![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
wróciłam własnie od lekarza. wszystko jest ok!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tu mój zrelaksowany kropek
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2009-09-22 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
Isis 23 - maluszek jest piękny
![]() Nic dziwnego, że się tak śmiałaś ![]()
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszę ![]() ![]() Ale macie fajne fotki swoich lokatorów. Ja na swoją muszę poczekać do 14-go października-tyyyyyle czasu! A wczoraj odebrałam od znajomych obiecanego x-landera. Musimy dokupić gondolę, ale sama spacerówka wygląda na prawie nieużywaną. Korzystali z niego niedługo, zaraz potem kupili parasolkę. A ten jest tak mało zużyty, że nawet ma te "włoski" na oponach. Wiecie o co mi chodzi? ![]() ![]() Jutro zaczynamy remont korytarza-będzie hałas, kurz i inne przyjemności ![]() Od dwóch dni chodzę jakaś nabuzowana, wkurzam się o byle co. Tak sobie policzyłam, że gdyby nie astronauta to przypadałaby mi teraz @. Czy to możliwe, że dlatego mnie tak "rzuca"?
![]() |
#1625 |
Rozeznanie
|
ita83- a może jednak chłopaczysko ci się ukaże któregoś dnia na usg?
![]() ![]() fasolka73- uśmiałam się ![]() baobabek- ja mam wszystkie rzeczy dla chłopaka... zreszta.. kto powiedzial ze chlopczyk nie moze chodzic w rozowym a dziewczynka w niebieskim? ![]() megi do mnie swiadomosc ze za jakis czas zostane mamusia, a na swiecie pojawi sie ktos kto bedzie mnie bezwarnkowo kochal tez jeszcze nie dociera... super ze malenstwo mialoby przyjsc na swiat wczesniej, sama bym tak chciala... ![]() jesli chodzi o wage to ja przed ciaza 53, teraz jest 16 tydzien a ja przez te wymioty wciaz 50 waze... a sporo juz jem... jakos nie tyje...brzuszka tez prawie nie widac... ehhh... ![]() la-wenda nie wiem co to znaczy ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. daj potem znac jak się dowiesz ![]() izumi - bardzo sie ciesze z powodu twojego rowerzysty ;P ja pamietam swoja radosc jak widzialam jak moj maluszek fikal raczkami i nozkami, a pozniej jakby wkladal raczke do ucha;P tak to wygladalo:p przezabawnie jesli chodzi o szczepienie przeciw grypie to ja czytalam ze w ciazy tego typu szczepien powinno sie unikac... czemu?nie mam pojecia. isis23 śliczny astronauta!!! ![]()
#1626 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
oj jak duzo tu stronek naprodukowalyscie ![]() ja dzis bylam na usg.maluszek zdrowy,ja mialam pobierana krew i czekam teraz na wyniki ok tydzien. termin porodu mam na 27.03.2010.takze chyba jestem marcowa a nie kwietniowa.ale fajnie by bylo jakby maluszek urodzil sie w kwietniu jak mamusia(09.04) IZAIZULA, ISIS sliczne malenstwa,jak ja uwielbiam ogladac malenstwa,kazde slodkie i kochane ![]() ![]() ![]() ![]() a to moj bobik 13t3d.......7.3cm
#1627 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale naskrobałyście... od wczoraj tylko czytam
![]() Izumi super, że wszystko ok ![]() asienka nie łam się, przyjdzie czas, że waga pójdzie do góry, na pewno wszystko jest ok ![]() Isis kropek widać, że odpoczywa i że mu się tam podoba ![]() la_wenda myślę, że niedługo się wyjaśni, ja osobiście nie wiem co to znaczy, ale z tego co napisała któraś dziewczyna trzeba ponowić badanie, a póki co bez nerwów ![]() olasia ja tez ostatnio się dobrze czuję i zastanawiam się czy ta ciąża to prawdziwa czy urojona ![]() Izaizula gratuluje parki ![]() ![]() ja tez już się nie mogę doczekać, żeby wiedzieć co siedzi u mnie w brzuszku, za 3 tygodnie idę na USG to będzie 17tydzien, może już będzie widać ![]() ![]() ![]() ![]() a mnie chyba dopadło to ca was tzn. katar ![]() A dziś zdałam egzamin i mam prawo jazdy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam już mleczko... uciekam pod kocyk |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
Minka, gratuluję prawka!
