Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-21, 13:12   #3241
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja zauważyłam, ale gram na drugim kompie w simsy i tak jednym okiem czytam

nie, ale jedziemy w środę
Maniactwo komuterowe
Stary 2009-09-21, 13:13   #3242
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Maniactwo komuterowe
wiem trzeba to leczyć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:15   #3243
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
tez mam awersje do robali
kiedys czytalam taka ksiazke "Biologia smierci" i wlasnie bylo o falszywie stwierdzonym zgonach i pobudkach w trumnie to ja juz wole sie obudzic w piecu i szybko sie spalic niz obudzic sie w trumnie i umierac meczac sie i fizycznie (ciasno, duszno) i psychicznie (to musi byc straszne, lezec i czekac w trumnie pod ziemia na powolna smierc...)
no to fakt
ja też myslałam o kremacji, mój nie ma zdania, ale nie zakłada, że ja umrę pierwsza
a co do dzieci to on niezbyt chce, ja to może jedno...
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:15   #3244
201701300931
Konto usunięte

A ja się tylko w sumie chciałam przywitać i idę zamiatać, rozwieszać pranie, sprzątać itp. itd. A wieczorem do kina... Więc pewnie mnie do jutra nie będzie...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:20   #3245
madmuazelle
BAN stały

No,tż wstał po nocce.Teraz wypijemy kawke,a potem jedziemy pare spraw pozałatwiac.O ile z nim pojade,bo coś mnie brzuch boli / okresowo /.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-09-21 o 13:21
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:31   #3246
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
no to fakt
ja też myslałam o kremacji, mój nie ma zdania, ale nie zakłada, że ja umrę pierwsza
moj tez nie zaklada ja zalozylam i mu powiedzialam jakie jest moje zyczenie na wypadek smierci choc teoretycznie opierajac sie na statystykach to ja dluzej pozyje no ale rozne wypadki chodza po ludziach...

(ostatnio go przerazilam jak mu pokazalam po czym mnie mozna poznac na dloni jakbym zostala zmaskarowana w jakims wypadku i bylyby jakies trudnosci z identyfikacja... TZ byl zdegustowany )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:34   #3247
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
(ostatnio go przerazilam jak mu pokazalam po czym mnie mozna poznac na dloni jakbym zostala zmaskarowana w jakims wypadku i bylyby jakies trudnosci z identyfikacja... TZ byl zdegustowany )
Ciekawe co by powiedział jakby usłyszał mojego tatę.

Otóż: chce zostać skremowany a urnę mamy sobie postawić na telewizorze i CODZIENNIE z nim rozmawiać. A za zaoszczędzone pieniądze na pogrzebie mamy jechać całą rodziną na Kanary
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:37   #3248
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ciekawe co by powiedział jakby usłyszał mojego tatę.

Otóż: chce zostać skremowany a urnę mamy sobie postawić na telewizorze i CODZIENNIE z nim rozmawiać. A za zaoszczędzone pieniądze na pogrzebie mamy jechać całą rodziną na Kanary
oj to ja w domu nie musze stac, bo jeszcze mnie ktos do zupy wsypie moge miec poleczke na cmentarzu - zawsze to jakies towarzystwo w podobnej sytuacji zyciowej ewentualnie moglabym gdzies zostac rozsypana - np. z samolotu nad szczytami Tatr

a to nie wiemc czy wam na te Kanary starczy pogrzeb to jakies 4 tys.
a ktos moze wie ile kosztuje kremacja?

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-09-21 o 13:38
Stary 2009-09-21, 13:39   #3249
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
oj to ja w domu nie musze stac, bo jeszcze mnie ktos do zupy wsypie moge miec poleczke na cmentarzu - zawsze to jakies towarzystwo w podobnej sytuacji zyciowej ewentualnie moglabym gdzies zostac rozsypana - np. z samolotu nad szczytami Tatr
chyba juz smierciowej

Stary 2009-09-21, 13:43   #3250
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

a to nie wiemc czy wam na te Kanary starczy pogrzeb to jakies 4 tys.
a ktos moze wie ile kosztuje kremacja?
To najwyżej sama pojadę

http://www.dobrypasterz.pl/archiwumw...d=art&art=1019

"Kremacja jest bardzo dobrym rozwiązaniem, nie tylko ze względów higienicznych i ekologicznych..."

Cytat:
chyba juz smierciowej
Stary 2009-09-21, 13:48   #3251
szana
Zadomowienie

cześć
wchodzę i czytam i się przerażam co to za tematy i to na wątku ślubnym
Lain muszę Ci podziękowac bo dzięki Tobie ułożyłam sobie czytania i Ewangelię więc dziękuję bardzo ciekawa jestem tylko czy nam ksiądz pozwoli zdecydować jakie mają być

Do tych,która zrobiły nauki : za co to się coś płaci? idziemy z Tż w środę na pierwsze
szana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 13:54   #3252
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Lain muszę Ci podziękowac bo dzięki Tobie ułożyłam sobie czytania i Ewangelię więc dziękuję bardzo ciekawa jestem tylko czy nam ksiądz pozwoli zdecydować jakie mają być

Do tych,która zrobiły nauki : za co to się coś płaci? idziemy z Tż w środę na pierwsze
musi wam pozwolic w tej ksiazeczke ktora dostalismy na naukach bardzo zachecaja zeby samemu wybrac czytania

my placilismy za nauki w Krk 50zl od pary
Stary 2009-09-21, 13:55   #3253
szana
Zadomowienie

Cytat:
musi wam pozwolic w tej ksiazeczke ktora dostalismy na naukach bardzo zachecaja zeby samemu wybrac czytania

my placilismy za nauki w Krk 50zl od pary
o no to fajnie bo ja chcę żeby były te co sami wybierzemy

a to nie jest tak dużo,to spoko,przeżyjemy
ale to przy kościele czy w poradni?
Stary 2009-09-21, 13:57   #3254
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

my płaciliśmy 40zł za nauki z księdzem i 30zł w poradni

Stary 2009-09-21, 13:57   #3255
Aaś
Zakorzenienie

Na moich naukach (Wwa) musimy zapłacić 80zł (zaczynamy dopiero w październiku). To są same nauki. Poradnię musimy załatwiać potem oddzielnie samemu.
Stary 2009-09-21, 14:01   #3256
lain
Zakorzenienie

Cytat:
chyba juz smierciowej
nie no, podobno jest zycie po smierci

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:

to w kosciele 4 razy nauki.
a do poradni nie chodzilismy, bo zamiast tego zrobilismy warsztaty komunikacji (rowniez za 50 zl od pary- w tym kawa, herbata, drozdzowki), ale z tego co wiem to np. w Krk poradnia jest za darmo
Stary 2009-09-21, 14:03   #3257
madmuazelle
BAN stały

Od poczęcia do smierci,rozmowy o wszystkim i o niczym na slubnym wątku Panien Młodych 2010.

Ja chciałabym być skremowana,ale zanim niech powyciągają moje narządy ( jeśli będą się nadawac ) bo to może komuś uratować życie.
Stary 2009-09-21, 14:05   #3258
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Kocice dzięki za kciuki Moc PMek mnie nie zawiodła i dostałam pracę
Co prawda ilość godzin będzie zależała od ilości klientów, ale i tak jest nieźle

gratuluję
Cytat:
Nie było mnie co prawda przy rozmowie ale czy to że nie chciała na ten temat rozmawiać to nie znaczy, że JEST właśnie tolerancyjna i nie chce Ciebie namawiać na własny tok myślenia? Ja to właśnie tak zrozumiałam z Twojej relacji...

Ja już powoli mam dosyć rozmów z nie praktukującymi katolikami i też często ucinam dyskusje... raz powiedziałam paru osobom, że uważam ich za obłudników, bo biorą ślub kościelny a ostatnio byli w kościele x lat temu i za przeproszeniem, guzik wiedzą o życiu kościoła. Oczywiście wszyscy się poobrażali ...od tamtej pory nie wchodzę w dyskusje.

Nie rozumiem za bardzo i chcę się dopytać tylko. Prosze nie bić Czy według Ciebie "praktukujący" katolicy modlą się w Kośćiele a "nie praktykujący" gdzieś indziej (w domu?)?

Aaaaa!! Przeczytałam jeszcze raz posta i wyszłam na mohera
rzeczywiście nie było Ciebie przy rozmowie ja nie dzielę na praktykujących i nie praktykujących, po prostu uważam że nie muszę chodzić do kościoła żeby wierzyć w Boga i móc z nim porozmawiać, nie będę Ci mówiła jakie zarzuty mam przeciwko niektórym księżom, nie chcę wdawać się w bezsensowaną dyskusję z osobą, która najwyrażniej nie rozumie że jedni inaczej rozumieją pewne rzeczy od innych i należy to uszanować Ja nie mam nic do ludzi którzy chodzą do kościoła, a Ty masz coś do tych którzy do Kościoła nie chodzą? Dziewczyna mojego brata w moich oczach nie jest tolerancyjna, dobre wychowanie wg mnie nakazuje wysłuchać drugiej osoby i ewentualnie powiedzieć: ja mam inne zdanie, więc nie widzę sensu dalej toczyć tej rozmowy, a nie już na wstępie na moje słowa: nie lubię jak mi narzuca ksiądz swój tok myślenia..." kończyć rozmowę i zarzucać focha że ktoś inaczej myśli od niej.

