|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
a ona od razu dostała strasznych skurczy, parcie i ... bum, dzidzia! za długo niedobrze, za krótko nie dobrze, babie w ciązy nie dogodzisz... ![]() ![]() ![]() DOKŁADNIE! to jest wogóle świetny sposób: pogryźć się ![]() ![]() ciekawe co? najwidoczniej te emocje związane z kłótnią czy wizją rozstania uaktywniają jakiś mechanizm...dziwne... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 16.09 Łódź asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 18.09 Malopolska Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~~ @ 28.07 Warszawa ![]() Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 15.09Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 19.07 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @24.08 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 ![]() Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 06.09 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@04.09 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.09 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 10.09 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków ![]() Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 10.09 Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 19.09 velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 23.08 - a moze kogos juz na dolna liste przeniesc ? ![]()
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żle się podziało, ale obie wiemy, że życie niestety czasem takie niespodzianki przykre płata i nie chodzi w zyciu o to, żeby ich wogóle nie było, ale o to, żeby przez nie razem przejść a nawet się do siebie zbliżyć. może to paradoks, ale te przykre niespodzianki, doświadczenia, kopy w doope , czasem ludzi do siebie zbliżają, ale to widzimy dopiero z perspektywy czasu, że z czegoś złego wyciągnęliśmy wiele dobrego...i chyba o to chodzi. i dobrze, że emocji nie tłumisz, bo jak się przykre myśli i uczucia pod dywan zakopuje to leżą tam, zaczynają gnić i między ludźmi sięsmrodek pojawia...to już lepiej je wygarnąć i sprzątnąć od razu, nawet za cenę chwilowych nieprzyjemności.... takie moje zdanie. PS: ja też....ja też nie mogę się doczekać..... tak jej pragnę... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza położna ma takie same umiejętności wyuczone i takie same prawa do opieki nad zdrową kobietą i jej dzieckiem. Może swój zawód wykonywać poza szpitalem. Prawnie to wszystko jest dozwolone. I robi się to już. W urzędach już nawet nie puszczą jak widzą akt urodzenia podpisany przez położną... To wszystko już się dzieje, tylko na mniejszą skalę. No ale nasze położna zwykle się boi. No i w Polsce nie doszkalają się samodzielnie, jak położne zagranicą. Po prostu zakładają, że nie muszą, bo lekarz odpowiada... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-22 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę gorąco, że mimo wszystko to, co się dzieje w Waszym życiu teraz ma sens, ukryty i jeszcze nam nieznany, ale ma sens. że przyniesie wam coś pieknego, czego byście się nigdy nie spodziewali w takiej chwili. nie pozbawiaj się nadziei, kochana.... ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() jedna nasza mamusia z forum mamuś rodziął w Polsce w domu z położną właśnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Toba, mam nadzieje ze uda nam sie przejsc przez to razem i ułozyć wszystko, jeszcze duzo przed nami i temat nie odchodzi do szuflady bo nie odpuscimy tzn moj maz nie chce tego odkładac i chce doprowadzic wszystko do konca i zeby niektore osoby poniosły konsekfencje swojego zachowania - nie sa bezkarni .... ale cholernie mi zal tych lat ktore wspolnie spedzalismy ..........
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno rodziła dziewczyna z innego wątku... W 30 min po przywiezieniu do szpitala miała dziecko. ![]() Znaczy z pracą tu nie wyszło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1660 |
Wtajemniczenie
|
Tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile to kosztuje, ale wiem że położna w szpitalu też bierze kasę. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Jasne... ![]() Tak w ogóle to muszę poczytać coś o tym, bo nawet nie wiem czy z felerem kręgosłupa szyjnego można rodzić normalnie... ![]() Tak myślałam. To najczęstsza przyczyna rozczarowań po powrocie. ![]() Długo tu byliście? Decyzja już podjęta, jak rozumiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie a moze to wskazanie do cc ? kurna poczytaj poczytaj !
![]() |
#1663 | |
Zadomowienie
|
Widzę, że na tapecie porody
![]() Nikuś - moja znajoma rodziła w Holandii i chwaliła ich podejście do porodu, a już w szególności to była zachwycona opieką poporodową - położna przychodziła na pół dnia i nawet gotowała obiad ![]() Ja, podobnie jak Kropka i inne dziewczyny wolałam być w szpitalu. Wzięłam sobie znieczulenie z.o. (choć chyba niepotrzebnie), moja mała urodziła sie z okręconą pępowiną wokół szyi nie mówiąc o tym, że też nałykała się niefajnych już wód płodowych. Na szczęście nic się nie działao, nie trzeba jej było pomagać przy oddychaniu itd, ale czułam się bezpieczniej w szpitalu. Cytat:
![]() ![]() Sama rodziłam ponad 4 godziny (licząc od przyjazdu do szpitala), wcześniej nad ranem jakies tam skurcze odczuwałam, całkiem znośne, choć wiedziałam, że to właśnie TO ![]() Traumy poporodowej nie mam, choć znieczulenie działało nieco ponad godzinę (bo potem juz były bóle parte, a wtedy się nie znieczula), jeszcze na łóżku porodowym swierdziłam, że mogłabym to przechodzić jeszcze raz ![]() Z siadaniem też nie było najgorzej, bo nie byłam nacinana. Wszystko będzie OK. Myślę, że dużo zależy też od podejścia. Pozdrawiam ![]() P.S. Zaraz lecę czytać opis Biedroneczki A propos wskazań do cc i wad kręgosłupa. Ja miałam kiedyś zwichnięte biodro (przy porodzie) i ginekolog wysłał mnie na konsultację do ortopedy. Ortopeda stwierdził, że dam radę normalnie ![]() Na szczęście mój gin powiedział, że gdyby coś było nie tak, to nie będą zwlekać z decyzją o cc Edytowane przez freshona Czas edycji: 2009-09-22 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Powodzenia w takim razie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz juz cos na oku jakas prace czy dopiero jak polecisz to bedziesz szukac ?? mieszkac bedziecie tam gdzie wczesniej ?
![]() |
#1667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie , po porodzie traktuje się tu kobietę jak królową ![]() tak, ja też uważam, że wiele zależy od podejścia, czy ktoś patrzy na poród jak na katorgę, czy jak na wielkie święto. czy zdaje sobie sprawę, że ból jest częścią porodu i nie można go całkiem wyeliminowac itp itd. Cytat:
![]() lepiej zapytaj o ten kręgosłup, a co do wąskich bioder to niestety może być tak , że będziue wskazanie do cc. Moja siostra, mieszka w Belgii, musiała mieć cc, bo lekarz stwierdził że ma za ciasną miednicę właśnie ( i to prawda, że jest wąska w biodrach) i nie ma szans na sn.... lepiej zapytaj, żebyś wiedziała na co się nastawiać!
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, wiec kiedy lecisz? psiaka juz masz wybranego ?? kurcze a mi wlasnie seminarium przełozyli wrrr
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
kropka na kiedy masz tp ??? agusia co u Ciebie ????
#1672 |
Zakorzenienie
|
Dowiem się, jak się moja fasola ujawni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie, zapytaj, niech ci powiedzą co i jak. z miednicą to chyba gdyby coś to i tak dopiero pod koniec ciąży. u mojej siostry zmierzyli jej biodra, brzuch, coś tak jeszcze i dzidzię i wtedy zapadł wyrok, który i tak już miałą, bo mały się nie obrócił jak trzeba.... fasola ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie już możesz ![]() co do porodów to już pisałam, niech każdy rodzi tam gdzie czuje się bezpieczniej i tak jak czuje się lepiej... w pełni zgadzam sie z Kropką, dziękuję, że mieszkam w tym naszym zaścianku i mam taką opiekę przed i w trakcie ciąży... że ratuje się ciąże zagrożone, że czuwa sie nad ich przebiegiem i sprawdza na sto różnych sposobów czy z okruchami wszystko ok Kropuś, wąskie biodra nie oznaczają wąskiej miednicy i odwrotnie... bo czasem wąska miednica pięknie się rozchodzi, a wydawałoby się pięknie rozłożysta w stawach kobita ma tak naprawdę wąską miednicę i nie może rodzić sama... ja najwęższa w tyłku nie jestem, choć nie mam też d...py jak stodoła, ale miednica wąska, słabo się rozchodzi i stąd miedzy innymi wcześniejszy poród w 34/35 tyg malutkie dziecko i ułożenie poprzeczne... teraz nie spodziewam sie niczego innego... do tego wada serca i wzroku, parę innych głupot i jestem nastawiona na cc miednicę na pewno będzie Ci mierzył lekarz i zdecyduje czy możesz rodzić samodzielnie czy lepiej zrobić cc
![]() |
#1675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 16.09 Łódź asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 18.09 Malopolska Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 15.09Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 19.07 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @24.08 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 ![]() Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 06.09 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@04.09 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.09 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 10.09 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków ![]() Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 10.09 Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 19.09 velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 23.08 ![]() Są dwie kreski II... obecnie: 11 ![]() Tequillla (Gosia, 29 lat) t.p.25.09.2009 Basia lub Staś Malin30 (Magda 32 lata) t.p. 07.10.2009 ??? lub Janek Symbio ( Agnieszka 33 lat) t.p. 17.10.2009 ??? lub ??? Karenina19 (Kamila, 25 lat) t.p.05.11.2009Andre Kachula27 (Kasia, 29 lat)~~ t.p. 08.11.2009 ??? Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila Pomarnczka ( Gosia 27lat)~~~t.p. 04.02.2010 ??? lub ??? Madziwnia (Magda, 24lata)t.p. 27.03.2010 ??? lub ??? ania p (Anna, 27 lat)t.p. 15.04.2010r ??? lub ??? Dafreen (Anna, 33lata)t.p. 04.05.2010r. ??? lub ??? Kropka75 (Sylwia, 34lata)t.p. ??? ??? lub ??? ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2009-09-22 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
#1679 |
Zadomowienie
|
#1680 |
Zakorzenienie
|
![]() Kasia23 co u Ciebie ? jak samopoczucie ?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.