![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: poprawka matury w 2010 roku;(
Cytat:
![]() ciekawe plany ![]() ja wybieram się na studia zaoczne , na dniach musze zawieść wszystkie papiery ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Do kiedy trzeba złożyć deklaracje maturalną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ja 26 % <sciana>
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- ps a jak bede sie uczyla tylko z kompendium gegry to starczy>? do zdania? bo nauczyciele zawsze daja jakies kserowki swoje testy, a ja w koncu bede sie uczyla sama. Boje sie,ze rady nei dam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
deklaracje (poprawkową) trzeba złozyc do konca grudnia
a do biologi wydawnictwo greg 2010 vademecum starczy? niby w spisie praktycznie to samo co w operonie ...
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM Edytowane przez kingak19 Czas edycji: 2009-09-16 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
ja myślę,że wam te kompendia starczą...zawsze z neta można jakieś arkusze pościągać żeby zobaczyć te arkusze i mniej więcej się wywiedzieć do czego przykładać największą uwagę.
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
paryzanka202 - samo kompendium pewnie wystarczy, ja bym radziła DUŻO ćwiczyć z arkuszami i różnymi testami przygotowującymi do matury. Sama wiem po sobie, że gegry mozna się nauczyć właśnie na porównywamiu własnych odpowiedzi z kluczem. No i przeglądanie róznych map dla relaksu z pewnością nie zaszkodzi
![]() Poza tym geografia jest dość logiczna, wiele zadań na rozszerzeniu jest bardziej na myślenie. kingak19 - serio? ![]() czyli dotyczy to sytuacji, gdy składa się deklarację chcąc poprawić wynik lub chcąc zdać przedmiot, którego się jeszcze nie zdawało? czy dotyczy to osób, które wcześniej nie zdały danego przedmiotu? Edytowane przez lalalabamba Czas edycji: 2009-09-16 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
ja miałam poprawke 2 przedmiotów. poszłam do sekretariatu z inf ze chce złozyc deklaracje a babka do mnie 'ale wiesz zer masz czas do konca grudnia z ta dekraracją...' wiec tyle wiem
![]()
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Eee, to gitara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Ja na stronie OKE Kraków obaczyłam sobie te deklaracje i tam pisze, że wstępnie do 30 września a końcowo do 7 lutego ... Ale z tego co pamiętam mi też babki w sekretariacie coś tam nabąkneły że do końca grudnia mam czas ...
![]()
![]() |
#250 |
maszyna, nie człowiek
|
W sumie tez sie wciaz zastanaiwam na poprawką matury, bo mi wychodzi o kilka punktów za mało na UEk
![]()
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
jak coś to tutaj działa prężna grupa wsparcia
![]() w sumie to się cieszę,że będę poprawiać maturę zgodnie z zasadami zgodnie z którymi pisałam ją w tym roku. jak czytam na wątku o rozszerzonym angielskim o tej nowej maturze to 1. mało co rozumiem 2. nie wiem po co całe to zamieszanie (?) z tymi rozszerzeniami, tym,że jak się zdaje język pisemnie na R to trzeba zdawać też ustnie R i w ogóle. masakra. a niby to matma ma być tym głównym problem w przyszłym roku taaa...już bym wolała pisać matmę niż pisać polski na P i polski na R jednego dnia.
![]() |
#252 |
maszyna, nie człowiek
|
Adorably, przynajmniej uczelnie nie będa kombinowac z przelicznikami "jak się ma rozszerzenie do podstawy" - oto jedyny pozytek.
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
a to niby dopiero początek zmian xD ja gdzieś słyszałam w telewizji ze 2 lata temu (nie wiem czy to jest jeszcze aktualne) że planują powrót do starej formuły ustnej z polskiego. w sensie,że znowu będzie losowanie pytań ze wszystkich możliwych epok i lektur...
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie, z jakiej strony drukowałyście deklaracje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i egzaminy wstępne też mają wrócić ![]() chociaż to uważam akurat za plus |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
jest np. na stronie OKE Kraków
![]() A zanosiła już któraś z was deklarację? Trzeba to zrobić przed 30 września, prawda?
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Drukowałam ze strony OKE Łódź, bo tam podlegam. Nie wiem, w jakim miejscu na stronie mogą mieć deklaracje inne okręgi, ale mogę pokierować Cię z łódzkiego, bo w sumie deklaracje są takie same.
Strona: http://www.oke.lodz.pl/info.php?i=41 W załączniku zaznaczyłam, co trzeba ściągnąć. Tłumaczę bardzo łopatologicznie, bo sama na początku nie mogłam trafić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale nie zaniosłam jej jeszcze i nie wiem czy to zrobię ![]() ![]() ![]() dziewczyny, może któraś z Was poradzi mi jakieś dobre repetytorium czy sama nie wiem co do polskiego R? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
sideritis - ja już zanosiłam. Deklaracje można składać chyba do grudnia włącznie, o ile dobrze jestem poinformowana, ale lepiej zanieść teraz i mieć z głowy.
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Dr Cuddy - ja nie pomogę Ci, jeśli chodzi o książki do polskiego R, bo ja uczyłam się tyle, co na lekcje, i dodatkowo środków stylistycznych. I wiem, że gdybym nie uczyła się, i tak zdałabym na tym samym poziomie, bo to głównie poziom na myślenie, interpretację, a nie na wiedzę. Mam nadzieję, że w tym roku będzie łatwy test ze zrozumieniem, a w każdym razie łatwiejszy niż ja miałam rok temu. Masakra, albo ja byłam zbyt głupia, albo tekst był. A raczej pytania - rozmawiałam z koleżanką po egzaminie - tekst był łatwy, ale pytania były tak sformułowane, że nie można było się domyślić, o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
ja tez juz sklada,łam deklaracje, ale czas na to mamy do konca grudnia
![]()
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
A dziewczyny jak tą 2 stronę wypełnić??? Wypełnia się tylko tą drugą część, przedmioty dodatkowe? I w tym miejscu ustna/pisemna wpisuje się coś czy nie? Jak wiadomo,że zdaję pisemną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
ja zdawałam polski R, ale nie korzystałam z repetytoriów. jeśli bardzo Ci zależy to poszukaj jakiejś książki , w której są opisane wszystkie epoki wraz z założeniami i ogólnie jakieś konwencje literackie , do ktorych mogłabyś się odnieść w swojej pracy bo taka czysta wiedza to na nic Ci sie nie przyda.
anna1990 ja w tym miejscu nic nie pisalam. ale deklaracje zanosze jutro, okaze sie czy dobrze zrobilam. mialam na mysli wiedze z lektur xD
![]() Edytowane przez adorably Czas edycji: 2009-09-20 o 12:04 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
A wysyłałyście do szkoły drogą mailową wypełnioną deklarację w formie elektronicznej?
Bo rok temu w mojej szkole był taki wymóg - do szkoły dostarczamy deklarację elektronicznie i na piśmie osobiście. Nie wiem czy robić tak teraz, gdy chcę poprawić wynik. No i czy w razie nieprzyjścia na maturę (poprawkowa, w celu podwyższenia wyniku) wyciągane są jakieś konsekwencje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzieś czytałam,że w razie poprawienia matury dostaje się aneks o wyniku, o tym jakie konsekwencje mogą być jak się nie przystąpi to nic mi nie wiadomo. może w szkole będą wiedzieć.
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Cuddy pisała wyżej:
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;14318668]ja deklatację wzięłam ze szkoły ![]() ale nie zaniosłam jej jeszcze i nie wiem czy to zrobię ![]() ![]() ![]() dziewczyny, może któraś z Was poradzi mi jakieś dobre repetytorium czy sama nie wiem co do polskiego R?[/QUOTE] więc wychodzi na to, że chyba jakieś konsekwencje mogą być.. choć ja nigdy o takowych nie słyszałam. a już na pewno nie o tym, że nie będzie można poprawiać matury przez kilka lat [?] Cuddy, skąd Ty o tym wiesz ![]()
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro zanoszę do szkoły, ehh mam nadzieję,że się nie natknę na jakiegoś nauczyciela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja będę szczęśliwa jak nie spotkam TAM mojej byłej nauczycielki łaciny. Zacznie mi pewnie narzekać, że mogłam zdawać łacinę rozszerzoną i teraz miałabym otwartą drogę na wszystkie uczelnie świata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Rozeznanie
|
Boże ja tak samo mam nadzieję...:/ ale znając moje szczęście ze sto razy będę musiała powtarzać jakie są moje plany na te rok. dodam,że nie są do końca skrystalizowane, waham się czy iść na te studia w tym roku, wolałabym iść do pracy...
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.