Próbki perfum w drogeriach i sklepach internetowych - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-17, 16:27   #211
Soso
Zakorzenienie

Dot.: Próbki w drogeriach

Zawsze dostaję próbki, głównie proszę o podkłady - np. kiedy tylko podchodzi do mnie sephorowa czy douglasowa pani z uśmiechem na ustach pytając w czym może pomóc, objaśniam, że chciałabym kupic jakiś podkład, ale waham się, bo podoba mi się kilka i zawsze dostajępróbki wszystkich
A ze mój TŻet dostaje dużo wiecej próbek perfum niż ja to prawda
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 19:48   #212
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
W Marionnaud dostajecie próbki? Ja poprosiłam raz o próbkę podkładu HR ,pani z bólem serca obróciła się na pięcie i poszła pogmerać w szufladzie z próbkami,dostałam ale była tak niezadowolona...brak słów,daleko nam jeszcze do europejskich standardów......:/
Nie dostalem ani jednej Mimo robionych kilkokrotnie robionych zakupow,no przeciez zakupy za 200zl albo wiecej nie uprawniaja do probek
Przed swietami mialem sytuacje kupowalem zestaw Moschino Funny na prezent i chcialem probke,pani powiedziala ze nie ma.Sobie mysle ok swieta wiec mogly im sie skonczyc,stoje widze jak pakuja moj zestaw na prezent podchodzi klientka do kasy placi cos kolo 500zl i dla niej probki sie znalazly i to calkiem sporo dostala.Nigdy wiecej zakupow w Marionnaudzie
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 21:00   #213
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

To niestety zależy jeszcze w której... W jednej mimo, że wydałam ponad 400 zl nie dostałam nawet pół ml żadnej próbki (to już bardziej opłaca się kupic cosmopolitan za 5,99, gdzie czasem można znaleźc nawet ze 3 próbki ), za to w drugiej za wydane niecałe 200 zł próbki posypały się jak...Uważam, że to niestety zależy od sprzedającaj. W końcu lepiej jest wziąc coś dla siebie, niż obdarowywac tym klientów
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 22:23   #214
siarka40
Szef ds. Wymianek

a ja musze przyznac, ze mnie calkiem sowicie obdarowuja w perfumeriach nie wiem czy to kwestia mojego uroku osobistego czy akurat mam szczescie, ale w zasadzie zawsze wracam z probkami - a trzeba powiedziec, ze na mnie raczej perfumerie typu Sephora czy Douglas, kasy nie zbijaja (co inszego Rossmann), bo zakupow jakichs wielkich tam nie robie. a zeby bylo ciekawiej, to akurat nieszczegolnie mi na probkach zalezy, bo z reguly ich nie wykorzystuje i obdarowuje nimi otoczenie

kiedys w Super - Pharm pani otworzyla przy mnie karton z probkami kremow wszelakiego rodzaju, ktorych garsc hojna dolozyla do mojego zakupu - tak, ze do dzis sie probek nie pozbylam
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 22:29   #215
Murszafka
To ja :)

A ja z saloniku Rochera wyszlam dzis wrecz objuczona. Kupilam tylko malutkie perfumki w kremie i pani mnie zapytala, czy chce karte stalego klienta. Chcialam, a co mi tam... No i dostalam:
-lusterko
-letnia torbe na zakupy
-pakiet 7 probek (w tym 2 zapachy )
-40% znizki wazne przez 3 miesiace (i to nie to, ze jednorazowo -caly czas)
-30% znizki na reszte kosmetykow
-pani sie jeszcze odgrazala, ze na urodziny prezent dostane...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-21, 15:20   #216
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Nie dostalem ani jednej Mimo robionych kilkokrotnie robionych zakupow,no przeciez zakupy za 200zl albo wiecej nie uprawniaja do probek
Przed swietami mialem sytuacje kupowalem zestaw Moschino Funny na prezent i chcialem probke,pani powiedziala ze nie ma.Sobie mysle ok swieta wiec mogly im sie skonczyc,stoje widze jak pakuja moj zestaw na prezent podchodzi klientka do kasy placi cos kolo 500zl i dla niej probki sie znalazly i to calkiem sporo dostala.Nigdy wiecej zakupow w Marionnaudzie
moim skromnym zdaniem, to nie kasa jaka zostawiamy w sklepie powinna decydowac o ilosci probek. nadzieja, ze pani wlozy nam do reklamowki jakies "gratisy" nie wystarczy. istotą testerów nie jest przeciez kolekcjonerstwo, a mozliwosci wyprobowania produktu ktory nas interesuje, albo reklama np. nowego produktu (to juz ze strony producenta). należy prosić i nie oglądać się na krzywe miny pań sprzedających. szanująca się konsultantka sama zaproponuje próbkę i pomoże przy doborze kosmetyku.
Stary 2009-03-21, 17:10   #217
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
W Marionnaud dostajecie próbki? Ja poprosiłam raz o próbkę podkładu HR ,pani z bólem serca obróciła się na pięcie i poszła pogmerać w szufladzie z próbkami,dostałam ale była tak niezadowolona...brak słów,daleko nam jeszcze do europejskich standardów......:/
Ja tam robiłam zakupy ze dwa razy w życiu, kiedyś przy zakupie 30ml Dolce Vita w torebeczce z perfumami znalazłam dwie miniaturki pomadek EL, miniaturowy tusz Clinique i trzy próbki perfum.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-25, 08:23   #218
Eyes
Zakorzenienie

Kobietki kochane powiedzcie czy próbki sprzedawane na Allegro to oryg inały?Mówię o takich sprzedawanych z kartonikiem a nie decantach.Czy podrabia się wogóle próbki???Ja niestety nie mam dostępu do darmowych próbek
Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 08:31   #219
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Kupuję bardzo dużo próbek na Allegro i nigdy nie zdarzyło mi się, żebym otrzymała podróbkę.
Zakupy robię przeważnie u apage666, polecam

W drogeriach otrzymuję próbki- podkładów, kremów. Bardzo rzadko dostaję próbki perfum, a jeśli tak, są to przeważnie zapachy, na których mi nie szczególnie zależy. A jak pieknie proszę o konkretny zapach to:
-albo nie ma oryginalnych próbek
-albo nie ma testeru
-albo fiolki sie skończyły...
Przestałam prosić- bez łaski

Edytowane przez iwona-jk
Czas edycji: 2009-03-25 o 08:37
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 09:25   #220
Eyes
Zakorzenienie

Iwonko ja rzadko bywam w dużych perfumeriach a jak mam prosić to jestem chora.Co do podróbek próbek to wydaje mi się, że nie było by to opłacalne, ale może się mylę. Mam pytanko czy kupowałaś próbki u Login30? Wiem, że jest w polecanych ale dla pewności pytam.Pozdrawiam
Stary 2009-03-25, 10:37   #221
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Nie przypominam sobie, żebym kupowała u niego. Jednak, po zapoznaniu się z komentarzami i ofertą, uważam, że jest w porządku. Śmiało kupuj.

iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-25, 11:17   #222
Eyes
Zakorzenienie

Dzięki śliczne Pomyślę też nad proponowanym przez ciebie sprzedawcą.Pozdrawiam
Stary 2009-03-31, 22:22   #223
klystianek
Rozeznanie

dobra temat w ktorym nic sie nie pisalo przez pare dni ale nie chce zakladac nowego, ja juz dostalem wczesniej dlatego warto napisac o tych ktorzy tego nie wiedza
na http://www.czechandspeake.com/signup.asp
czech & speake w ramach reklamy rozdaje darmowe probki, wystarczy sie zarejestrowac i wypelnic akiete a dostanie sie po jakims (srednio) miesiacu zestaw 9 probek
jak ktos nie jest zaznajomiony z ta firma to moze darmowo sobie przetestowac, a pozniej kupic co by w ciemno nie kupowac,
cena 100ml to 65 funtow, wiec jak na niszowca wcale nie taka droga porownujac do A. Tauera (69ojro za 50ml) czy By Killian
Stary 2009-03-31, 22:25   #224
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez klystianek Pokaż wiadomość
na http://www.czechandspeake.com/signup.asp
czech & speake w ramach reklamy rozdaje darmowe probki,
Tez wczoraj dostalam od nich przesylke
Ale wiekszosc probek smierdzi mi malo dbajaca o higiene staruszka...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 01:27   #225
klystianek
Rozeznanie