Cytat:
no tak, ale niektorzy oddzielaja sprawy Kosciola i sprawy Boga... a ze chca slubowac przed Bogiem, bo w niego gleboko wierza, to nie pozostaje im nic innego jak zrobic to w Kosciele do ktorego moga miec mnostwo zarzutow i z tego powodu praktykowac wiare na codzien np. w domu poprzez modlitwe, czytanie Biblii, przemyslenia i swoje czyny ja tak to przynajmniej widze jako ktos calkowicie pozostajacy "z boku"
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Już jestem po szkole Jakoś przeżyłam mimo koszmarnej nocki... A teraz się biorę do papierów

Ja tu kiedyś brałam udział w dyskusji na temat religii już więc jedyne co napiszę to tylko do certiny że niepotrzebny był ten foch w ogóle. Ja właśnie tak jak Aaś napisała pratykująca jestem i też ucinam zaraz temat jeśli mi ktoś zaczyna mówic ze on w Boga wierzy ale w Kościół nie bo księża to czy tamto Niepotrzebnie się zaczęłaś tłumaczyc czemu do kościoła nie chodzisz... Nie to nie i tyle. To czy ona będzie chciała brac brata do kościoła czy nie to jest sprawa między nimi, myślę że mediator tu niepotrzebny zupełnie

ja też uważam że niepotrzebnie zarzuciła focha, no bo niby z jakiego powodu, że ja nie chodzę do Kościoła? przecież to moja indywidualna sprawa. ja nie mówiłam że nie wierze w Kościółł tylko że mam zastrzeżenia do wielu księży którzy do tej pory miałam do czynienia. A to wydaje mi się być wielką różnicą. Hehe no i za mediatora nie robiłam, wyraziłam jedynie swoje zdanie nie zamierzam nikogo do niczego zmuszać a tym bardziej zachęcać, każdy robi to co chce.

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 14:07   #3259
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja chciałabym być skremowana,ale zanim niech powyciągają moje narządy ( jeśli będą się nadawac ) bo to może komuś uratować życie.
a ja nie bo mnie wkurza handel organami i tak zamiast jakieś biedne dziecko je dostać to dostanie je ten kto ma full kasy i nie czeka na nie tyle co inni albo jakiś żul tak jak u nas w mieście było.....pił i miał przeszczep wątroby lekarze zabronili mu chlać a ten swoje i miał drugi przeszczep i i tak nic nie pomogło dalej chleje

Stary 2009-09-21, 14:08   #3260
szana
Zadomowienie

Cytat:
my płaciliśmy 40zł za nauki z księdzem i 30zł w poradni
Cytat:
Na moich naukach (Wwa) musimy zapłacić 80zł (zaczynamy dopiero w październiku). To są same nauki. Poradnię musimy załatwiać potem oddzielnie samemu.
Cytat:
to w kosciele 4 razy nauki.
a do poradni nie chodzilismy, bo zamiast tego zrobilismy warsztaty komunikacji (rowniez za 50 zl od pary- w tym kawa, herbata, drozdzowki), ale z tego co wiem to np. w Krk poradnia jest za darmo
eh czyli każdy inaczej ciekawe ile my a to na początku powiedzą? czy ba koniec info o zapłacie?

no to ciekawie się zapowiada

a tu macie coś co może być pomocne w załatwianiu spraw http://fotografiaslubna.mzdybel.pl/i...b_konkordatowy
Stary 2009-09-21, 14:10   #3261
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

To że ZAPROPONOWAŁA Twojemu bratu pójście do kościoła to coś złego?
nie zaproponowała tylko namawiała , to po pierwsze a po drugie mnie śmieszy coś takiego, bo wiem że brat nie pójdzie, bo x lat tam nie był i jest wielkim grzesznikiem, więc próba ciągnięcia go na siłę i zmiany jego poglądów jest dla mnie po prostu śmieszna, może jej na tym zależy ok, ale nic na siłę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-09-21, 14:11   #3262
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
a ja nie bo mnie wkurza handel organami i tak zamiast jakieś biedne dziecko je dostać to dostanie je ten kto ma full kasy i nie czeka na nie tyle co inni albo jakiś żul tak jak u nas w mieście było.....pił i miał przeszczep wątroby lekarze zabronili mu chlać a ten swoje i miał drugi przeszczep i i tak nic nie pomogło dalej chleje
ale ja niezamierzam handlować moimi organami. Zamierzam je oddać pośmiertnie za darmo,z dobrego serca/woli.Mam nadzieje jednak,że wtrafia do kogoś kto naprawde będzie ich potrzebował,a nie własnie jakiś pijak który non stop chleje i ma wątrobe do wymiany.
Stary 2009-09-21, 14:11   #3263
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a to by musieli wyciagnac swiezutkie w chwili smierci, bo potem to juz na niewiele sie zdadza
ja tez nie mam nic przeciwko zebys komus uratowac zycie kawalkiem mnie
Stary 2009-09-21, 14:13   #3264
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja niezamierzam handlować moimi organami. Zamierzam je oddać pośmiertnie za darmo,z dobrego serca/woli.Mam nadzieje jednak,że wtrafia do kogoś kto naprawde będzie ich potrzebował,a nie własnie jakiś pijak który non stop chleje i ma wątrobe do wymiany.
ale nie Ty będziesz handlowac tylko lekarze oni w łape dostają

Stary 2009-09-21, 14:13   #3265
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie rozumiem za bardzo i chcę się dopytać tylko. Prosze nie bić Czy według Ciebie "praktukujący" katolicy modlą się w Kośćiele a "nie praktykujący" gdzieś indziej (w domu?)?

aha nie wiem czy zauważyłaś ja napisałam, modlić się " nie tylko w Kościele" bo chyba można się modlić w domu? czy tego to już też nie wolno, a można tylko w Kościele?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-09-21, 14:16   #3266
lain
Zakorzenienie

Cytat:
eh czyli każdy inaczej ciekawe ile my a to na początku powiedzą? czy ba koniec info o zapłacie?

no to ciekawie się zapowiada

a tu macie coś co może być pomocne w załatwianiu spraw http://fotografiaslubna.mzdybel.pl/i...b_konkordatowy
my jak za pierwszym razem przyszlismy to na koniec zawsze sie podchodzi po pieczatke. wiec podeszlismy zeby w ogole dostac kartke na pieczatki i wtedy zapytalismy ile placimy

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
ale nie Ty będziesz handlowac tylko lekarze oni w łape dostają
Kasia z takim podejsciem to w ogole mozna spisac transplantologie na straty a to naprawde dla wielu ogromna szansa
a to ze niektorzy sa zdolni do takich rzeczy jak handel organami... mowi sie trudno... dla mnie szczytny jest sam cel... a wykonanie - wiadomo moze byc rozne... wierze jednak, ze sa tez uczciwi lekarze

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-09-21 o 14:20
Stary 2009-09-21, 14:17   #3267
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
nie zaproponowała tylko namawiała , to po pierwsze a po drugie mnie śmieszy coś takiego, bo wiem że brat nie pójdzie, bo x lat tam nie był i jest wielkim grzesznikiem, więc próba ciągnięcia go na siłę i zmiany jego poglądów jest dla mnie po prostu śmieszna, może jej na tym zależy ok, ale nic na siłę
No własnie znam to skądś,będąc dzieciakiem rodzice zmuszali mnie do chodzenia do Kościoła.Pomimo tego,że powiedziałam że mi się np nie chce,do niech niedocierało mam iść i koniec.Do bierzmowania też kazali mi iśc,ja się już zbuntowałam olewałam spotkanie,więc ksiądz mnie wylał,bałam się rodzicom przyznać.No,ale przyznałam się i za od tamtego momentu,za każdym razem gdy w Kościele były ogłoszenie a Ksiądz zapowiadal to wymównie się na mnie moja mama gapiła. A potem w domu się na słuchalam na ten temat,poszłam wkońcu do tgo bierzmowania dla świętego spokoju.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 14:20   #3268
gospella
Wtajemniczenie

my za nauki wekendowe (2 wekendy) już wszytko w tym jest płacimy 150zł od pary
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 14:22   #3269
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
my za nauki wekendowe (2 wekendy) już wszytko w tym jest płacimy 150zł od pary
cale dwa weekendy beda wam nawijac massakren a ile godzin dziennie?
Stary 2009-09-21, 14:23   #3270
szana
Zadomowienie

Cytat:
my jak za pierwszym razem przyszlismy to na koniec zawsze sie podchodzi po pieczatke. wiec podeszlismy zeby w ogole dostac kartke na pieczatki i wtedy zapytalismy ile placimy

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Kasia z takim podejsciem to w ogole mozna spisac transplantologie na straty a to naprawde dla wielu ogromna szansa
a to ze niektorzy sa zdolni do takich rzeczy jak handel organami... mowi sie trudno... dla mnie szczytny jest sam cel... a wykonanie - wiadomo moze byc rozne... wierze jednak, ze sa tez uczciwi lekarze
a no to też zapytamy

mam takie samo zdanie o transplantologii - to ogromna szansa dla chorych,umierających,potr zebujących nawet jeśli na 10 lekarzy jeden jest uczciwy to według mnie opłaca się to bo jedno życie czy zdrowie może zostać zachowane a to już bardzo dużo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości