|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
watpie ze bys jej odmowila talerzyka zeby sobie ta drozdzowke zjadla i miala gdzie polozyc, nakruszyc.. tak nieladnie postapila a obiadki niedzielne to taka juz tradycja??
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprostu nie lubie tam jeździc, nie lubie tego klimatu itd-
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz malinko ale ![]() wiem to nie jest smieszne tylko frustrujace ale nie moglam
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za przepis ![]() A co do teściowej...to ja jak nikt Cie doskonale rozumiem, a nawet mojej nie oglądam a kurde z ta drożdżówką i buciorami, to ja bym sie wsciekłaAle nie możecie odmówić jej obiadu???powiedz, ze Ty gotujesz |
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Dziś jest piękna pogoda.Moje kochanie niebyło na urodzinachiKaske dopiero w poniedziałek dostanie wiec nigdzie niejedziemy jutro na zakupki.Może w tygodniu pojedziemy po pracy.Nikolka dziś od 6 na nogach,ale zbudziła się i od razu na nocnik usiadła kupkę zrobić,Ma rozwolnienie.
.Ważne że już niewymiotuje .Wikto r kopie mocno.Coś od wczoraj mam dziwne kłucia na dole brzuszka,ale przeszły już.Takto Nikolka bawi się na ogródku.BRAVURKA-cieszymy się że już masz dzidzie w domu,oj jak ja ci zazdroszczę.Fajniutko masz ![]() ![]() ![]() ![]() .Ja od poniedziałaku zaczne 33 tydzień jeju jak to już niedaleko aż strach pomyśleć o tym wszystkim. Spadam pobawić się z Nikolką.
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie też rozwalił ten bodziak w jaszczurki
![]() Sexy, Malinko cieszę się, ze Wam smakowało ![]() Cytat:
Ja się cieszę na jutrzejszy obiadek u teściowej, już się dowiedziałam, że będą rolady, kluski i czerwona kapusta ![]() Cytat:
Także współczuję Ci, mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka marsz z mala do lekarza.. mi to wyglada na rotawirusa. czy ty wiesz czym sie moze skonczyc odwodnienie dla takiego malego dziecka?? narazie niech Nikola pije i na wszelki wypadek nie dawaj jej zadnego nabialu. zadnych slodyczy..
ja wlasnie wychodze do gina.. buziaki
|
#188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głownie o to czy Piotruś (tż) był grzeczny bo to pirwszo-rzędna sprawa![]() Cytat:
Brombritak. No chyba ze juz sie totalnie zbuntuję to zostajemy w domu. A ja osobiście nie lubie kuchni mojej treściowej bo gotuje tłusto... |
||
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
moja tesciowa w ogole nie umie gotowac
jak moj tz chodzil do niej i mial byc obiad to tesciowa zaraszala go do jakiejs knajpki albo szli na kebaba moja mama gotuje tlusto i moj tz tez woli moja kuchnie niz mamina ale coz.. moja mama pochodzi z malutkiej wioski i tam im tlusciej tym lepiej..
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie poszłam na wesele bo TŻ nie lubi chodzić tam, gdzie są moi koledzy, a to był ślub mojego dobrego kolegi, z którym wiele przeszłam i na dodatek sąsiada. Czuję się jak w więzieniu
![]() Nawet jakby łaskawie zgodził się iść to tylko na ślub i z miną taką, że miałabym wyrzuty sumienia większe nić Himalaje ![]() Szkoda gadać.Sama nie chciałam isć, bo chyba nie po to 1,5 m-ca temu wyszłam za mąż, żeby teraz takie cyrki odstawiać ![]() ![]() ![]() Mam wszystko gdzieś. A teraz TŻ pojechał sobie na mecz... Mam ochotę gdzieś uciec ale nie wiem gdzie, nie mam pomysłu! Ale i tak zjem cos, wsiadę w samochód i gdzieś pojadę!!!
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
To Tz nie pozwolił Ci iśc na SLUB dobrego kolegi a sam pojechał na mecz?wiesz co Sexy...kilka postów wczesniej wkleilam wałek na niego, więc powinnas go naprawde użyć
no nieładnie Tz sie zachowal![]() Mozesz sobie pojechac nad jakies jeziorko albo w ustronne miejsce, jak Tz wroci to Cie nie zastanie. Moze da mu to do myslenia... Ja robie pranko, moglam zrobic rano teraz nie za wiele mi wyschnie... ![]() Zrobilam pedicur stóp, Tz pomałpowal i chce tak samo Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-19 o 16:52 |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście aktywne w ten weekend
![]() Bravurko, teraz musicie się przyzwyczaić do bezsennych nocek ![]() Paczka, zgadzam się z Kropką. Weź Nikolę do lekarza, dziś to na pogotowie. Nikt cię przecież nie zje. Ja pamiętam jak kilka razy mnie rodzice na pogotowie brali, kiedy miałam niewytłumaczone dolegliwości żołądkowe. Lepiej dmuchać na zimne. Malina, współczuję tych niedzielnych "przesłuchań". Może odmówicie jutro. Niech zacznie się teściowa przyzwyczajać, że też macie własne plany na niedziele ![]() Marta, body w jaszczurki pierwsza klasa ![]() Domi, widzę dobre wieści ze strony teściowej. Może zaczynają im się trochę oczy otwierać, że nieładnie postąpili ![]() A śliwki przygotowuję tak samo, tylko, że mrożę w woraczkach. Potem jest łatwiej rozbić na osobne części i np do placka biorę tylko tyle ile potrzebuję, a nie muszę rozmrażać całości Ale mnie naszło na lody zaraz wyślę tzta, żeby jakieś kupił ![]()
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam, jak mi pisalas, zeby odepstkowac, bo pewnie bym wrzucila w calosci do zamrazarki No i zamrozilam w pojemniczku, kurcze, moglam w dwóch workach i wtedy do pojemnika....oj ja glupia
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyciagnełam z zamrazarki i zapakowalam do 3ech woreczkow i do pojemnika.Jeszcze sie nie zdążyły zamrozic na szczescie
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Domi pamiętam że pisałaś o zakupach w Auchman pamiętasz może po ile tam są pieluchy tetrowe?
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Chociaż postaram się poszukać planu pracy bo nawet nie wiem gdzie jest Byłam dziś na SR w środę idziemy z tżtem na ostatnie spotkanie i będzie lekcja pokazowa kąpanie bobasa Mam nadzieje że Nas babeczka tak wyszkoli że wszyscy będą w szokuCytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas postawiliśmy pewne sprawy jasno i wiemy z kim życzymy sobie kontaktów partnera z przeszłości, a także wiemy które kontakty my sami chcemy zachować.Ale rzeczywiście, powinnaś Sexy pogadać z tztem, bo sceny zazdrości okazywane w ten sposób nie są zdrowe dla związku. Bądź dzielna
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero z zakupow wrocilam z tz wiec cala sobota zaleciala prawie
![]() Bravurko super ze pierwsza noc udana Sexi oj ja tez bym chyba zbacikowala tz Lece nadrobic co naskrobalyscie
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Cześc mamusie coś Nikola jest jakaś dziwna rano od 6 rozwolnienie zrobiła tylko raz teraz nic niechce jeśc.TZN,zupki na obiad niejadła za to herbatniki jadła może musi trochę przeczyścic żołądek bo gdyby była chora to wiem jak ona się zachowuję tylko leżałaby w łóżku płakałaby.Na kolacje Grzesiek kupi parówki a wiem że ona lubi może zje ze mną.Ja mam dziwne bóla brzucha na dodatek wszedł mi ból w noge prawą i ból idzie od tyłka w dół,Aż z bólu niemoge wytrzymać jak mnie złapie ale głupia się smieję z tego aż Grzesiek powiedział że jestem rąbnięta.
We wtorek mam wizytę u ginki.Muszę jej powiedzieć że puchną mi nogi :brzydal :
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
Paczka nie polecam aby mała jadła paróweczki - tylko suchy prowiant i do tego duzo wody albo herbaty - niech pije, polecam bezwzględnie lakcid i to szybko - może wydaje Ci się, ze byłaby apatyczna ale to niekoniecznie - tydzień temu przechodziłam to z małą, i tez wyglądało dobrze, ale zdecydowałam sie pojechać z nią do szpitala na kroplówki, bo co zjadła to zwymiotowała lub ja przeczysciło - w efekcie schudła o 1,5 kg
owszem są inne też leki ale lepiej abyś to skonsultowała z lekarzem ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- a i jeszcze Paczka ja w tamtym roku przeczkeąłm z Izą bo niby tez nie było źle - w efekcie miał powikłania od rotawirusa w postaci zapalenia płuc i dróg moczowych - wierz mi granica bezpieczeństwa przy tym pieruństwie jest bardzo cienka to nie to że Cie strasze bo jestem sama w ciąży i wiem co sie dzieje jak sie denerwuję, ale lepiej w przypadku rota działac szybko |
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dziś lenia!!! nic pożytecznego nie zrobiła, oprócz wstawienia prania
aż mi wstyd, cały dzień zmarnowałam! nawet obiadu nie ugotowałam Sexy body-powinniście ustalić pewne zasady, aby w przyszłości unikać tego typu sytuacji. Należą się TZowi 3 szybkie ![]() Malina- no nie zazdroszczę tych niedzielnych obiadków u teściowej!! Ja mam podobną sytuację z moją mamą! męczy mnie to trochę, ale wiem że jest sama więc staram się znaleźć ten czas żeby z nią pogadać, spotkać się (choć w tym czasie muszę się szczypać żeby czegoś nie powiedzieć za dużo i żeby się nie pokłócić ) ech... Ale pewnie jest mi łatwiej, bo to mama, a nie teściowa..miłego wieczorku Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-19 o 19:47 |
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś dużo zrobiłam, sobota była pracowita ![]() Musze sobie znaleźc jakąś telenowele do południa. Na Pulsie coś leci...ogląda może któras z Was?
|
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Mam takiego doła że szok. Spakowałam się i pojechałam na basen ale podjechałam pod budynek i stwierdziłam, że nie chce mi się tam wchodzić. I odjechałam...
A najgorsze, najgorsze ze wszystkiego jest to, że uświadomiłam sobie, że nie mam żadnego przyjaciela, przyjaciółki, nie mam z kim pogadać! Tylu ludzi było dookoła mnie jeszcze niedawno a teraz nie ma nikogo.... A do TŻeta nie mam siły, ile można tłumaczyć, prosić???? Na każdym kroku, każdego dnia?..... Beznadzieja. Straszne myśli mnie nachodzą.
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie znow mam pelno nadrabiania nie ma czlowieka jeden dzien a tu tyle stron do czytania
Ja dzis nie mialam czasu na siedzenie przy kompie bo bylismy z tz caly dzien na budowie, fajnie bo wreszcie widac jakies efekty pracy, moze kiedys wam wkleje foteczki mojego domeczku A dzis juz uciekam bo zmeczona jestem a jutro postaram sie was nadrobic. Miłych snow wam zycze
|
#208 |
|
BAN stały
|
dzisaj robiłam trzy testy i wszytkie pozytywne.
w poniedzialek ide na bete. ale prawdopodobnie tylko usg może pokazac prawde |
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dzis lenia ale wlasnie biore sie za ostatnie prasowanie ciuszkow dla malego tylko tyle tego jest ze az patrzec mi sie na to nie chce a co dopiero poprasowac,.......echhhh biore sie do roboty
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy ja też nie mam przyjaciólki teraz, mam tylko koleżanki i to wszytskie daleko.A najgorsze, że nawet nie chce miec.I dobrze mi jest jak jest. Tylko, ze z Tz mam bardzo dobry kontakt no i mam wizaż
![]() Sexy a Twojego Tz bym kopneła w dooope. Powinniscie porozmawiac. On jeszcze nie wrocil z tego meczu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

Jestem taka zła że nawet obiadu nie che mi sie jeść. Moja teścowa była z TZ-tem i Kubą na grzybach- u nas rano był czas sprzątania wiec podłogi wymyte, odkurzone itd a ona z tego lasu wpada w butach do mnie do kuchni jedząc drożdzówke z która jej sie wszędzie kruszy
Przeciez ja nie mam siły zeby cały dzień latać z mopem!!! A jak sobie pomysle o kolejnym niedzielnym obiadkuu u niej to

Poprostu nie lubie tam jeździc, nie lubie tego klimatu itd-

a kurde z ta drożdżówką i buciorami, to ja bym sie wsciekła

jak moj tz chodzil do niej i mial byc obiad to tesciowa zaraszala go do jakiejs knajpki albo szli na kebaba
no nieładnie Tz sie zachowal