Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-18, 18:13   #1741
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

marica a to kolysanki to Umer i Turnaua? bo te to mam,a jak inne to chce
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 18:15   #1742
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć dziewczyny
Nie mam ostatnio czasu na wizaz bo mały prawie nie spi w dzien, kilka drzemek po 10-15 min. Jest juz tak wszystkiego ciekawy, że najlepiej jak sie go nosi cały czas. Rozglada sie w każdą strone i cos tam gada pod nosem
Zaliczylismy dzisiaj spacerek, myslałam ze Kuba pospi w wozku ale on zaczał sie podnosic i krzyczeć "buuu" co oznacza, "chce na ręce"
Dobrze, że byłam u babci a ona ma fajna hustawke na podworku to posadziłam go na kolanach i sie bujalismy.
No i robi sie zimno Koniec lata. Już o 17 zaczał wiac chłodny wiatr, dobrze ze zabrałam małemu bluze z kapturem Musze juz go cieplej ubierac i powoli rozgladac sie za ciepłym kombinezonem na zime, czapka, szalikiem, ciepłymi spodniami. Szykuja sie kolejne zakupy

Kubcio ładnie przesypia noce. Kąpie go o ok 19, zjada mleczko i spi do 6. Budzi sie 2 razy na mleczko po czym od razu zasypia.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Mój to chyba będzie ostatni na wątku z podnoszeniem główki

leniuszek
Eleeri dla pocieszenia napisze, że mój juz za 2 dni konczy 3 miesiace a głowy na brzuchu nie podniesie. wogole nie lubi lezec na brzuszku, szybko sie denerwuje. Za to jak lezy i poda mu sie raczki to sam usiądzie i sztywno trzyma główke. Tak samo na rekach, głowa juz mu nie lata. Wiec tak sie zastanawiam, dlaczego na brzuchu nie chce podniesc? Poczekam wiec cierpliwie na tą chwilę

Miramejku, mata bardzo fajna i rzeczywiscie duża. Kuba bedzie miuał duzo miejsca do zabawy. Ja bym kupiła na Twoim miejscu

A odnosnie moczenia uszek, to na poczatku starałam sie nie moczyc ale teraz Kuba kręci sie podczas kapieli i sam moczy uszka. Potem dobrze osuszam ręcznikiem

Lece oglądac foteczki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 18:54   #1743
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
No i robi sie zimno Koniec lata. Już o 17 zaczał wiac chłodny wiatr, dobrze ze zabrałam małemu bluze z kapturem Musze juz go cieplej ubierac i powoli rozgladac sie za ciepłym kombinezonem na zime, czapka, szalikiem, ciepłymi spodniami. Szykuja sie kolejne zakupy

Kubcio ładnie przesypia noce. Kąpie go o ok 19, zjada mleczko i spi do 6. Budzi sie 2 razy na mleczko po czym od razu zasypia.

Eleeri dla pocieszenia napisze, że mój juz za 2 dni konczy 3 miesiace a głowy na brzuchu nie podniesie. wogole nie lubi lezec na brzuszku, szybko sie denerwuje. Za to jak lezy i poda mu sie raczki to sam usiądzie i sztywno trzyma główke. Tak samo na rekach, głowa juz mu nie lata. Wiec tak sie zastanawiam, dlaczego na brzuchu nie chce podniesc? Poczekam wiec cierpliwie na tą chwilę

A odnosnie moczenia uszek, to na poczatku starałam sie nie moczyc ale teraz Kuba kręci sie podczas kapieli i sam moczy uszka. Potem dobrze osuszam ręcznikiem
No zimno już, zimno
u mnie można wyjśc na spacer tylko w południe, w innych godzinach jest juz zimno i wietrznie.

Pocieszyłas mnie z tą główką
myślałam, że tylko mój nie chce jej podnosić

Cass a w środku też wycierasz te uszka ?
czy tylko małżowinę ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 19:07   #1744
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
marica a to kolysanki to Umer i Turnaua? bo te to mam,a jak inne to chce
sa tam kołysanki natalki i inne z moich lat dziecięcych
Stary 2009-09-18, 19:42   #1745
eleeri
Zakorzenienie

Wrrr, jednak chłopy to są beznadziejne istoty - a przynajmniej mój
został z dzieckiem bo jadłam kolację, wszystko juz przygotowane do kapieli, a on mi mówi że dziecko czkawki dostało,
ulało w którymś momencie a on siedział obok i oczywiście nie widział

oczywiście do cycia, bo nie wiadomo czy z czkawka można do kapieli, a mały teraz śpi
a byłby już wykapany
a tak wszystkie graty na ławie, wanienka na taboretach, wrrr

Stary 2009-09-18, 20:54   #1746
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszyłas mnie z tą główką
myślałam, że tylko mój nie chce jej podnosić

Cass a w środku też wycierasz te uszka ?
czy tylko małżowinę ?
Twój jest młodszy od mojego wiec tym bardziej nie masz sie co martwic

Kubus Miramejka wspaniale podnosi gówke taki mały brzdąc a taki silny.
Miramejku czesto go kładłaś na brzuszek??

Wycieram tylko małzowinkę. W domu jest ciepło, nie ma przeciagów a po kąpieli mały i tak od razu usypia. Także nie powinno byc mu zimno w uszki.

Cytat:
Mi by sie nie chciało tak wszystkiego rozstawiac do kapieli Ja mam wanienke wstawioną w duzej wannie, nalewam tylko wody i tak myje małego. Potem TŻ owija go w recznik i niesie do pokoju a jak go nie ma to układam przewijak z recznikiem na pralce. Mało roboty, szybko i przyjemnie

Zmykam juz do łóżeczka. Ostatnio nie moge sie wyspać, nawet w dzien drzemki robie i ciagle chodze niewyspana
Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 21:12   #1747
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Mi by sie nie chciało tak wszystkiego rozstawiac do kapieli Ja mam wanienke wstawioną w duzej wannie, nalewam tylko wody i tak myje małego. Potem TŻ owija go w recznik i niesie do pokoju a jak go nie ma to układam przewijak z recznikiem na pralce. Mało roboty, szybko i przyjemnie
ja nie mam wanny
tylko kabinę

Stary 2009-09-18, 21:54   #1748
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja juz po wizycie u ginawrocilismy dopiero po 20.00 i odrazu kapalismy malą(u gina byla bardzo grzeczna), ale po kapieli znowu byla przeprawa ze zasnela dopiero przed chwila-ona jest taka przemeczona ze sama nie wie co chce tylko tak jak dzis to jeszcze nie plakala

ja mam powiekszony prawy jajnik i lekka nadzerke
macica juz ladnie obkurczona i wszystko pogojone i zbiera sie na okres powoli......mam poczekac na miesiaczki bo nadzerka moze zniknie

Cytat:
Jak ja bym chciała żeby Mati tak trzymał główkę
on trzyma tylko jak jest u mnie na rękach, wygina się wtedy na wszystkie strony, odpycha rękami, ale słaby jest skoro główki nie podniesie na leżąco
cierpliwosci jak mały zakapuje ze fajnie swiat wyglada w tej pozycji to bedzie coraz czesciej glowke dzwigal

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 22:12   #1749
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle, jak Kuba głośno płacze, to tracę grunt pod nogami, robię się nerwowa w środku, że nie wiem, co jest mojemu dziecku, bo czasami naprawdę nie wiem . Całe szczęście spacerki ładnie przesypia, a jak się obudzi, to się rozgląda, a wydłużyliśmy już czas do 2,5 godziny .
ehhh mój Bartek dzisiaj dał popis podczas kąpieli ... małż wyciagnął go z wanienki, poożył na p-rzewijak i ..... wielki krzyk! i to tak przeraźliwy, ze aż sie przestraszyłam ze cos go może boli ... wzięłam go na ręce /choc zawsze to pomaga/ ale dalej płakał tak ze az kaszlał. bo gardełko mu podrażniło ... nie wiedziłam juz co robic ... ubralismy go szybko i do jedzenia ... dostał cyca i cisza
Cytat:
połozyłam go teraz na brzuszek - wytrzymał 5 min z zegarkiem w ręce
grzechotałam grzechotką przed nim i podniósł lepek całe dwa razy na całe może 3-4 cm
od czegoś trzeba zacząć
Cytat:
[/COLOR]Zapomniałam Wam wcześniej wkleić
nowa polityka prorodzinna

http://biznes.onet.pl/rzad-zwolnieni...,1,prasa-detal

"Kobiety pracujące w urzędach państwowych, które po 1 stycznia 2010 r. zajdą w ciążę, nie będą chronione przed zwolnieniem. W podobnej sytuacji będą pracownicy korzystający z urlopu macierzyńskiego, ojcowskiego czy wychowawczego.....
nie, no ... super
Cytat:
ehhh kiedy mój Bartosz będzie tak spał ???
Cytat:
został z dzieckiem bo jadłam kolację, wszystko juz przygotowane do kapieli, a on mi mówi że dziecko czkawki dostało,

oczywiście do cycia, bo nie wiadomo czy z czkawka można do kapieli, a mały teraz śpi
a byłby już wykapany

Cytat:

Zmykam juz do łóżeczka. Ostatnio nie moge sie wyspać, nawet w dzien drzemki robie i ciagle chodze niewyspana
Dobranoc
ja teżz kąpię w łazience ... wanienka na stojaku, a przewijak na stolku ... tylko ten stolik za niski i kręgosłup mi wysiada
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie u ginawrocilismy dopiero po 20.00 i odrazu kapalismy malą(u gina byla bardzo grzeczna), ale po kapieli znowu byla przeprawa ze zasnela dopiero przed chwila-ona jest taka przemeczona ze sama nie wie co chce tylko tak jak dzis to jeszcze nie plakala

macica juz ladnie obkurczona i wszystko pogojone i zbiera sie na okres powoli......mam poczekac na miesiaczki bo nadzerka moze zniknie
czyli ogólnie jest ok ... a ten ajjnik to dlaczego powiększony?

Idę spać bo paDAM NA TWARZ ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 06:21   #1750
Miramej
Zakorzenienie

Cześć kobiałki

Cytat:
Ja też robię sie nerwowa jesli nie mogę zapanować nad jego płaczem

zdjęcia wkleje chyba jutro bo zaraz bedziemy szykowac kapiel i na rozkładanie sie z laptopem nie będzie i czasu, i miejsca

połozyłam go teraz na brzuszek - wytrzymał 5 min z zegarkiem w ręce
grzechotałam grzechotką przed nim i podniósł lepek całe dwa razy na całe może 3-4 cm
Widzę, że nie tylko mnie przeraża płacz własnego dziecka

Czekam na zdjęcia, czekam

Nie, no nie jest źle, po pierwsze nie płakał, po drugie podniósł główkę , dobry początek

Cytat:
Cześć dziewczyny
Nie mam ostatnio czasu na wizaz bo mały prawie nie spi w dzien, kilka drzemek po 10-15 min. Jest juz tak wszystkiego ciekawy, że najlepiej jak sie go nosi cały czas. Rozglada sie w każdą strone i cos tam gada pod nosem
Zaliczylismy dzisiaj spacerek, myslałam ze Kuba pospi w wozku ale on zaczał sie podnosic i krzyczeć "buuu" co oznacza, "chce na ręce"
Dobrze, że byłam u babci a ona ma fajna hustawke na podworku to posadziłam go na kolanach i sie bujalismy.

Miramejku, mata bardzo fajna i rzeczywiscie duża. Kuba bedzie miuał duzo miejsca do zabawy. Ja bym kupiła na Twoim miejscu

Lece oglądac foteczki.

U nas jest zimno wcześnie rano i wieczorem , ale ostatnie dni są piękne - polska złota jesień (szczegół, że jeszcze mamy kalendarzowe lato ), też muszę zrobić zakupy ubraniowe najpierw na jesień, a potem na zimę

Ale masz fajnie, że Mały tak ładnie śpi

Jejku, Kubcio już 4 miesiąc zacznie, ale ten czas leci , ani się obejrzysz, jak będzie siedział, tym bardziej, że się rwie

Dzięki za opinię o macie , zdecydowaliśmy się ją kupić

Co do uszek - staram się nie zamoczyć, ale nie zawsze się udaje

Cytat:
No zimno już, zimno
u mnie można wyjśc na spacer tylko w południe, w innych godzinach jest juz zimno i wietrznie.
My na spacer chodzimy od 10-ej do 12-ej

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 07:22   #1751
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

a byłby już wykapany
, ja kiedyś kąpałam Kubusia, jak miał czkawkę, bo dostał podczas kąpieli, ale On ogólnie często czka

Cytat:
Kubus Miramejka wspaniale podnosi gówke taki mały brzdąc a taki silny.
Miramejku czesto go kładłaś na brzuszek??

No właśnie niezbyt często, nawet pytałam dziewczyn, jak Go zachęcić, bo protestował. Ostatnio kładę Go na brzuszku około pół godziny po jedzeniu, rozstawiam przed Nim książeczkę Tiny Love i jest troszkę lepiej, ale jak zaczyna kwękać tak porządniej, to zmieniam Mu pozycję. Czasami wieczorem Małż z Nim jeszcze ćwiczy odpychanie nóżkami

Cytat:
ja nie mam wanny
tylko kabinę
Ja też

Cytat:

Kuba, jak jest zmęczony, to też płacze, dlatego staram się, żeby po każdym karmieniu swoje odespał

Dobrze, że się pogoiło, , żeby nadżerka znikła

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ehhh mój Bartek dzisiaj dał popis podczas kąpieli ... małż wyciagnął go z wanienki, poożył na p-rzewijak i ..... wielki krzyk! i to tak przeraźliwy, ze aż sie przestraszyłam ze cos go może boli ... wzięłam go na ręce /choc zawsze to pomaga/ ale dalej płakał tak ze az kaszlał. bo gardełko mu podrażniło ... nie wiedziłam juz co robic ... ubralismy go szybko i do jedzenia ... dostał cyca i cisza
U nas od kilku dni prawie codziennie tak jest , kąpiel OK, pełen relaks, wyjęcie w miarę OK, początek wycierania już tyle o ile, mycie buźki, oczek i uszek - zaczyna się kwękanie, zanim Małż założy pieluszkę i ubierze - wielki krzyk, który kończy się z chwilą włożenia cyca do buzi , a staram się pilnować, żeby nie był baaardzo głodny przed kąpielą, ani zbyt zmęczony

Jakieś rady?

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

I jeszcze jedno pytanko , macie jakieś zawieszki w wózkach? Bo ja chciałabym coś kupić, zdarza się, że Krasnoludek mój kochany obudzi się na spacerze, to mógłby sobie pooglądać. Podpowiedzcie coś

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-19, 07:22   #1752
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
ona od urodzenia jest taka silna- w pierwszym tygodniu juz tak trzymala glowke jak lezala na brzuszkuco ja zarlam w ciazy ze ona ma takie mocne miesnie
a teraz to potrafi ja trzymac 10 minut i jeszcze sie na boki rozglada cwaniara
moja skonczyla 3 tyg i tez walczy z ta glowa, nawet wolalabym by nie podnosila bo wtedy lepiej zasypia, a przewaznie tak ja klade.
tymczasem on dziecioli lub trzyma i oglada...

u mnie od 3 dni w wannie tez koncerty... sama nie wiem czym to spowodowane, no i jeszcze absolutnie nie ma spania rano.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 07:42   #1753
eleeri
Zakorzenienie

Cześć i czołem

nie chcę zapeszyć ale moje dziecię spi
w nocy wstawałam do niego 2 razy teraz to był 3 raz
jak na moje dziecko to duuuży postęp

spał dzisiaj pod kocykiem nie w spiworku i w któryms momencie obudziłam się a on oczywiście bez kocyka
a w domu zimno, bo dziady jeszcze nie grzeją
(domu jest ponad 20 stopni)

teraz spi pod moim kocem - i na pewno go sobie z siebie nie skopie

Cytat:
A jaka jest przyczyna tego powiększonego jajnika ?
Wiesz ?
a nadżerka to z czego ?

Cytat:
Czekam na zdjęcia, czekam

Nie, no nie jest źle, po pierwsze nie płakał, po drugie podniósł główkę , dobry początek

U nas jest zimno wcześnie rano i wieczorem , ale ostatnie dni są piękne - polska złota jesień (szczegół, że jeszcze mamy kalendarzowe lato ), też muszę zrobić zakupy ubraniowe najpierw na jesień, a potem na zimę
Zaraz wkleję zdjęcia tylko przejdę na lapcia

no płakał po 5 minutach

teraz jest u mnie 8 stopni
ja już mam na jesień i na zimę
i na wiosnę też mam

tylko miejsca nie mam
wszystko popakowane w worki prózniowe, za niedługo będę musiala je wygrzebać i przebrać co się będzie nadawało to wyjąć

Cytat:
, ja kiedyś kąpałam Kubusia, jak miał czkawkę, bo dostał podczas kąpieli, ale On ogólnie często czka

No właśnie niezbyt często, nawet pytałam dziewczyn, jak Go zachęcić, bo protestował. Ostatnio kładę Go na brzuszku około pół godziny po jedzeniu, rozstawiam przed Nim książeczkę Tiny Love i jest troszkę lepiej, ale jak zaczyna kwękać tak porządniej, to zmieniam Mu pozycję. Czasami wieczorem Małż z Nim jeszcze ćwiczy odpychanie nóżkami

U nas od kilku dni prawie codziennie tak jest , kąpiel OK, pełen relaks, wyjęcie w miarę OK, początek wycierania już tyle o ile, mycie buźki, oczek i uszek - zaczyna się kwękanie, zanim Małż założy pieluszkę i ubierze - wielki krzyk, który kończy się z chwilą włożenia cyca do buzi , a staram się pilnować, żeby nie był baaardzo głodny przed kąpielą, ani zbyt zmęczony

Jakieś rady?

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

I jeszcze jedno pytanko , macie jakieś zawieszki w wózkach? Bo ja chciałabym coś kupić, zdarza się, że Krasnoludek mój kochany obudzi się na spacerze, to mógłby sobie pooglądać. Podpowiedzcie coś
czyli mozna kapać ze czkawką ? bo nie wiedziałam i wolałam nie sprawdzać

zazdroszczę tego małża

ja karmię przed kapielą, potem odczekuje z pół godziny i mi nie wyje w kapieli ani po niej

a wczoraj szczelił mi kupsko na ręczniku

lecę na śniadanie

Stary 2009-09-19, 07:56   #1754
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć i czołem

nie chcę zapeszyć ale moje dziecię spi
w nocy wstawałam do niego 2 razy teraz to był 3 raz
jak na moje dziecko to duuuży postęp

