![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak znaleźć wymarzoną pracę? Grupa wparcia.
kofika gratulacje
![]() elwira powodzenia ![]() od siebie dodam,że altualnie poszukuję stałej pracy ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i trzymamy kcuki za Ciebie!!! a można wiedzieć, gdzie aplikujesz???
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Policja, organizacje dla bezdomnych, dla młodzieży, council itd.
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie szukam pracy i mam wlasciwie polskie CV przetlumaczone na angielski. Zastanawia mnie wiec jaka jest roznica miedzy tymi CV??
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Główna różnica polega na tym,że opisujesz zakres obowiązków, które wykonywałaś na określonym stanowisku.
CV nie powinno zawierać: pochodzenia, daty urodzin, zdjęcia... Może się przyda: http://www.kent.ac.uk/careers/cv/cvexamples.htm
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Sorki, ze nie odpisywalam ale nie mialam netu przez prawie 2 tygodnie.
Bylam w tym przedszkolu i ogolnie ok ale tak mowisz nudno. Ale to i tak ok bo w sumie dobrze placa i nie narobie sie. Mialam poltorej godzinna przerwe, no i pracowalam od 8.30 do 3.30 wiec naprawde super. Tez czekam na jakies dluzsze propozycje ale narazie jest ok, teraz byla przerwa 2 tygodniowa i od razu po przerwie czyli w poniedzialek i wtorek ide znow ale do innego przedszkola na zastepstwo. Ogolnie to beda mi tez proponowac prace teaching assistant ale widocznie teraz akurat trafiaja mi sie przedszkola. W sumie to jak gadalam z agencja na poczatu to mowili, ze skoro nie mam doswiadczenia to zebym troche popracowala jako asystentka a po jakims czasie bede moga probowac jako nauczyciel bo kwalifikacje mam. W takiej wlasnie sytuacji niepewnej z ta praca (bo nie wiem ile bede pracowala w tygodniu) postanowilam zostac w mojej poprzedniej pracy na part time czyli tylko soboty i niedziele, zebym byla dostepna dla agencji od poniedzialku do piatku. W ten sposob nadal bede cos zarabiac nawet jesli nie bede pracowala w szkole i w kazde holiday'e szkolne bede mogla tam pracowac wiecej, a teraz akurat potrzebujemy pieniedzy z TZ bo mamy pewne plany, wiec nie chce natawiac sie na taka mozliwosc ze w ogole nie bede pracowala, tym bardziej ze jest kryzys i jest ciezko znalezc nawet prace za minimalne wynagrodzenie. No ale nie zapeszajac to jak narazie od kad tylko dostalam to CRB to agencja caly czas cos mi znajduje. A ty Kofika pracujesz duzo dni w tygodniu (mniej wiecej)? I czego uczysz? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
to fajnie ze Ci sie podoba....
ja niedawno tez dostalam propozycjie z przeczkola, do ktorego kiedys aplikowalam, i teraz jestem w kropce, bo z jednej strony wole szkole (ale poki co to niepewna praca), a z drugiej przydalaby sie jakas stala pensja... no nie wiem poczekam jescze ten tydzien i zobacze jak sie sprawy poukladaja.... a czego ja ucze.... hym "ucze" to chyba jeszcze za duze slowo ![]() Raczej, podaje ucznom przygotowany wczesniej material,zapisuje na tablicy co maja zrobic,albo staram sie im to wyjasnic w maiare moich mozliwosci jezykowych ![]() Najtrudniej było wpasowac sie w to wszystko,okielznac dzieciaki,zaznajomic sie z zasadami panujacymi w angielskiej szkole etc. Zycze Ci powodzenia!!!!!pa
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzis bylam w innym przedszkolu i bardzo mi sie podobalo, nie bylo nudno, jak dla mnie super. Moze poprostu zalezy gdzie sie uczy. Byl nawet jeden chlopczyk z Polski, i troche z nim rozmawialam, bo byl nowy i slabo po angielsku mowil. W takim razie poprostu i tak pewnie jeszcze bede w kilku innych pracowac wiec bede miala lepsze porownanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nie no ja pracuję jako supply, i tez na poczatku myślalam ze bede uczyła jednego przedmiotu, ale tutaj widocznie to nie ma znaczenia
![]() jak dla mnie ok ![]() ![]() Powodzenia z dzieciakami!!!!
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Aha, to niezle, nie wiedzialam ze roznych przedmiotow.
U mnie narazie ok z praca, w tamtym tygodniu przcowalam 4 dni a w tym juz mam prace na wtorek i czwartek i mowil, ze poszuka mi czegos jeszcze na inne dni. Z tym ze caly czas jestem jako nursery nurse. Dzis jest w sumie poniedzialek i mam offa ale to dobrze bo w weekend bylam w innej pracy i jestem troche przemeczona. A juz sie balam ze zadzwonia dzis o 7 rano ha, ha... No ale coz trzeba sie poswiecac. A w jakiej Ty jestes agencji? Ja w ITN mark education. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Odświezam.
![]() U mnie mały postęp ![]() Mam pracę w branży ![]() ![]() Planuję popracować dla tej firmy conajmniej rok, doedukować się nieco.. i ruszyć dalej ![]() a jak u was?
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie szczerze "tak sobie", niesety ze zblizajacym sie koncem roku, mam coraz mniej pracy.... czasem nie mam jej wcale ![]() Owszem skladam aplikacjie na jakies stale etaty, ale ciagle slysze ze mam za malo doswiadczenia w sektorze edukacyjnym... albo, ze ze wzgledu na ilosc podan i wysoke kwalifikacje kandydatow nie "zalapalam" sie nawet na short list ![]() toroche mnie to juz frustruje, wiem jednak ze poza praca w szkole nie ma dla mnie innej ciekawszej oferty,wiec nadal probuje.... zrejestrowalam sie jeszcze w kilku innych agencjach nauczycielskich, byc moze od wrzesnia zatem zwiekszy sie moja ilosc dni w tydogniu!!! Teraz to juz w sumie czekam na prawie 3 tyg wakacje w Polsce !!! Pozdrawiam!!
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
coś tu cicho bardzo ..... tylko tu sie jeszcze nie chwalilam ze w koncu mam moj numer QTS ![]() czyli podobno pelnoprawny nauczyciel w UK juz jestem ![]() Ciekawe jak teraz beda na mnie zarowno szkoly jak i agencje "reagowac" Luna a jak Twoja nowa praca? Elvira cos zupelnie zamilkła..... Czekam na jakies nowinki ![]()
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praca w porządku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Fajny watek
![]() -bede sledzic bo niedlugo mysle o zmianie pracy ![]() Mam kilka pytan: -czy ktoras z was szukala pracy przez Craigslist-czy te ogloszenia tam sa wiarygodne? -czy warto tlumaczyc na angielski studium z Polski?Czy raczej to nic nie da?Mam studium komputerowe z Polski-a chce szukac pracy raczej biurowej-(office support /social services) Dziekuje ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-09-08 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tłumaczenia dokumentu ze studim- uważam,że jak najbardziej. ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
hej mogę się dołączyć?Mam pytanie.Skończyłam technikum architektury krajobrazu,z różnych przyczyn nie wybieram się na studia,czy wiecie może jak za granicą przedstawia się praca w moim zawodzie?Jestem nastawiona na wyjazd za granicę do pracy nie koniecznie w zawodzie,acha i będę robić kurs stylizacji paznokci może taki zawód uda mi się wykonywać za granicą?Może macie jakieś kontakty,z których mogłabym skorzystać?Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj TZ ma bardzo kiepskie doswiadnienia z nimi, mnostwo obietnic a potem zero kontaktu. Ja bylam pierwszy raz w agencji, dotychczas zawsze udawalo mi sie znalezc prace bezposrednio u pracodawcy. Ale jestem dobrej mysli i wiem, ze znjade to, czego szukam ![]() A jakie sa Wasze doswiadczenia z agencjami? Mozna na nie naprawde liczyc? Wiem, ze pewnie to zalezy od konkretnej agencji, a nawet osoby. W kazdym razie zycze powodzenia wszystkim poszukujacym. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
anka!
apropo twojego pytania o agencje.... coz .... to naprawde zalezy i niestety nie ma reguly ... bo tak jesli szukasz pracy w swoim zawodzie to raczej nie powinno byc problemu... masz doswiadczenie, znasz sie na rzeczy to oni raczej szybko i rzetelnie "pomagaja" moj tz tak znalazl prace w swoim zawodzie.... ale on na szczesie zaraz "przeszedl" na umowe z firma a z agencja ... wiec nie musi sie martwic ze pracuje dla nich.... i gyby cos to pierwszy "leci" z pracy:/ bo z reguly tak wlasnie jest,jesli pracujesz przez agencje to jestes zatrudniona na ich warunkach..... co jeszcze... no ja wlasnie pracuje w podobny sposob teraz, tyle ze agencje nuczycielskie dzialaja na troche innch zasadach i zazwyczaj praca "jest" teraz np. dostalam zlecienie na zastepstwo na 2 mies. nieby nic ale dla mnie wielki plus gdyz zdobywam doswiadczeniw w zawodzie ![]() jestem takze zrejestrowana w kilku innych agencjach tak " w razie czego" bo jak nie z jednej to z innej naplywaja oferty pracy ![]() czasem ( jak juz nabedziesz doswiadczenia) oferuja roczne konktrakty dla takich jak ja to naprawde dobry strat w karierze nauczyciela..... chociaz wiem ze niektorzy pracuja tak cale zycie ![]() czasem trzeba uwazac co i z kim podpisujesz moja znajoma pracowala "przez agencje" jako stewardessa, obiecywali jej ze po roku czasu przejdzie na kontrakt,kiedy po kolejnych 6 mies nic sie nie zmienilo powiedziala ze ma dosyc i zlozyla wypowiedzienie. Po czym okazalo sie, ze musi zaplacic 2000 euro za zerwanie umowy z agencja ![]() Oczywiscie pisala do sadu pracy i tego typu podobnych instytucji ale okazlo sie ze nie moze nic wskorac!!!!! Tak ze kolejny raz... czytajmy wszytsko drobnym druczkiem !!!!! tak czy siak powodzenia dziewczyny i wiary w siebie ![]()
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Kofika dzieki za odpowiedz
Wiadomo, lepiej samemu znalezc sobie prace, ale jak ja czytam ogloszenia w necie, to moze 1 na 10 jest bezposrednio z jakiejs firmy. Reszta to agencje... Niby powiedzieli mi, ze mam dobre doswiadczenie i wyksztalcenie (chociaz pracuje tylko 10 m-cy) i ze cos sie dla mnie znajdzie. I troche mnie podbudowalas ![]() I jak juz cos bedzie, to przeczytam wszystko 2 razy ![]() Po prostu w skali od 1 do 10 moja chec i potrzebe zmiany pracy oceniam na 10!! musze sie stamtad wydostac ![]() A jeszcze jedno - jak juz agencja zaproponowala Ci prace to wynagrodzenie, ktore zaproponowali bylo juz po odjeciu prowizji dla nich? I czy mozna negocjowac z agencja wynagrodzenie w ogole? Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do prowizji to nie przypominam sobie abym takowa w ogole musiala placic!!! w moim przypadku niektore agencje pobieraja opalty za zrobie tzw CRB ale moja pierwsza nawet tych pieniedzy ode mnie nie pobrala. Jestem tego pewna gdyz CRB uzyskalam na 4 mies przed podjeciem pracy u nich (musialam czekac na ref) Z tego co wiem to szkola pokrywa wszytsekie koszta..... a ja dostaje za 1 dzien calkiem niezla kase ![]() szkoda ze nie pracuje zawsze 5 dni w tyg ![]() co do negocjacjowania kwoty to.... mozna ale chyba nie na poczatku.... ja na poczatek dostalam podstawowa stawke, pozniej w miare zdobywania doswiadczenia, uczestniczeniu w szkoleniach + uzyskanie dodatkowych kwalifikacji pozwala na negocjowanie stawki ![]() skoro juz podjelas decyzje to powodzenia zycze i trzymam kciuki!!! sprawdzaj jeszcze w loklanych gazetach albo w jobcentreplus tam tez jest sporo ofert warto zrejestrowac sie na takich poratalach jak monster, reed czy trovit i tam umiescic swoje CV. czasem jest tak ze dzieki nim pracodawca sam cie znajdzie..... ooo i ten jest moj ulubiony http://www.jobsinpublicsector.co.uk/ zaloz sobie na nich wszystkich swoj profil... pracodawcy beda mogli twoje CV widziec od razu... ja dzieki temu zdobylam sporo kontaktow ![]() Powodzenia!!!!!!!!!!!!!
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2009-09-20 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez reed. Moje wrażenie: zawsze pamiętaj, że dla agencji to jest tylko biznes. Masz tyle, o ile zadbasz. O swoje interesy trzeba dbać. Anka widzę, że jesteś z mojego regionu. W jakiej branży poszukujesz prcay ? Czy dobrze pamiętam, że to o jakieś sprawy ekonomiczne chodzi ?
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wierze w agencje
![]() Na razie wysylam resume-na razie wyslalam chyba do 5 miejsc-wczoraj sie odezwala jedna osoba z Craigslist ![]() Podziekowala za zainteresowanie jej ogloszeniem i przeslala mi test osobowosci do wypelnienia-wypelnilam i odeslalam wczoraj-fajnie ze ktos sie odezwal po tak krotkim czasie ![]() Co do szkoly to na razie nie tlumaczylam dyplomow tylko przetlumaczylam sobie sama tylko nazwe szkoly i dyplomu na angielski w resume ![]() ![]() Pozatym przyszlo mi troche scamu z Craigslist-wiekszosc ogloszen to reklamy-trzeba wiedziec na ktore odpowiadac ![]() ![]() Dodalam sobie do ulubionych kilka stronek:craigslist,strona duzej firmy gdzie mozna znalesc prace jako pracownik socjalny,tutejsze biuro pracy,strona tutejszej gazetu z ogloszeniami i stronka szkoly gdzie ciagle sa jakies ogloszenia do biura.Mam jeszcze zamiar znalesc co wieksze firmy gdzie mozna znalesc prace jako pracownik socjalny i tam tez sprawdzac ![]() Zycze wszystkim szukajacym szybkiego znalezienia wymarzonej pracy ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-09-20 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A i dziekuje za polecone stronki. Nie wszystkie znalam ![]() Cytat:
![]() Szukam posadki w dziale finansow i ksiegowosci, moze to byc firma, instytucja publiczna, a juz najlepiej to biuro bieglych ksiegowych ![]() Oczywiscie odpada to, co teraz robie czyli credit control. Poza tym jestem bardzo otwarta bo marze o zmianie pracy. Edytowane przez anka! Czas edycji: 2009-09-20 o 19:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Mam rozmowe o prace jutro
![]() Trzymajcie kciuki bo wyglada na prace wymarzona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Świetny wątek! Mój TŻ w czwartek przeprowadza się do UK (okolice Manchester). Ciekawe jak tam będzie z pracą.
![]() Czy orientujecie się o zapotrzebowanie na ludzi z dyplomem Higher National Diploma in Business (Management)? Do tego jeszcze jest absolwentem anglistyki (tłumacz) na poziomie licancjackim? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
moje tez
![]() Cytat:
jak zna angielski (choc z tym roznie bywa na "miejscu" ) i ma doswiadczenie w zawodzie to teoretycznie nie powinno byc problemu .... z drugiej strony ze w zgledu na recesje mozna spotkac sie z cicha zasada "dawania pracy swoim" wiec tak naprawde wszytsko zalezy od tego czy potrafi sprzedac swoja wiedze no i od szcescia takze ![]() pisz jak mu poszlo jak juz bedzie wiadomo ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.