|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Cytat:
Rób to co zleca Pani doktor i trzymam mocno kciuki ze bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Mnie kochane nie bedzie do czasu az sie wykuruje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszyskich nowo zafasolkowanych ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymajcie sie kchane jak troche zrob mi sie lepiej zaraz bede pisować ![]()
![]() |
#1382 | |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane z rana! Chyba jestem pierwsza
![]() Cytat:
![]() ![]() dalilax nie martw się wszystko będzie dobrze leż i odpoczywaj, stres nie jest wskazany, dlatego nie myśl o tym tylko ciesz się niedługo będziesz mamusią jestem pewna że będzie ok. Edzia a Ty się kuruj i do lekarza w piątek śmigaj, teraz też odpoczywaj i ciesz się dzidzią ![]() ![]() Jak tam dziewczynki poranek, co tam u was ciekawego? Ja wczoraj znowu w urzędzie stoczyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
ojeju ja chyba tego nigdy nie nadrobie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
Witaj Asiu! Jak tam się czujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!!!
![]() Edzia biedaku kuruj sie!!!!!! i wracaj do nas szybciutko!! A dzidzi nie daj sie, pokaż, że mamusia rządzi ![]() Ciekawe która teraz będzie pierwsza zafasolkowana ![]() Miłego dnia kochane Wam życzę!!!!
#1386 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Staramy się z TŻ o fasolkę i to nasz drugi cykl ![]() Aktualnie gości u mnie @ ale już wkrótce staranka ruszą pełną parą i mam nadzieję 20 października zobaczyć 2 kreseczki na teście ![]() Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za testujące ![]()
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Etherna ostro to raczej nie jadam, piszę raczej, bo jak w niedzielę zrobiłam leczo to można było zionąć ogniem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edzia to się kochana kuruj, czekamy na Ciebie z niecierpliwością Cosma Ty tam odpoczywaj i zadowolona szybko do nas wracaj ![]() Kurcze dziewczyny jakby tak wszystkie z terminem @ 2-5 października zaskoczyły to jak laseczki pojedziecie na porodówkę w jednym czasie to się tu pusto na forum zrobi. I z kim ja tu będę pogawędki urządzała ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Marlenka ty sie nie martw bo ja cos czuje ze dostane @ ![]() piersi mnie okropnie bolaly po bokach od piatku,normalnie dotknac sie nie moglam a dzis przestaly mnie bolec czy to zly znak???? ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- wiem ze schizuje,przepraszam....
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
hehe schizuj ile wlezie, a my niestety Cię nie pocieszymy, bo to może być i na fasolinę i na @. Musisz być dobrej nadziei, trzymamy kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
no wiem
![]()
#1391 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
chcialam wprowadzic mala poprawke-bola troszke ale mniej niz przez ostatnie dni....
dobra dosyc o mnie co tam u was??? ![]()
#1393 |
Rozeznanie
|
Moje Drogie-mam problem a że niebardzo znam sie na sprawach kadrowych może Wy mi cos poradzicie. Przebywam na l4 juz prawie 2 miesiace (jestem w 5mc). Dostałam w sumie 2 wypłaty przy czym ta za lipiec wynosiła 1550zl a druga (ktorej jeszcze nie otrzymalam w calosci) za sierpien 1100. Jestem zatrudniona na caly etat w firmnie zatrudniajacej wiecej niz 20 pracownikow. mam placone z godziny. I tu pytanie do Was-czy roznica miedzy poszczegolnymi miesiacami moze wynosic az ponad 400zl? Nie mam pojecia jak oni to obliczyli i boje sie, ze z kazdym kolejnym miesiacem bede dostawac mniej pieniazkow.Bylam w firmie, zeby o to zapyatc, ale tak sie sklada, ze zwonila sie stara kadrowa a nowa ponoc tak namieszala, ze np. pomylili moje wynagrodzenie z wynagrodzeniem innej pracownicy, dlatego wyrownanie dostane dopiero w przyszlym miesiacu. Dostalam pasek placowy za sierpien,ale z tym wynagrodzeniem pomylkowym ,bo przeciez takie dostalam a wczesniejszego paska nie moglam sie doprosic, bo nie bylo od kogo. Kurcze-jestem teraz taka zestresowana. Bede wdzieczna za kazda sugestie z Waszej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Witam Cię Alicja serdecznie u nas
![]() Co do bóli, mnie nic nie boli w tym miesiącu, zero, nie wiem o co biega...
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nowa kadrowa nie wzięła pod uwagę, że jesteś cieżarna i policzyli Ci zasiłek 80%. Bez dokumentów cieżko jest cokolwiek powiedzieć. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- ps jeżeli nie bedziesz mogła się dogadać z kadrową/pracodawcą zwróć się do nich na piśmie o wyjaśnienie wysokości zasiłku chorobowego, a w razie problemów poproś zus o pomoc, bo to w ostateczności oni finansują twój zasiłek, a zakład pracy jest tylko pośrednikiem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Witaj Jami!
Chętnie bym Ci pomogła, ale niestety nie mam zielonego pojęcia jak to jest z tymi wypłatami w ciąży jak się jest na L4 ![]() ![]()
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- ja dziś uroczyście założyłam kartę obserwacji cyklu i dokonałam pierwszego pomiaru temperatury. Na razie nie wiem jeszcze jak się bada szyjkę macicy, ale w tym miesiącu spróbuję porównać różnicę przy różnym śluzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
ja wstaję zawsze o jednej porze (poza sobotą i niedzielą) i mam termometr zaraz przy łóżku, zanim wstanę bach pomiarek i dopiero potem zaczynam żyć. A sobota i niedziela to nastawię budzik zmierzę, obrócę sie na drugi bok i będę dalej spać
![]() już kiedyś mierzyłam tempkę i to jest tak jak z braniem tabletek - wchodzi w krew |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Wtajemniczenie
|
w zwiążku z L4 to u mnie było tak że dpiero po 12 tyg ciąży mogłam i musiałam przynieść zaswadczenie że jestem w ciąży... teraz co miesiąc donosze L4 2B i pensje dostaje taka samą co miesiąc. Naliczana ona jest tak że to jest średna twojego wynagrodzenia z 12 miesięcy. dlatego dziwne to jest ze masz az taka różnice.. może rzeczywiście naliczyła ci 80% ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
od pierwszego dnia ciąży przysługuje sie zasiłek 100%, więc nie wiem o co u Ciebie chodziło z tym 12 tygodniem ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Raczkowanie
|
widzę że temat Teściowych sie rozwinął.. ale to dobrze że są na świecie jeszcze normalne teściowe..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zadomowienie
|
Ja też Cię podziwiam Marlenko ja to bym tak nie mogła, raz że rano szkoda mi by było czasu, a wstawać wcześniej to już chyba bym nie mogła, no i po za tym to pewnie ze 100 razy bym zapomniała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Wtajemniczenie
|
no musiałam przynieść zaswiadczenie do pracy tak mi kazali i wtedy dopiero mi przysługiwało. a takie zaświadczenie daja od 12 tyg podobno. tak mi lekarka powiedziała..
http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15mp1c7exc.png ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d72112d7fc.png Edytowane przez paprotka86 Czas edycji: 2009-09-22 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
w sumie 12 tydzień to wczesna ciąża, ale są przypadki że wcześniej kobiety nawet w szpitalu lądują. nie wiem jak to wygląda od strony lekarza, ale wystarczy że na chorobowym jest oznaczenie B lub zaświadczenie o ciąży i to jest podstawa do zasiłku 100%. Ale Polska to piękny kraj, i różne dziwne rzeczy się dzieją
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki ja okresu nadal nie mam i boli mnie podbrzusze nie wiem cvo mam robic testu narazie jeszcze nie chce...moze to za wczesnire
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- zapomnialam dodac ze nie wiem kiedy owinnam dostac okres bo mam nie regularny ale gdzies na dniach albo teraz powinnam juz mien bo ostatni mi sie skonczyl 27 sierpnia BRODAWKI POWIEKSZONE I KONTURY ICH WIEKSZE |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Współczuje Karolinko, ja tez miałam nieprzyjemnośći z pewna telewizją cyfrową... ale na szczęście udało nam się wyegzekwować to co chcieliśmy, czego Tobie też życzę!!! A klientom nakop do
![]() Nie denerwuj sie, szkoda zdrowia, chociaż ja sama od razu sie trzęse z nerwów. Ja dzisiaj jestem jakas nie tędy ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1408 |
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Kochana, a może się udało ![]() ![]() ![]() kurcze blade ![]() napisz mi czy masz jakies jeszcze objawy a co z tymi piersiami....moze to na okres tak sie powiekszaja |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
Carol ja tez nie mam nigdy zadnych objawow
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Malinka piersi zazwyczaj na @ sie powiekszaja bynajmniej u mnie,kiedys nawet zauwazylam na nich drobne zylki ktorych wczeniej nie mialam,ucieszylam sie ze moze to fasolka a tu ![]() ![]()
#1410 |
Wtajemniczenie
|
kurcze korci mnie juz znow na ten test ja to mam naprawde cos z tymi testami ale teraz jak mi wyszlaby 1 lrecha to sie wsciekne!!!
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Aneczka nic sie nie martw chociaz wiem ze jest ciezko bynajmniej sobie to wyobrazam...ja staram sie dopiero ten miesiac czyli koniec sierpnia i wrzesien ale wyobrazam sobie moja mine jak zobacze@ trafi mnie cos ... najgorsze jest to ciagle czekanie i denerwowanie sie .. czemu tak musi byc!!!!!!!!!! p.s a po ilu dniach jak ci zmienily sie te brodawki mialas okres??bo ja mam takie od soboty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.