|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Illegale, a jesli chodzi o henne do brwi DELIA.
Uzywasz tej w proszku? Jaki kolorek? Ja jestem ruda i brwi mam dosc jasne, zastanawialam sie nad zmieszaniem brązu z grafitem... Nie wiem czy to dobry pomysl, moze cos nie wyjsc ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Czy w Rossmanie można kupić jedwab WAX? Ew. Joanny?
![]() |
#3214 |
Zadomowienie
|
Joannę można kupić raczej na 100%, Waxa na pewno nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
a co dokładnie robi ten jedwab ?
#3217 |
Zakorzenienie
|
Ale np. maski WAXa są w Rossmanie, więc może i jedwab?
Ja sobie muszę wydrukować listę illegale, zakreślić, co mi się przyda, zrobić listę zakupów i wybrać się na taki kosmetykowy shopping ![]()
#3218 |
Wtajemniczenie
|
Nom , taka lista to super sprawa. Ja na swojej dopisuję, podkreślam różnymi kolorami rzeczy ważne i mniej ważne, obowiązkowe i mniej obowiazkowe.. fajne sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Wtajemniczenie
|
A to niejest jak serum z wit C ? np.z BU ? bo przy tym nie trzeba filtra
#3220 |
Zakorzenienie
|
ja zbieram się do przeczytania całego wątku xD i pozapisuję sobie wszystkie patenty
![]() z tego co wiem to witamina C posiada kwas askorbinowy czy jakoś tak wiec jak to przy kwasach filtry potrzebne a w serum to witamina jest rozpuszczona
#3221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- illegale- kurcze strasznie duzo wiesz ![]() ![]() tylko zastanawiam sie czy to zdrowo lykac tyle suplementow diety... slyszalam ze jak sie za duzo ich bierze to organizm 'zapomina' jak pobierac mineraly i witaminy z pozywienia...
![]() |
#3222 |
Raczkowanie
|
Moje patenty (cera mieszana, uzalezniona od drapania- wiec slady po wypryskach i rozszerzone pory)
![]() rano: pielegnacja: micel bioderma sebium, filtr 50+ bioderma AKN, pod oczy żel ze świetlikiem i babką FlosLek makijaz: korektor EDM intensive fair, ziemia egipska BI-KOR, czasem róż EDM salon fun i rozswietlacz champagne, do ust i rąk- krem do rąk Neutrogena z filtrem 30, cienie BI-KOR- są super! ![]() po poludniu: zmywam twarz emulsją DER-MED, nakładam kremik (najczesciej humektan) z mocznikiem. Punktowo na wypryski stosuje paste cynkową zmieszana z olejkiem pichtowym i/ lub herbacianym Na świezo rozdrapane- tormentiol lub tribiotic. Na blizny- cepan. wieczorem: zmywam twarz emulsja DER-MED, przecieram twarz wacikiem nasączonym maślanką lub mleczkiem. Potem zestaw taki jak po poludniu. Ale jesli mam na buzi masakre, stosuje acnefan na cala twarz. 3 razy w tygodniu- peeling Ziaji bardzo mocny, maseczki z glinek- ja mieszam białą, żółta i zieloną w różnych kombinacjach. Czesto dodaje do masek kwasu mlekowego ![]() paróweczki z dodatkiem olejku herbacianego, maski z aspiryny (dodaje do nich maslanki). Oklady z herbaty bratkowej- pomagaja! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
Jakie wkładki do butów polecacie najbardziej?
![]() ![]() W każdym razie żelowe Scholla odpadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
zaczęłam czytać cały wątek i dobiłam do 5 strony i już wymiękam xD ale jeśli będę co dziennie czytała po 5 stron to jakoś ogarnę to
i już dwa patenty zgarnęłam ale jeszcze nie testowałam ich
#3225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
hyhy, możliwe xD bardzo by mi się to przydało
![]()
#3227 |
Wtajemniczenie
|
Maggie93 Ja też właśnie chciałabym spróbować, ale się boję, muszę o tym poszukać jeszcze.
Maggie93 no ja używam brązowej, bo mam czarne brwi niestety, które mi się nie podobają. Kolor zależy od włosków brwi, czy są słabe, cienki, długie czy krótki i od długości trzymania. Na początek może spróbój sam grafitowy i trzymaj krócej i zobacz co Ci wyjdzie. ![]() ![]() ![]() *Catherrine* Ja też lubię peelingować twarz, chociaż do mojej cery jest to niezalecane, ale potem przecież jest taka gładka ![]() Woda utleniona może rozjaśnić od razu, w wyższym stężeniu np. 12% i więcej, którą stosuję się do rozjaśniania włosów. Można np. kupić rozjaśniacz Joanny do włosów i użyć na ręce, tak polecały wizażanki ![]() Nie wiem, czy tworzy się "ciasto" to by było logiczne, ale ja niczego takiego u siebie na głowie nie widze, włosy mniej się przetłuszczają po prostu. A taka zawinięta kobieta w folii- to może widziałaś w tv albo gazetach, często takie pokazują w salonach spa ![]() winyl moją listę ![]() ![]() honey1012 przy tym z BU też trzeba filtry ![]() dragon_she ![]() No napewno lepiej jeść owoce i warzywa niż łykać suplementy, no ale... W praktyce wygląda to inaczej ![]() ...Tak sobie myślę, że w mojej liście nie uwzględniłam picia drożdży! Pamiętajcie, że drożdże to "najsmaczniejszy" sposób na włosy i cere. ![]() ![]()
Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy? Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania? ![]() Zapraszam na: Edytowane przez illegale Czas edycji: 2009-09-22 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html Jak drożdże wplywaja na włosy ?
![]() |
#3229 |
Wtajemniczenie
|
honey1012 No nie wiem, wszędzie gdzie słyszałam o tym serum pisano, że potrzebne są filtry. Takie serum pod filtr dodatkowo wzmaga tez jego działanie - ochrone przed promieniowaniem.
Drożdże zawierają duużo witamin z grupy B i dzięki temu tak dobrze wpływają na włosy i cere (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277343 wątek o drożdżach) *Catherrine* Masz tu gotową listę żeli bez SLS ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140497
#3230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak robię (biorę drożdże piwne, karoten, Revalid, krzem z biotyną, Skrzyp Complex i magnez + B6) i co jakiś czas przerywam branie któregoś z preparatów. Inaczej bym nie dała rady, bo mój organizm bardzo szybko się do wszystkiego przyzwyczaja. Tak samo mam z preparatami stosowanymi zewnętrznie. Kiedy zaczęłam stosować ecliptę, moje włosy dostały niesamowitego kopa - w 2 miesiące urosły tyle ile normalnie rosną przez pół roku (normalnie moje włosy rosną bardzo wolno - ok. 0,5 cm na miesiąc ![]()
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki masz przepis na spożywanie tych drożdży? tak same na sucho czy jak? Cytat:
![]()
![]() |
#3232 |
Wtajemniczenie
|
SweetPea zaciekawił mnie twoj podpis.Jak ćwiczysz mięśnie twarzy ? :->
#3233 |
Wtajemniczenie
|
*Catherrine* to taka ironia była z tymi drożdżami
![]() One są ochydne ![]() ![]() ![]()
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli że nie ma patentu, zatykamy nos i siup ![]() to ja chyba pozostane przy cieście drożdżowym i drożdżówkach ![]() a jak często trzeba pic te drożdże? ![]() ![]()
![]() Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2009-09-22 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej zależy mi na podniesieniu powiek. Ćwiczę od kilku miesięcy i rzeczywiście zauważyłam lekką poprawę (łuki brwiowe są lepiej zarysowane a oczy odrobinę bardziej "otwarte"). Ale cudów nie należy oczekiwać. Trzeba też bardzo uważać, żeby nie zrobić sobie krzywdy (trzeba przytrzymywać skórę, żeby nie narobić sobie zmarszczek) no i skóra podczas takich ćwiczeń musi być mocno nawilżona i natłuszczona.
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Wtajemniczenie
|
A znasz moze jakies ćwiczenia na podniesienie podwojnego podbrodka?
#3237 |
Raczkowanie
|
zlikwidowanie podwójnego podbródka jest stosunkowo łatwe (o wiele gorzej jest z opadającymi powiekami
![]() W tym wątku na laboratorium urody, do którego link podałam są też opisywane ćwiczenia na podwójny podbródek. Najpopularniejsze to te przy których oklepujemy mocno podbródek wierzchnią stroną dłoni lub takie, które wzmacniają mięśnie szyi poprzez odchylanie głowy mocno do tyłu i ruchy żuchwą (przykład tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=MljfyLVey8s&hl=pl lub tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=LMo85..._embedded#t=95).
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3239 |
Rozeznanie
|
hmmm.... zaciekawila mnie ta eclipta! skoro mowisz ze po niej szybciej wlosy rosna... musze wyprobowac, nigdy o niej nie
wlasnie przeczytalam ze inne nazwy eclipty to: Bhringraj, False daisy, Maka, Mahakanni, Eclipta prostrata a wiec dobra nasza ![]() takie cos znalazlam: http://cgi.ebay.co.uk/Banjaras-Herba...d=p3286.c0.m14 i na helfy: http://www.helfy.pl/bhringaraj-wypad...e-eclipta-alba nie lubie olejkow bo potem musze tyle razy myc glowe ze te dobroczynne dzialanie olejkow niweczy kilkukrotne umycie glowy :/ ale na puder sie skusze
WW Start - 16.03.2016r. - 61,3kg Ważenie 1 - 23.03.2016r. - 60,4kg Edytowane przez dragon_she Czas edycji: 2009-09-23 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a koniecznie do wlosow potrzebuje jeszcze glorii, kallossa i oleju z pestek winogron i migdalowego.. i vatiki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.