Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-09-17, 16:46   #4231
vinitha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 196
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Ja te¿ my¶la³am o tym, by stopniowo powróciæ do równych w³osów, ale na ogó³ jest tak, ¿e w³osy, które s± pod spodem, tzn. te, które bezpo¶rednio le¿± na plecach i ocieraj± siê o ubrania- s± bardziej zniszczone i porozdwajane. Fryzkerka cieniuj±c w³osy z wierzchu, pozostawi³a mi te z pod spodu.... I wygl±da³y jak siano, do tego falowa³y siê, wiêc ju¿ w ogóle kicha. Dlatego ¶ciê³am, a teraz rosn± sobie prosto Na przodzie mam tylko lekko postoniowane
Swoj± drog±- naczyta³am siê tutaj o szamponach z czarnej rzepy, wiêc kupi³am dzi¶ szampon SEBORAVIT z wyci±giem z czarnej rzodkwi firmy FARMONA. Mam nadziejê, ¿e moje w³oski co¶ tam jednak wspólnie z nim zdzia³aj±
My¶licie, ¿e ten szampon to dobry pomys³? Z tej serii by³ jeszcze pokrzywowy i brzozowy, a tak¿e ze skrzypu polnego, do którego jest tak¿e od¿ywka-mgie³ka, która np. wed³ug mnie jest ok
Zakupi³am tak¿e Capivit A+E...
Stary 2009-09-17, 17:19   #4232
eloania
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 294

Cytat:
Napisane przez vinitha Poka¿ wiadomo¶æ
Swoj± drog±- naczyta³am siê tutaj o szamponach z czarnej rzepy, wiêc kupi³am dzi¶ szampon SEBORAVIT z wyci±giem z czarnej rzodkwi firmy FARMONA. Mam nadziejê, ¿e moje w³oski co¶ tam jednak wspólnie z nim zdzia³aj±
My¶licie, ¿e ten szampon to dobry pomys³? Z tej serii by³ jeszcze pokrzywowy i brzozowy, a tak¿e ze skrzypu polnego, do którego jest tak¿e od¿ywka-mgie³ka, która np. wed³ug mnie jest ok
Zakupi³am tak¿e Capivit A+E...
hehe ja tak samo dzisiaj zrobilam,wlasnie sie o to samo chcialam zapytac, wiec podbijam;] tzn o ten szampon. czy dobrze dziala na szybszy wzrost wloskow?
Stary 2009-09-17, 21:52   #4233
zielonka88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 462

Cytat:
Napisane przez dymka Poka¿ wiadomo¶æ
Cieniowanie to z³o co¶ mnie podkusi³o i wycieniowa³am w³osy w styczniu a teraz marz± mi siê takie od linijki równiutkie...ale musia³abym siê 10cm w³osów pozbyæ, ¿eby taki efekt uzyskaæ a ka¿dy cm na wagê z³ota przecie¿ wiêc powoli bêdê schodziæ z tego cieniowania i mo¿e za rok bêdê mieæ równe wreszcie
Cytat:
A ja mia³am inn± sytuacjê- mia³am proste lekko wycieniowane w³osy, a przyszed³ czas na podciêcie koñcówek- i posz³am w czerwcu do fryzjerki; chcia³am te¿ by wycieniowa³a mi je troszkê bardziej, by by³o to lepiej widoczne- zrobi³a tragediê. Mia³am siano!!! Pó³ w³osów mniej- mówiê o grubo¶ci... I w koñcu wkurzy³am siê i ¶ciê³am w sierpniu. Taki by³ mój pretekst...
Mogê siê do³±czyæ?
Jeszcze pó³ roku temu mia³am piêkne w³osy do po³owy pleców. No ale znudzi³o mi siê, chcia³am zmian i wycieniowa³am w³osy mocniej ni¿ zwykle i trochê skróci³am Efekt nie bardzo mi siê podoba, ka¿dy leci w inn± stronê , dodatkowo teraz odros³y i juz w ogóle nie s± ani równe, ani ladnie pocieniowane. I teraz siê waham- czy przeczekaæ ten czas i za parê miesiêcy mieæ nierówne w³osy do powiedzmy piersi, czy mo¿e i¶æ teraz do fryzjerki, powiedzieæ, ¿e zapuszczam, ale jednak skróciæ te "niedobitki" ze spodu i to wszystko bardziej wyrównaæ?
Dorad¼cie co¶ bo nie chcê wygl±daæ jak brzydal

Je¶li chodzi o moje sposoby na porost to jest to maseczka z ¿ó³tka i olejku, codzienne picie pokrzywy, wax i p³ukanie w³osów moczem- wiem, ¿e to ostastnie jest do¶æ kontrowersyjne Wkrótce musze zrobic przerwê w porzywie i wtedy przerzucê siê na skrzyp

zielonka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-18, 00:20   #4234
niutka1
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 904

Cytat:
i p³ukanie w³osów moczem- wiem, ¿e to ostastnie jest do¶æ kontrowersyjne

serio to robisz???
a jak to argumentujesz?
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-18, 06:49   #4235
dymka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 219

Cytat:
Napisane przez zielonka88 Poka¿ wiadomo¶æ
Mogê siê do³±czyæ?
Jeszcze pó³ roku temu mia³am piêkne w³osy do po³owy pleców. No ale znudzi³o mi siê, chcia³am zmian i wycieniowa³am w³osy mocniej ni¿ zwykle i trochê skróci³am Efekt nie bardzo mi siê podoba, ka¿dy leci w inn± stronê , dodatkowo teraz odros³y i juz w ogóle nie s± ani równe, ani ladnie pocieniowane. I teraz siê waham- czy przeczekaæ ten czas i za parê miesiêcy mieæ nierówne w³osy do powiedzmy piersi, czy mo¿e i¶æ teraz do fryzjerki, powiedzieæ, ¿e zapuszczam, ale jednak skróciæ te "niedobitki" ze spodu i to wszystko bardziej wyrównaæ?
Dorad¼cie co¶ bo nie chcê wygl±daæ jak brzydal

Je¶li chodzi o moje sposoby na porost to jest to maseczka z ¿ó³tka i olejku, codzienne picie pokrzywy, wax i p³ukanie w³osów moczem- wiem, ¿e to ostastnie jest do¶æ kontrowersyjne Wkrótce musze zrobic przerwê w porzywie i wtedy przerzucê siê na skrzyp
Moje na szczê¶cie nie s± mocno pocieniowane, bo mówi³am fryzjerowi, ¿e zapuszczam i masakry nie zrobi³ wiêc nie wyrówna³am ich jeszcze - ale przy mocnym cieniowaniu, gdy spodnia warstwa to kilka pasm w³osków wyrównanie jest chyba najlepszym wyj¶ciem
Opowiedz co¶ o tym moczu bo mnie zaintrygowa³a¶ znajoma nauczycielka biologii jest jego wielk± fank±, na rany,na twarz - o dobrodziejstwach moczu du¿o siê nas³ucha³am, ale nigdy odwagi nie mia³am, ¿eby cokolwiek spróbowaæ
Stary 2009-09-18, 07:36   #4236
zielonka88
Raczkowanie

na tym forum jest do¶æ obszerny w±tek o stosowaniu moczu na w³osy, dziewczyny które to robi± zwykle te¿ przecieraj± nim twarz. Wiem, ¿e niektórzy sobie tego nie wybrazaj± , bo sama nale ¿a³am pare lst temu do takich osob, wiêc nie chcê kogo¶ usilnie namawiaæ i przekonywaæ. Szanujê wasze zdanie i oczekujê tego samego
Ja po stosowaniu moczu zauwa¿y³am przede wszystkim zmniejszenie przet³uszczania siê w³osów, s± zdecydowanie bardziej miêkkie, nie wiem jak z porostem, bo jak pisa³am mam wycieniowane w³osy i za ka¿dym razem mam inny wynik ale faktem jest, ¿e do¶æ szybko rosn±.
Czê¶c z was pewnie powie, ¿e takie same efekty mozna uzyskaæ drogeryjnymi lub aptecznymi produktami- ja tego nie negujê, byæ mo¿e tak jest, ale dla mnie wa¿ne jest te¿ to, ¿e nie muszê wydawaæ sporych sum i wszystko mam na miejscu, za darmo
Polecam lekturê czy to internetu, czy fachowych pism, czy nawet bardziej "rozrywkowych" ksi±¿ek poruszaj±cych motody med. naturalnej, np. "Wo³anie z koñca ¶wiata"
Pozdrawian

Stary 2009-09-18, 08:53   #4237
sQuaara
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 671

kurcze podziwiam
mi sie zawsze wydawalo ze w moczu jest to co organizmowi niepotrzebne wiec jak to wplywa na wlosy??

ja wczoraj mylam wlosy i jestem zadowolona bo wypadlo do wanny mniej
ale przy czesaniu zaszalaly!! i wypadlo TYLE
fakt mialam po loczkach i po lakierowaniu ale generalnie wypadlo wiecej niz normalnie;]
ale jem dalej wszelkie rzeczy

a pokrzywe to herbate z pokrzyw np pijecie czy cos specjalnego??
Stary 2009-09-18, 09:49   #4238
eloania
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mozecie dac znac czy ten szampon jest dobry zeby wloski szybciej rosly, bo tez taki kupilam i teraz nie wiem czy dobrze zrobilam...
Stary 2009-09-18, 10:18   #4239
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonka88 Poka¿ wiadomo¶æ
na tym forum jest do¶æ obszerny w±tek o stosowaniu moczu na w³osy, dziewczyny które to robi± zwykle te¿ przecieraj± nim twarz. Wiem, ¿e niektórzy sobie tego nie wybrazaj± , bo sama nale ¿a³am pare lst temu do takich osob, wiêc nie chcê kogo¶ usilnie namawiaæ i przekonywaæ. Szanujê wasze zdanie i oczekujê tego samego
Ja po stosowaniu moczu zauwa¿y³am przede wszystkim zmniejszenie przet³uszczania siê w³osów, s± zdecydowanie bardziej miêkkie, nie wiem jak z porostem, bo jak pisa³am mam wycieniowane w³osy i za ka¿dym razem mam inny wynik ale faktem jest, ¿e do¶æ szybko rosn±.
Czê¶c z was pewnie powie, ¿e takie same efekty mozna uzyskaæ drogeryjnymi lub aptecznymi produktami- ja tego nie negujê, byæ mo¿e tak jest, ale dla mnie wa¿ne jest te¿ to, ¿e nie muszê wydawaæ sporych sum i wszystko mam na miejscu, za darmo
Polecam lekturê czy to internetu, czy fachowych pism, czy nawet bardziej "rozrywkowych" ksi±¿ek poruszaj±cych motody med. naturalnej, np. "Wo³anie z koñca ¶wiata"
Pozdrawian
Dziêkujê za informacje
Zaraz poszukam w±tku o moczu my¶lê, ¿e to bardzo interesuj±cy sposób pielêgnacji - mocz to ¼ród³o mocznika, który ma dzia³anie zmiêkczaj±ce, przyspiesza odnowê naskórka - sama u¿ywam kremu z mocznikiem na stopy czy ³ydki, bo ¶wietnie nawil¿a ale na buziê czy w³osy tego kremu nie po³o¿ê, bo to taki smaluszek
Stary 2009-09-18, 10:20   #4240
Anariel
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 470

dymka hihi to sie tam spotkamy
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-18, 11:08   #4241
blackberry04
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 155

Cytat:
Napisane przez sQuaara Poka¿ wiadomo¶æ
a pokrzywe to herbate z pokrzyw np pijecie czy cos specjalnego??
Tak, zwykla herbata z torebek. Jak masz suszona pokrzywe to tym lepiej
blackberry04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-18, 11:53   #4242
Serendipity
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 281

Cytat:
Napisane przez blackberry04 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, zwykla herbata z torebek. Jak masz suszona pokrzywe to tym lepiej
W zielarskim za 2-3 z³ mo¿na kupiæ ca³± torebkê suszu z pokrzywy. Do tego kupiæ zaparzacz za 5-7 z³ i ju¿. Zaparzacze siê przydadz±, bo ogólnie lepsze s± herbaty li¶ciaste ni¿ ekspresowe (w wypadku zielonej np), bo mamy ca³e li¶cie, a nie ¶cinki.
Stary 2009-09-18, 12:00   #4243
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anariel Poka¿ wiadomo¶æ
dymka hihi to sie tam spotkamy

Cytat:
Napisane przez Serendipity Poka¿ wiadomo¶æ
W zielarskim za 2-3 z³ mo¿na kupiæ ca³± torebkê suszu z pokrzywy. Do tego kupiæ zaparzacz za 5-7 z³ i ju¿. Zaparzacze siê przydadz±, bo ogólnie lepsze s± herbaty li¶ciaste ni¿ ekspresowe (w wypadku zielonej np), bo mamy ca³e li¶cie, a nie ¶cinki.
Muszê spróbowaæ - bo ja tak± torebkow± pijê
Stary 2009-09-18, 12:43   #4244
zielonka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dymka Poka¿ wiadomo¶æ
Muszê spróbowaæ - bo ja tak± torebkow± pijê
i ja te¿, bo równie ¿ mam wra¿enie , ¿e li¶ciaste s± lepsze... A wcale nie jest z tym du¿o roboty ¿eby sobie zaparzyæ w imbryczku
Powiem szczerze , ¿e dzi¶ wracaj±c z pracy zerknê³am na swoje odbicie w szybie i trochê siê dobi³am tymi w³osami. Nie podobaj± mi siê, s± jakie¶ takie dziwne, ka¿dy ma inn± d³ugo¶æ i tak dziwnie siê uk³adaj± Moje w³osy nale¿a do takich ni to krêcone, no proste, ni falowane Probujê je róznymi metodami sk³oniæ do wiêkszego krêcenia, ale skoro ka¿dy ma inn± d³ugo¶c jest to truudne zadanie... No i my¶lê, my¶lê co z nimi zrobiæ... Chyba jednak padnie na wizytê u fryzjera

Stary 2009-09-18, 15:30   #4245
furiawekrwi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Dziewczyny, jakiego szamponu u¿ywacie? który mniej wiêcej "dodaje" cm po u¿ywaniu?
furiawekrwi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-18, 15:46   #4246
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furiawekrwi Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, jakiego szamponu u¿ywacie? który mniej wiêcej "dodaje" cm po u¿ywaniu?
A o czym, jak nie o tym, czego u¿ywamy jest to podforum? Nawet w±tek jest o szamponach

Centymetrów dodaje Clear, ale to szampon przeciw³upie¿owy, wiêc kolor mo¿e szybko schodziæ jak masz farbowane, mi dodaje te¿ pantene regeneruj±cy do farbowanych.
Stary 2009-09-18, 16:01   #4247
eloania
Zadomowienie

Cytat:
Centymetrów dodaje Clear, ale to szampon przeciw³upie¿owy, wiêc kolor mo¿e szybko schodziæ jak masz farbowane, mi dodaje te¿ pantene regeneruj±cy do farbowanych.
clear? pierwsze slysze... tzn pierwsze slysze ze dodaje cm.
w sumie testowalam juz chyba prawie wszystkie szampony,ale tego jeszcze nie, jakos sie obawiam ze to sama chemia...
ale skoro mowicie ze dodaje cm to moze sie skusze jednak
Stary 2009-09-18, 18:54   #4248
kasiaczek141
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 535

co¶ mi siê nie chce wierzyæ ze ten Clear przyspiesza wzrost ze niby co w nim takiego jest?
kasiaczek141 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-18, 19:50   #4249
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 143

Clear przede wszystkim wysusza w³osy wiec nie radze uzywac, stoi u mnie pod prysznicem ale nawet nie probuje nim myc wlosow.

Edytowane przez Magdzia94
Czas edycji: 2009-09-19 o 09:55
Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-18, 20:47   #4250
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloania Poka¿ wiadomo¶æ
clear? pierwsze slysze... tzn pierwsze slysze ze dodaje cm.
w sumie testowalam juz chyba prawie wszystkie szampony,ale tego jeszcze nie, jakos sie obawiam ze to sama chemia...
ale skoro mowicie ze dodaje cm to moze sie skusze jednak
O matko, przepraszam
Przepraszam Was
Mi chodzi³o o centymetry w sensie objêto¶ci, ale wtopa, nie zajarzy³am.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Poka¿ wiadomo¶æ
Clear przedewszystkim wususza w³osy wiec nie radze uzywac, stoi u mnie pod prysznicem ale nawet nie probuje nim myc wlosow.
Mam miêkkie i l¶ni±ce w³osy mimo jego u¿ywania, wiêc nie podpisze siê pod tym
Stary 2009-09-19, 09:01   #4251
sQuaara
Zakorzenienie

wlasnie a ja sie chcialam pytac jak wy mierzycie ze po tym szamponie lepiej wlosy rosna niz po innym xD )

a ja wcinam bia³ko staram sie zatrzymac wlosy od srodka ;>
Stary 2009-09-19, 09:51   #4252
eloania
Zadomowienie

Cytat:
Clear przedewszystkim wususza w³osy wiec nie radze uzywac, stoi u mnie pod prysznicem ale nawet nie probuje nim myc wlosow.
u mnie tak jest z pantene, wiec tez nie polecam;p

ale co do szybszego wzrostu wloskow to wczoraj kupilam szampon z czarnej rzepy w koncu i zamierzam stosowac;]
jeszcze jakis z czarnej rzodkwi mam, ale nie wiem czy to tez dziala na wzrost hm.
Stary 2009-09-19, 09:56   #4253
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, przepraszam
Przepraszam Was
Mi chodzi³o o centymetry w sensie objêto¶ci, ale wtopa, nie zajarzy³am.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Mam miêkkie i l¶ni±ce w³osy mimo jego u¿ywania, wiêc nie podpisze siê pod tym
a u¿ywasz masek/od¿ywek ?

Stary 2009-09-19, 14:04   #4254
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
a u¿ywasz masek/od¿ywek ?
Tak, jestem w³osomaniaczk±
Stary 2009-09-19, 14:12   #4255
Magdzia94
Zakorzenienie

Ahhh sprawa sie wyjasnia.
widocznie na Ciebie dzia³aja takei szampony.
Mnie okropnie wysuszaj± w³osy i skalp

Stary 2009-09-19, 15:37   #4256
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
... i wszystko jasne

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-09-19 o 15:38
viki1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-20, 09:18   #4257
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
... i wszystko jasne
Stary 2009-09-20, 09:32   #4258
sQuaara
Zakorzenienie

tak pomyslalam ze moze pomoze: moja mama miala kiedys malo cieniutkich blond wloskow. notabene blond to farba i uzywa pregaine szampon. i jakos z 2lata temu zauwazylysmy ze ma ich z polowe wiecej widac mega roznice wiec tez polecam w jej imieniu bo sama nie stosuje bo to 20zl mniej wiecej a jak ja myje codziennie to bym musiala miec 2 w miesiacu ;D
Stary 2009-09-21, 08:11   #4259
sylllvia89
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 900

jakie sa najlepsze sposoby wg Was??

POMÓ¯ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-09-21, 09:03   #4260
suspense
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 078

hejo!

mam zamiar zaopatrzyæ siê w pokrzywê i skrzyp (do picia), belisse (suplementacja) i nisim fast. co Wy na to? wystarczy? co¶ dodaæ, co¶ zamieniæ?
suspense jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.