Agnieszka, bardzo przystojne ponad 7 cm bobika ![]() A odnośnie płci malucha, to mój nie-teść oznajmił ostatnio, że chłopak będzie. Pytam się skąd wie, a on na to, że chłopak będzie i koniec. Podobno przy swojej dwójce dzieci trafił za każdym razem. Jak jego żona była z moim TZ w ciąży i się go pytali jak będzie miało dziecię na imię to od razu mówił, że Bartosz. A na pytanie a jak będzie dziewczynka to jak, odpowiadał: Bartosz. No i jest ![]() Czyli wg.nie-teścia będzie chłopak, ciekawe czy ginekolog będzie na tyle odważny, żeby podważyć ten "pewnik".
#1629 |
Wtajemniczenie
|
MROWAK ja mysle,ze u mnie tez bedzie synus
![]() ![]() ![]() ale bede mile zaskoczona jak bedzie corunia ![]() ![]() ![]() ![]()
#1630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piekne macie foteczki z USG ja ide na swoje 2.10 i jeszcze sie musze zapisac na drugie piersi bo mi zlecił tak kontrolnie
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie jest na odwrot wszyscy twierdz ze bede miala chlopca a moja podswiadomosc uparla sie na dziewczynke ciekawe czy moja intuicja sie nie pomyli ![]() izaizula gratuluje !! przesliczne maluszki u mnie od kilku dni zmienila sie pora pierwszego sniadania z 9 na 5 rano wstaje siusiu a jak juz zejde na dol to musze zachaczyc o lodowke bo czuje ogromny glod Isis 23, Agnieszka sliczne te wasze maluszki ![]() wczoraj wieczorem sie przerazilam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
hej, a ja dzisiaj postanowiłam nie wychodzić z łóżka
![]() ![]() ![]() drcron może lepiej wybierz się wcześniej do jakiegoś dermatologa niech to obejrzy lepiej, nie czekaj może do wizyty, co?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- hmmm ciekawe czy mi się uda linka wkleić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
BAN stały
|
Witam Was gorąco. Mało się udzielam tutaj ale codziennie was czytam i jestem na bieżąco
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Raczkowanie
|
Widzę, że przeważają przeczucia w kierunku płci męskiej. Ja się wyłamię i myślę, że to będzie dziewczynka. Usg mam dopiero 20 października, więc jeszcze miesiąc w niepewności.
Szczęściary z Was z tymi spuściznami po ciotkach, chrześniakach i innych szczodrze dobytkiem niemowlęcym obdarowujących. Ja na takie gesty nie mogę liczyć, więc nawet jeszcze nie myślę o wyprawkach. Jak mi się wreszcie brzuch pokaże to może mi się ten temat zmaterializuje ![]() Na razie pełna plaża ![]() Izumi, zaraźliwa ta Twoja radość! Dzięki wielkie za uspokojenie w temacie śluzowym. Duuużo mi na duchu lepiej. Drcron, nie martw się. Moja kosmetyczka zrobiła mi woczraj wykład na temat zmian skórnych jakie niesie ze sobą ciąża. Czasem takie wykwity pojawiają się znikąd i zaraz potem znikają. Taki urok. Głowa do góry! |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko po chrzcinach się popsuło . Chodzi i wymusza i fo tego wyje . A takie było grzeczne dziecko
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
drcron, dla świętego spokoju poszłabym do dermatologa, będziesz spać spokojniej.
Fajnie macie, że Was tak zasypują dzieciowymi ciuszkami. Nie chcę tutaj zacząć narzekać, bo przecież my dostaliśmy ledwo co używany wózek więc jest to pomoc zdecydowana. Ale w kwestii ciuszków jest cisza. A ja jakoś nie czuję potrzeby wykupienia połowy sklepu. Może dopiero mnie "sieknie" ![]() Dziś zaczynamy mały remont, a ja w tym remoncie zamierzam trochę popracować, także będzie ciekawie ![]()