spał dzisiaj pod kocykiem nie w spiworku i w któryms momencie obudziłam się a on oczywiście bez kocyka
a w domu zimno, bo dziady jeszcze nie grzeją
(domu jest ponad 20 stopni)

teraz spi pod moim kocem - i na pewno go sobie z siebie nie skopie

(...)
Zaraz wkleję zdjęcia tylko przejdę na lapcia

no płakał po 5 minutach

teraz jest u mnie 8 stopni
ja już mam na jesień i na zimę
i na wiosnę też mam

tylko miejsca nie mam
wszystko popakowane w worki prózniowe, za niedługo będę musiala je wygrzebać i przebrać co się będzie nadawało to wyjąć

czyli mozna kapać ze czkawką ? bo nie wiedziałam i wolałam nie sprawdzać

zazdroszczę tego małża

ja karmię przed kapielą, potem odczekuje z pół godziny i mi nie wyje w kapieli ani po niej

a wczoraj szczelił mi kupsko na ręczniku

lecę na śniadanie
Jejku, ale się cieszę, że Mateusz zaczyna tak ładnie spać , może Twoja cierpliwość zostanie w końcu wynagrodzona

Kuba śpi pod kocykiem i też zawsze go skopuje Do dzisiaj wydawało mi się, że jest za mały do śpiworka, ale noce są chłodne, a On odkryty, chyba nadszedł czas, żeby śpiworek się przydał

Zobaczymy, czy Mu się nie uda skopać

No płakał po 5 minutach, ale nie od razu

A co konkretnie masz na jesień i zimę? I w jakich ilościach?

Nie wiem, czy nie ma przeciwwskazań do kąpania z czkawką, ale my Go tak wykąpaliśmy, bo co mieliśmy zrobić?

Ale że o co chodzi z tym Małżem? Że ćwiczy z Małym? On to traktuje jako zabawę: "Mogę pobawić się z Kubusiem?" w sensie, czy nie za wcześnie po jedzeniu, żeby nie było

A jak nakarmisz tylko pół godziny przed, to po kąpieli je kolację i zasypia? Bo ja staram się robić tak, żeby przerwa między jedzeniem przed i po kąpieli wynosiła 2 godziny (w dzień 3-3,5 godziny), bo jeśli jest krótsza, tzn. Kuba czuje się jeszcze bardzo najedzony, to zasypia przy jedzeniu po kąpieli i wtedy krócej będzie spał w nocy

Nas na razie tylko siku na ręczniku spotkało , ale u nas kupki co 4 dni

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-09-19 o 07:58
Stary 2009-09-19, 08:14   #1755
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, ale się cieszę, że Mateusz zaczyna tak ładnie spać , może Twoja cierpliwość zostanie w końcu wynagrodzona

Kuba śpi pod kocykiem i też zawsze go skopuje Do dzisiaj wydawało mi się, że jest za mały do śpiworka, ale noce są chłodne, a On odkryty, chyba nadszedł czas, żeby śpiworek się przydał

Zobaczymy, czy Mu się nie uda skopać

No płakał po 5 minutach, ale nie od razu

A co konkretnie masz na jesień i zimę? I w jakich ilościach?

Nie wiem, czy nie ma przeciwwskazań do kąpania z czkawką, ale my Go tak wykąpaliśmy, bo co mieliśmy zrobić?

Ale że o co chodzi z tym Małżem? Że ćwiczy z Małym? On to traktuje jako zabawę: "Mogę pobawić się z Kubusiem?" w sensie, czy nie za wcześnie po jedzeniu, żeby nie było

A jak nakarmisz tylko pół godziny przed, to po kąpieli je kolację i zasypia? Bo ja staram się robić tak, żeby przerwa między jedzeniem przed i po kąpieli wynosiła 2 godziny (w dzień 3-3,5 godziny), bo jeśli jest krótsza, tzn. Kuba czuje się jeszcze bardzo najedzony, to zasypia przy jedzeniu po kąpieli i wtedy krócej będzie spał w nocy

Nas na razie tylko siku na ręczniku spotkało , ale u nas kupki co 4 dni
nawet nie wiesz jak ja się cieszę

mój juz spał w spiworku na początku się złościł bo nie mógł go sobie z siebie zrzucić
a potem juz był spokojny, i co dobre jak podnosiłam go do odbicia to miałam pewność, że go nie podwieje po plecach

no własnie nie pamiętam co mam dlatego muszę za jakiś czas to wszystko powyjmować
ja te rzeczy kupowałam na allegro jak jeszcze Mati był w brzuszku
wiem że ubranka rozmiarowo od pół roku do roku

na teraz tez mam bo nakupowałam też na allegro

niestety nie zawsze chce jeść po kapieli
tak jak wczoraj, zasnął dopiero po 23

u nas kupki kilka razy dziennie
ale od kiedy nie piję mleka to w nocy nie ma żadnej a do tej pory były nawet 3

spadam na lapcia ; ))
bo małż chce do kompa

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-09-19 o 08:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-19, 08:24   #1756
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo zajety jest wyciem
może jak był młodszy to podnosił a teraz wie że jak powyje to ja przyjdę i go odwrócę - tak przypuszczam

kurczę, ale w kibelku jest pełno zarazków
a ja w socjalnym będę miała ponad 20 chłopów i też mi się nie usmiecha tam ściągać
no tak, ale ja zamierzam umyć łapki (z resztą w pracy myję je co chwilę i dezynfekuje tymi okropnymi płynami, które niszczą moje paznokcie, a o lakierze moge zapomnieć ), siadam na kibelku i niczego nie dotykasz...
nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest czyściutko w kibelku, a zarazki z powietrza sa wszędzie

no nie wiem... zobaczymy jak to będzie

Cytat:
ja nie mam wanny
tylko kabinę
ja też mam kabinę i jak małż jest to wystawia na podłogę w łazience i wlewa i wylewa wodę, bo ma siłę, a jak jestem sama to ustawiam po przekątnej w brodziku (mam kwadratowy) i kąpię w kabinie, zeby nie dźwigać wanienki pełnej wody
mamy wanienkę wyprofilowaną, więc nie muszę Tomasza podtrzymywać - mam obie ręce wolne, a po kąpieli spuszczam wodę z wanienki za pomoca korka w wanience i myję już pustą lekką wanienkę
jestem bardzo zadowolona z wanienki, bo jestem samowystarczalna w czasie kąpieli

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 08:43   #1757
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no tak, ale ja zamierzam umyć łapki (z resztą w pracy myję je co chwilę i dezynfekuje tymi okropnymi płynami, które niszczą moje paznokcie, a o lakierze moge zapomnieć ), siadam na kibelku i niczego nie dotykasz...
nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest czyściutko w kibelku, a zarazki z powietrza sa wszędzie

no nie wiem... zobaczymy jak to będzie

ja też mam kabinę i jak małż jest to wystawia na podłogę w łazience i wlewa i wylewa wodę, bo ma siłę, a jak jestem sama to ustawiam po przekątnej w brodziku (mam kwadratowy) i kąpię w kabinie, zeby nie dźwigać wanienki pełnej wody
mamy wanienkę wyprofilowaną, więc nie muszę Tomasza podtrzymywać - mam obie ręce wolne, a po kąpieli spuszczam wodę z wanienki za pomoca korka w wanience i myję już pustą lekką wanienkę
jestem bardzo zadowolona z wanienki, bo jestem samowystarczalna w czasie kąpieli
Kurcze sama nie wiem
czytałam żeby właśnie nie odciągać w WC, chyba że mleka ma iść do wylania
sama nie wiem, ja kibelków w pracy taka pewna nie jestem
a ręce można umyć chusteczkami i dodatkowo zdezynfekować chusteczkami nasączonymi spirytusem (te do pępka)

zresztą będę się martwić jak wrócę do pracy

teraz zazdroszczę Ci tej wanienki, chociaż pewnie by do mojej kabiny nie wlazła, bo mamy okrągłą

PS
album uaktualniony o zdjęcia ze spaceru

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-09-19 o 08:44
Stary 2009-09-19, 08:45   #1758
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej
Weronika musiala byc baarrdzoo zmeczona wczoraj bo obudzila sie na mleczko po 7 godzinach
ale az sie boje dzisiejszego wieczoru po kapieli czy znowu bedzie tak marudzic przy jedzeniu
rano lezala w lozeczku i gaworzyla do karuzeli, ktora dostala od cioci-z ptaszkami i gwiazdkami, z lampka, 2 muzyczki i moge nagrac rowniez swoja i pilot do tego-jednym slowem bajer

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
czyli ogólnie jest ok ... a ten ajjnik to dlaczego powiększony?
nie wiem.......ale chyba nic powaznego skoro gin nic nie powiedzial

Cytat:

Kuba, jak jest zmęczony, to też płacze, dlatego staram się, żeby po każdym karmieniu swoje odespał

Dobrze, że się pogoiło, , żeby nadżerka znikła

problem w tym ze jej sie nie chce spac po kazdym karmieniu -ona spi tylko raz w dzien i to 1 godzinke albo kilka drzemek po 20 minut i dlatego jest taka rozdrazniona wieczorem-ale wczoraj musiala byc chyba bardzo bo dala taki koncert ze myslalam ze cos ja boli a ona biedna byla taka zmeczona

Cytat:

A jaka jest przyczyna tego powiększonego jajnika ?
Wiesz ?
a nadżerka to z czego ?

