|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Twoje 5 faworytów.
Ostatnio najczęściej pachnę Tsukimi Annayake, Desire Dunhill, Amour Le Parfum Kenzo.
I dawna miłość do Angel Muglera wróciła Pachniałabym też z przyjemnością boskimi Hypnotic Poison Elixir, ale się z flakonika przez pompkę ulotniły, tylko tłusty glut po sobie zostawiając ![]() Na niszę już od dłuższego czasu ochoty nie mam Flaszki odłogiem leżą
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mnie wystraszyłaś Homyku, nie wiedziałam, że coś takiego możę się stać ![]() moje top 5: *HP Elixir *Amour Le Parfum *Flowerbomb EDP *Dolce Vita *OI Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2009-09-22 o 09:59 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak po ostatniej zimie zakręciłam flaszkę z 1/3 zawartości tą czarną nakrętką, tak stała do lata, aż zachciało mi się w lipcu bodajże zapachnieć okazyjnie Elixirem i przykręciłam pompkę na powrót. Potem bez odkręcania pompki wstawiłam flakon do mojej ciemnej szuflady, w której przechowuję mój zbiorek. I tak sobie stał, aż 3 tygodnie temu go wyciągnęłam. Patrzę, a tam gęsty glut tylko się ostał To znaczy on pływa w czymś rzadszym, tak jakby płyn się rozwarstwił, i to, co najbardziej lotne wyparowało. Dodam, że flaszka kupiona w Sephorze. Także w związku z moimi doświadczeniami polecam zdejmować tę pompkę i jednak zakręcać flaszkę nakrętką
Edytowane przez homyk Czas edycji: 2009-09-22 o 10:19 |
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
oo, Homyczku
ciekawe czy sam koncern wie o takim przypadku
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
U mnie coraz bardziej słodko:
- Un Bois Vanille - Flowerbomb Extreme - Prada Intense Od czasu do czasu COco MAdemoiselle perfumy - sa tak piekielnie trwałe że czuję je na skórze 2 dni a one pachna , nei straszne im mydło i woda. |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję spicniałego flakonu HPE
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Papuzinko
To chyba nie jest odosobniony przypadek. Zdaje się, że ktoś kiedyś na forum też się w tym temacie skarżył I ja się wtedy, pamietam, dziwiłam. Teraz już dziwić się nie będę
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szkoda, bo uroku odmówić im nie można. Co mi tylko po ładnym wyglądzie flaszki, kiedy glut zamiast perfum w środku mam
|
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też Prada Intense wyparowała Wprawdzie gluta nie mam ale wyparowało jakieś 30ml ![]() Nigdy więcej pompek A pachnę czarną Coco, Chergui i Perles, ekstraktem Must. Nic się nie zmieniło od roku Nuuudy panie |
|
|
|
|
#1362 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na szczęście,nie wiem czy przezornie czy też intuicyjnie,ale swego czasu pompkę włożyłam do pudełeczka a na PI jest nałożona zakrętka,wszystko z nią ok,uff.Nie ukrywam,że z pompki skorzystałam raz czy dwa(faktycznie-spora frajda),część Prady od razu odlałam do mniejszego atomizera i z tego w razie potrzeby korzystałam. |
|||
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
ja najczesciej siegalam po:
halle berry narciso w wesji edt i edp dolce vita |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Cristobal
Eclix Prada Intense i klasyk również .... Cinema Kenzo Amour jesienią wraca do łask.....
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Avignon
CdG 2 Man A*men Pure Coffee M7 No i na ostatnim wypadałoby coś ze słodkości wrzucić - tutaj ostatnio zachwycam się Kenzo Amour i Lalique Amethyst.
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem pełna podziwu, że znacie tyle różnych perfum. Ja znam ich bardzo niewiele, ale chciałam podzielić się moimi ulubionymi:
1. Halloween 2. Burberry Beat 3. J'adore Dior 4. Envy Me Gucci 5. Printemps Micallef Lubie zapachy kwiatowe, delikatne, słodkawe. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1367 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() mam HP od stycznia, uzywek, okolo 25 ml. fakt, ze ja perfumy szybko zuzywam, ale i tak wydawalo mi sie, ze na uzycie ich pare razy, winnam miec ich wiecej we flaszce... gdy teraz zas zajrzalam do szafki, widze, ze jest HP mniej niz bylo przy ostatnim "ogladzie", a ani razu sie nimi nie spryskalam od tamtego czasu
|
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rachunek za tę moją flaszkę i się zastanawiam, czy aby nie zajrzeć do Sephory w której go kupiłam. Perfumy kupione rok temu, 29 września. Myślicie, że jest szansa na reklamację po takim czasie? |
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Szef ds. Wymianek
|
wedlug ogolnych zasad prawa cywilnego, roszczen z tytulu rekojmi mozna dochodzic w ciagu roku od zakupu, przy czym zas musi byc w tym zachowany termin o dowiedzeniu sie o wadzie krotszy niz miesiac. nie wiem czy jasno napisalam - chodzi mi o to, ze jesli kupilas perfumy w dniu 29 wrzesnia 2008r., to mozesz je reklamowac w ciagu calego roku od daty zakupu - czyli do 29 wrzesnia 2009r., o ile w ciagu miesiaca od odkrycia tej przypadlosci flakonu, pospieszylas z nimi do sklepu - no, chyba, ze w sklepie zapewnili Cie o braku tej wady albo podstepnie ja ukryto.
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przepraszam za ogromniasty offtop w tym wątku |
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio zamęczam i torturuję samą siebie. Od dłuższego czasu mam ogromną ochotę zapachnieć Insoumise? - ale boję się, że jak wpadnę w ciąg to wypsikam za dużo (a zapach uwielbiam okrutnie).
Mam też ochotę na Mirrę Tesori - ale już mało zostało i zostawiam na "specjalne okazje". Bardzo miło chodzi mi się teraz w Muschio Bianco również Tesori. Ciepło myślę o Maroussi - jak już dostanę stypendium to w końcu kupię sobie ogromną flachę, co by nie patrzeć z żalem i niezdrowym pożądaniem na kurczącą się 15-stkę. W ogóle mam ochotę na coś mało popularnego i dającego po nosie. Chyba zaczęłam zakochiwać się w Youth Dew Amber Nude, ale skąd ja mam to cudo wziąć? Póki co oszczędnie dozuję sobie z próbeczki
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Art. 10.1 Sprzedawca odpowiada za niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jedynie w przypadku jej stwierdzenia przed upływem dwóch lat od wydania tego towaru kupującemu; termin ten biegnie na nowo w razie wymiany towaru. Jeżeli przedmiotem sprzedaży jest rzecz używana, strony mogą ten termin skrócić, jednakże nie poniżej jednego roku. I też przepraszam za off topic
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie nie mam ulubionej piątki, której najczęściej bym używała w ostatnim czasie.
Testuję, testuję i jeszcze raz testuję od dłuższego już czasu, w obrocie są próbki, odlewki które nie zachwyciły, których w ogóle nie miałam okazji ponosić, trafiły od razu do kuferka czy pudełka. Co dzień mam dylemat, bo chciałabym pachnieć czymś co bardzo lubię, wrócić do czegoś co znam, ale uparłam się i staram wytrwać, choć czasem się złamię. Płodzę recenzje, uzupełniam KWC, mam kilka posiadanych pełnowymiarowych flakonów które nie doczekały się jeszcze jakimś cudem recenzji, próbek zostało mi na co najmniej kilka miesięcy testów i pisania recenzji. Najbardziej tęsknię za: - Belle de Minuit - Cinema - Tea for Two (na te od czasu do czasu się skuszę, żeby podnieść głowę do góry) - Innocent (też używam między testami) - Kashmina Touch - T. Ford Tobacco Vanille Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-10-12 o 09:16 |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Wciąż testuję... A jak na ten moment:
1. Chloe 2. Jasmin Noir 3. The One 4. Incredible Me 4. Miss Dior Cheri
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Zimno się zrobiło to i pewne zmiany nastały
:Dolce Vita Halle Berry Nu edt Theorema Escada Collection.
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Niewielkie zmiany
Shalik edp Insolence edp Insolence eau glacee edt L'instant L'instant Magic
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Ach, pewnie tak, wspominała kiedyś o tym ![]() Marzę o tym zapachu i czekam na odpowiedź albo od Miss Natashy albo od sprzedawcy na Allegro. Wierzę, że to się w końcu uda.... Zakup TV.
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Jako małą szósteczkę dodam jeszcze DKNY Be Delicious Night...
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Równorzędnie- 1. Nocturnes Caron
2.Birmane Van Cleef 3.19stka Chanel 4.Mitsouko 5.Elixir de Marveilles To piątka jesienno- zimowa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

Flaszki odłogiem leżą

to mnie wystraszyłaś Homyku, nie wiedziałam, że coś takiego możę się stać 
To znaczy on pływa w czymś rzadszym, tak jakby płyn się rozwarstwił, i to, co najbardziej lotne wyparowało.

Nuuudy panie