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnych lekarstw raczej nie brałabym na własną rękę. Więc jak najszybciej do lekarza. Tym bardziej że czasami leczenia wymaga także partner. Sama grzybica nie jest groźna dla dziecka, ale zdecydowanie należy ją leczyć!!. A z domowych środków to przeczytałam o czosnku, który się na sznureczku wkłada na noc, a dodatkowo robi się okłady z jogurtu lub kefiru, które łagodzą świąt. A i jeszcze moczenie tyłka w wodzie z rumiankiem. Ale osobiście nie sprawdzałam tych środków więc nie wiem czy się sprawdzają w praktyce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Izaizula gratulacje parki. U mnie 15 tydz. leci a brzuszek rosnie, a co do ruchow malenstwa nie wiem czy to nie zawczesnie ale kilka razy w nocy albo nad ranem jak sobie lezalam na lozeczku to poczulam pod pempkiem od srodka takie jakby smeranie, w kazdym badz razie fajne uczucie ale nie wiem czy to juz ruchy mojego malenstwa? Pozdrowoinka!!!! ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja mogłabym powtórzyć za Izumi: JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA!!!! ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na usg genetycznym, razem z mężem. On widział dzidzię pierwszy raz. Aż zaniemówił z wrażenia. A w poczekalni to się uśmiałam z niego. ![]() - "bo tam są takie biedne dzieci, same wady i zniekształcenia. To chyba zachęta, żeby robić usg3D, że tak można je wykryć wtedy. Takie maleństwa, a tyle nieszczęść..." Ja mu dopiero wytłumaczyłam, że z usg tak jest, ono jakby "przecina" dzidzię i widać dzięki temu co w środku. Ale był zdumiony. A ja się uśmiałam. ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już weszliśmy i zobaczył jak nasz maluch się wierci, jak mu bije serduszko, jak fika koziołki, napręża się, wymachuje nóżkami to gapił się w monitor jak sroka w kość. ![]() Z dzidzią jest wszystko ok. Duży na 5,5 cm, przezierność ma na 1,7mm ![]() Dostaliśmy płytkę z filmem. W domu chyba cały wieczór ją oglądaliśmy, a jak już poszłam spać, to tylko słyszałam z pokoju obok śmiech męża-dalej oglądał. ![]() Jak wstałam na siusiu w nocy, to zerkam do niego i jak myślicie? Dalej oglądał. Chyba do niego dopiero dotarło to wszystko...Taki był zszokowany wczoraj ![]() Później wkleję jakieś zdjęcia. Bo Wasze fotki są śliczne ![]() A propos grzybicy, to lepiej iść do jakiegokolwiek lekarza, coś może przepisać(np. nystatynę). Mi pomaga zawsze (ale nie leczy) płukanie tantum rosa. Takie saszetki do rozpuszczania,bez recepty. Podmywam się i troszkę, bardzo delikatnie wlewam do środka(na leżąco) strzykawką, i tak leżę chwilę z tym. to łagodzi i przywraca ph. A ze skórą to dziwne rzeczy się dzieją w ciąży. Rosną brodawki, włosy tam , gdzie nie trzeba, pryszcze, itp. To hormony. Ale ponoć po ciąży wszystko znika bez śladu ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-09-25 o 08:51 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Rozeznanie
|
Agnieszka09- śliczna dzidzia
![]() Minka26- Gratuluję prawka !!! No to za jakiś czas zdasz praktyczny i będziesz smigać z maluszkiem samochodzikiem ![]() Drcron- nie martw sie na zapas, poczekaj aż lekarz powie ci co to jest... może jednak trzeba będzie się do dermatologa wybrać ?? Kasina87- nie bierz nic na własną rękę właśnie ze względu na ciążę... poproś gina o wizyte, powiedz że to pilne, na pewno cię przyjmie bez problemu... ! Claire9- nie wiem dlaczego... ale mnie też wydaje się, że będe mieć córcię ![]() ![]() Fasolka73- ale się uśmiałam, ci faceci to mają niesamowitą wyobraźnię jednak... Co do włosków na całym ciele, pryszczy itp mogę potwierdzić, zrobiłam się owłosiona jak małpiszon, cała w meszku :P a syfów mam na plecach takich suchych tyle że jak przejade dłonią to czuję jak się krusza, szok... ! mam nadzieje ze po ciązy to naprawde minie! ilkia24 - ja wczoraj poczułam coś takiego... przepraszam za określenie ale inaczej tego nie mogę określić jak by mi jakiś bąbelek gazu w brzuszku sie poruszył... jednorazowo to było, ale tak troche jak by załaskotało... i się zastanawiam czy to to czy nie?? ale może jeszcze za wczesnie? 16t?1 ciaza? ale za to szkapa jestem.... jak myslicie?
#1642 |
Zakorzenienie
|
Fasolka73 – cieszę się że u Twojej dzidzi wszystko OK. A męża masz naprawdę zakręconego na Puncie Waszego dziecka.
![]() ![]() ![]() ![]() Zamierzasz robić dalsze badania, czyli test PAPPa? |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Rozeznanie
|
asienka240 ja myślę, że to TO! Szczupłe kobitki bardzo wcześnie wyczuwają ruchy maluszka. Gratuluję
![]() POP70 myślę, że tak, zrobię ten test, ale już i tak jestem spokojna ![]() A tu postaram się wkleić zdjęcia mojego karateki. Ale ma wykop! ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-09-23 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Rozeznanie
|
coś mi nie idą te załączniki
![]() O! Już chyba dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na usg połówkowe. Wybraliśmy takie miejsce, gdzie nagrywają filmik, jest 3d i z opisu wynika, że dość dokładnie robią badania - zwłaszcza pod kątem kardiologicznym. Wybrałam 21 tydzień ciąży - to już, już! 16stego października
![]() Idziemy tu http://www.usgecho4d.pl/usgpolowkowe.php Może wiecie coś o tym miejscu? Chyba się nie doczekam. Patrzę na te Wasze piękne zdjęcia i ... ja też chcę!!!! ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Fasolka - cudne ![]() ![]()
#1646 |
Rozeznanie
|
megi-megi super ten gabinet usg, widać profesjonalizm. Fajnie, że już masz 21 tydzień, będziesz widziała wszystko jak na dłoni, i minki Ci będzie robił (a) do kamery
![]() A swoją drogą, to bardzo fajne te badania, można wszystko szybciej wykryć i ew. leczyć, albo przygotować siebie i dzidzię do leczenia, dobra ta technika ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-09-23 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Fasolka, super wieści
![]() ![]() Coś mi się dzisiaj spać chce, ale dzielnie siedzę i pracuję mimo, że za ścianą remoncik się rozwinął w korytarzu. Pamiętacie to fajne łóżeczko, które chciałam ze Stanów sprowadzać, takie drewniane i rozkładane potem dla starszego dziecka??? Trzeba bardzo dokładnie przeczytać i obejrzeć wszystko odnośnie takich zakupów, bo nigdzie nie było napisane, nawet pół słowa o tym, że aby zrobić z niego to największe łóżko, takie już nawet dla 8-10 latka to trzeba osobno dokupić stelaż przedłużający. No i to właśnie jest odpowiedź na nurtujące mnie pytanie jak z tak małego łóżeczka zrobić takie, że ja bym się prawie wyspała na nim. No to już wiem ![]() No i mam teraz zagwozdkę, bo tak: zdecydowani jesteśmy na łóżeczko drewniane, a idealnie byłoby gdyby nie wyjmowały się z niego tylko dwa szczebelki, jak to zwykle w polskich łóżeczkach chyba bywa, ale żeby potem można było je rozłożyć dla malucha kilkuletniego (takie 3 w 1). A to "hameykańskie" ma jeszcze dodatkowo opuszczany lekko przedni bok, żeby nie trzeba była noworodka wyciągać tak bardzo i nadwyrężać rodzicielskiego kręgosłupa. I teraz nie wiem czy coś takiego w Polsce dostanę??? Dziewczyny szczególnie z większych miast (Łódź, Warszawa, Poznań głównie) - kojarzycie jakieś dobre sklepy z meblami dziecięcymi gdzie jest większy wybór? Jak nic fajnego nie znajdę to kto wie czy jednak nie połaszczymy się na to sprowadzane łóżeczko mimo wszystko- jak nas przyciśnie to albo potem kupimy ten dodatkowy stelaż, albo je sprzedamy. A udało nam się na wózku zaoszczędzić dzięki znajomym, to możemy trochę więcej kasy przeznaczyć na łóżeczko. Pomocy, ratunku, help, nie wiem ![]()
#1648 |
Rozeznanie
|
Fasolka niesamowite zdjecia!! a jakie ma dlugie nozki !! przez te zdjecia to juz nie moge sie doczekac az moje malenstwo zobacze... czekam juz tyle...w sumie miedzy wizytami bedzie 5 tygodni... pewnie niezle urosło... ahhh... ja tez juz chce...!!!!! ale bejbi piekne, az sie wzruszyłam.
Megi - ogladalam ta strone, te zdjecia sa.... niesamowite... naprawde... chcialabym juz tez zobaczyc tak moje malenstwo... o boze... cos pieknego... ![]()
#1649 |
Raczkowanie
|
Megi-megi, Agatowa to bardzo dobre i profesjonalne miejsce. Pracuje tam dr Dangel, która jest specjalistką w tematach genetycznych.
Ja się wybieram do słynnego Roszkowskiego. Ponoć ma humory ale jest "guru" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
No witam!!!!
Wróciłam z Łodzi z wesela było .. hmmm jak w filmie!! Cudownie a jak sie wytanczyłam!!! Serio ![]() Czesał mnie Chopak innej orientacji seksualnej ale taaaki słodki ![]() W poniedziałek umówiłm sie do niego hna obcięcie i mam krótsze włosy i grzywke na bok ale nie bedzie zdjęć bo czuje sie jak wypluta z paszczy smoka. Kiedys przy okazji Wam wkleje. Chyba czuje sie dobrze poza tym że od dzis rana mam takie dziwne uczucie jakbym miałą mokro cały czas. Niby taka wydzielina ale wodnista bardziej. Mam mega zaległosci w Avonie w domu w lodówce wszedzie... i brak siły i czasu po tym weselnym wyjazdowym wrześniu Uciekam cos działac papoa
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.