|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Stepper II
monisia ja mam podobny do tego z pierwszego Twojego linka tylko nie mini - model hs20s i póki co jestem zadowolona, stabilny, na razie nie skrzypi (ale ja baaardzo nieregularnie ćwiczę
cały czas coś mnie stopuje obecnie kuruje anginę i córe) drugi miałam kiedyś ale nie był skrętny i ciężko mi się na nim cwiczyło, był bez regulacji - jak szybko kupiłam tak szybko sprzedałam. O trzecim czytałam różne opinie, też nad nim myślałam ale zrezygnowałam. Nie wiem czy coś pomogłam.Dziś troche kręciłam na twisterze, zamierzam dołączyć rower stacjonarny tylko najpierw muszę go odkurzyć ![]() EDIT: macie jakieś sprawdzone ćwiczenia rozciągające? Jak długo sie rozciągać i przed czy po - koleżance sie rozrosły łydki po stepperze ALE sie nie rozciagała :/
Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2009-09-17 o 17:55 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj znowu 40 minutek
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
A czy ma któraś z was stepper skrętny? Lepszy od prostego?
i co myślicie o skrętnych?
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam skretny i dla mnie jest jakoś wygodniejszy niz prosty
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam skrętny. Kiedyś kilka razy podreptałam na zwykłym i jakoś na moim wygodniej heh.
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
W domu mam skrętny, a na siłowni mam prosty. I jednak wygodniej mi się ćwiczy w domu na skrętnym
|
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
ja mam skretny i jest lepszy niz prosty
![]() mam pytanie-jaką techniką ćwiczyc żeby pracowały głównie posladki? bo na razie to czuje same uda i łydki... Edytowane przez nnikka Czas edycji: 2009-09-19 o 14:39 |
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Odkurzylam swój stepperek niedawno i prawie codziennie łażę, koło 40min ![]() Tylko mam pytanko. Stepper strasznie skrzypiał, potraktowałam go WD40 i przeszło. Ale po dwóch dniach znowu zaczął Jest jakaś rada na to?
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
heja heja
rzadko to rzadko,ale jednak ćwiczę ![]() dziś 60 minutek,rozciagnko przed i po a po stepperku były jeszcze ćwiczenia na ręce i brzuch
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis rowniez 60 min.
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1) pozycja 'narciarska', czyli nogi mocno ugięte w kolanach i wtedy świetnie pracują pośladki 2) pochylona do przodu, czyli w praktyce wygląda to tak, że stawiam stepper koło stołu i o niego się opieram. Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Ja wlasnie wstalam i pije kawke a po 40 min. wchodze na stepperek Bardzo spodobaly mi sie te cwiczonka Dopiero wchodze w swiat sportu hihi Przyznam,ze przez 1wsze dni mialam mentlik w glowie jak czytalam o tym wszystkim-chodzi mi o diety,jak cwiczyc,zeby byly efekty,zeby nie popelniac bledow itp. Nawet nie wiedzialam,ze kofeina przyspiesza spalanie tluszczu Normalnie nie pije kawy ale na czczo przed treningiem aerobowym ponoc warto...No nic pobuszuje te 40min. po wizazu i pedze cwiczyc
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
ja tez piłam kawe, ale czynie to rzadko, bo nie lubie sobie zakwaszać organizmu, jakos przywyklam do zielonej herbaty, soku malinowego i mleka sojowego. a swoją drogą spory fun club steeperowiczek tutaj jest , ciekawe czy fun club wioślarzanek też kiedyś powstanie:P
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
No i mam 60 minutek za soba
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiaj napewno wypróbuje |
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
40 minutek
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Dzis 50 minutek tylko
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Zamarł ten wątek .....
![]() Ja ma kolejny "zryw" i przypływ motywacji więc meduję, że wczoraj 1 godzinkę postepperowałam. |
|
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Też zastanawiam się nad zakupem stepperka
Na allegro znalazłam parę wg mnie ciekawych Tylko który wybrać ![]() 1) http://www.allegro.pl/item763140107_...utrata_kg.html 2) http://www.allegro.pl/item750922016_...24_mc_sp5.html 3) http://www.allegro.pl/item750921996_...24_mc_sp1.html 4) http://www.allegro.pl/item750905547_...0s_pas_fe.html 5) http://www.allegro.pl/item761065795_...lata_gwar.html Kompletnie się na tym nie znam. Może macie któryś z nich? Liczę na Waszą pomoc
|
|
|
#1642 |
|
Przyczajenie
|
http://www.allegro.pl/item759802228_...pni_oporu.html
Ma ktoś może ten stepper? Co o nim sadzicie? Czy warto go kupić? |
|
|
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
up
|
|
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
apropo, dzis 30 min interwalowo |
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczynki
Widzę,ze bez rewelacji...większość się obijała..podobnie jak ja ![]() W każdym razie...ja zaczynam na nowo... dziś tylko od rowerka.. nie ćwiczyłam tak długo na stepperku,ze gdybym na niego wsadziła swój tylek pewnie jutro nie wstałabym do pracy... Także myślę,ze w tym tygodniu..w ruch pójdzie tylko rowerek plus siłowe..a stepperek pomału stopniowo wprowadzę w życie Żałuję ,ze znowu tak się zapuściłam.. Wracać dziewczynki ...wracać !!! do ćwiczeń !!!
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
mój stepper sie kurzy ale to nie znaczy że się obijam
3razy w tygodniu chodzę na body space i jak narazie daje rade
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
30 min interwałowo
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
to samo co wyzej :p
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli chodzi o stepperek, warto wydac troche wiecej niz stówke, bo bedziesz miala wieksza gwarancje,ze Ci sie tak szybko nie rozleci. ten za 159 zl hs i 179 zl fitplay- te propozycje,z linkow ,ktore podalas,wydaja sie byc calkiem calkiem radze Ci kupic skretny, bo cwiczenie na nim wydaje sie byc mniej nudne nie wiem, ale to tylko moje zdanie.jak bedziesz chciala mozesz sobie poczytac na fittnesowie o metodyce treningu na stepperze, w przygotowaniu seria artykułów o stepperze właśnie http://www.fitnessowo.pl/SPORT%20/ja...zecie-fitness/ |
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
ocziko dzięki wielkie za pomoc
muszę dokładnie przemyśleć zakup sprzętu, żeby później nie leżał zakurzony w szafie tak to bywa ze słomianym zapałem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

cały czas coś mnie stopuje obecnie kuruje anginę i córe) drugi miałam kiedyś ale nie był skrętny i ciężko mi się na nim cwiczyło, był bez regulacji - jak szybko kupiłam tak szybko sprzedałam. O trzecim czytałam różne opinie, też nad nim myślałam ale zrezygnowałam. Nie wiem czy coś pomogłam.
ALE sie nie rozciagała :/

i co myślicie o skrętnych?

Jest jakaś rada na to?

Normalnie nie pije kawy ale na czczo przed treningiem aerobowym ponoc warto...No nic pobuszuje te 40min. po wizazu i pedze cwiczyc

godz. 15.00

60kg.. 59.. 58..57..56... 55,,,
..52.. 51.. 50.. 49. .48kg