|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Cytat:
![]() Cytat:
moi znajomi mieszkaja w jednym pokoju maja roczne dziecko ... i wlasnie zaczeli starac sie o nastepne ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My np. wiedzieliśmy, że możemy sobie pozwolić na dziecko, bo mamy gdzie mieszkać, mamy pracę, stabilizację itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czasami sie tak zastanawiam, że zanim sie obejrze, to bedzie juz za późno na dziecko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Chyba powinnam tu zagościć na stałe, ale jakoś bardziej ciągnie mnie do poprzedniego wątku. Czekam aż nasze ostatnie PM zamienią się w żony
![]() gratuluje ![]() Nasze obrączki też są juz porysowane, ale z daleka tego nie widać ![]() Piszecie o dzieciach, my też chcemy, ale starania okładamy na bliżej nieokreśloną przyszłość, nie mamy stabilizacji, a to dla nas priorytet. Mam nadzieję, że za rok już będziemy mogli sobie na to pozwolić, bo nie chcemy czekac za długo |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rybulka ja jeszcze Ci nie gratulowałam, a więc serdeczne gratulacje ![]() Mnie się wydaje, że głownie chodzi nie o to, że wogóle bezsensu tylko który lekarz się na takie coś zgodzi skoro jak mówiła madzialenka i jaga badania takie się robi po roku starań, a cytologie czy się planuje mieć dzieci czy nie powinno się robić co roku.
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
zielony_motylku, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja też obawiam się porodu, ale wydaje mi się, że dużo zależy od nastawienia. Rozmawiałam z wieloma dziewczynami po - i wiele wypowiedzi było takich, że to nie jest aż takie straszne. A tak poza tym, to nie ja pierwsza i nie ostatnia urodzę, więc to jest do przeżycia. Tylko niech któraś nie wyskoczy mi zaraz z opisem jakieś porodu, bo ![]() ![]() No to tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-09-20 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka rodziła w maju i...była zadowolona. Położna jej powiedziała, że to dlatego, że uważnie jej słuchała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że będzie dobrze - musi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamiesciłam nowe zdjęcia ze slubu, tym razem od fotografa juz
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście o dzidziusiach
![]() Tę dyskusję skwitowałabym tak: Na każdego przyjdzie pora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Rozeznanie
|
Agape takie badanie to nie jest zwykła wizyta w przychodni. I nigdzie nie napisałam, że badania to bezsens tylko, który lekarz się zgodzi na robienie ich parze która nawet jeszcze nie podjeła starań, no chyba ze prywatnie, ale z tym niestety wiążą się też koszty więc nie oceniaj ludzi tak, że 'komu zależy ten zrobi' bo jest wiele małżeństw którym zależy ale nie robią takich badań nim mają do tego jakiekolwiek przesłanki. Takie osądzanie jest przynajmniej nie na miejscu.
Tyle z mojej strony na ten temat. Jak kolanka napisała, dziecko to indywidualna sprawa każdego małżeństwa więc może lepiej już skończmy ten temat ![]()
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, temat badań zupełnie zmienił kontekst niż początkowo zakładałam. Ale ok, nie będę dalej tego ciągnęła. I wiedz Zielony_motylku, że nikogo nie osądzam, ja poprostu piszę o co myślę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Rozeznanie
|
Czesc zoneczki
![]() Rybulka ogromne gratulacje, super wiesci ![]() ![]() Odnosnie dzieci to ja uwielbiam maluchy i od zawsze czuje silny instynkt macierzynski, niestety nad instynktem panuje rozum, i poki co nie mozemy sobie pozwolic na dziecko. Prace mamy, ale mieszkanko wynajete, wiec narazie poczekamy dopoki nie dorobimy sie swojego. Ja czekam teraz az dostane umowe na czas nieokreslony i bedziemy rozgladac sie za jakims mieszkankiem i kredytem. Dzisiaj wolne, wiec zabieram sie za porzadki, bo balagan mamy straszny, a potem obiadek. Dzis nalesniki a na deser galaretka z owocami i bita smietana. Niestety mąż wraca dopiero o 21 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Lustereczko
![]() Wiem co to za ból, jak TŻ wraca późno- ja nie lubię, jak mam zmianę do 15.30, a on wraca po 20.00 dopiero... W moim teraźniejszym stanie, po prostu to przesypiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale za to umowiłam się z koleżanką z którą nie widziałam się już dość dawno ![]()
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
a mój tż wczoraj miał kolejny wypadek samochodowy... na szczęście jemu nic się nie stało ale kolejny samochód jest do naprawy (w zeszłym roku miał wypadek na autostradzie i rozbił samochód). Wracał ze służby po 24 godzinach i z lasu wyskoczyła mu sarna na drogę. Nie uderzył w nią tylko właśnie jak chciał ją ominąć zjechał na pobocze, złapał dwa kapcie, pogiął dwie felgi (stalowe) i stało się coś z zawieszeniem z przodu... Ja normalnie umrę przez niego na serce. Jak tylko zadzwonił to wiedziałam że coś się stało. Tam samochód to nic i nie o niego mi chodzi tylko o tż, całe szczęście nic mu nie jest ani odrobinkę. Tylko on się martwi tym autem głupim, że może źle zrobił zjeżdżając aby uniknąć uderzenia w sarnę. Tłumaczę mu że gdyby w nią uderzył to pewnie jemu by się coś stało a i auto byłoby bardziej rozwalone.
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
Bzyczka, faktycznie TŻ funduje Ci "atrakcje". Jednak najważniejsze, że Jemu nic się nie stało. A facet jak to facet zawsze będzie martwił się o auto - nawet gdyby miał wszystkie kończyny w gipsie (tfu, tfu, tfu - nie życzę nikomu).
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dowiedziałam się w 6 tygodniu a to 22 tydzień już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mamuśka też nie musi rezygnować ze wszystkiego ja np pragnę wrócić jak najszybciej do jeździectwa...więc mężulek zajmie się niunią a ja pojeżdżę w tym czasie. Choć fakt dziecko odwraca świat o 360' ja niestety jestem zmuszona sprzedać swojego konia. Nie stać mnie na utrzymanie jak i tak nie jeżdżę. Do tego budowa domu, dzidziuś w drodze, a takie 400zł miesięcznie co płacę za pensjonat i musli to drogą nie chodzi. Cytat:
![]() wiem, że to tylko kilka godzin bólu, a jakie szczęście... i świadomość, że rodzę własne dziecko tyle kobiet dało radę przed nami więc i my mamy nie dać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Rybulka, o jaaaaaaaaaaaaaa gratulacej
![]() Moja obraczka juz tak porysowana ze nawet juz na nia nie patrze ![]() ![]() Kurde w pracy ju znie mam mowliwosci wchozenia na wizaz a w domu juz mi sie do koma nie chce siadac ![]() Praca stala sie bardziej nudna bez dostepu na strony wizazowe i na allegro badz inne internetowe sklepy, nawet obrazkow sie nie da poogladac. ech, Ale słuchajcie tego jaki moj małozenk kochany: Mowi do mnie wczoraj tak: - Wezmy polopiryne na noc, bo to przemeczenie i pogoda nas rozlozy, a tak to sie chociaz troche zabezpieczymy. Ja mu na to: - Lepiej zebym nie brala polopiryny, bo jak jestem w ciąży to to jest bardzo szkodliwe dla dziecka. On oczy jak pięć zloty, jakby na loterii wygral albo w kasynie w black jacka. I mowi tak: - A to mozesz byc w ciązy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na to, no ostatnio sie kochalismy bez zabezpieczenia, mimo ze nie skonczyles, to w tym sluzie jakies plemniki sa, wiec ryzyko jest zawsze. A on na to: - Zrobmy juz test ciazowy!! ![]() I w podskokach do kuchni chodził po picie i do łazienki itp. Myslalam ze padne. Kazalam mu sie uspokoic i czekac do okresu. hahah ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-09-21 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
Bzyczka, wczoraj też przeżyłam stłuczkemojego Tż naszczeście nic nikomu sie nie stało ale jesteśmy w plecy 400zł za szkode troche szkoda a nie była to niczyja winna raczej złośliwośc rzeczy martwych no trudni zdarza sie ale ostatnio jakiegoś pecha mamy
#537 |
Zakorzenienie
|
ale słodko
![]()
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
A kiedy masz dostac @?? Bo ja już też jestem ciekawa!!!!
Ale z drugiej strony, nie ma co się nastawiac... |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Kliwia staracie się o dziecko??
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.