chyba oszalalas:P Neroli cudowne, 88 cudowne (black aoud bardziej przypomina ogrod różany ale nie wymagajmy), a cuba jeszcze lepsza choc polakom takie rzeczy nie odpowiadaja bo przez 40 lat mieli Amol (poczatek Cuby) lub inne leki wiec po co cos podobnego wachac , lub cudownej gumy mietowej (oxford and cambridge) ja sie jaram czekam na wplw funduszy by zamowic albo na spadek funta
Stary 2009-04-01, 02:43   #226
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez klystianek Pokaż wiadomość
chyba oszalalas:P Neroli cudowne, 88 cudowne (black aoud bardziej przypomina ogrod różany ale nie wymagajmy), a cuba jeszcze lepsza choc polakom takie rzeczy nie odpowiadaja bo przez 40 lat mieli Amol (poczatek Cuby) lub inne leki wiec po co cos podobnego wachac , lub cudownej gumy mietowej (oxford and cambridge) ja sie jaram czekam na wplw funduszy by zamowic albo na spadek funta
Czech & Speake nie ma zapachu nazywającego się Black Aoud (ma za to taki zapach Montale). Może chodziło Ci o Dark Rose?

No i hmmm... Nie sądzę, by Cuba nie podobałam mi się akurat dlatego, że przez 40 lat używałam Amolu...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 09:53   #227
Polly_
grozi wypollizowaniem

tez dostalam, przetestowałam 88, no i nie podoba mi się, zobaczymy jak bedzie z resztą
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 13:42   #228
klystianek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Czech & Speake nie ma zapachu nazywającego się Black Aoud (ma za to taki zapach Montale). Może chodziło Ci o Dark Rose?

No i hmmm... Nie sądzę, by Cuba nie podobałam mi się akurat dlatego, że przez 40 lat używałam Amolu...
chodzilo mi o porownanie C&S do Montale ktore jest jednak troche lepszym niszowcem
Polly na mnie 88 to jest miazga ;] od czasu Black Aoud i Ambre Sultan i L'air (ktorego mam 50siatke) nic nie zrobilo takiego wow jak 88 i Cuba, chetnie bym zamowil dla siebie samego
ale kurcze troche cena poraza :P poczekam moze w wakacje zamowie albo sie rozleje po polowie bo 700-800zl za 2 setki ktorych szybko nie zluzyje to troche sporo :P

Edytowane przez klystianek
Czas edycji: 2009-04-01 o 15:46
klystianek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 09:59   #229
Spoora
Zakorzenienie

Ja w końcu się zebrałam na zakup próbek w Quality, ale okazało się, że robią je tylko z zapachów ekskluzywnych Chyba tego wcześniej nie doczytałam, a ja chce zapachy tradycyjne Gdzie mogę kupić takie próbki, poza allegro?
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 11:50   #230
essme
Raczkowanie

chciałam odświeżyć trochę wątek..Gdzie można kupić takie próbki perfum (poza allegro)?
essme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 19:48   #231
essme
Raczkowanie

up (naprawdę potrzebuje jakiegoś sklepu internetowego z samplami perfum)
essme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 21:42   #232
slon trabalski
Raczkowanie

Dot.: próbki... czy są oryginalne?

Witam. Jestem tu nowa, ale chciałabym uzyskac od Was pomoc w pewnej sprawie. Otóż dostałam próbkę perfum, które bardzo mi się spodobały, nie mniej jednak zupełnie wie wiem co to mogły by byc za perfumy? Może któraś z Was wie, która firma rozprowadza takie perfumy i gdzie je mogę zdobyc? Numer próbki 23.
Załączam zdjęcie próbki. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam
slon trabalski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 22:11   #233
klystianek
Rozeznanie

a to nie to badziewie co FM sie zwie ? i numerkami sygnuje swoje "zapachy" ?
http://medanet.bazarek.pl/opis/id,16...cacharel.html/

Edytowane przez klystianek
Czas edycji: 2009-09-21 o 22:13
klystianek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 22:50   #234
anka_res
Zakorzenienie

To coś woła 33 zł za 30 ml??? To sporo kasy za takie...nic. I niech mi ktoś mówi, że kupuje podróbki, bo nie stać go na oryginały - w tej cenie można bez problemy kupić nawet perfumy Arden, że już o YR czy Oriflame nie wspomnę.

Byłoby mi szkoda wydać 30 zł na podróbkę, mimo, iż nie mam problemu z wydaniem 200 zł na porządne perfumy.

Zawsze czułam, że całe to gadanie o braku kasy to ściema...Chyba raczej brak klasy
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 08:41   #235
slon trabalski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
To coś woła 33 zł za 30 ml??? To sporo kasy za takie...nic. I niech mi ktoś mówi, że kupuje podróbki, bo nie stać go na oryginały - w tej cenie można bez problemy kupić nawet perfumy Arden, że już o YR czy Oriflame nie wspomnę.

Byłoby mi szkoda wydać 30 zł na podróbkę, mimo, iż nie mam problemu z wydaniem 200 zł na porządne perfumy.

Zawsze czułam, że całe to gadanie o braku kasy to ściema...Chyba raczej brak klasy
To nie są perfumy FM bo ich próbki maja kolory czerwony i niebieski. A to jest próbka srebrna. A co co tego czy ktoś ma klasę czy nie, to nie Wam oceniac. A jesli to oceniacie wg ceny..... to szkoda mi Was. Czy tylko drogie perfumy muszą się podobac? Dla żądnych "uznanych" firm firm oddam za darmo resztę perfum Dune Christiana Diora, dołoże Opium Yves Saint Laurenta oraz Chanel Allure.Ja je mam do smarowania pryszczy ale ile można
Stary 2009-09-22, 08:51   #236
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slon trabalski Pokaż wiadomość
Witam. Jestem tu nowa, ale chciałabym uzyskac od Was pomoc w pewnej sprawie. Otóż dostałam próbkę perfum, które bardzo mi się spodobały, nie mniej jednak zupełnie wie wiem co to mogły by byc za perfumy? Może któraś z Was wie, która firma rozprowadza takie perfumy i gdzie je mogę zdobyc? Numer próbki 23.
Załączam zdjęcie próbki. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam
Wydaje mi się że jest to próbka zapachu z takiej rozlewni ,,perfum'' ,oni chyba oznaczają numerycznie dany zapach.Widziałam taką rozlewnie w Magnolii Park.

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 09:03   #237
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez slon trabalski Pokaż wiadomość
To nie są perfumy FM bo ich próbki maja kolory czerwony i niebieski. A to jest próbka srebrna. A co co tego czy ktoś ma klasę czy nie, to nie Wam oceniac. A jesli to oceniacie wg ceny..... to szkoda mi Was. Czy tylko drogie perfumy muszą się podobac? Dla żądnych "uznanych" firm firm oddam za darmo resztę perfum Dune Christiana Diora, dołoże Opium Yves Saint Laurenta oraz Chanel Allure.Ja je mam do smarowania pryszczy ale ile można
ance_res nie chodziło o cenę tylko o podróbkę- brakiem klasy nie jest kupowanie tanich perfum tylko podrób- tak jak torebek LV , czy t-shirtów D&G na bazarze
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-22, 09:16   #238
slon trabalski
Raczkowanie

Perfumy z tej próbki sa za***.......... gdybyście to czuły..... i takie trwałe..... o wiele bardziej intensywne od innych oryginalnych które miałam. Muszę je miec chocby nie wiem co. Nie wierze, że to jakies gówno. Pokazywałam dziewczynom w pracy i równiez im sie podobały.

Po drugie jesli to naprawdę FM to mogą robic tak , ze dają próbki oryginalne, zeby lepiej się sprzedawały i przyciągały klientów, a potem nalewają do buteleczek rozrzedzony płyn..... skąd to mogę wiedziec? a po drugie skąd mam wiedziec co to jest, jak jestem za granicą? W kazdym razie perfumy z próbki były bardzo ładne.
Ja patrzyłam na numer 23 w wyszukiwarce i to faktycznie wskazuje na FM, z tym , że raz pokazują perfumy z tego numeru niebieskie a raz różowe i o co w tym wszystkim chodzi, bo ja miałam próbkę wody przezroczystej.

Edytowane przez slon trabalski
Czas edycji: 2009-09-22 o 09:31
Stary 2009-09-22, 09:41   #239
Eyes
Zakorzenienie

Miłośniczek firmy FM to na tym forum nie znajdziesz
Poza tym może lepiej za te 30 zł kupić jakieś oryginalne perfumy.Wtedy napewno nie miałabyś takich wątpliwości jakie masz w tej chwili
Stary 2009-09-22, 09:48   #240
slon trabalski
Raczkowanie

No ja mam oryginalne perfumy. Ale nie robią na mnie zbytniego wrazenia. Jedynie wrazenie na mnie zrobila ta próbka a wcześniej Delices Cartiera. Muszę się chyba zasadzic na nie w takim razie

Edytowane przez slon trabalski
Czas edycji: 2009-09-22 o 14:48
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości