![]() |
#1801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze musisz na gore i dol, bo jak zalozysz na gorne, to potem beda problemy wlasnie szczekowe, gora zle ebdzie nachodzic na dol, czy cos w ten desen nie mowila nic takiego??
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
jak jezdzilam do orto odrazu mowilam ze tylko gore chce bo dol mam prosty. i tak od poczatku trabilam o tym. i daje mi gosc umowe a tam sa 2 luki gora + hyrax = 1800 i dol + cos tam [ nie moge rozczytac] = 1800 i ja mowie co jest umawialismy sie na 1 luk. a gosc w recepcji mowi ze placi pani tylko za to co ma w buzi a ja mowie napewno ? bo ja gory nie chce nie mam kasy a on tak tak. no i spoko podipsalam. i ostatnio jak bylam na kontroli pytam czy tylko gora bedzie i babeczka mowi ze sie skupi na gorze ale ze dol tez musi pasowac bo jak nie bedzie to wada wroci albo zrobi sie inna. i potem dodala jakby od niechcenia podpisala pani 2 luki wiec pani placi za 2 a ja mowieze pan w recpecji mowil inaczejj itd... potem przestala byc delikatna i zaczelam sie drzec jak mi zeby chamsko i mocno szarpala i mowie ze mnie to boli i zeby troche ostrozniej. to mozna powiedziec ze zrobila sie delkiatniejsza .. bo juz tylko szarpala...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie orto też kazała nosić cały czas, zdejmować tylko do jedzenia. Na początku była masakra. Po pierwszej nocy nie mogłam w ogóle buzi otworzyć, bo tak mnie wszystko napier*&^%$^&*. Każda kolejna noc(i dzień oczywiście też) była już trochę mniej bolesna. Zasada jest taka-przeżyjesz początek, to potem będzie już z górki. Im sumienniej nosisz, tym szybsze efekty i tym mniej boli. Jak będziesz robić przerwy, to za każdym razem jak założysz, będzie ból. No i będziesz musiała nosić dłużej ![]() Tak że radzę zacisnąć zęby i stosować się do przykazań orto. Dodam tylko, że nie zazdroszczę tego ustrojstwa. Z całego leczenia wyciągi wspominam najgorzej-jak najgorszy koszmar ![]() Ile przekleństw poleciało, ile łez się wylało. Nawet na chwilę w koszu wylądowały, bo tak się zezłościłam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wszyscy, którzy wtedy tu byli pamiętają do dziś moje męki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
papryka85 - szkoda, że nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko szkoda, że nie dowiedziałaś się o tym już na pierwszej wizycie ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- No szkoda, ale ja tego nie widzę. Zawsze jest tak, że zdjęcia chce się komentować i tak oto ktoś wklei zdjęcia i zaraz posypią się komentarze i pytania i tym oto sposobem zrobi się drugi wątek aparatowy, tylko z większą ilością zdjęć. Tak mi się przynajmniej wydaje.
![]() |
#1807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na wstępnej wizycie gorzalkaa co Ci mowiła?? ze dół okay i tylko góra? czy Ty sobie powiedzialas, ze tylko na gore chcesz zalozyc? ze wzgledu na fundusze? ona wie o tym? inaczej moze wtedy bedziecie rozmawiac? problemw w tym, ze czasem tak sie nie da, zalezy od wady, no i wlasnie kijowo byloby gdybys wlozyla kase, a potem lipa z leczenia
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-19 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro system jest do bani i nie pomoże Adrianie, a my możemy coś zrobić choćby rezygnując z nowego ciucha to powinniśmy to zrobić. Jak sobie pomyśle, że mogłabym być na miejscu Ady i musiałabym liczyć na łaskę i niełaskę innych osób, to mnie krew zalewa. Wiem, że musimy jej pomóc.. Tzn ja muszę zrobić wszystko co zrobić mogę. Pisząc w różnych miejscach o jej historii też można pomóc. Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-09-19 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Też mam taką nadzieję... Chodziło mi oto, że dziewczyna musi robić pospolite ruszenie i sama zbierać kasę na operację, która powinna zostać zrefundowana przez NFZ. Ilu ludzi się zwraca z takimi apelami, choćby u mnie w pracy często na skrzynkę służbową przychodzą. A później przychodzi najsmutniejsza wiadomość, że zbiórka już niepotrzebna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Co do galerii PRZED i PO, przypomniało mi się, że mamy klub zadrutowanych. Tam można by coś takiego zrobić.
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
Ale można by zastrzec, że w takim wątku po prostu się nie komentuje. Kto chce, wchodzi, wkleja fotki, określa, która jest przed, która np. w trakcie czy po, ile czasu trzeba było czekać na przedstawione efekty, wpisuje swój wiek, ewentualnie koszty leczenia. A jakby ktoś się kogoś chciał zapytać o coś więcej, to chyba nie byłoby przeszkód, by zrobić to właśnie w tym wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo osób nie czyta, albo nie rozumie, co jest napisane ![]() Myślę, że najlepszym miejscem na taką galerię jest klub aparatek(i aparatków ![]()
![]() |
#1814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ps. wpisz w google leczenie ortodontyczne przed i po powinno wyskoczyć jakes zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Napisałam do Złościa w sprawie aktualizacji ORTO-FAQ. Jeżeli umożliwi nam taką opcję (albo możliwość stworzenia nowego faq), to trzeba będzie brać się do pracy.
Szykujcie kwestie, które trzeba by dołożyć, może coś zmienić? Może wrzucimy linki do jakichś stron z informacjami, zdjęciami, albo kilka zdjęć różnych aparatów, wyciągów, masek. Wiem, że jest tego w necie, wystarczy poszukać, ale chociaż po jednym zdjęciu, żeby nie było setnego pytania jak wygląda hyrax, albo wyciągi ![]()
#1817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba że macie z orto jakieś plany wobec tej 1? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
A no będą, taki los
![]() Ale wtedy piszemy tylko ![]() ![]() ![]() Zresztą nie chodzi o to, żeby pytań nie było, bo wtedy wątek byłby niepotrzebny, ale padało tu już kilka propozycji do dołożenia do faq.
#1820 |
Raczkowanie
|
no wlasnie moje kochana mowilam ze chce tylko gore bo kasa ale akurat ja to najmniej obchodzi... na wstepnej wizycie mowilam ze tylko gora i ona ok tylko mowi ze gora plus hyrax pozniej na nastepnej ze gora jednak bez hyraxu a na 3 jak zakladala mi aparat ze jednak hyrax bedzie konieczny... ogolnie nie zdewcypydowana ale nie istnieje na rynku od wczoraj tylko juz jakis czas ogolnie slyszlam ok o niej opinie
![]() ok moje drogie zmylam sie polozyc czuje sie fatalnie meczy mnie katar i gardlo mnie tak boli ze lykac nie moge i trudno mi oddychac ;/ pozdrawiam i dobranoc ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zostawić jej tak jak jest na pewno nie chcę, bo jest to jeden z powodów, dla których zdecydowałam się na aparat. Ładnie, teraz przez miesiąc będę łazić i się zastanawiać co z tym będzie można zrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko kto ten ORTO FAQ przeredaguje ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
zwróciłam na to uwagę, bo sama miałam podobną sytuację. ta jedynka jest grubsza od tej drugiej, no i żeby być na równi z sąsiadką będzie wystawała przez licówkę z przodu (to jest licówka). mam nadzieję, że rozumiesz o co chodzi, ciężko mi to wytłumaczyć.
Edytowane przez milutek Czas edycji: 2009-09-19 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko wszystko będzie gotowe, to przeredagować żaden problem. Zresztą nie będzie tego zbyt wiele.
No i ja nie naciskam(mnie faq nie jest potrzebne, bo znam je na pamięć ![]()
#1825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogla tez powiedziec, ze rozumie dana sytuacje, iz sama placisz i nie masz tyle pieniedzy na jeden raz, ale trzeba bedzie zakladac aparat nie tylko na górne zeby, wiec jaka jest Twoja decyzja, bo w sumie co teraz masz zrobic? wiadomo chcesz aby bylo wszytsko okay, po to zakladasz aparat, aby miec zdrowe piekne prosciutke zeby, a nie komplikacje wynikle z niezalozenia na dolna szczeke apratu, niech ona sie zdecyduje, bo moze faktycznie nie musisz i to jej widzi mi sie, doinformuj sie co i jak, kiedy wizyta??
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oooo mi tylko raz robili ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14331131]Ja najpierw wybrałam wariant leczenia wbrew zaleceniom orto, czyli prostowanie tylko góry i to bez hassa i wtedy dała mi do podpisania, że jestem poinformowana o innej możliwości leczenia, ale mimo to decyduję się na taką. Ale potem jak zmieniłam zdanie i zdecydowałam się na porządne leczenie to już nic nie podpisywałam. Żadnej umowy. No co ty! A pytali się czy się zgadzasz? I na co aż tyle zdjęć, do jakichś publikacji czy co? ![]() czyli, ze musiałaś podpisać, ze jesteś świadoma, że nie do końca zgadzałaś się z planem leczenia orto? A zdjęcia to chyba nie do publikacji tylko do tego zeby porownać potem czy kształt twarzy się zmienił... tak podejrzewam, ale pewności nie mam. Nikt mnie nie zapytał czy chce te zdjęcia czy nie. Bylo "prosze usiąść, usimechnąć się itp.".... Cytat:
![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
możemy sobie tu prorokować, zobaczymy jak będzie, pewnie jakiś plan wobec tej jedyneczki ortodontka ma. moja orto twierdzi, że "zęby do prostowania powinny być w stanie dziewiczym". to dokładnie jej słowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Przyczajenie
|
a ja mam ptanie? mam aparat od niedawna jest to aparat damona i ciekawi mnie to czy jak odpadnie/odklei się zamek to czy aparat przestaje ,,działać,,?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.