|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Malinka nie pamietam dokladnie ale pozostaly mi takie do dzis
![]() a to bylo ok tydzien po owulce
|
#1412 |
|
Przyczajenie
|
Dzień Dobry
![]() dzisiaj jakiś mam podły humor, jakoś tak niczego innego nie zauważam w swoim organizmie, a jeszcze koleżanka powiedziała dzisiaj ze jak ona starała się 6 lat temu o dziecko to od razu im się udało i zrobiła test ciążowy 3 dni po probie, i wyszedł jej pozytywny, jakoś trudno mi w to uwierzyć ze tak szybko jej pokazało ciąże, ale może miała bardzo wysoki odrazu poziom hormonu... ja w tym cyklu sobie zrobilam juz tescik wiem ze za wczesnie ale jakos tak mnie korcilo... negatywny niestety może się jeszcze coś zmieni... proszę Boga...
|
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
marlenka a na kiedy masz termin @ ??????
|
#1414 |
|
Przyczajenie
|
ja mam tak nieregularne okresy zez sama nie wiem, ostatnio mialam 2 września, wiec tak mysle ze ok 30 dni to bedzie ok 2 października, ale to wszystko jest jedna wielka niewiadoma bo raz mam 28 a raz 34
|
|
|
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
to chyba faktycznie za szybko zrobilas ten test,poczekaj do poczatku pazdziernika i moze wtedy zatestuj trzymam kciuki
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Marlenko, mnie piersi nei daja zadnych znaków, zero, jak byłam w 1 ciąży, to szczerze nie pamietam żadnych bóli, żyłek itp. moze dopiero przed porodem jak urosly maksymalnie. A wydzieliny płodnej wcale teraz nie mam, tylko gęsta. Testu nie robię, nie będę się dołować, dopiero jak @ nie przyjdzie po 10 października tozrobię. Termin @ mam na 2, ale cykle pokręcone, więc dodaje sobie 8 dni i jak wtedy przyjdzie, to tez będzie w terminie
Nie stresuj sie kochana, będzie dobrze
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczyny
jestem po pracy taka zmeczona ze saraz ide w kime , humor mi wcale nie dopisuje , mam pytanie czy mozna miec mdlosci lub wymioty po 10tc? Jeszcze ich nie mialam i sie zastanawiam czy bede miala. pozdro
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kogluś!!!
To indywidualna sprawa i każda kobieta ma inaczej, ale myślę, że można mieć juz mdłości, widzę, ze dzisiaj jakiś masakryczny dzień, wszyscy nie mają humorów ehhh oby jutro było lepiej!!!!!!!!!!
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja juz nie wiem jak jest z tymi cyckami ale nie przypominam sobie zebym miala takie przed @mnie boli to podbrzusze chwilkami...moze to jest to...
aneczka mam nadzieje ze sie uda jestem w takiej samej sytuacji jak ty trzymam kciuki...ja sobie daje czas do 25 wrzesnia jak nie dostane okresu to test idzie w obroty hehe |
|
|
|
#1420 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za wsparcie
jesteście kochane a teścik zrobiłam bo jak koleżance 3 dni od zapłodnienia wyszedł to głupia pomyślałam ze może i mi wyjdzie tak szybko chociaż tak szczerze dużo czytałam i nigdzie nie było mowy że tak szybko może wyjść pozytywnie, może ona jest ewenementem
|
|
|
|
#1421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aby nie przyszła, bo wtedy będziemy razem testować - o ile do mnie nie przyjdzie
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
a najdziwniejszy to jest ten moj sluz....jakies grutki mokro mam cay czas
![]() : confused: :confu sed:
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
kurcze dziewczyny tak bym chciala aby nam wszystkim sie udalo
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marlenka, poczekaj jeszcze i zrób teścik ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- uda się kochana, uda
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dzidziusiomania eheh uda sie nam wszystkim inaczej byc nie moze
oczekam poczekam i zrobie tescik a teraz ide lepic pieeerogi buziaki |
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie sie nic nie chce robić.....
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Carol a moze ty juz zafasolkowana???
hmmm piszesz ze ci sie spac czesto chce,a to dobry objaw.... ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- a wiecie co zawsze lubilam piwo ale od wczoraj to normalnie nie moge na nie patrzec,wzielam 3 lyki i odstawilam bllleeee---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- a jeszcze ide z moim tz do znajomych a tak mi sie nie chce...
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, to chyba Ty prędzej niż ja hehhe, ja zawsze śpioch byłam, także to akurat nic u mnie nie znaczy. Co mnie dziwi jedynie, to to, że moje 2 ukochane perfumy dziwnie na mnie działają, jakoś mnie od nich nawet nie mdli ale jakoś tak dziwnie i ich nie używam. A jedzenie też mi coś nie podchodziło ostatnio, ale to tez zwalam na karb mojego żołądka, który nawala w najmniej odpowiednim momencie... Ale Ty to piwko nono trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmmm no zobaczymy,staram sie nie nakrecac bo potem rozczarowanie bedzie wieksze a piersi znow zaczely bolec... powiedzcie czy was juz pobolewa brzuch jak na @ czy macie pms??? bo ja nie.
|
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pytalam o to cholerne PCO, bo nadal nie wiem, czy je mam - szyjka czysciutka - wyluzowac-wyjechac albo kieliszek wina Pojde do niego, jak wykoncze te zakichane tabletki, ale jak mi nie odpowie konkretnie na temat PCO to czeka mnie dalsza wedrowka! Najgorsze, ze od meza jakos dziwnie wieje chlodem i czuje bardzo sama z tym wszystkim moja przyjaciolka bardziej sie przejmuje tym wszystkim-dzis z samego rana mi napisala esa, ze trzyma kciuki i ze mam dac znac zaraz po wizycie, a moj maz wiedzial, ze mam wizyte na 15 a zadzwonil o 18.30, po czym skwitowal "bo Ty bys chciala wszystko odrazu" ![]() Kochanie, mozesz mi dopisac na liscie last @ 7.09 ![]() Cytat:
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2009-09-22 o 22:56 |
||
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
kochana
takze oni juz chyba tacy sa...
|
#1434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do facetów to fakt oni tacy są, ja też mówiłam mojemu o tych bólach podbrzusza, byłam na usg i po spytał co mi jest, jak powiedziałam że nic nie było, to powiedział że na darmo robiłam to usg skoro nic nie ma, no i też nie rozumie jak bardzo przeżywam nadejście @ i jak bardzo bym chciała dzidzię, no i też mówi że jak będzie to będzie (wielkie pocieszenie :/ ) No ale co tam marudzić oni po prostu mają inne podejście i nie odbierają tego tak jak my. Jak tam Karolinko zdrówko, już lepiej? Humorek się poprawił? U mnie jest już lepszy i mam nadzieje że nikt mi go nie popsuje ![]() Dziś jadę do rzecznika praw konsumenta będe walczyć o swoje . A jak tam u was humorki dziś. Edzia lepiej się czujesz, maleństwo nie dokucza ?
|
||
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec tak dusze to wszystko w sobie, az mnie kiedys lzy udusza no i sie poryczalam...a tak wogole, owulki w tym cyklu jednak nie bylo na 90%, bo po wzroscie do 36,7 nastepnego dnia tempka spadla do 36,6, a dzis bylo 36,5, wiec nawet ponizej linii pokrywajacej chociaz moge z czystym sumieniem zaczac te kuracje na stan zapalny, nie martwiac sie czy jest fasolka i czy jej nie zaszkodze tymi lekami |
||
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
Ale kicha z tymi @,
ja mam tak samo przyjdzie czy nie przyjdzie.. , jak już sie spóżni choćby jeden dzień to tysiące myśli chodzą mi po głowieMaggie 1983: wiesz co nie jesteś w tym sama ja mam tak samo , i też mam wrażenie że sie kiedyś wykończe przez to. Ale..miejmy nadzieje ![]() a co do stanów zapalnych to dobrze jest podmywać się rumiankiem .. |
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!
![]() Ale z Was ranne ptaszki ja mała zawiozlam do szkoły i też zabieram się za robotę...Karolinko, dziękuję za troskę!! już lepiej, katar prawie sobie poszedł, ale za to kaszel teraz się doczepił, ale byle do przodu myśle, ze szybko przejdzie. Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie po Twojej myśli w urzędzie!!!!Trzymam mocno kciuki, pokaż im !!! I napisz co Ci się udało zalatwić!!Maggie kochana, nie płacz i nie denerwuj się!!! Chłopy to czasami takie muły nie rozumiejące nic, nie współczujące i nie czujące, oni nigdy nas nie zrozumieją!! Czasami tak sobie myślę, mimo iż nie jestem za związkami homo, to jednak kobieta z kobieta zawsze się dogada i wzajemnie wesprze, zrozumie, a facet to facet, nie ma takiej opcji żeby się takiznalazł, no chyba, ze jest gejem Co do tego lekarza, to nastepny jakis dureń, jak jeden może mówić, ze masz tyłozgięcie a kolejny, że przodo...albo ja nei kumam, albo oni sa porypani!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja bym do 3 poszła, kurde, ja nie wiem co w tym kraju jest nie tak, ale co gin to gorszy konował!!!!! Ja już nawet nie wiem u ilu byłam... teraz mam ok ale jaki będzie jak zajde w ciążę to się okaże. A co do kwasu foliowego, to też szok, to co w końcu mamy brać??? Ja tam biorę kwas już teraz i mam wszystko gdzieś ![]() Co do objawów przed @ to ja tez nie mam żadnych, totalnei nic, wielkie zero, zobaczymy co będzie. A tak w ogóle miłego dnia dziewczynki Wam życzę i dużo uśmiechu !!!!!!!!!!!---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- A gdzie nam sie podziała Panienka????Co tam u Ciebie kochana????
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Maggie fakt z tymi ginekologami to jest naprawde roznie i jestem w szoku jak jeden moze zaprzeczac drugiemu? jeden z nich napewno ma racje albo masz przodozgiecie albo tylozgiecie innej opcji nie ma,tylko ktory mowi prawde???????? ehhh brak slow,moze zrob tak jak radzi Carol wybierz sie do zupelnie innego gina popytaj znajomych ktory jest w miare dobry i kompetentny i idz kochana.
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo z chlopem juz dluzej nie wytrzymam moze byc dzieciata to juz wogole bedzie mega szczescie co do folika to ja swojego wylykam-a juz sie konczy-i zaczne brac ta wit E, a jak skoncze to znowu wroce do folika! Z ginem wiem, moze powinnam poszukac kolejnego, ale ja nie mam juz sily, nie mam nadziei i jakos juz chyba nie zaufam i nie uwierze, ze to on wlasnie sie nie myli sprobuje jeszcze tej kuracji z obecnym ginem (glowny powod to to, ze jest na NFZ) i jak mi przy kolejnej wizycie nie zrobi usg to mu podziekuje |
||
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak samopoczucie Aneczko dzisiaj?
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
słodka, nie dołuj się!!!! Chłopa rzeczywiście odstaw na jakiś czas i sie wylecz, Twoje zdrowie jest najwazniejsze! Ja tez chodze na NFZ i w lipcu miałam nawet za darmo nadżerkę wymrażaną, mam straszne skłonności do nich, kurde i nei wiem czemu, człowiek się szoruje ile wlezie, chłop tez czyścioszek a tu co chwile coś, musze w pażdzierniku iść na kontrolę. A Ty zobacz co z tego za typor i zdecydujesz, tak jak mówisz po nastepnej wizycie czy zmienić. A witaminka na pewno nie zaszkodzi ja tam wżeram teraz folik, rutinoscorbin i merz special na włosy
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-09-23 o 09:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

może się jeszcze coś zmieni... proszę Boga...

aby nie przyszła, bo wtedy będziemy razem testować - o ile do mnie nie przyjdzie

.
, i to nie jednym ehh ale już po wszystkim, teraz tylko będe musiała odebrać dokumenty.
nie pytalam o to cholerne PCO, bo nadal nie wiem, czy je mam
moja przyjaciolka bardziej sie przejmuje tym wszystkim-dzis z samego rana mi napisala esa, ze trzyma kciuki i ze mam dac znac zaraz po wizycie, a moj maz wiedzial, ze mam wizyte na 15 a zadzwonil o 18.30, po czym skwitowal "bo Ty bys chciala wszystko odrazu"
a tak wogole dziendobry 
jeden z nich napewno ma racje albo masz przodozgiecie albo tylozgiecie innej opcji nie ma,tylko ktory mowi prawde???????? ehhh brak slow,moze zrob tak jak radzi Carol wybierz sie do zupelnie innego gina popytaj znajomych ktory jest w miare dobry i kompetentny i idz kochana.