|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
A tak naprawde jakie sa wlosy po tej nafcie??
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
z tą cytryną, podobnie jak z zółtkiem - trzeba uważać, bo może wysuszać
na każdego działa indywidualnie dziewczyny opisały swoje spostrzeżenia właśnie w tym wątku, więc poczytaj trochę
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
a nafte pisze ze wcieraj w skore głowy mozna ....wtedy beda mi szybciej rosły ? bo zwykle tylko na włosy nakładam.....a przeciez włosy rosna od cebulek nie rozumeim jaki wpływ maja na to koncówki;(
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj kupiłam sobie naftę z wit. a i e i od dzisiaj wracam do używania, bo już kiedyś stosowałam ale o efektach nie mogę nic powiedzieć bo byłam nieregularna
mam nadzieję że teraz poprawi się kondycja włosów, tym bardziej że również będę stosowała inne specyfiki oczywiście w granicach rozsądku, bo moje cienkie , przetłuszczające się włosy nie lubią nadmiaru
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nakładana na same włosy powinna poprawić ich kondycję i wzmocnić połysk. Można nakładać i na długość i na samą skórę głowy- jak kto woli. |
|
|
|
|
|
#1326 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
używam nafty z witaminami a+e, oraz olejkiem rycynowym. Czy to normalne, że włosy po niej sa sztywne?
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja stosuje taką maseczkę od paru tygodni: 1 łyżkę olejcu rycynowego (apteka ok. 2 zł) 2 łyżki nafty kosmetycznej (apteka ok. 4-5 zł) zółtko kilka kropel cytryny wcieram we wlosy (skórka głowy również) trzymam ok. 15-20 minut i zmywam normalnie szamponem nakladam odzywke itp ![]() Efekt : włosy są bardziej miękkie , gładkie i mniej rozdwojone końcówki itp ![]() Byłam ostatnio u fryzjera i powiedział ,że efekty od ostatniego farbowania są nieziemskie bardzo mi też włoski urosły... i powiedział " Dziewczyno ! niewiem jak to robisz ale rób tak dalej bo efekty są oszałamiające" !!!Także polecam!! Jakby co to gg : 309086 )))
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
kaszka123 a co ile dni robisz taka maseczke??
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wmasowałam nafte w skalp i czuje ciepło i mrowienie
|
|
#1330 |
|
Przyczajenie
|
Hmm trudno powiedzieć nie mam konkretnych terminow, ale olej rycynowy przyciemnia włosy a ja mam blond więc daję cytryne (wtedy nie przyciemnia) przy okazji cytryna nablyszcza itp
tylko , że slyszalam ze nie wolno zbyt czesto uzwyac cytryny więc stosuje 1 raz na tydzień, lub 1 raz na 2 tygodnie .Jeżeli masz ciemne włosy oczywiscie mozesz robic czesciej te maseczki bez dodatku cytryny. A z cutryna 1 raz na ten tydzien czy tez 2 tygodnie ![]() Ale maseczka super naprawde polecam
Edytowane przez kaszka123 Czas edycji: 2009-10-15 o 20:00 |
|
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny :p pierwszy raz pisze coś na forum, a mam konto od 2 lat xD śledziłam...
mam pytanie. czy nafta z rumiankiem rozjasni włosy? i czy szampon z Joanny ziolowy da rade to zmyc? (produkty na obrazku) http://img205.imageshack.us/i/091017142838.jpg/
|
|
|
#1332 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Szampon Joanny, ktory pokazałaś powinien bez problemu dać radę zmyć naftę
|
|
|
#1333 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Według mnie również nie przyniesie to efektownych efektow. Szampon napewno zmyje. A sprobowac zawsze można Nic nie ma do tracenia ![]() Tylko pamietaj, żeby na bardzi dlugo nafty nie dawac
|
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzis poszłam do innej apyeki bo przechodzilam obok i kupiłam KOsmed z mikroelementami dalam 6zł - duzo .Paramedica z olejkiem rycynowym kosztowała 4.20 i była wieksza troche
eh uzyłam jej i niezbyt jestem zadowolona paramedica gorszy miala zapach ale miałam proste włosy i bardzo gładke a po tej sa jakies sztywne... ;/nie chce ich prostowac bo wyłysieje a jestem zmuszona... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2009-10-21 o 18:08 |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O to w sumie dobrze, ze nie rozjasni wlosow dzieki za odpowiedzi.Jak narazie zastosowalam 2 razy i efektow nie widac w sumie zadnych :P chyba jeszcze za wczesnie. Jak pierwszy raz zastosowalam ( na 10min z zołtkiem) to jak mylam wlosy wypadały Baaardzo. nigdy tak nie mialam... może to jakieś uczulenie? to możliwe?
![]() Edytowane przez paulakaprys Czas edycji: 2009-10-22 o 12:50 |
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
ja tez 2 raz nalozylam wczoraj i wydaje mi sie ze wiecej wloskow mi wypadlo;/ a powiedzcie jak naloze nafte to moge jednoczesnie zwilzyc konce moich spalonych prostownica wlosow olejkiem rycynowym??
czy to raczej glupi pomysl?? bo czytalam ze olej rycynowy naklada sie na skre glowy;/
|
|
#1337 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#1338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I radze odstawic prostownice
|
|
|
#1339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mam jeszcze jedno pytanie...bo czytalam watek i odpowiedzi sa przeróżne i różne zdania i opinie. Czy moge nafty i rycyny używać codziennie przed myciem włosów??
Edytowane przez ineska1986 Czas edycji: 2009-10-22 o 15:52 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez szpilka666 Czas edycji: 2009-10-22 o 15:11 |
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
ta nafta ktora uzywałam paramedica nie wysuszala włosów czasem sama bralam i mialam super gladkie wlosy nie puszyly sie....boskie ;/ ale ta ktora mam teraz z mikroelementa,i kosmed uzywalam z opdrobina rycyny i jajkiem i sa sztywne i suche......
(( chcialam dzis kupic paramedica nafte ale nie było![]() ![]() ![]() a dzieki niej prawie ograniczyłam prostowanie Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2009-10-22 o 18:11 |
|
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
ineska ja kiedyś codziennie stosowałam nafte na noc a rano myłam głowe. Mi nic nie było żadnych złych objawów włosy były mocne i odrastały nowe włoski które odstawały jak antenki. Teraz wróciłam do nafty tylko już nie chce mi się jej stosować codziennie bo to jednak kilka razy trzeba ją zmyć.
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
ta nafta jest naprawde switna!uzylam jej dopiero 4 razy ale juz sa efekty!nie mam juz takich sianowatych wlosow i maja w koncu polysk
teraz to kazdy dotyka i chwali
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też znowu używam nafty od paru tygodni i mi bardzo służy
Mam z olejem rycynowym, ale jednak moje włosy najbardziej lubią tę z witaminami. Ja bym się jednak bała używać częściej niż raz w tygodniu, kiedyś chciałam używać co drugie mycie no i za którymśtam razem się po prostu nie zmyła. Chociaż normalnie nie mam z tym problemów. Ale wiadomo, każde włosy są inne, z tym, że zawsze najbezpieczniej stosować się do ogólnych rad
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam tą nafte z witaminami pozatym ona pachnie cytryną. Wczoraj zrobiłam sobie maske tak pół godziny trzymałam. Pisałam że nie chce mi się codziennie jej stosować ale jednak nie moge się powstrzymać.
![]() ![]() Dziś wsmaruje ją sobie na noc. Pozatym też jem te jajka żeby włosy mi szybciej rosły. Po nafcie chyba też powinny przyśpieszyć tępo. Dziś przeczytałam że poprawia ukrwienie skóry głowy dzięki czemu stymuluje porost włosów. ![]() ![]() ![]() jyyli a może Ty tej nafty nie mogłaś zmyć bo przedobrzyłaś z jej ilością??
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.Ja też robię maseczke z nafty z pokrzywą i do tego dodaję żółtka.Trzymam 20 min,raz w tygodniu,nie morzna częściej.Łykam bellisę. Muszę dokupić olejek rycynowy,ciągle zapominam o nim. Włosy mi bardzo wypadają,a stosuję maske ponad miesiąc,ale ostatnio farbowałam i wogóle czuje ze mam osłabiony organizm,to tylko wzmocniło wypadanie.
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
magge jak ty robisz nafte z pokrzywą? Bo ja robie czasami maske dwa żółtka i leje tyle nafty aż powstanie majonez( czyli robie zupełnie inaczej niż jest napisane) zawsze tak robiłam zawsze często dlatego się nie boje że przedobrze. I zawsze efekty były
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nafte na całą noc ?Ja bym sie bała......
|
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
nie polecam na całą noc;d ostatnio tak zrobiłam w ramach eksperymentu i takiego uczulenia dostałam na skórze głowy, ze cos strasznego ;d nie dosc ze swedzialo okropnie to zeszla mi skora i wyglądało to jak gigantyczny łupież
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

mam nadzieję że teraz poprawi się kondycja włosów, tym bardziej że również będę stosowała inne specyfiki
oczywiście w granicach rozsądku, bo moje cienkie , przetłuszczające się włosy nie lubią nadmiaru 

(( chcialam dzis kupic paramedica nafte ale nie było
?