![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zjadłaś dzisiaj po treningu?
Niebardzo wiedziałam, gdzie to umieścić, a to jest w sumie wątek fitnessowo-dietetyczny więc zaryzykuję
![]() Mam ostatnio taki dylemat. Czy jeśli staram się utrzymać dietę w granicach 1400-1500kcal, ale w ciągu dnia ćwiczę i spalam dajmy na to, te 700kcal to znaczy, że dostarczam organizmowi tylko 800kcal? Czy to, że ćwiczę już się uwzględnia gdzieś? ![]() ![]() Bardzo prosiłabym o oświecenie mnie ![]()
![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja każdemu liczę z tego wzoru http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_ka...f-t276436.html
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Zapotrzebowanie z uwzględnieniem ćwiczeń wyszło mi około 2700-2800kcal, więc powinnam jeść więcej niż 1500 z tego co rozumiem
![]()
![]() |
![]() |
#546 |
♥
|
suz jestes na masie czy nadal na redukcji ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Ania jestem na niczym, bo znowu się leczę. Zostało mi już tylko pare zabiegów, więc jeśli nadal masz ochotę to możemy zacząc np. w poniedziałek?
![]() |
![]() |
#548 |
♥
|
suz zaczynać masę ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#550 |
♥
|
no ja tez nie za bardzo
![]()
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-09-21 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a wiecie moze jak to z tym jedzeniem jest,gdy uprawia sie tylko aeroby
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
węgli na noc z reguły się nie je, bo one nie zdążą się strawić.
ja łączę węgle z białkiem^^ nie wiem czemu niektórzy nie. o posiłkach po aerobach pisałam wcześniej.
![]() |
![]() |
#553 |
BAN stały
|
dziewczyny czyli rozumiem, ze po aerobicu jakies 20 minut jak zjadłam ser biały 0% tluszczu to źle zrobiłam ? jestem na redukcji, chciałabym troszkę schudnąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od poniedziałku, po powrocie z urlopu chcę zacząć od nowa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
♥
|
suz nigdy na masie nie byłam , muszę ustalić jakiś trening i dietę
![]() zawsze byłam na redukcji bądź utrzymaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
przed: ryż, parowki sojowe
po: banan po 2: kotlety z jajek
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
jak się robi kotlety z jajek?^^
![]()
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
po: kuskus z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym + łyżeczka majonezu
![]() |
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
znalazlam cos takiego (tylko trzeba troszke podrasowac i bedzie git
![]() Składniki: - jajka ugotowane na twardo i jedno surowe, - bułka (kajzerka), - natka pietruszki, - cebula, - przyprawy (sól, pieprz itp.), - bułka tarta, - olej do smażenia. Jak przyrządzić? Jajka przeciskamy przez praskę, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułeczkę, wbijamy jajo surowe, wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przyprawiamy do smaku. Następnie lepimy kotlety (takie jak mielone), obtaczamy w bułce tartej i smażymy. I już.
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
kochane dziewczyny bardzo prosze was o pomoc nie moge sobie poradzic z ustaleniem diety
![]() Postaram sie strescic moj problem Moj dzien wyglada obecnie tak sniadanie jem ok 9 obiad ok 14 o 14:30 jade do pracy o 17 wracam na pieszo ok 5 km szybkim marszem o 19 ide ok 2 km na basen (5 razy w tygodniu po godzinie na aqua aerobic i czsami zostaje dodatkowa godzine na zwykleym plywaniu) , wracam ok 21 czasami 21:30 1. teraz pierszwe pytanie czy mam jesc jeszcze jakis posilek po basenie??? wystarcza np 4 wafle ryzowe i banan? 2. co zjesc przed basenem ? moj problem polega na tym ,ze jestem wegetarianka i nie jem miesa czytalam wasze propozycje obiadow ale niestety wiekszosc opiera sie na miesie ![]() Dodam ,ze chce spalic zbedny tluszczyk zalegajacy na brzuchu , ale nie chce spalic przy tym miesni tylko lekko umiesnic cialo (od soboty zaczynam jeszcze cwiczyc na domowej silowni w domku licze na wasza pomoc ![]() ps.ja znam inny przepis na kotlety jajeczne gotuje na twardo jajka ladnie je rozgniatam na jednolita papke wbijam jedno surowe do tego dosypuje troszke bulki tartej , przypraw do smaku i duzo posiekanego koperku mozna dodac troszke maselka(ciii orisze nie krzyczec ![]() ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
aaliyah, z tego co widzę, to jesz dosyć nieregularnie i w za dużych odstępach czasowych. i chyba trochę za mało.. zależy jeszcze co ląduje u ciebie na talerzu^^
po ćwiczeniach aerobowych nie dostarczamy węgli prostych, bo nie ma takiej potrzeby. pisałam już o tym na pewno kilka razy, nie wiem czemu przegapiłaś >< jeśli nie jesz mięsa to znajdź sobie inny odpowiednich szybko wchłaniającego się białka i je spożywaj. zarówno przed jak i po posiłku. kwestia węglowodanów- przed trochę więcej niż po. najlepiej o średnim/niskim IG, ew. po basenie możesz się skusić na ryż parboiled zamiast brązowego, bo on ma wyższe IG i szybciej się przyswoi. ja ogólnie jestem na nie jeśli chodzi o wegetarianizm, ale chodzi mi tutaj o czysto dietetyczną kwestię, bo etyka to już zupełnie inna sprawa. wydaje mi się, że nie dostarczasz białka w każdym posiłku, a to ważna kwestia w odchudzaniu, często pomijana przez redukujących się ;/ czasami jednak wystarczy tylko zmienić nawyki żywieniowe na lepsze i leci z górki (;
![]() |
![]() |
#563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak w sumie wychodzi na to ,ze jem 3 posilki dziennie tylko tylko ,ze ja nakladam sobie straszne ilosci jedzenia ![]() ![]() moj problem polega na tym ,ze cale cialo mam naprawde szczuple ale mam przy tym bardzo duzy nienaturalny brzuch ![]() ![]() Ps. co to jest za ryz parboiled ???? czy ja go dostane tutaj w uk???
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]()
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie dziewczyny
![]() Ja mam takie pytania (na pewno juz sie pojawily ) prosze o pomoc i nie krzyczec na mnie za to ze o to samo pytam co inne dziewczyny, ale zaryzykuje, wiec: 1. jestem na diecie nielaczenia wiec nie moge laczyc bialek i weglowodanow, wiec jakie i z czym moge je spozywac przed i po treningu(chce schudnac kilka kg)? 2. ogolnie to jem nieregularnie, mam dwojke malych dzieci 2-letnie i 3 tyg. i z tymi cwiczeniami tez nie jest za dabrze, czasami pocwicze popoludniu, ale nigdy nie zastanawialam sie ze musze jakos specjalnie jesc. w wiekszosci przypadkow cwicze bardzo pozno bo nawet po 22 gdyz czasami moj synek(2 latka) nie chce zasnac a corcia( 3 tyg) czesto sie budzi i po tej 22 godz moj maz przychodzi z pracy wiec moze je popilnowac jak cos, a moim pytaniem jest czy musze cos jesc przed i po tych poznych cwiczeniach?? i jeszcze dodam ze karmie piersia, wiec tez nie moge na wszystko sobie pozwolic :/ aha a to sa cwiczenia aerobowe z plyta aerobik cwiczenia na nogi, z ciezarkami na rece, boxing, cwiczenia na brzuch z tym ze nie wszystko za jednym razem robie zazwyczaj po dwa cwiczenia, a od 2 dni krece po pol godz hh. Mam nadzieje, ze zrozumialyscie o co pytam Bardzo prosze o wszytkie wasze porady i z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Super watek-
![]() Dzieki temu zrozumialam, jak bardzo GLUPIO ZROBILAM! ze wczesniej nie pomyslalam o poczytaniu tego... Otoz- sniadanie jadlam ok 7.00- wiec o 10.00 wypadalo II sniadanie. Cwiczenia zaczynalam o 9.00 i trwaly do 11.00. Na sniadanko jadlam owsianke z dodatkami ![]() Po skonczonym treningu powrot do domku i obiadek kolo 13-14... Zazwyczaj ryba z kasza i warzywami. No i powiedzcie szczerze: bardzo zle robilam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Zadomowienie
|
zaparlam sie szukalam szukalam i znalazlam
![]() ![]() http://www.sfd.pl/ODPOWIED%C5%B9_na_...J-t191365.html ************************* ************************* ************************* ************
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-09-25 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Aaliyah1981 dzieki za ta stronke, duzo mi pomogla
![]() ![]() ![]() prosze pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | ||||
Zakorzenienie
|
przepraszam, ze tak pozno odpisuje, ale nie mialam czasu do tej pory^ mam nadzieje, ze sie nie gniewacie ;p
Cytat:
ja cwicze od 17, o 19 mam posilek i jest spoko (: naprawde. Cytat:
ad 2: mówi sie, że każda pora na ćwiczenia jest dobra, byleby czuć się dobrze fizycznie i psychicznie. ja wolałabym wstać wcześniej i poćwiczyć z rana, żeby mieć z głowy, niż męczyć się po 22 z brzuszkami.. ale to jest kwestia indywidualna. jeśli chcesz schudnąć to polecałabym ci bardziej trening aerobowy, a już szczególnie interwały- trzy razy w tygodniu po pół godziny. do tego oczywiście możesz dorzucić te ćwiczenia ujędrniające czy coś, efekt na pewno będzie lepszy. a no i ważne są też posiłki w ciągu całego dnia, a nie tylko te okołotreningowe ;p Cytat:
prawidłowy trening aerobowy to taki, kiedy nie masz na nic siły. zresztą w przypadku siłowego to samo ![]() na twoim miejscu ćwiczyłabym jednego dnia siłowego, a drugiego aerobowe. i żadnych serków wiejskich w okolicach treningu! ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
jeśli się tak bardzo boisz to jedz tylko białko szybkowchł. + warzywa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.