|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zrobić loki prostownicą !!??
Cytat:
Ja łucznika kupiłam w supermarkecie e leclerc za jakies 30 złoty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Witajcie
chciałam sobie kupić prostownicę, którą można i skutecznie prostować i robić loczki. Ponieważ mam włoski do brody, wybrałam wąską prostownicę Wahl Cutek Pencil taką: http://www.allegro.pl/search.php?str...&change_view=1 Okazało się, że jest świetna. To czego w żadnej z aukcji na allegro nie piszą, to fakt, że Wahl Pencil ma regulację temperatury od 80 stopni (osobiście nie znalazłam nigdzie prostownicy z niższą temp). To jest świetna temperatura do włosków rozjaśnianych i cienkich - a takie mam właśnie. Jestem mega zadowolona, bo już za pierwszym podejściem udało mi się zrobić super loczki i to w moment a nigdy przedtem nie korzystałam z prostownicy. Najfajniejsze, że udało mi się zrobić loczki na włosach mamy - a moja mama ma włosy krótkie, ok 8cm. Jeśli ktoś jest chętny, to mogę zrobić na dniach jakieś fotki przed-po. Ogólnie polecam, bo prostuje też na "druty" i to przy 80 stopniach - ale zaznaczam, że z natury mam włosy proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Dzięki za info
![]() Ne kojarze żeby w mojej okolicy był taki market o jakim wspominasz, ale ponieważ teraz mam trochę wolnego czasu, wybiorę sie na polowanie do róznych sieciówek i może znajdę to czego szukam ![]() aphala, z niecierpliwością czekam na fotki loczków na Twoich włosach! Pozdrawiam!
K Edytowane przez kinesja Czas edycji: 2009-09-19 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
a ja łucznika kupiłam w auchan
![]() jakikolwiek supermarket ... powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------------- Ja w końcu kupiłam Remingtona cs5002. Próbowałam nim jakieś loczki zrobić, ale cienko mi to idzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba mam wybitnie dziwne włosy, w sumie to zawsze były bardzo mało podatne na stylizowanie ![]() Powodzenia dziewczyny w kręceniu loków ![]()
Edytowane przez agus86 Czas edycji: 2009-09-20 o 15:54 Powód: Literówka ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Dot.: Śliczne loczki za pomocą prostownicy !!
kurcze a mi wyszedł pierwszy tak slicznie - a potem już mi sie ta prostownica nie układała jak miała i wyszła klapa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne loczki za pomocą prostownicy !!
ja w ogóle nie robię tak jak jest w tych wszystkich filmikach instruktażowych. Na wszystkich filmach dziewczyny obkręcają prostownicę o 360 stopni. Ponieważ mam krótkie włosy, w sumie nawet nie do brody, nie jestem w stanie tak obkręcić prostownicy bo mi po prostu włosów nie starcza. Jakimś cudem u mnie wystarczy, że podwinę prostownicę o jakieś 180 stopni i powstaje loczek od samej nasady - a nie od połowy włosów jak w większości filmików. Być może mam podatne włosy na takie zabiegi, ale być może faktycznie nie trzeba aż tak bardzo obkręcać prostownicy. Dzięki temu także loczek powstaje szybciej i mniej się palą włosy, bo zanim się tą prostownicę obkręci tak jak w filmikach na youtube, to mija kilka sekund, a nie powinno się tak długo nagrzewać jednego fragmentu włosów.
