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-09-19, 17:47   #328
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Z testowaniem zaczekam jeszcze ... bo my sie zabezpieczalismy... wiec to w zasadzie mało możliwe

dziewczynki mamy tu konkurencje https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=367731 podoba mi się ich lista
Dzika Wiśnia widzę cie w okienku... może chcesz sie do nas przyłączyć?? zapraszamy

widzę ze dziś to prowadzę monolog sama ze sobą

apropo googli.. mi koleżanki w pracy radziły żebym na ten dzień założyła sobie soczewki... bo pannie młodej nie wypada w okularach... tylko ze ja od 7 roku życia je nosze i nie umiem bez nich żyć, czasem zdarza mi się w nich nawet zasnąć , a ostatnio to nawet mój synio się rozpłakał bo mnie nie poznał chyba jak zdjęłam na chwilkę okulary

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2009-09-19 o 18:24
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 21:03   #329
abz
Zakorzenienie

luna ja też jestem okularnikiem, bo moje oczy odmówiły posłuszeństwa soczewkom ale do ślubu miałam soczewki i bardzo się z tego cieszę

Cytat:
Co do jelit to jak to moja babcia mowi: "Kupa stoi na zakrecie "

A ja mam 20 a on 29.
dobre z tą kupą No to nie taki młody twój TŻ, mógłby się zastanowić co mówi...

Cytat:

wstałaś?

Stokrotka tu miało być odległe planowanie, a widzę, ze może być inaczej...

A co do tamtego wątku to ten jest konkurencją tamtego. Zaraz zaczynamy tam 3 część, jest tu kilka bywalczyń właśnie z tamtego jak np sama założycielka

Stary 2009-09-19, 21:16   #330
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
luna ja też jestem okularnikiem, bo moje oczy odmówiły posłuszeństwa soczewkom ale do ślubu miałam soczewki i bardzo się z tego cieszę

dobre z tą kupą No to nie taki młody twój TŻ, mógłby się zastanowić co mówi...

wstałaś?

Stokrotka tu miało być odległe planowanie, a widzę, ze może być inaczej...

A co do tamtego wątku to ten jest konkurencją tamtego. Zaraz zaczynamy tam 3 część, jest tu kilka bywalczyń właśnie z tamtego jak np sama założycielka
Mnie się wydawało, że ten wątek jest na dalsze planowanie właśnie
Dlatego nie mam zupełnie zamiaru zagracać wątku starankowego na właściwie teraz już...
Czy może ja źle rozumiem ?
blogowo:
aktywnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości