|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Ale wy kochane macie tempo pisania
.Ja chyba niebawem idę spać,bo normalnie padam już,a poza tym zgaga mnie piecze .Do usłyszonka jutro,jak się da.....bo w weekend to jakoś ciężko do kompa się dopchać.
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście. A ja mam i rolety i firanki i tak sobie teraz pomyślałam,że dobrym pomysłem byłoby zrezygnować z firanek,ale nie wiem czy nie będzie zbyt pusto
. Ja zaraz idę się kąpać i idę się położyć . Miłego wieczorku życzę wszystkim |
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak przyjeżdzałam do niego od czasu do czasu to mi nie przeszkadzało ale jak sie wprowadziłam to co innego poza tym nie jest tak źle bo nan naszych 20 metrach jest tylko jedno okno co innego jak sie przeprowadzimy do naszego domku i wiesz że ja tez sie zastanawiałam nad firanką w saloniemój będzie dopiero przed 23
|
|
|
|
|
#244 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
chyba wiekszosc z nas ma problemy z dostaniem sie do kompa w weekend
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już się zegnam dzisiaj
miłych snów życzę |
|
|
|
#246 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
moj od jutra ma caly tydzien wolny ponoc w trosce o zone sobie zalatwil ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- No i dotarla moja zguba na razie spadam dziewczynki na dol troszke sobie pokrzyczec jak cos to pozniej do was zajrze |
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj dużo będe musiała nadrobić w poniedziałek![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- ja tez juz uciekam i udanego weekendu
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety ale macie tępo pisania
cięzko nadążyć. Ale też będę się zapewne zbierała co by się wyspać
|
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,jestem nowa na tym watku lecz co niektore juz mnie znaja z innych watkow
mam pytanko otoz cykle mam zazwyczj ok 40 dniowe,dzis jest moj 15 dc wczoraj cos kulo mnie w okolocy prawego jajnika i sluzu mialam duzo ale nie rozciagliwego tylko takiego wodnistego,normalnie czulam jak ze mnie leci,wieczorkiem zaczely pobolewac mnie piersi,szkoda ze temp w tym cyklu nie mierze bo bym wiedziala co i jak.,czy mozliwa jest owulacja?? ostatni cykl 28 dniowy zdazyl mi sie w marcu a tak od tego czasu caly czas mam po 40-45 dni,staramy sie o malenstwo i juz sama nie wiem co myslec...... bardzo chcialabym byc w ciazy bo z tego co wiem to piersi zaczynaja pobolewac dopiero po owulacji nigdy przed tak???
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zeberka666 u mnie jest piękna pogoda i mam nadzieję, że u Ciebie też. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-* Popijam właśnie czerwoną herbatkę i normalnie mnie mdli po niej :-( Dobrze, że działa jeszcze na mnie. Mam nadzieję, że to znak iż mój organizm zaczyna się oczyszczać.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-09-19 o 10:26 |
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki
. U mnie też dzisiaj pogoda śliczne,tylko mąż w pracy . Dzisiaj rzeczywiście Was małoZEBERKA DUŻO SZCZĘŚCIA NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA Pamiętam ja ja jeszcze nie dawno ślub brałam,to były nerwy . Hehh,miło tak powspominać
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Pepus w tym problem ze ja bylam u gina i powiedzial ze taka moja uroda i nie chce mi sztucznie regulowac cyklu,ze wszystko mam w normie,ze kazda kobieta jest inna...
|
#253 | |
|
BAN stały
|
Witajcie moje kochane kobietki
ciekawa jak tam ZEBERKA i czy ma stresa,pewnie tak mam nadzieje,ze ida pelna para ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
ja za jakies 40 min bede miala kompa na wylacznosc bo teraz maz mi podkrada to bede mogla normalnie popisac
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli bez zmian . A mój w pracy to troszke sie nudzę .
|
|
|
|
|
#255 |
|
BAN stały
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki
Mój ukochany też strasznie mi działa na nerwy odkąd jestem w ciąży hehe ale jakoś sobie z tym radzimy oboje.Też dołączam się do życzeń dla ZEBERKI, wszystkiego naj ![]() Uciekam piec sernika ze śliwkami i bezą, bo jutro moi teściowie mają do nas przyjechać, żeby ustalić z moimi rodzicami "co dalej"... tak jakbyśmy mieli po 16 lat a nie 20 i 26. Dobrze, że oni są przynajmniej za nami ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Aneczko i po mojemu lekarz ma rację, jak długo próbujecie? Odpuść sobie jeden raz i się uda tak jak i u mnie |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie też coś ostatnio denerwuje ten mój małżonek
. Ale jakoś staram się przymykać oczko
|
|
|
|
#258 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
choc na pewno nie sernik bo mi takie rarytaski nie wychodza
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Dobry przepis i na pewno wyjdzie
|
|
|
|
#260 |
|
BAN stały
|
A tak apropo owulacji i staranek o dzidziulka,moja znajoma bedzie miala inseminacje(chyba tak to sie pisze) bo juz 5 lat staraja sie o dzidzie i nic im z tego nie wychodzi
tez jestem w szoku,ale robili jej ostatnio badanie usg po owulce< przupuszczonej> i stwierdzili,ze brak jej ciazy spowodowany jest tym,ze po owulacji progesteron jej strasznie spada mimo ,ze przed owulacja jest w normie wlasnie sobie plotkujemy na gg i wyslala mi swietne artykuly na ten temat,mozna tam wiele znalezchttp://www.sens-zycia.iq24.pl/defaul...41&temat=18273 http://www.sens-zycia.iq24.pl/defaul...41&temat=18273 ja sama zwariowalam jak o tym poczytalam,dlatego nie udalo mi sie zafasolkowac mimo skoku i pieknego sluzu,chyba fartem mi sie udalo to wszystko jest strasznie skomplkowane ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- To ja poprosze o taki przepisik jak bedziesz miala chwilke wolnego
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a może ja bym serniczka upiekła
. Ale ochoty narobiłyście
|
|
|
|
#262 |
|
BAN stały
|
Ja zaraz mykam do sklepu po specyfiki na ciacho
mam ochote nawt na jakiegos prostego murzynka
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaraz skoczę do sklepu po składniki i upiekę sobie serniczka albo jabłecznika
. Coś z tych dwóch bym zjadła---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- no i chyba nici z mojego ciasta,bo nie mam blaszki żadnej . I tak sobie myśle czy pójdę kupić jakąś blaszkę czy nie upiekę ciasta
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale mam blisko tesco i zaraz jakas wychwyce i zabiore do domciu juz czuje ten zapach ciasta w domciu mmmmmmmmmmm
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
staramy sie od lutego tego roku czyli 8 miesiecy juz,w tym cyklu odpuscilam sobie liczenie,mierzenie temperatury itp itd i jest dla mnie szokiem ze juz w 15 dc bola mnie piersi a wczoraj prawy jajnik.ja cykle mam raczej nieregularne ale tak to mi sie jeszcze nie zdazylo.dlugosc moich cykli(odkad pamietam) to 31,30,46,28,69,45,41 no i teraz trwa kolejny cykl bylabym przeszczesliwa gdyby sie udalo...
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem tak bywa,że im bardziej chcemy dzieka, tym gorzej zajść w ciążę Ale nie trać nadziejiŻyczę wam dziewczyny miłego weekendu Zebra wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
tak sobie do was kuknęłam, ale zdaję sie ze tu nie pasuje.Żoną juz jestem, matką też-co prawda krótko, ale mama jest mama A kochanką jeszcze byc nie chce![]() No nic to moze za jakis czas zaglądne jak zmienia mi sie priorytety
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebra.....dużo szczęścia,radości i miłości na nowej drodze życia
Alexa....czyli,że co.....owulacja mogła być wcześniej niż skok temperatury czy później??Tak się zastanawiam nad czymś.Moja znajoma jest w tym samym czasie co ja w ciąży.I wie już,że w brzuszku ma synka .Czy ja powinnam się sugerować tym czy nie.Bo ja już normalnie do tego 29.09 osiwieję z ciekawości.Jeszcze jedna dziewczyna jest w tym samym czasie w ciąży co ja,co do dnia i zobaczymy co jej wyjdzie.Jak syn tzn,że dla mnie już nadziei nie ma chyba ![]() Dzisiaj wykupiłam sobie witaminy,bo położna kazała i już mi jest nie dobrze .No trudno,dla dobra dziecka przemęczę się.
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdanie nie
przy zaplodnieniu od kobiety "idzie" zawsze x- dziewczynka, a od mężczyzny x lub y-chlopiec.Powinnas zapytac Tż co dał od siebie bo to zapładniający plemnik decyduje o płci potomstwa w momencie poczęcia. Z 23 chromosomów obecnych w jądrze jeden jest chromosomem płci typu X lub Y. Jeżeli jajo zapładniane jest plemnikiem X, urodzi się dziewczynka - ponieważ wszystkie chromosomy jaja są typu X, a skojarzenie dwóch X w parę XX spowoduje, że embrion będzie płci żeńskiej. W przypadku zapłodnienia przez plemnik typu Y, para chromosomów odpowiedzialnych za płeć będzie XY, czego wynikiem będzie chłopiec. Bardziej stawiałambym na porownanie cyklu.Na poczatku silniejsi przoduja-Y-chlopcy ![]() Ja mam córeczke zaszlam zdaje sie ze w ostatni płodny dzien
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Hejka kobietki
![]() Wpadlam sie do Was przywitac choc to juz wieczor...ale nie dosc ze dalej mam dolka to jeszcze caly dzien dzis w biegu ![]() Ale przynajmniej wiem ze sie dzis wyspie bo cos czuje ze zaraz zasne,a jutro nie mam zamiaru zbyt wczesnie wychodzic z lozka ![]() Chyba przez te wszystkie nerwy jakie mam to jestem strasznie padnieta,kto by pomyslal zebym ja szla o 20 spac...a teraz od kilku dni normalnie o 20 jestem lunatykiem heh...a do tego zbliza mi sie termin@...moj TZ juz ze mna nie wytrzymuje,dzis to mam w sobie takiego agresora ze rzucam wszystkim co mam pod reka Nio i powoli zaczyna mi sie rozowawy sluz Nio i 4 dzien z rzedu rwie mnie podbrzusze...a do wtorku jeszcze troche...moze ktos ze mna wytrzyma do tego czasu ?? ![]() I zeby nie bylo w ciazy napewno nie jestem!!! Przytulanek bardzo malutko i raczej nie w dni w ktorych byla owulka wiec nawet sie nie wkrecam !!Buziaczki laseczki kochane ![]() Alexa dziekuje (Ty wiesz!!!)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

.
.

. Miłego wieczorku życzę wszystkim
a,ze nie chcialam wisiec na drabinie godzinami z rekoma zdretwialymi do gory
juz powinien byc prawie godzine temu

bo z tego co wiem to piersi zaczynaja pobolewac dopiero po owulacji nigdy przed tak???
. U mnie też dzisiaj pogoda śliczne,tylko mąż w pracy

.
czasem tak bywa,że im bardziej chcemy dzieka, tym gorzej zajść w ciążę![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.Czy ja powinnam się sugerować tym czy nie.Bo ja już normalnie do tego 29.09 osiwieję z ciekawości.Jeszcze jedna dziewczyna jest w tym samym czasie w ciąży co ja,co do dnia i zobaczymy co jej wyjdzie.Jak syn tzn,że dla mnie już nadziei nie ma chyba
.No trudno,dla dobra dziecka przemęczę się.