|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bo my dużo gadamy i roku 2011 niecierpliwie czekamy - PM 2011 cz. II :)
Cytat:
![]()
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
ojjj nie mowcie o zelkach bo jestem na glodzie cukrowym
![]() od kilku dni mam chcice na jakies slodkie rzeczy ale nie mam na nic kasy ![]()
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Ja zmykam do domku, odezwę się później. buziaki
![]()
#426 |
Zakorzenienie
|
"matka boska pieniężna" - dobre, nie slyszalam jeszcze takiego okreslenia
![]()
#427 |
Raczkowanie
|
lula177 no też niezła sumka ale ty bedziesz chyba miec większe wesele. Ja mam wesele na 120 os. a za wesele płace prawdopodobnie 185zł/os bez ciasta tortu i alkoholu. Za nocleg chyba wyjdzie jakos 100 zł/os. Ale wierze ze sie zmieścimy w 45 tys bo jak nie to komus
![]() ![]() bambusiek pochwal sie biżu? isabele wow niezły prezent. Ja mojemu napewno nigdy nie kupie ![]() ![]() ![]() ![]() lula udanego grzybobrania ![]() bambusiek ładne te spinki ![]() elunka88 fajnie masz z ta praca ![]() honolinka ja tez czekam na plan zajęć z niecierpliwościa. Mam nadzieje ze w poniedziałek juz bedzie chociaz moze juz w tym tygodniu umieszczą na stronce. Nie moge sobie przypomniec kiedy był rok temu ![]() kopikos czemu juz 1 października czwarty dzien bedziesz miala? ivona 84 ja tez wole kogos sprawdzonego a z sali do domów prawdopodobnie beda jacys kumple tż z osiedla odwozić gosci ![]() kopikos fajnego masz tescia ![]() Dziewczyny musze sie Wam pochwalic ze moze za meisiac bede juz ciocią ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Bo rektor zarządził że zaczynamy 28 września
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Lena
|
hej!
Fajnie Hecate że będziesz coraz bliżej ciocią... u mnie wszyscy na nas czekaja... ![]() ....................... jakiś czas temu napisałam tak wielkiego posta i mi sie skasował... ![]() ......................... .. dziewczyny mam pytanie; wiem że to jeszcze wcześnie, ale czy bedziecie robić jakąs listę prezentów ślubnych, czy liczycie na inwencję i spontan rodziny??/ pytam się, bo właśnie dostałam zaproszenie na slub do kuzynki na grudzień i tam ma przyłąćzoną listę prezentów i adres sklepu- i tak mnie natchnęłó!!!
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2009-09-22 o 15:28 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
ja nie bede miec listy prezentow ale w zaproszeniach bedziemy mieli wkladke z wierszem o pieniazki
![]()
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
ivona jakaś ściemę trzeba było powiedzieć, bo inaczej by nie uwierzyli, ale pewnie i tak sobie już myślą ehhh mam nadzieję, że jak już sobie myślą to myślą o tym roku 2014
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
spinki do mankietów mi się bardzo podobają ![]() ![]() a nie wiecie czy można gdzies wypozyczyć garnitur dla Pana Młodego?? bo skoro mój TŻ ich nie lubi to nie ma sensu kupować, żeby wisiał w szafie moi goscie też są z daleka (niektórzy), ale będą nocować u mnie lub u mojej babci (mieszka po sąsiedzku i ma duży dom), a to jest 4 km od sali weselnej, a za kierowcę będzie robił prawdopodobnie którys z braci ![]() ja byłam dziś w Rzeszowie rezerwowac pokój w akademiku, a na uczelni wisi info, że 01.10 nie ma zajęć, a jest spotkanie i szkolenie biblioteczne; 02.10 szkolenie BHP, a 05.10 uroczysta inaguracja ![]() dzieciaczki są słodkie, czekam razem z Tobą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
dobrnelam do konca ehhh juz mi sie wszystko pomieszalo co napisałyście
![]() zostawić was na chwilkę i już 5 stron do nadrobienia miałam ehhh ![]() co do tego co bedzie za rok, to szkoda gadać ![]() wiem tylko to, ze w tej cześci nie bedziemy już siedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do listy prezentów, to ja nie bede dawać listy ![]() ![]() co do kosztow zwiazanych z weselem, to tez mamy cicha nadzieje, ze w 50 000 zł się zamkniemy, bo inaczej moze byc problem ![]() ![]() ![]() ![]() bambusiek daj no fotke ![]() ![]() a ivona to jest moja sala ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
My nie będziemy robić listy prezentów. Najlepiej by było gdybyśmy dostali pieniążki - może załączymy w zaproszeniu jakiś wierszyk
![]() ![]() Jak ostatnio liczyłam koszty wesela to mi wyszło 44 tys. A wiadomo że zawsze się pojawiają jeszcze jakieś nieplanowane wydatki... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
Ja też nie będę robiła listy prezentów. Podobnie jak kopikos wolałabym pieniążki,ale niestety w mojej konserwatywnej rodzinie taki wierszyk nie przejdzie,bo co niektórzy mogliby się niestety obrazić. Załączę wierszyk tylko w sprawie kwiatów,aby ich nie przynosić tylko jakies przybory szkolne czy zabawki,ale to muszę się pierw dogadać z jakimś Domem Dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja nawet kosztów wole nie liczyć bo chyba bym odwołała to wesele. Mam nadzieję że zarobię na tyle żeby rodzice jak najmniej płacili, bo oni pewnie kredyt będą brali ![]() ![]()
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie o takiej sali zawsze marzyłam ![]() mam nadzieję, ze TŻtowi uda sie uzbierać 2000 do soboty na zaliczkę, bo rodzice nadal nic nie wiedzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
no nie no 4 godz mnie niyo a wy juz 3 strony napisalysciie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
zmykam na angielski ehhhh
nie pisać mi za dużo, bo pozniej nie jestem w temacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewuchy
![]() A ja dalej babrzę się z remontem, ale już prawie koniec ![]() ![]() Jeśli nie dam rady nadrobić was, i tym samym będę powtarzać jakieś pytania to wybaczcie ![]() Całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie!!! wczoraj po południu tu byłam, a dziś patrzę kilka dodatkowych stron zapisane:P trochę casu schodzi zeby przeczytać, ale na wszystkie posty się nie odpowie heheheh jak tak dalej pójdzie to do końca września będziemy miały 5000 postów ![]() sala śliczna [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;14379939]Ja też nie będę robiła listy prezentów. Podobnie jak kopikos wolałabym pieniążki,ale niestety w mojej konserwatywnej rodzinie taki wierszyk nie przejdzie,bo co niektórzy mogliby się niestety obrazić. Załączę wierszyk tylko w sprawie kwiatów,aby ich nie przynosić tylko jakies przybory szkolne czy zabawki,ale to muszę się pierw dogadać z jakimś Domem Dziecka ![]() ja również listy prezentów nie daję, bo wg mnie to jest przymuszanie do kupowania prezentów, nam się przydadzą zarówno pieniądze, jak i prezenty, bo remontujemy sobie domek, więc jakieś sprzety będą mile widziane ![]() wierszyk, w którym prosi się o kasę jest moim zdaniem w złym guście, ale popieram wierszyki "zamiast kwiatów", bo jednak kwiaty choć piękne, szybko przemijają, a można poprosić o jakieś czekoladki, ksiązki lub płyty CD, również pomoc Domom Dziecka jest świetna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec my narazie zamowilismy na 170 osob ale to jeszcze nie wiadomo ale wydaje mi sie ze jakies 150 bedzie.. powiedzial nam gociu od sali ze koszt za dwa dni nie powinien nam przekroczyc 185zl/os z ciastem, tortem, tym chlebem powitanym no w sumie ze wszystkim oprocz alkoholu..aha no i jeszcze dzieci do 4 lat gratis, a od 4-10 polowa ceny. a za nocleg tam gdzie bedzie wesele powiedzial 40zl/os ale mysle ze uda nam sie znalezc taniej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
kopikos beznadziejnie
![]() ![]() ![]() ![]() mistique u mnie to nie przejdzie pewnie by wiekszosc bulwersa złapała. Zreszta u mnie w rodzinie daje sie kase wiec raczej nie licze na prezenty. Nie wiem jak to jest u tż ale od niego jest mało osob ![]() joanwi a ile spodziewacie sie gosci? bo koszt zalezy od ilosci osob i ile za os. Ile ty płacisz od osoby? karolinusienka tez macie duzy koszt , a na ile osob wesele? i ile od osoby?a tak w ogole to sami sobie płacicie czy rodzice wam pomoga? a sala jest cudna ![]() własnie z tesciowa niedawno kapałysmy kotka i załozylysmy obroze przeciwpchelna ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
hecate5 nie robiłam żadnego kursu księgowości
![]() ![]() ![]() JA się biorę za moją pracę mgr. Już mam taką ochotę mieć to za sobą!!
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to wesele spore. my taka cene jak wy mamy za jeden dzien niestety i to jeszcze bez ciast i alkoholu ![]()
![]() |
#447 |
Lena
|
Jesli chodzi o kwotę wesela- powinnismy sie zmieścić w 20 000. duzo rzeczy nam odpadnie... i jeszcze dodatkowo po zmniejszeniu listy gości. znając moją rodzinkę i ojca teżeta to jeszcze powinno nam odpaść z 10 gości- no ale cóż- zaproszenie trzeba wysłać.
jesli chodzi o poprawiny- jako takich nie robimy. jedynie obiadek w domu i jakieś wieczorno- nocne potańcówki przy muzyce z kompa. I tak licząc naszą najbliższą rodzinę (czyli rodzeństwo) wyjdzie nam prawie 40 ludzi! ja też jeśli chodzi o liste prezentów nie mam zamiaru dawać. bo po co komuś mam narzucać co chcę! dlatego zdziwiłam się że moja kuzynka z czymś takim wyskoczyła!!!! ale żadnego wiersza o kasę nie będę pisać- nie mam takich literackich talentów.
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
ja nie chciałabym prezentów tylko pieniążki ale chyba na wierszyk się nie zdecyduję, podejrzewam że przed ślubem ludzie będą pytać co byśmy chcieli więc podpowiem
![]() kopikos najważniejsze to chyba sala i orkiestra, to trzeba szybciej załatwić ja czasem już bym tak chciała zacząć organizować i myśleć a tu jeszcze tyle czasu że weźmiemy się za to po nowym roku zajrzę później, teraz zabieram się za jogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy mieszkać razem z teściami, bo mój TŻ jest jedynakiem i tak fajnie tak znowu nie jest, bo TŻ nie chce ojcu robić przykrości i np, położyć paneli czy zburzyć pieca kaflowego, ale go urabiam:P:P w Rzeszowie robie mgr z filologii polskiej, a skad dokłądnie jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.