Wiem, że obiecałam fotki, postaram się zrobić dziś wieczorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj, nie czytając Waszych postów, zajrzałam właśnie do Auchana i bardzo się moja gęba wyszczerzyła jak zobaczyłam Łuczniczka za 22 zł czekającego na mnie. Chyba telepatycznie mnie naprowadziłyście ![]() Tak więc już dzisiaj zdradziłam moją zbyt szeroką, aczkolwiek bardzo profesjonalną i markową grubaskę-prostownicę, na rzecz zgrabniutkiego, smukłego i TANIUTKIEGO Łucznika ![]() Ale zdradzać będę tylko do kręcenia loczków (które już dzisiaj wyszły mi całkiem przyjemnie), bo jednak sentyment do pierwszej prostownicy i możliwość regulacji temperatury biorą górę ![]() Tak jak pisałam wcześniej- mam mega pocieniowane, wręcz spaskudzone i spierniczone włosy - więc jak je podkręcam po prostu oszczędzam wierzchnią warstwę na czubku głowy (jest mega krótka) i kręcę całą resztę. Wyczaiłam taką metodę na jakimś filmiku instruktażowym i przy moim cięciu sprawdza się jak najbardziej. Bardzo Wam dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
Chciałabym żeby i mi takie wyszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wierz mi, że w zasadzie na każdych włosach można takie cuda robić ![]() Sama się o tym przekonałam. Wystarczy odpowiednio nawinąć kosmyk, obrócić prostownicę i loki same się robią! Warto po przesunięciu prostownicą po włosach, nawinąć nowopowstały kosmyk na palce w celu "zintensyfikowania skrętu" ![]() Popróbuj troszkę, a dasz radę!!
![]() |
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
ja właśnie czekam na prostownicę Remington S1051 bo zamówiłam i już niedługo powinna przyjść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
ja dizsiaj tez postanowilam sprubowac zrobic sobie loczki prostownica
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Edytkaaaa Czas edycji: 2009-09-26 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak krecic wlosy prostownica?
Kręciłam parę razy włosy prostownicą w sposób pokazany na filmiku i pewnego dnia prostownica się spaliła. Okazało się, że kabel był mocno skręcony i doszło do przebicia. Mam teraz nową prostownicę i boję się ją popsuć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
ale takie wlasnie chcialam
![]()
![]() |
#497 |
Zadomowienie
|
ogółem ładnie wyszły
![]() ![]() a jakiej prostownicy używasz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
jakas za 30 zloty z selgrosa:P mam ja juz chyba 2 lata:P
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Edytkaaaa, naprawdę fajnei Ci to wyszło.
Takie subtelne fale, ale za to czupryna wygląda na większą objętościowo. no i w końcu - jak sama piszesz - jakaś odmiana od ciągłego prostowania. Też sobie chyba jutro takie lightowe fale zafunduję ![]()
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
![]()
pod wpływem przeczytanych postów i ja spróbowałam niestety nie mogę wrzucić dziś foto ale wyszło super zrobiłam tak jak pisała jedna z wizażanek : pasemko skręcić na palcu w koleczko i to koleczko włorzyc w prostownice i chwile przytrzymac , ja zrobilam to tak na szybkiego ale jak bym się przyłożyła lepiej to dopiero był by efekt..........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
kupilam sobie dizsiaj pianke do wlosow kreconych zeby byly trwalsze
![]()
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
po umyciu;]
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Po umyciu najlepiej, bo jak weźmiesz piankę na włosy tuż przed zakręceniem włosów to Ci takie zlepione mogą wyjść.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Przyczajenie
|
![]()
a ja dzis czesalam koleznke na wesele. ;p. [ nie chcialo jej sie isc do fryzjerki ;D ]
robilam loczki prostownica. ;]] . i wyszlo cos takiego: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
jakie firmy prostownic polecacie bpo ja własnie sobie chcę kupic tylko jakąś taką w miare tania . aha i jak wąskie muszą być te płytki prostownicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
Ja polecam Remington s1051. Jednak taka za tania to nie jest bo kosztuje około 150zl.
A płytki jej mają 30mm. Jednak najważniejsze jest to, aby płytki były zaokrąglone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
subskrybuję wątek.
nie mogę znaleść filmiku jak zrobić loki prostownicą. kiedyś próbowałam i nie wyszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę : http://www.youtube.com/watch?v=w74e5...eature=related znalazłam pierwszy lepszy ![]()
![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też już znalazłąm ,ale na innym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
eh tak sie napalilam ale mi nie wyszlo;/ niby wszystko tak samo mam waska prostownice remingtona niby dobra i lekko zaokraglone brzegi i nic;/chyb ajednak postawie na lokowke jaka polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.