nie wiem........powiedzial tylko ze jajnik lekko powiekszony i zbiera sie na okres ........a nadzerka czesto po porodzie sie robi

lecem sprzatac......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-09-19, 09:17   #1759
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że o co chodzi z tym Małżem? Że ćwiczy z Małym? On to traktuje jako zabawę: "Mogę pobawić się z Kubusiem?" w sensie, czy nie za
No mojego to ja muszę zaganiać do małego, bo sie wcale nie garnie
tylko tak na chwilkę zagada coś do niego (pewnie żeby go mały nie zapomniał ) i już przed TV albo komputer

Stary 2009-09-19, 11:15   #1760
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny! uwaga uwaga!
w realu sa cienkie kombinezony - takie akurat na teraz za 35zl niecale
sa rozowe i bezowe - ja oczywiscie wzielam bezowy

uwazam, ze to duza okazja - po co teraz wydawac duzo kasy na kombinezon jak zaraz trzeba bedzie kupowac gruby zimowy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 11:35   #1761
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny! uwaga uwaga!
w realu sa cienkie kombinezony - takie akurat na teraz za 35zl niecale
sa rozowe i bezowe - ja oczywiscie wzielam bezowy

uwazam, ze to duza okazja - po co teraz wydawac duzo kasy na kombinezon jak zaraz trzeba bedzie kupowac gruby zimowy

Daj fotkę tego kombinezonu

Stary 2009-09-19, 12:24   #1762
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Daj fotkę tego kombinezonu
zaraz cykne
Stary 2009-09-19, 12:29   #1763
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

prosze
uwazam, ze za to cene to rewelacja
Stary 2009-09-19, 13:52   #1764
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie wiesz jak ja się cieszę

mój juz spał w spiworku na początku się złościł bo nie mógł go sobie z siebie zrzucić
a potem juz był spokojny, i co dobre jak podnosiłam go do odbicia to miałam pewność, że go nie podwieje po plecach
(...)
niestety nie zawsze chce jeść po kapieli
tak jak wczoraj, zasnął dopiero po 23
Domyślam się, że bardzo się cieszysz po tych nieprzespanych nocach

A da się dziecię ubrane w śpiworek położyć na boczku?

No właśnie, a mi zależy, żeby zjadł i poszedł spać, już jest przyzwyczajony, że o 21-ej się śpi

Cytat:
PS
album uaktualniony o zdjęcia ze spaceru
Zaraz idę obejrzeć

Cytat:
problem w tym ze jej sie nie chce spac po kazdym karmieniu -ona spi tylko raz w dzien i to 1 godzinke albo kilka drzemek po 20 minut i dlatego jest taka rozdrazniona wieczorem-ale wczoraj musiala byc chyba bardzo bo dala taki koncert ze myslalam ze cos ja boli a ona biedna byla taka zmeczona
To mało śpi, mój Kuba zazwyczaj co najmniej 1,5-ej godziny śpi po każdym karmieniu (z wyjątkiem tego przed kąpielą) .

Cytat:
No mojego to ja muszę zaganiać do małego, bo sie wcale nie garnie
tylko tak na chwilkę zagada coś do niego (pewnie żeby go mały nie zapomniał ) i już przed TV albo komputer
A u nas telewizor nie był włączony od narodzin Kuby
Mój się garnie, bo teraz mało jest w domu, więc jedyny kontakt to przewijanie w nocy, kąpanie, godzinka przed kąpaniem i spacer w niedzielę

Cytat:
prosze
Fajny

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-09-19 o 13:54
Stary 2009-09-19, 13:54   #1765
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
prosze
tez chcemy jechac kupic i pampersy sa w promocji 2 paczki jumbo za 84.95zł-wiec sie oplaca

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:

To mało śpi, zwykle mój Kuba po każdym karmieniu (z wyjątkiem tego przed kąpielą) conajmniej 1,5-ej godziny śpi.

dzisiaj za to spijuz od 2 godzin wiec moze nie bedzie taka marudna
ale zasnela bo mama nosila ja na rekach a ja zwykle ja klade i sie z nia bawie wiec moze w tym tkwi problem ze trzeba ja dluzej ponosic po mleczku

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-09-19, 14:57   #1766
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

wykrakalam
moja mała dostala czerwonych krostek na buzi i na pipce. wiecie co to moze byc? potowki czy raczej uczulenie?

czy ktos prezentowal karuzele z muzyka klasyczna, cwierkaniem lub jakimis fajnymi dzwiekami i projektorem w jewdny,m bo szukam takiej... w smyku niet .

Stary 2009-09-19, 15:23   #1767
katarzynka00
Zakorzenienie

Kobninezonik fajny, tylko czy nam sie przyda...hmmm mam dla niej 2 kurteczki na ten okres wiec raczej odpuszcze a i real mi nie podrodze.

