Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-20, 17:37   #2311
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Tymek spał godzinę do 17, więc bawić się będziemy pewnie do 22 Teraz lecimy an rowerek
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 17:40   #2312
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Tymek spał godzinę do 17, więc bawić się będziemy pewnie do 22 Teraz lecimy an rowerek
moj sie slania na nogach bo by sie chetnie zdrzemnal ale nie pozwalam wczoraj pozwolilam i waćpan usnal o 22.15 wczoraj, wiec nigdy wiecej sie nie dam wrobic w drzemke poznopoloudniowa chocby na chwilke

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 18:49   #2313
marticia
Zakorzenienie

A moj dzis aniolek...spal 14 h
wypoczeta jestem jak nigdy...

nie chwal dnia rpzed zachodem slonca

Ale Iga to ma zalotne spojrzenie...

Wlasnei sie dowiedzialam, ze moj szwagier zmienia wiare...teraz bedzie do Mekki jezdzil co roku ... hmmm.. Taboretowa jesczze nie wie..i lepiej zeby nie wiedziala, bo zaalu dostanie

Edytowane przez marticia
Czas edycji: 2009-09-20 o 18:52
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 19:06   #2314
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

wpadlam na moment sie zameldowac bo czasu nie mam caly dzien bylismy poza domem, pogoda cudna to tatus nam zrobil niespodzianke i zabral do Parku Dinozaurow z Rogowie no cudnosci, super zabawa a jaki maja plac zabaw jak stadion normalnie-hustawki, bujaki, zjezdzalnie, park linowy, tory kartingowe, tor motocrossowy i quadowy, mini-rowery wodne i kuuupa dzieciakow bylo super a do konca nie wiedzialam gdzie jade jak niespodzianka to wiadomo...
zdjecia beda ale nie wiem kiedy we wtorek mamy zamiar jechac do Czech i wroce w sobote ale najpierw nocleg trza znalezc

Kasiulka - OLcia jaki lans boska dziewuszka, urocza minka i wloskow tez zazdroszcze

Jowisz - kieca superasna a bolerko jakies znajome hihihi
widze jakie Iga ma dlugie nogi-Majoslawie ledwo buty za podnozek wychodza

czas na kapiel, dzis drzemki tylko w aucie to niestety dziecko lekko zmeczone
papa-do jutra, mam nadzieje...
Stary 2009-09-20, 19:44   #2315
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

mojego wykapalam juz o 18.30.. wypil flache i usnal wiec mam wolne

It is what it is

Stary 2009-09-20, 20:46   #2316
Judi21_84
Zakorzenienie

Ania zazdroszczę Tymek wali lokomotywą w drzwi zjadł właśnie kaszkę i czekamy aż będzie zmęczony. Wtedy szybka kąpiel i spanko
Ja zmykam wszamać bułkę z masłem czosnkowym z biedronki Polecam Robi się ją w piekarniku, dobra jest z parówkami czy kto co lubi
A potem czas honoru
Stary 2009-09-20, 20:49   #2317
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Ania zazdroszczę Tymek wali lokomotywą w drzwi zjadł właśnie kaszkę i czekamy aż będzie zmęczony. Wtedy szybka kąpiel i spanko
Ja zmykam wszamać bułkę z masłem czosnkowym z biedronki Polecam Robi się ją w piekarniku, dobra jest z parówkami czy kto co lubi
A potem czas honoru
od 10.30 dokazywal.. jak nastala ta cisza to bylam happy

It is what it is

Stary 2009-09-20, 21:16   #2318
jowisz
Zakorzenienie

a my byliśmy na Malcie, dziecko moje było zalatane
padła po powrocie w mig.

poza tym spakowaliśmy wózek i jutro wołam kuriera. żal

a przed momentem po 40min. oderwałam się od portalu wakacje.pl moja ciocia zadzwoniła, że chcą lecieć z wujkiem do Egiptu pod koniec października i mam coś zasugerować. rany jaką przyjemność sprawiło mi pisanie im wskazówek i ofert
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 21:25   #2319
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć kobity!

Moja Olcia zaraz chyba też zaśnie, bo już skonana jest. Nie śpi od 13 miała, 30 minutową drzemkę bo ją babcia zbudziła glośnym gadaniem, a raczej prababcia

Maluśna dziękujęmy

Wiecie co? nie wiem czy kupię śpiworek muszę to jeszcze przeanalizować, Olę wsadziłam dziś w tym płaszczyku w kropeczki do saturna to tak idealnie było... jakby miała śpiwór jakąś puchową kurtkę to ja a może mi się wydawało... ubiorę ją w futrzaka i przetestuję

Właśnie przebrałam klocka nr 4 okropnie tego nie lubię, bo Ola szaleje, wyrywa się... a tych klocków zatrzęsienie. Staram się jak mogę żeby ją dobrze umyć w każdym rowku i wnerwia mnie to.

Judi a wiesz miałam się pytać niedawno, czy któraś z Was próbowała tej czosnkowej buły z biedrony? ja też ją bardzo lubię u nas też takie tylko czesto już zimne sprzedają na pieczywie w delikatesach frac, tyle że tam kosztują 3,15 zł

Babeczki ile Wam idzie paczek pampków na miesiąc, bo gadałam o tym z Leoncią ostatnio. Mnie schodzi 3 i ponad 3 paczki miesięcznie. Leonce 1,5 paczki i ciekawa jestem jak to jest u Was? ponoć pojawiły się w tesco pampki z mapetami -55 zł za 40 kilka sztuk.

Córa padła po histerii, że chce spać na stojąco przytulona do mojego ramienia

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Jowiszku Igunia fantastycznie wygląda! Cudna z niej mała dama

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

A i wiecie, Leonka mi poleciała kiedyś chusteczki Johnsons baby i faktycznie są super, duże, mięciutkie i ślicznie pachną

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 21:39   #2320
jowisz
Zakorzenienie

Kasiu nie wiem ile paczek pieluch zużywam. ale na pewno ok.6 szt. na dobę lub więcej (np.dziś do południa 3 kasztany )
Iga robi średnio 3 kasztany dziennie. i tak nieźle, kiedyś obowiązkowo było 5-6, potem tylko 4 i teraz zeszła do 3

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2009-09-20 o 21:44
Stary 2009-09-20, 22:00   #2321
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

WITAM WAS
stęskniłam się za wami

Jowiszku Igusia fajna laseczka
pokazałam zdjęcia Karolkowi i wpadł w zachwyt
a oto co jej przekazał ede de de dy dy łe łe eeeeeee i już nie pamiętam co jeszcze a jeszcze daj daj daj daj

byliśmy wczoraj na grzybobraniu i nazbieraliśmy 2 duże wiadra i do samej nocy robiłam z nimi
już tymi grzybami a konkretnie tym czyszczeniem to
a jak by tego było mało to całą noc śniło mi się o grzybach

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

mnie idzie ok 4 szt na dobę
zawsze kupowałam pampersy a ostatnio kupiłam hugiessy i stwierdziłam że jednak ten pampers jest najlepszy i nie będę więcej zmieniać
zostanę wierna pampersom

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 22:01   #2322
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Kasiula a ja odkrylam chusteczki huggies z maslem kakaowym - rewelacja! potrafie malemu pupcie nia wyczyscic po giga kasztanie sa mocno nawilzone dyskretnie pachna i sa duze

johnson tez lubie ale teraz przerzucam sie na huggiesy, totalnie do bani sa sleep and playe

It is what it is

Stary 2009-09-20, 22:19   #2323
dorbar
Wtajemniczenie

Ala dzisiaj padła bardzo wcześnie bo po 20 już spała. Miała dzisiaj bardzo aktywny dzień, tylko jedną drzemke w ciągu dnia, która trwała 30 minut. Cały dzień na dworze była bo byłyśmy na działeczce. Super dzień był, pogoda jak w środku lata

Kasiulka Ala zużywa ok 140 szt na miesiąc.
Stary 2009-09-21, 08:24   #2324
anka1900
Zakorzenienie

hello
Miki zużywa 5-6 pieluszek na dzień, wiec idzie ok 150 na miesiąc, więc zwykle buszuję po promocjach by je nabywać taniej i mieć zapas, teraz to pewnie juz 5 bedę szukać, bo 4+ mam lekki zapas wiec jeszcze stykną na mojego sumiaka
te nowe pampersy są fajowe, bo mają taką siateczkę wiec luźne kasztany troszkę wsiąkną, Mikiemu by sie takie na noc przydały to na bank kasztan byłby w środku po porannym przebudzeniu, a nie na body no ale dość drogo wychodzą, wiec na razie bedzie po staremu
co do chusteczek do pupki to ja kupuję w biedronie, mi odpowiada ten produkt, a że kasztana i tak nimi nie obsługuję, bo bym chyba puściła pawia, to do wycierania klejnotów, rączek i buzi, wilgotność odpowiednia, po kasztanie to zawsze robię Mikiemu prysznicowanie
byłam wczoraj w tesco i Miki dostał czapkę z rękawiczkami 6,60 zł oraz komplet 3 pajaców Disney 19,50, wszystko trzeba w tym tesco sprawdzać co innego na metkach a co innego na czytniku, w dodatku chcieli mnie naciąć na wyższą cenę skarpetek z abs, ale sie nie dałam i zwrócili mi nadpłatę trzeba dokładnie sprawdzać te ich ceny
dziś wybywam obczaić co tam w H&M mają może jaką bardziej elegancką czapę zalansuję Mikiemu, a i widzialam takie szaliki-golfiki w stylu co Verona pokazywała, może to lepiej sie sprawdza niż szalik? ciekawe?
http://www.allegro.pl/item739240640_...icz_86_92.html
Stary 2009-09-21, 08:53   #2325
Judi21_84
Zakorzenienie

Jowiszkku a co to ta Malta...??? o ja nie wiem

Hello
Noc kiepska, wiele pobudek
Siedzę właśnie z ręcznikiem na głowie, zaraz śniadanko a potem spacerek.
Z jednej strony dygam się nowej pracy (to chyba normalne), ale z drugiej już nie mogę się doczekać, wszystkie dni takie same, strasznie mnie to już dobija. Chyba mam jakis kryzys
Stary 2009-09-21, 09:08   #2326
anka1900
Zakorzenienie

a ja mam pytanie dotyczące zasuszania cyców kupiłam herbatkę z szałwi bo wyczytałam, że można pić, cyc mam na razie miękki nie tykam go juz od 3 dni, chyba nie trzeba nic odciągać bez potrzeby? Anis Ty byłaś ekspertką, a ja nie pamiętam jak to leciało
Stary 2009-09-21, 09:44   #2327
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hello
Miki zużywa 5-6 pieluszek na dzień, wiec idzie ok 150 na miesiąc, więc zwykle buszuję po promocjach by je nabywać taniej i mieć zapas, teraz to pewnie juz 5 bedę szukać, bo 4+ mam lekki zapas wiec jeszcze stykną na mojego sumiaka
te nowe pampersy są fajowe, bo mają taką siateczkę wiec luźne kasztany troszkę wsiąkną, Mikiemu by sie takie na noc przydały to na bank kasztan byłby w środku po porannym przebudzeniu, a nie na body no ale dość drogo wychodzą, wiec na razie bedzie po staremu
co do chusteczek do pupki to ja kupuję w biedronie, mi odpowiada ten produkt, a że kasztana i tak nimi nie obsługuję, bo bym chyba puściła pawia, to do wycierania klejnotów, rączek i buzi, wilgotność odpowiednia, po kasztanie to zawsze robię Mikiemu prysznicowanie
byłam wczoraj w tesco i Miki dostał czapkę z rękawiczkami 6,60 zł oraz komplet 3 pajaców Disney 19,50, wszystko trzeba w tym tesco sprawdzać co innego na metkach a co innego na czytniku, w dodatku chcieli mnie naciąć na wyższą cenę skarpetek z abs, ale sie nie dałam i zwrócili mi nadpłatę trzeba dokładnie sprawdzać te ich ceny
dziś wybywam obczaić co tam w H&M mają może jaką bardziej elegancką czapę zalansuję Mikiemu, a i widzialam takie szaliki-golfiki w stylu co Verona pokazywała, może to lepiej sie sprawdza niż szalik? ciekawe?
http://www.allegro.pl/item739240640_...icz_86_92.html
Hey.
Bylam w pracy dzis rano, powiedzialam o wychowawcvzym, szefowa nawet poqwiedziala, zebym wykorzystala l4 do konca,a zostalo mi 20dni z 60, jezeli chce. No i mowila, ze wg niej to najlepsza decyzja jaka moglam podjac w zwiazku z choroba. Jej dziecko tez jest alegikiem. Mialam zostawic podanie o wychowawczy, ale nie zostawilam, bo moze faktycznie to l4 wezme i do konca pazdziernika razem z urlopem bede. Chociaz kaska jeszcze bedzie o miesiac dluzej.

Judi, myslalas moze o szczepieniu dla Tymka takim uodparniajacym? Sa 2 szczepionki, a moze mu tran podawaj? Bo Tymek ma juz chyba ktorys z kolei katar nie?

Aniu, ja mialam w zeszlym roku ta czapke wlasnie z h&m i bylam z niej straaasznie zadowolona. I wlasnie mama mi zrobi na drutach ten golfik, bo lepsze to niz szalik wg mnie, ja sama tez nie przepadam za szalikiem.
Co do zasuszania, to ja nic nie bralam, a skonczylam karmic po roku Borysa. Poprostu coraz rzadziej go karmilam, ze 2-3 razy na dobe, az poprostu pewnego dnia przestalam wogole karmic. I w sumie bez zadnych problemow itp..pozniej przez jeszcze jakies 2 mies mialam jeszcze mleko, po nacisnieciu, ale to raczej jakies kropelki.
W sumie teraz jeszcze czasem bym chciala go karmic...zaczekam chyba na nastepne dziecie poprostu

Aniu, a ile razy karmisz jeszcze?

Aaa my zuzywamy ze 4 pampersy. W sumie kasztan jest raz dziennie i na nocnik i duza czesc tez leci do nocnika.

Edytowane przez ver_ona
Czas edycji: 2009-09-21 o 09:45
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:58   #2328
anka1900
Zakorzenienie

dzieki za podpowiedzi
Miki jeszcze drzemie, ale H&M przybywam
Veronko od 3 dni już Mikiego nie karmię, ale jak kończyłam to był na 1-2 karmieniu ale to raczej było takie mlaskanie najedzonego juz brzuszka, więc jak sądzę laktacja była tycia tycia nawet w nocy jak sie przebudził i marudził to tylko sekudnę possał, nawet nie wiem czy coś mu poleciało, czy potrzebował tylko cycko-smoczka
a test z wodą nie przechodzi w nocy, nie chce mu sie pić i tyle, wystarczy nadal samo przytulanie na kolanach na razie idzie nieźle
a z Twoim wychowawczym, to sama wiesz najlpiej co dla Boryska najlepsze , ale on pewnie bedzie uradowany
Stary 2009-09-21, 10:08   #2329
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za podpowiedzi
Miki jeszcze drzemie, ale H&M przybywam
Veronko od 3 dni już Mikiego nie karmię, ale jak kończyłam to był na 1-2 karmieniu ale to raczej było takie mlaskanie najedzonego juz brzuszka, więc jak sądzę laktacja była tycia tycia nawet w nocy jak sie przebudził i marudził to tylko sekudnę possał, nawet nie wiem czy coś mu poleciało, czy potrzebował tylko cycko-smoczka
a test z wodą nie przechodzi w nocy, nie chce mu sie pić i tyle, wystarczy nadal samo przytulanie na kolanach na razie idzie nieźle
a z Twoim wychowawczym, to sama wiesz najlpiej co dla Boryska najlepsze , ale on pewnie bedzie uradowany
Tak tak, wiem co najlepsze, tylko ze nasz nowy kredyt na mieszkanie nie wie...hehe, bo dopiero co wzielismy i to nie na 20 lat jak chcielismy, tylko na 11...ale mam nadzieje, ze nie bedzie zle, jakos sobie damy rade. najwyzej wroce do zawodu wyuczonego i bede masowac
Stary 2009-09-21, 10:20   #2330
Cestia
Zakorzenienie

Jeeeeezu... miałam okropną noc Mati wstała po północy i nie chciała usnąć, koło 1 poddałam się i zrobiłam jej mleko (niezawodny sposób na szybki sen), położyłam się, a ta wstała z wrzaskiem o 1.40 i nie spała do 3.30 Rozłożyłam sobie łóżko w jej pokoju i się tam z nią położyłam bo już nie miałam siły wisieć nad łóżeczkiem i jak już młoda odpływała to ja dostałam takiej alergii że myślałam że się uduszę A wszystkiemu winna była poduszka, bo nie była wietrzona przez jakieś 1,5 miecha i leżała w tym małym łóżku u młodej. Nie no, wyglądam jak zombie

Jowiszku, wyszły pewne komplikacje (zabezpieczenia czy coś ), ale TŻ jak wróci z pracy to będzie nad tym siedział Myślę, że mu się uda to przegrać, w końcu inżynier informatyki więc musi się wykazać Nasmaruję Ci jeszcze zaraz PW.

Kasiu, u nas schodzi ok 4/5 pieluszek dziennie. Może zacznij sadzać Olgierdę na tronie? Wiesz chyba mniej więcej w jakich godzinach sadzi więc może? Oszczędność w pieluchach ogromna

Aniu, u mnie odstawianie poszło bezboleśnie i bez żadnych niespodzianek więc Ci dużo nie pomogę. Ale wiem na pewno że nie trzeba nic odciągać jeśli się nie robią zastoje. Jak coś wyczujesz to tylko to odciśnij, nic więcej żeby nie utrzymywać laktacji Ja piłam napar z szałwii jak miałam nawał pokarmu, pyszny i u mnie działał

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Aaaaaa no i zapomniałam pochwalić nasze królewny. Iga i Olcia takie cudne małe kobitki że się napatrzeć nie można

I ja też wielokrotnie zastanawiałam się co to ta Malta
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 10:23   #2331
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

I ja też wielokrotnie zastanawiałam się co to ta Malta
Z tego co slyszlam w tv, to odbywaja sie tam chyba jakies koncerty i chyba nawet jakis tor wioslarski jest.
Podobno superasne miejsce.
Stary 2009-09-21, 10:25   #2332
jowisz
Zakorzenienie

Malta to sztuczne jeziorko.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Malta_(Pozna%C5%84)
bry
Stary 2009-09-21, 10:36   #2333
Cestia
Zakorzenienie

Aaaaaa no tak... słyszałam że koncert Nelly Furtado tam kiedyś był Faktycznie.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 11:18   #2334
jowisz
Zakorzenienie

ładne,nie?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=742330878

wzięłam turkus + czerwone
Stary 2009-09-21, 11:49   #2335
wersta
Zakorzenienie

kiepściutka noc dziś była i mam tak zapuchnięte ślepia, ze aż herbatkowy okład rano robiłam już widać tę nadchodzącą trzydziechę, bo wcześniej jakoś tak hardkorowo nie było

Jowiszowa jeszcze kurtek mało w sklepach, chyba czekają do października

ależ urocze te nasze damy na zdj
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 12:33   #2336
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
a ja mam pytanie dotyczące zasuszania cyców kupiłam herbatkę z szałwi bo wyczytałam, że można pić, cyc mam na razie miękki nie tykam go juz od 3 dni, chyba nie trzeba nic odciągać bez potrzeby? Anis Ty byłaś ekspertką, a ja nie pamiętam jak to leciało
pokarm mi sam zanikl, ale mialam dwa male zatory, ktore rozmasowalam i wycisnelam pod prysznicem, zadnego laktatora nie uzywaj bo se ja rozbuchasz...
jak nie bola piersi to mozna olac, winno wrocic do normy

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ładne,nie?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=742330878

wzięłam turkus + czerwone
super

witajcie babole, zadylam od rana w pracy i mam dosyc juz, chce do domu
z przeziebienia zostal tylko katar, ale da sie z nim zyc.. piter tez jeszcze katarzy, ale juz jest tego mniej..

wspolczucia tym co mialy ciezka noc

It is what it is

Stary 2009-09-21, 12:39   #2337
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowisz - Iga z rozwianym wlosem mnie powalila na glebe zalatana dziewuszka jest
a wiesz, ze ja na to body tez ostatnio trafilam? chcialam brac sliwkowe, ale nie podaja wymiarow to sie cykalam czy dobre bedzie...chcialam 80, moja mama ostatnio kupila mlodej w tym rozmiarze i jest na styk napisz jak dojdzie jakie jest dlugie

Kasiula - u nas pampkow idzie dziennie ok.5-6 sztuk ale miesiecznie to nie wiem ile zuzywam, bo ja na zmiane daje pampki i toujoursy chusteczki tez obecnie mam johnsona, wyhaczylam gdzies w promocji za 4,99 i uwazam, ze sa boskie cudnie pachna.

Cestusia - wspolczuje nocki wiem co to znaczy bo mojej pannie tez sie to pare razy zdarzylo rano bylam wymieta niemilosiernie....

Wersta - a ciebie tez kobito przytulam
snilas mi sie wczoraj i to w jakim wydaniu przygruchalas sobie jakiegos mlodego adonisa (nie slubnego...) i sie z nim migdalilas a potem nam na wizazu zdalas relacje, jaki to on boski dodam, ze opis byl bardzo wyczerpujacy same ochy i achy, a my tu padalysmy z zazdrosci, haha w dodatku zmienilas avatar-bylas na nim ty rozlozona w uwodzicielskiej pozie na lozku
Stary 2009-09-21, 13:10   #2338
jowisz
Zakorzenienie

leży, ufff

byłyśmy 40 min.na ogródku,wszystko było ok dopóki mała sąsiadka nie wyszła z kanapką nie zdążyłam jej złapać a już jej prawie wyrwała. ryk i siara
dałam jej na pocieszenie biszkopta,potem talerz zupy i w końcu się mogłam jej pobyć

kuriera chciałam wołać a tu kasa jeszcze nie wpłynęła,dziewczyna będzie zawiedziona.
Stary 2009-09-21, 13:14   #2339
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowiszku - do mnie kasa tez jakos nie plynie na konto, dopiero 3 lub 4 wplaty zaksiegowane jedna laska za malo wplacila o 3zl-nie wiem skad ona wytrzasnela kwote do wplaty-chyba liczyc nie umie musialam jej przypomniec delikatnie, ze za tyle to ja paczki nie wysle
Stary 2009-09-21, 14:39   #2340
Judi21_84
Zakorzenienie

Mała ale miałaś sen

TYmek śpi już 1,5 godziny, powinien niedługo wstawać. Zupa już przygotowana, makaron się właśnie gotuje. Zjemy i idziemy na spaceros, plac zabaw też trzeba zaliczyć

Pogoda piękna, 22 stopnie, zero zimnego wiatru. Super

Verona pytałaś o ten katar Tymka.
On od urodzenia jak miał katar to zawsze zaraził się od kogoś, a w zasadzie zawsze od dzieci siostry które tu często są. Siostrzeńcem opiekuje się moja mama i bywa u nas kilka razy w tygodniu(2-3) od 10-16. Jego siostra lat 5 często przywleka coś z przedszkola i zaraża swojego brata Antka, a Antek Tymka... Nie da się ich izolować mieszkając pod jednym dachem... Ani razu nie dostał kataru ot tak z niczego. Wczoraj był chwilowy nawrót ale dzisiaj cisza więc spoko,
Ale i tak byłam w aptece i pytałam o tran, idzie zima więc lepiej dawać. Jest jakiś w butelce cos koło 35 zł kosztuje, specjalny dla dzieci bo ma owocowy smak. Pisze na nim że od 3 roku życia ale kierowniczka apteki powiedziała by podawać pół dawki. Zapytam jeszcze pediatry w środę na szczepieniu czy rzeczywiście mogę małemu już dawać. Jakby co to go kupię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości