|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze ulubione cytaty z Sagi Zmierzch część II :D
Cytat:
"- Pomyślałem sobie - ciągnął. - że nada się na symbol mojej osoby, bo jest takie twarde i zimne. - Zaśmiał się. - A w słońcu tak jak ja, mieni się wszystkimi kolorami tęczy. - Zapomniałeś o najbardziej oczywistej cesze, która was łączy - wtrąciłam. - Jest piękne. - Moje własne serce jest równie ciche - stwierdził. - I tak, jak to tu, należy do ciebie. Poruszyłam ręką, żeby serduszko zamigotało. - Dziękuję. Dziękuję za oba."
|
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
"Pragnęłam go tak, jak pragnęłam powietrza, by oddychać. Nie był to wybór - ale konieczność."
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Nie... chcesz... mnie? - Ten fragment najtrudniej było mi przełknąć. Czy naprawdę można było ustawić te trzy słowa w tej kolejności?
- Nie - potwierdził bezlitośnie. Wpatrywałam się w niego osłupiała. Jego oczy były jak topazy - twarde, przejrzyste, nieskończone topazowe pokłady. Czułam, że mogłabym wejrzeć w nie na kilka kilometrów w głąb, ale i tak nie znalazłabym w tych niezmierzonych czeluściach dowodu na to, że Edward kłamie. (...) - Przyrzekam, Bello, że dziś widzisz mnie po raz ostatni. Nie wrócę już do Forks. Nie będę więcej cię na nic narażał. Możesz żyć dalej, nie obawiając się, że niespodziewanie się pojawię. Będzie tak, jakbyśmy nigdy się nie poznali. Musiały zacząć mi drżeć kolana, których nadal nie czułam, bo otaczające nas drzewa zadygotały. W uszach zaszumiała mi krew. Głos Edwarda zdawał się dobiegać z coraz większej odległości. Edward uśmiechnął się delikatnie. - Nie martw się. Jesteś człowiekiem. Wasza pamięć jest jak sita. Czas leczy wszelkie wasze rany. - A co z twoimi wspomnieniami? - spytałam. Zabrzmiało to tak, jakbym miała coś w gardle, jakbym się dławiła. - Cóż... - zawahał się na moment. - Niczego nie zapomnę. Ale nam... nam łatwo skupić uwagę na czymś zupełnie innym. Znów się uśmiechnął. Był to pogodny uśmiech, który nie sięgał jego oczu. Cofnął się o krok. - To już chyba wszystko. Nie będziemy cię więcej niepokoić. (...) Pomyślałam, że zaraz zemdleję. Przed oczami stanęła mi scena z pobytu w szpitalu. Pokazując mi zdjęcia rentgenowskie mojej nogi lekarz skomentował: „Tak zwane złamanie proste, jakby przeciąć kość siekierą. To dobrze. Takie złamania zrastają się szybciej i bez komplikacji”.
|
|
|
#454 |
|
Raczkowanie
|
"- Dlaczego? Kocham cię. Pragnę cię. Tu i teraz."
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!! UWAGA!!
NOWY ZWIASTUN ![]() ![]() ![]() http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,70..._zwiastun.html
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny, to jest wątek z cytatami. Na temat sagi jest oddzielny watek
![]() "- Boi się igły - mruknął Edward pod nosem, kręcąc głową. - Sadystyczny wampir, który chce ją zamęczyć na śmierć, prosi o spotkanie - nie ma sprawy, już leci, już jej nie ma. Ale gdy podłączyć ją do kroplówki..." |
|
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
ja mam dwa moje ulubione cytaty:
"-usłyszałeś co myślą? czytasz w myślach? .... -czytam w myślach każdego człowieka w tej sali, z wyjątkiem Ciebie... -a u Ciebie, nic nie słyszę. to denerwujące -coś ze mną nie tak? -ja Ci mówię, że czytam w myślach a Ty się martwisz, że coś z tobą nie tak.." "ale Ty i Twój zapach, jesteś dla mnie jak narkotyk, moja własna odmiana heroiny" |
|
|
|
|
#458 |
|
Konto usunięte
|
'- Czy ty wogóle wiesz jaka jesteś dla mnie ważna? Czy masz choćby mgliste pojęcie, jak bardzo cię kocham?
Przycisnął moją głowę do swojej piersi. - wiem jak bardzo kocham ciebie - odpowiedziałam. - porównujesz jedno mizerne drzewko z całym lasem.' |
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym konflikcie nie będę brać udziału. Jestem państwem
neutralnym. Jestem Szwajcarią. Wasze pakty, wasze spory mnie niedotyczą, zrozumiano? Jacob jest dla mnie członkiem rodziny, a ty... ty jesteś miłością mojego życia, i to życia, które zamierzam przedłużyć w nieskończoność. Nie obchodzi mnie, kto z moich najbliższych jest wampirem, a kto wilkołakiem. Jeśli o mnie chodzi, Angela może okazać się czarownicą. Przypatrywał mi się w milczeniu, ściągając brwi. - Jestem Szwajcarią — powtórzyłam z naciskiem."
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
"Bezustannie dostosowujesz się do jego ruchów, najwyraźniej zupełnie automatycznie. Wystarczy, że odrobinę się przesunie, a ty dosuwasz się zaraz do niego, odpowiednio dopasowujesz swoją pozycję. Jesteście jak dwa magnesy... albo nie, nie jak magnesy - jak ciało niebieskie z satelitą. Jesteś jego satelitą."
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
"Kilka minut później, Emmett podbiegł do miejsca gdzie na niego czekałem. Jego koszula była zniszczona, rozdarta i pokrwawiona, lepka od soku i pokryta futrem. Jego ciemne kręcone włosy nie były w najlepszym stanie. Miał szeroki uśmiech na twarzy.
-Ten był silny. Mogłem prawie coś poczuć kiedy się na mnie zamachnął. -Straszny z Ciebie dzieciak Emmett. Oglądnął moją gładką, czystą i zapiętą koszulę. -Nie byłeś w stanie wytropić tej pumy? -Pewnie, że byłem. Po prostu nie jem jak jakiś dzikus. Emmett zaśmiał się swoim dudniącym śmiechem. -Chciałbym żeby były silniejsze. Byłoby więcej zabawy -Nikt Ci nie kazał walczyć ze swoim posiłkiem" Emmett ;D
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
"- Czego takiego pożądałeś co nie było twoje? Przecież masz wszystko?
- Ale kiedyś nie miałem Ciebie, nie miałem prawa być z tobą, ale i tak o to zawalczyłem. I jaki jest tego efekt? Sama zobacz – usiłujesz uwieść wampira!" ![]()
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
"- Anafaza - mruknął pod nosem, wypełniając kolejną rubrykę.
- Pozwolisz? - Starałam się przybrać obojątny ton. Uśmiechnął się z wyższością i przesunął mikroskop w moją stronę. Z ochotą przypięłam się do okularu, ale spotkało mnie rozczarowanie. Skurczybyk miał rację."
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
"- Powinnam cię przeprosić, ale wcale nie jest mi przykro.
- A mi powinno być przykro, że tobie nie jest przykro, ale też nie jest mi przykro."
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
tak tylko sie wtrace
nie wiecie czasem czy mozna gdzies w necie dopasc 2 cz? nie zakupilam jeszcze a gdzies slyszalam ze mozna w necie przeczytac wiecie cos na ten temat? ![]() "Trzy rzeczy wiedziałam na pewno po pierwsze Edward jest wampirem po drugie jakas jego część nie wiadomo na ile dominująca pragnela mojej krwi i po trzecie bylam w nim bezwarunkowo i nieodwracalnie zakochana" |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
"-Coś nie tak z Twoim sercem?
-Nie. Jestem zdrowa jak koń. -spauzowałam. -Chcesz teraz zbadać tą strefę zburzenia? -Będzie uprzejmiej jeśli poczekamy, aż wyjdą. Ty możesz nie zauważać tego, że rozrywam meble na strzępy, ale ich prawdopodobnie by to przeraziło. Szczerze, zapomniałam, że są jacyś ludzie w drugim pokoju. -Racja. "
|
|
|
#468 |
|
Przyczajenie
|
"Isn’t it supposed to be like this? The glory of first love, and all that. It’s incredible, isn’t it, the difference between reading about something, seeing it in the pictures, and experiencing it?" ![]() Edward "Twilight" ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- "I know that at some point, something I tell you or something you see is going to be too much. And then you’ll run away from me, screaming as you go. I won’t stop you. I want this to happen, because I want you to be safe. And yet, I want to be with you. The two desires are impossible to reconcile…" "I love you. It’s a poor excuse for what I’m doing, but it’s still true." "Could you believe that, despite everything I’ve put you through, I love you, too?" "I told you I’m not going anywhere. Don’t be afraid. As long as it makes you happy, I’ll be here." "Twilight, again. Another ending. No matter how perfect the day is, it always has to end." ... all by Edward
"Co zrobisz, gdy ktoś przyłoży Ci nóż do gardła, a Ty akurat dostaniesz czkawki?" ![]() "Zawsze trzeba wiedzieć kiedy kończy się jakiś etap w życiu, jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne tracimy radość i sens tego co przed nami." |
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
"-Emmett uśmiechnął się i wyciągnął dłoń ku bratu
-Super plan -przybili piątkę -Wcale nie -sykneła Rosalie -Wcale nie-powtórzyłam -A mi się podoba -wyznał Jasper -Co za idioci -mrukneła Alice"
|
|
|
#470 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Może wyjdę na debila, ale MUSZĘ poprosić Was o pomoc... TO NIE JESt ZWIĄZANIE ZE ZMIERZCHEM ale jesteście dziewczynami to mam nadzieję że zrozumiecie...
Mam przyjaciółkę Gośkę To z nią są problemy... i to DUŻE... Zakochała się w nauczycielu od muzyki i to tak na prawdę- dzisiaj np. rozpłakała się w szkole ze trzy razy ![]() ![]() Bardzo mi jej szkoda bo się tnie żyletką Płacze po nocach pisze jakieś bardzo smutne wiersze, nic nie je i mówi że chce ze sobą skończyć ![]() To jest straszne nic do niej nie dociera... Nie może tak po prostu zapomnieć!! Najgorsze że widuje go codziennie ![]() Macie jakieś pomysły jak jej pomóc... Tylko bez takich ale ona głupia, niech zapomni.. To NIEMOŻLIWE!! Błagam o pilną odpowiedź <prosi>
|
|
#471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
_________________________ ________________ Uśmiechnął się z wyższością i przesunął mikroskop w moją stronę. Z ochotą przypięłam się do okularu, ale spotkało mnie rozczarowanie. Skurczybyk miał rację. ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- A poza tym mogłaś założyć nowy wątek bo ten jest już do czego innego!
|
|
|
#472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ogólni nie wiele możesz zrobić bo jeśli ona tego nie będzie chciała zmienić zacząć widzieć światełko w tunelu, odbić się od dna to siłą jej nie wyciągniesz ale ta przysłowiowa dłoń niech będzie wyciągnięta ponieważ najtrudniej jest takiej osobie zobaczyć że może być jeszcze pięknie i że słońce dalej dla niej świeci, dobrze że dziewczyna ma kogoś takiego jak Ty ja byłam w takich podobnych sprawach sama jak palec ![]() ale można żyć nawet ze złamanym sercem , kiedy byłam na samym dnie zaczęłam spisywać na kartce co czuje i dlaczego co jest powodem mojego gniewu frustracji na początku rozwiązaniem była ucieczka w fizyczny ból bo kiedy boli cię całe wnętrze twoja dusza myślisz że dzięki temu trochę lepiej się czujesz ale potem tniesz się znowu ponieważ przed chwilą się pociąłeś i tak w kółko nienawidzisz siebie za to że jesteś tym kim jesteś i tak w kółko, i to ze jej będziesz powtarzać to głupota nie warto nic nie da bo ona tego nie słyszy i nie chce słyszeć ona chce poczuć że jest potrzebna że ludzie kochają ją za to jaka jest bez względu na to co czuje spróbuj jej pokazać co ty czujesz, spróbuj jej pokazać że jest potrzebną iskrą na tym świecie!
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej. w zmierzchu ( dokładnie w sadze) były jakieś cytaty o zachodzie słońca? (na pewno były ;D) tylko nie ' i znow zmierzch...' bo oklepane ;d
|
|
|
#474 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za pomoc mam nadzieje że to pomoże...
Jesteście kochane...
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na uboczu.Wątek widzę już nie ten.Same nowe 'twarze'..(prawie) Fakt faktem trochę mnie tu nie było, ale cytaty cały czas te same wklejacie
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem jestem ale rzeczywiście wiele nowych osóbek a gdzie te starsze?
"KOCHAM CIE. PRAGNE CIE. TU I TERAZ ." uwielbiam ten cytat |
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bello, nie po to przechodziłem samego siebie, ratując cię z licznych opresji, żeby pozwolić ci zasiąść za kierownicą, kiedy ledwo trzymasz się na nogach. A poza tym jazda po pijanemu to przestępstwo."
- Po pijanemu? - Sama moja obecność działa na ciebie upajająco." ~Zmierzch~
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stare wyjadaczki ![]() ![]() a ja uwielbiam m.in ten<3 ''Wiesz, że nawet kiedyś tak o tobie myślałam? Że jesteś moim słońcem, moim osobistym słońcem? Odganiałeś dla mnie chmury. Westchnął. - Z chmurami sobie radzę, ale nie mogę walczyć z zaćmieniem..''
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak czasem was też podglądam ;D Ale mnie tak zna pewnie tylko kocham ;D Ja byłam jeszcze za czasów myszy, olaniny, olasi itp ;D Larav, śliczny obrazek ;*
Yeah, that's what I'll be And when I come home They'll be damn proud of me I'll carry this flag To the grave if I must Because it's flag that I love And a flag that I trust' RISE AGAINST! <3 Edytowane przez tinulka17 Czas edycji: 2009-09-20 o 13:34 |
|
|
|
|
#480 |
|
Przyczajenie
|
czytałyście ten wywiad z Stephanie Mayer? jeżeli nie to MUSICIE
![]() M: Jak Jasper mówi o Alice? SM: Mała. Mimo, że Alice tego nie lubi, Jasper często - mówiąc do niej lub o niej -Mała. Już nie raz oberwał za to poduszką po głowie. Jednak on zawsze tłumaczy to ,, Moja wina, że ona jest taka mała''? M: Czy Alice naprawdę nie przeszkadza przeszłość Jaspera? SM: Nie, nic a nic. Ważne jest, że jest lepszym 'człowiekiem' niż kiedyś. M: Czy ona nie podeszła do tego zbyt lekkomyślnie? Nie bała się, że w napadzie złości Jasper mógł ją zaatakować? SM: To nie była lekkomyślna decyzja. Miała dwadzieścia osiem lat na zdecydowanie, czy chce go spotkać, czy nie. Wczuj się w jej sytuację. Budzisz się sama w lesie, przy tobie nie ma nikogo. Nie pamiętasz, jak się tu znalazłaś. Jesteś superszybka, wyjątkowo piękna. Czujesz jednak zabójcze pragnienie krwi. Ludzkiej krwi. Przeraża Cię to. Ale nagle nawiedza Cię wizja. Alice tylko kilka razy posmakowała ludzkiej krwi. Powstrzymywała się, wiedząc, że spotka Jaspera. M: Czyli jednym słowem: Jasper jest dla Alice kimś w rodzaju Edwarda dla Belli? SM: Cóż, chyba jednak kimś ważniejszym. M: Nie odniosłaś wrażenia, że połączenie dwóch tak różnych charakterów to czysta abstrakcja? SM: Nie, od początku wiedziałam, że chcę zrobić coś takiego. M: Ale sama przyznaj, Jasper należy raczej do osób zdystansowanych, zawsze opanowanych. Odniosłam wrażenie, że bardzo lubi ironizować. A Alice? SM: Można powiedzieć, że przeciwieństwa się przyciągają <śmiech> Ale na poważnie: Alice nie wytrzymałaby zbyt długo z kimś takim, jak ona. Zagryźliby się! A Jasper potrzebuje właśnie kogoś takiego, jak Alice. Ona jest czymś w rodzaju ' promyka słońca'. M: Alice nigdy nie czuła czegoś w rodzaju respektu przed Jasperem? Bo Bellę strasznie onieśmielał... SM: Nie. Przez te wszystkie lata, przez które widziała go w wizjach, można powiedzieć, że przyzwyczaiła się. Chodź, co prawda, zawsze Peter nieco ją krępował. M: Dlaczego?! Zawsze odnosiłam wrażenie, że Jasper jest groźniejszy od swojego przyjaciela. SM: Może i tak, jednak tu chodzi o wiecznie grobową minę Petera. Poza tym, ma nieco... dziwne poglądy na wiele spraw. Na przykład wegetarianizm Cullenów. Twierdzi, że Jasperowi od braku ludzkiej krwi 'zupełnie na mózg padło'. M: A jak objawia się to krępowanie? SM: Najczęściej Alice milknie, gdy tylko Peter wejdzie do pokoju. Jasper ma wtedy duże trudności z powstrzymaniem się i nie parsknięciem śmiechem. Potrawi urwać w połowie wyrazu, gdy tylko się pojawi. M: Czy to nie jest irytujące? Życie z kimś, kogo nie można niczym zaskoczyć? W dodatku Alice opowiada mu o wszystkich, banalnych rzeczach, które widziała. SM: Jeżeli na prawdę chcecie poznać prawdę, proszę bardzo. Jasper nauczył się nie słuchać Alice, gdy ta koniecznie chce zrelacjonować mu swoją wizję. Oczywiście, chodzi tylko o te w stylu ' Carlisle przyjedzie za dziesięć minut do domu, ale ma dziś mnóstwo papierkowej roboty'. M: Co najbardziej irytuję Alice w Jasperze? SM: Zdecydowanie to, że ma najlepszy wzrok we wszystkich. Zawsze był lepszy w matematyce, więc potrafi z odległości kilku metrów widzieć, co za bzdury wypisuje w zeszycie. Zawsze się z niej śmieje. Poza tym, Jasper twierdzi, że Alice strasznie wolno biega... M: Jasper jest praworęczny czy leworęczny? SM: Leworęczny, chociaż potrafi pisać prawą. M: Skoro Alice jest kiepska w matematyce, na pewno to jej najgorszy przedmiot. A jaki jest najmniej lubiany przez Jaspera? SM: On nie lubi praktycznie żadnego. Spowodowane jest to tym, że zajęcia w Liceum go nudzą. Mnie też nudziłyby zapewne, gdybym przerabiała ten sam, banalnie prosty materiał któryś tam raz pod rząd. M: Alice przeklina? SM: Nie, zdarza jej się to bardzo żadko. Za to Jasperowi się zdarza. Potrafi przeklnąć tak brzydko, że Esme go gani. M: Jasper jeździ na zakupy z Alice? SM: Nie. Może dać jej swoją kartę kredytową, ale pod warunkiem, że się od niego odczepi. M: Czy prawdą jest, że nikt nie może oprzeć się urokowi Alice? SM: Jedyną osobą, którą znam, i która posiada tę żadką umiejętność jest Jasper. Twierdzi, że to jest dość proste. Wystarczy na nią nie patrzeć i całkowicie zignorować. Ma w tym wprawę. M: Skoro to takie łatwe, dlaczego Alice innych domowników owija sobie w okół palca? SM: Bo dla Jaspera się zdaje, że innym ignorowanie Alice przychodzi tak łatwo... M: Czy Alice nie odnosi wrażenia, że Jasper jej nie słucha? SM: Słucha jej. Po prostu zdarza mu się ignorowanie jej. Ale wtedy kiwa głową z inteligentą miną. M: Popraw mnie, jeżeli się mylę. Czytając niektóre momenty w książce, odniosłam wrażenie, że Jasper lubi drwić, lub ironizować. SM: Tak, masz rację. Ale on czasami nie robi tego dlatego, by komuś dokuczyć. Ma dosć cięty język, odpowiada złośliwie niemalże machinalnie. M: Czy Jasper ma kogoś, z kogo uwielbia drwić? Tak jak na przykład Emmett z Belli? SM: Nie da się ukryć, że najczęściej kłóci się z Rosalie. M: Czy Jasper lubi dzieci? SM: Lubi, bardzo lubi. Jednak tylko wtedy, jak śpią. I, co ważniejsze, nie są jego. M: ,Jasper i Emmett uwielbiają hazard'. O co chodziło w tym zdaniu? SM: Cóż, przede wszystkim o to, że uwielbiają się zakładać, grać w karty na pieniądze. Jednak to forma rozrywki, która służy bardziej na zabicie nudy, niż jako branie jej na poważnie. M: Czy Alice też lubi hazard? SM: Nie, ona uważa, że to dziecinne i głupie.Jednak, jeżeli pytasz, czy nie ma nic przeciwko zakładom Jaspera, nie nie ma. M: Po przeczytaniu czterech części sagi czuję pewien niedostyt. W końcu tak mało było w niej Alice i Jaspera! SM: Wszelkie zażalenia proszę kierować do mojego agenta <śmiech>. Jednak muszę przyznać, czułam ogromną chęć napisania o nich więcej. Mój agent jednak za każdym razem mnie stopował. Kazał skupić się na Edwardzie i Belli. A szkoda... M: Mam rozumieć, że napiszesz książkę z ich perspektywy? SM: Nie, nie nie! <śmiech> Na razie porzucam Cullenów. Co nie oznacza jednak, że do nich nie wrócę... ![]() M: Ostatnio rozmawiałam o tym z przyjaciółmi. Czy Alice i Jasper są małżeństwem? SM: Tak. Jednak nie obnoszą się z tym tak jak Rosalie i Emmett. Wzięli ślub tylko dwa razy. M: Dwa? SM: W świecie wampirów trzeba wziąść ślub przynajmniej dwa razy. Po upłynięciu trzydziestu lat od pierwszego ślubu i od tamtej pory nie brało się drugiego, ślub jest nieważny. M: Czy Alice i Jasper noszą obrączki? SM: Nie. Nie noszą. Zresztą, jakby to wyglądało w Forks? M:A pierścionek zaręczynowy? SM: Alice też go nie nosi. Dostała go prawie 60 lat temu! Sądzę, że boi się go zniszczyć. Jednak drugą obrączkę ma przerobioną. Na zwykły pierścionek, z oczkiem. Go nosi bez przerwy. M: Które z nich - Jasper czy Alice - na początku znajomości było bardziej chętne, jeżeli chodzi o związek? SM: Alice, chodź nie okazywała tego. Przełom nastąpił jednak, gdy została zaciągnięta do łóżka przez Jaspera. M: Jasper zaciągnął ją do łóżka?! SM: Ehem... Może nie do końca, gdyż Alice nie miała nic przeciwko. Ba, bardzo jej się to podobało! M: Aż się boję spytać, dlaczego... SM: Cóż... Powiedzmy, że Jasper jest dobry nie tylko w matematyce... M: Dobra, nie chcę znać więcej szczegółów... SM: <śmiech> M: Co Alice robi, gdy chce wymusić coś na Jasperze? SM: Z miną męczennicy i wzrokiem zbitego psa, mówi bardzo, bardzo jękliwie: ,, Jaaaaaaaaazz, proooooooooszę'' M: On chyba nie ma z nią łatwego życia... SM: Nikt nie mówił, że będzie łatwo. M: Czy Jasper ma jakieś znamiona? SM:On ma tylko jeden pieprzyk, co jest raczej nie spotykane. M: Gdzie jest ten pieprzyk? SM: Nie wiem, czy jestem upoważniona - tą wiedzą Alice podzieliła się ze mną w sekrecie... <śmiech> Na dolnej części lewej łopatki ma pieprzyk w kształcie trójkąta.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.