Ja Laure juz dlugi czas przykrywam kolderka i rogi wciskam miedzy szczebelki a materacyk.Uzywalam tez spioworka,ale pod kolderka mam wrazenie ze jej cieplej.

Czytam na bierzaco ale mam warazenie jakby mi umknelo to z ta czkawka i kąpiela.Nie kumam

A nadzerke to ja mam od dlugiego czasu, jak nastolatka bylam.Wlasciwie nie wiem odczego.Nigdy nie dohodzilam.Mam pierwszy stopień z 3 (chyba) i podobno 60% kobiet tak ma.Nie nadaje sie to do wymrozenia ani wypalania-o ile ta metoda jest jeszcze praktykowana.Teraz po wizycie gin zapisal mi tabletki dopochwowe na nadzerke.

Wczoraj nam nie wyszlo...cos mnie bolalo...Szczypalo, zaraz przy "wejsciu" nie wiem co to bo juz normalnie sie kochalismy i nic mi nie dolegalo.Zauwazylam u siebie wieksze upławy.(white)Nie chce byc niesmaczna, ale moze któras miala cos kiedysi moglaby mi pomoc, czy cos zlapalam, ale co... jeden partner,czesta higiena a mami jakas jakby galaretke mleczna
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 17:53   #1768
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
prosze
Bardzo ładny

Cytat:
A da się dziecię ubrane w śpiworek położyć na boczku?

No właśnie, a mi zależy, żeby zjadł i poszedł spać, już jest przyzwyczajony, że o 21-ej się śpi

A u nas telewizor nie był włączony od narodzin Kuby
Mój się garnie, bo teraz mało jest w domu, więc jedyny kontakt to przewijanie w nocy, kąpanie, godzinka przed kąpaniem i spacer w niedzielę
Da się tylko nóg nie widać

No to ja nie mam innych pomysłów
to może kąp go szybciej, żeby nie zdążył być głodny

u mnie TV to codziennie idzie
nawet ja sama oglądam

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
wykrakalam
moja mała dostala czerwonych krostek na buzi i na pipce. wiecie co to moze byc? potowki czy raczej uczulenie?
raczej uczulenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Czytam na bierzaco ale mam warazenie jakby mi umknelo to z ta czkawka i kąpiela.Nie kumam

A nadzerke to ja mam od dlugiego czasu, jak nastolatka bylam.Wlasciwie nie wiem odczego.Nigdy nie dohodzilam.Mam pierwszy stopień z 3 (chyba) i podobno 60% kobiet tak ma.Nie nadaje sie to do wymrozenia ani wypalania-o ile ta metoda jest jeszcze praktykowana.Teraz po wizycie gin zapisal mi tabletki dopochwowe na nadzerke.

Wczoraj nam nie wyszlo...cos mnie bolalo...Szczypalo, zaraz przy "wejsciu" nie wiem co to bo juz normalnie sie kochalismy i nic mi nie dolegalo.Zauwazylam u siebie wieksze upławy.(white)Nie chce byc niesmaczna, ale moze któras miala cos kiedysi moglaby mi pomoc, czy cos zlapalam, ale co... jeden partner,czesta higiena a mami jakas jakby galaretke mleczna
Nie wiemy czy można kąpać dziecko z czkawką

Nadżerka na razie mnie omineła, ale za to dalej walczę z hemoroidami
i wystarczy mi jedna taka atrakcja

może grzybek

Stary 2009-09-19, 18:34   #1769
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

kurcze, moze na mydlo... bo wczoraj postanowilam gruntownie wyszorowac na przewijaku mydlem nivea i dopiero dalam do wanienki.

po co ja to zrobilam, eh oilatum jest takie ok.

co teraz czekac az zniknie czy czyms traktowac?

pe-es karuzele juz zamowilam, tiny love serenada czy jakos tak. takze zobaczymy swoja droga bylam dzis w smyku i wielkim bobo markecie i tam ceny sa powalajace fp o 100 zl wiecej niz na alle

Stary 2009-09-19, 20:39   #1770
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
kurcze, moze na mydlo... bo wczoraj postanowilam gruntownie wyszorowac na przewijaku mydlem nivea i dopiero dalam do wanienki.

po co ja to zrobilam, eh oilatum jest takie ok.

co teraz czekac az zniknie czy czyms traktowac?

pe-es karuzele juz zamowilam, tiny love serenada czy jakos tak. takze zobaczymy swoja droga bylam dzis w smyku i wielkim bobo markecie i tam ceny sa powalajace fp o 100 zl wiecej niz na alle
Ja do tej pory tak myłam małego i żadnych pryszczy nie miał
myślisz że Nivea może uczulać

a może coś zjadłaś ?

nam na potówki położna radziła smarować krochmalem ( z mąki ), myślę że nie zaszkodzi a może coś pomoże

też zauważyłam że na allegro jest taniej niż w sklepach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości