|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: VISAXINUM- czy te tabletki działająna trądzik???
Cytat:
http://www.visaxinum.pl/ jest tam zakładka skład
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za link, rzeczywiście wszystko tam jest
![]() I sklad jakoś nie zachwyca. nie różni się od innych tabletek. Fiołek, witamina PP, cynk, B6 to wszystko co i tak łykam na co dzień. Tylko z laktoferyną się jeszcze nie spotkałam (chyba...). Wygląda mi to na trochę przereklamowane... Widzicie dziewczyny jakąś większą poprawę po Visaxinum niż po innych tego typu tabletkach? |
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem w trakcie brania tych tabletek, kończę drugi listek z opakowania, do tego biorę dodatkowo bratka w tabletkach(bardzo polecam, fajnie wpływa na cerę) a co do tych tabletek to rewelacji nie ma, tak jak ktoś napisał cudów to nie zdziała ale na pewno nie zaszkodzi
Dermatolog to bardzo dobra rzecz, ale jeszcze lepsza to dobra kosmetyczka mi uratowała cerę.Obecnie jestem na etapie zabiegów kwasami i bardzo sobie chwale, jeśli ktoś ma problem ze znalezieniem dobrej kosmetyczki z Warszawy( dokładnie Plac Hallera) to moge podać kontakt(tania i bardzo dobra).
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze pytanie trochę z innej beczki bo nie bede zakładała nowego wątku :P znacie jakiś dobry krem (lub cokolwiek)który zlikwiduje przebarwienia po trądziku??
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
co do visaxinum ...... ja jestem w trakcie brania 2 opakowania
jak dla mnie to te tableki dzialaja od kilku lat mecze sie z okropnymi krostkami na przedramieniach , dekoldzie oraz twarzy , zaden dermatolog u ktorego dotad bylam nie zdolal tego wyleczyc .... wiec jedyną sprawdzona metodą to bylo u mnie od kilku lat robic na noc na te czesci zaatakowane krostkami ochydną bialą papkę z pasty cynkowej i tak spac po czy rano zmywac ( jedynie to powodowalo ze nie wyskakiwaly kolejne krosty ) .... kupilam visaxinum i u mnie to naprawde dziala , po pierwszym opakowaniu , zauwazylam ze skóra jest bardziej sucha , nia ma na niej zadnego łoju , a krostki nie wyskakuja zadne nowe !!jak mi sie pierwsze opakow. skonczylo to zrobilam kilka dni przerwy .... i na mojej twarzy i przedraionach zaczely wyskakiwac krosty .... bylo ich duzo ( nie liczyłam ale ale na samej twarzy chyba z 10 w ciagu kilku dni ) wiec szybko kupilam w aptece 2 opakowanie tych visaxinum ...... no i krosty znow przetaly wyskakiwac , a skura tala sie bardziej sucha wiec w moim przypadku te tabletki dzialają ..... i teraz ( na całe szczescie - bo po kilkuletnich meczarniach z tyi krostami ) jetem pewna ze jak mi sie to opakowanie skonczy to od razu kupie nastepne , ty bardziej ze cena tez nie jest wygórowana ...... bo u mnie na osiedlu w aptece kosztują 17.50 ... wiec warto jest wydac te 17 zl na miesiąc nie wiem czy to efekt pozytywnego myslenia , czy serio te tabletki .... ale wazne ze jest duża poprawa
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
zażywam visaxinum prawie od miesiąca i wydaje mi się, że efekty juz są. Twarz się wysuszyła (nie świeci, ani nie przetłuszcza mi się tak jak kiedyś), a jeśli chodzi o krosty, to już wcześniej z grubsza je zwalczyłam i żadne mi się nie pojawiły. Po visaxinum poprawił mi się kolor cery (jest taki ładniejszy i jednolity, kiedyś miałam gdzieniegdzie zaróżowenia).
Wydaje mi się, że visaxnium jest dobre dla osób nie z trądzikiem, ale z takimi raczej drobnymi krostami, na takie rzeczy naprawdę działa, ale na taki prawdziwy trądzik z ropnymi krostami itd. potrzebny jest lek od dermatologa |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysuszona skora zacznie produkowac wiecej loju, pozatykaja Ci sie pory i zaczna powstawac wypryski. powinnas wiec mocno nawilzac buzie |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Jo Ci powiem tak mój brat ich używa i nie zauważyłach u niego zmian. Ale musza ci powiedzieć ze znom inny sposób na pozbycie trądziku zero "fast-food", zdrowe odżywanie się, wysiłek fizyczny taki jak biegi lub basen i myj twarz szarym mydłem moze nie zbyt ładnie pachnie ale nie których ale jo tyz miala problem i powiem ci ze mi przeszło, ale nie wolno go łączyć z jakimiś żelami lub całą resztą chemi nie warto na to kasy wadawać przez to idzie se ino skóra zniszczyć. Mom nadzieja że Ci pomogłach
|
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj byłam u dermatologa potwornie przetłuszczającą się skórą głowy i wypadaniem włosów na tym tle. I Pani dr wskazała mi, że laktoferyna wpływa na ograniczenie wydzielanie sebum. Podobno ta substancja jest jeszzce w specyfiku o nazwie Glamuren.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
ja
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- ja proponuję najpierw umyć się szarym mydłem poczekać chwilę jakieś5 min niech wyschnie to potem spirytusem 95% takim co się wódkę robi na serio po tych ropnych krostkach a potem całą twarz kremem NIVEA polecam |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to zabójstwo dla skóry!
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale teraz sytuacja jakby się powoli ogarniała.. nie wiem może u nie wszystkich to tak działa... myślę że jeżeli masz jakąś bakterię która powoduje ten trądzik to musisz iść do lekarza i dostać antybiotyk... bo te tabletki Ci po prostu nie pomogą są za słabe...
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Diva1;Visaxinum czy pomagają? bo nie wiem czy je kupić ;/ nic mi nie pomaga
Jedyne co im pomoglo to tabletki accutane - przepisane przez dermatologa ale w stanach, nie mam zielonego pojecia jak to wyglada w polsce. widzialam powyzej dyskusje na ten temat: Retinoidy doustnie: Roaccutane, Acnenormin, Isotrex i inne... kuracje mozna zastosowac tylko 3 razy w zyciu, ale jest skuteczna, sa efekty uboczne kazdy jest inny, wiec to zalezy od twojego organizmu jak bedziesz reagowac. ja jedynie mam bardzo wysuszone usta i bardzo chce mi sie pic. obecnie biore to drugi raz, za pierwszym razem dekold i plecy zupelnie mi sie oczyscily, niestety twarz wymaga drugiej kuracji. przed kazda wizyta u lekarza musze zrobic badanie krwi (co miesiac) po wizycie odpowiedziec na pytania na internecie dopiero isc do apteki... ale warto!!!! generalnie opisuja to ze miesiac po nie mozna zajsc w ciaze, ale moj dermatolog mowi ze zeby byc bezpiecznym to lepiej poczekac 2 lata. pisz jak masz jakies pytania zycze powodzenia |
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Ponieważ wy Panie znacie się najlepiej na tych sprawach, chciałem się dowiedzieć paru rzeczy Niniejszym: Po pierwsze Czy ten Visaxinum Działa, Druga rzecz to dość nie typowe, ponieważ wszyscy tutaj piszą że maja tłuste twarze, skóry itd i przez łój powstaje trądzik lub "podskórniaczki" lecz ja mam całkiem inny problem, mam bardzo suchą twarz jak i skórę (nawet jak smaruję kremami nawilżającymi cały czas) a trądzik nie ustępuje, - fakt kiedyś miałem większe problemy, lecz teraz mniejsze a to tylko dlatego że zacząłem stosować dietę, ale w sensie taką że przestałem jeść czekoladę, ostre rzeczy i np produkty produkowane na occie (przykładowo zupki na szybko) - widać różnicę nie powiem że nie twarz wygląda zupełnie inaczej ( gładziej ) ale trądzik nadal nie ustępuje... ![]() Dermatolog zapisał mi lek (antybiotyk) - Aknemycin - jest on do używania miejscowego, niby miał leczyć lecz hmmmm gdy go uzywam codziennie kładąc sie spac tak jak to bylo zapisane tak wysusza mocno twarz ze na koncu skóra zaczyna mi odchodzić a żeby nie odchodziła trzeba używać tłustych kremów, wiec... jedno wyklucza drugie... 70 zł poszło się brzydko mówiąc walić ^^ nie wiem co mam robić :/ prubowałem maści, żeli, kremów, aż do antybiotyku... myję cały czas twarz, dbam o to, nawilżam, a i tak nie mogę sobie poradzić z problemem nawet przez różne kombinacje :/ Proszę o radę. Pozdrawiam Fabian ;] |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Fabian, co do pierwszego pytania - na jednych Visaxinum dziala, na innych nie. kazdy ma inna cere. jednak pewne jest to, ze zaden suplement nie rozwiaze problemu tradziku. moze wplynac na poprawe stanu skory ale przyczyn tradziku nie rozwiaze.
po drugie - jakich kremow nawilzajacych uzywasz? probowales np Physiogelu lub Rossmannowskiego Babydream z rumiankiem, wit.e i pantenolem? |
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
dzięki wszystkim za rady ale znalazłam sposób na moje blizny a tradziku duzego juz nie mam (oby minal całkowicie ten problem)
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
A co ci pomogło? jeśli mogę wiedzieć
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- A gdzie można kupić te kremy? Edytowane przez izabela23 Czas edycji: 2010-01-26 o 09:07 |
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiscie polecam ten srodek (kuracja juz 2 miesiace)
na mnie podzialal lecz nie do konca, ale widac wyrazna poprawe stanu skory![]() Srodek lacze z dodatkowa (podwojna) dawka cynku. I oczywiscie codzienna higiena o zaostrzonym rygorze ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Diva1 podziel sie swoim sekretem moze pomoze hehe
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Na trądzik używałam Afronis ale nie caly czas żeby skóra się nie przyzwyczaiła. Myję twarz mydłem dla dzieci Johnson&Johnson i smaruję kremem z nivea matującym (słoiczek z zieloną zakrętką). Natomiast blizny postanowiłam iść na peeling kwasem TCA. Jestem po pierwszym zabiegu:P
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Od 4 dni łykam Visaxinum, na noc smaruję się punktowo Acne-derm a na dzień Duac żel. Rano i wieczorem przemywam syfki Davercin. Mój trądzik nie jest ostry czy bardzo poważny... Na lewym policzku mam dwie czerwone kropki (które są ciągle ale nie są to syfki, może to ślady które tak długo się goją), dwie na czole oraz poważniejsze na brodzie. Pół roku temu praktycznie codziennie budziłam się z nowym, bolącym, ogromnym, ropnym syfem na brodzie. Na szczęście powoli to przechodzi. Jak już coś wyskoczy to jest to o wiele mniejsze. Mam nadzieję że cały ten mix kremów, płynu i tabletek wyleczy mi buzie
Faktycznie, bez dobrego dermatologa się nie obejdzie. Żałuję że zdecydowałam się pójść tak późno... może teraz moja cera byłaby w porządku, a tak jeszcze troche pracy przede mną :| |
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Ja np Visaxinum stosuję już prawie miesiąc bez żadnych przerw
A do tego myję twarz kilka razy dziennie żelem dla dzieci HiPP i kilka razy w tygodniu peeling ... i zauważyłam znaczną poprawę...a miałam na prawdę coraz silniejszy trądzik...przed wizytą u dermatologa chciałam w ten sposób jakoś zaradzić...ale jak na razie bardzo sobię chwalę |
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
To pytanie kieruję do Diva1, pisałaś że coś ci pomogło na blizny, jeśli możesz zdradzić co ci pomogło. Byłabym wdzięczna
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak już wspomniałam wcześniej jestem po pierwszym peelingu kwasem TCA i jest już lekka poprawa. Jeszcze kilka tych zabiegów i mam nadzieję, że się tego pozbędę bo normalnie szału dostaje od tych blizn i przebarwień |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli mogę wam poradzić dobrego dermatologa to polecam takiego koło Krakowa, w miejscowości Bębło, jego nazwisko brzmi Jaworek. Bardzo dobry wg mnie. A jeśli chodzi o tabletki Visaxinum, to po ich zażywaniu zauważyłam jedynie gładszą cerę, żadnej poprawy jeśli chodzi o wypryski. Więc osobiście odradzam, ale zgłoszenie się do dermatologa (np. tego, którego poleciłam) może pomóc. A co do żelu to żel z Soray'i anty-trądzikowy mogę polecić, bo ostatnio go używam i widzę poprawę.
Edytowane przez sugarbaby11 Czas edycji: 2010-02-05 o 18:47 |
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Moja rada to mydło PROTEX. Mi pomogło może pomóc też wam, sumiennie 3 razy dziennie i nie męczyć prycholi. POWODZENIA W WALCE
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

ale ale na samej twarzy chyba z 10 w ciagu kilku dni
) wiec szybko kupilam w aptece 2 opakowanie tych visaxinum ...... no i krosty znow przetaly wyskakiwac , a skura tala sie bardziej sucha

przecież to zabójstwo dla skóry!

są za słabe...

. Jak już wspomniałam wcześniej jestem po pierwszym peelingu kwasem TCA i jest już lekka poprawa. Jeszcze kilka tych zabiegów i mam nadzieję, że się tego pozbędę bo normalnie szału dostaje od tych blizn i przebarwień