|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cześć Kochane
![]() BAARDZOOO Wam dziękuje za troskę ![]() nadaję ze szpitala bo braciszka żona przywiozła mi laptopa i mogę Was znowu podczytywać od jutra będę nadrabiać![]() przyjechałam do szpitala w niedzielę jak Wam napisałam miałam bóle tym razem w dole brzuszka.. okazało sie ze to jakieś skurcze i dostałam dużo mocniejszych leków a teraz z dnia na dzień zmniejszaja mi dawki i wciąż jest dobrze co prawda myślałam, że już dzis wyjdę, potem, że jutro a dziś usłyszałam, że w czwartek.. no ale mam nadzieje, ze to juz ostateczna wersja i ze faktycznie wyjde..ale nawet jak mnie wypuszcza to bede lezec plackiem![]() naskrobię cos jutro jak nadrobie zaleglosci ![]() pozdrawiem Was wszytkie!!! spokojnej nocki, pa |
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() ja mialam duzo stresow ostatnio (sprawy rodzinne), nie moglam spac w nocy, brzuch mi twardnial. ale juz jest ok i chyba z Dzidzia tez wszystko w porzadku. nadal nie zebralam sie zeby kompletowac rzeczy do maluszka. jakos mi sie wydaje, ze jeszcze czas . na razie mamy wozek i kilka ubranek. i z mysla o Bąbalku kupilismy aparat, zeby zadna wazna chwila nie umknela i zostala utrwalona ![]() ![]()
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucky
właśnie ja tez pomyślałm tak jak Kropka, ze jesteś Paczko bardzo wyrozumiała a wręcz pobłażliwa, to prawda, ze nie wolno nikogo oceniać a juz nie zagladać w portfel, ale ja pisze to przez pryzmat własnego portfela, gdzie przy dwóch pensjach uważam takie wydatki za zbyt zbędne, nie obraź się Paczko za ostre słowa krytyki, moż ei zbyt ostre, nie mówie o tym, aby rezygnowac z przyjemności ale czy nie można tych przyjemności przesunąć w czasie po za tym myślę, ze Grzesiek jak weźmie Wiktorka na rece to nie będą mu w głowie gry |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky!!!!!!!!!!!! fajnie ze sie odzywasz
Magda kurde tak ogladam ten szlafrok i mnie korci
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-22 o 21:42 |
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Jutro nadrobię zaległości bo dziś padam z nóg. Donoszę tylko że wczoraj byłam u gin. Mój Wiki waży już 2400 i wszystko ogólnie ok. Naciska mi tylko na szyjkę i przez to jest skrócona ale rozwarcia brak także powinnam donosić do końca Dziś przewoziliśmy meble do pokoju małego więc padam z nóg. Także teraz uciekam a jutro nadrobię zaległości
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lucky całe szczęście się odezwałaś.
Cieszę się, że już lepiej Cytat:
Ale to właściwie nie moja sprawa ... Cytat:
![]() My wyprawkę dla naszego urwiska też zaczęliśmy od kupna porządnego aparatu Chyba zbieram się do łóżeczka powoli, bo mi TŻ obiecał drapanie po plecach, a jak zaśnie zanim przyjdę, to nic z tego nie będzie
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad. 2 nie powinnaś mieć z tym żadnych problemów, tylko pamiętaj, że święta jako termin na chrzciny są bardzo oblegane, najlepiej będzie jak się przejdziesz do kościoła ad. 3 Dawid też miał 2 chrzty
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszcze tego drapanka. moj TZ poszedl na noc do pracy;/ na pocieszenie zostaje mi przytulic sie do psiny mojej mamy (wzielismy ja pod opieke dopoki nie bedzie lepiej). dobranoc mamuski
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogole to mi sie wydaje, że Twoj Tz sobie na duzo pozwala. Juz Ci kiedys pisalam o tych piwkach i fajkach, no a teraz gra, która kosztuje dobre 1000zł. Paczko, oby Twojej dobroci tylko Grzesiek za bardzo nie wykorzystywał Cytat:
![]() ![]() ![]() dasz rade Kropko ![]() Dziewczyny mało czuje ruchy właściwie zauważyłam od niedzieli, że po pierwsze są inne a po drugie jakby mniejsze. I nie podoba mi sie to. Kiedys czulam na brzuchu, a teraz czuje delikatne smyranie i pukanie prawie na jajnikach (tak jak na poczatku, kiedy aczynalam czuc ruchy).W niedziele jeszcze mocniejsze czulam po bokach nad pepkiem. A teraz tylko na dole takie delikatne.Pomyslalam sobie, ze moze juz mi sie Dzidzia odwórciła główką w dół ![]() w ogóle to przelozyłam wizyte z przyszlego wtorku na piatek 2 października, czyli praktycznie 6 tyg bedzie pomiedzy jedna wizyta a druga. A dlatego, że wizyta wypadala mi w trakcie SR za tydzien, a bedziemy sie uczyc kapac dzieci |
|||
|
|
|
#520 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrowionka!Ja też zaraz zbieram się spać, spokojnej nocki...oby buszujące dzidziole zbyt często nie wybudzały!
|
|
#521 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aparat jakiś tam mamy (chyba wystarczy), ale zastanawiałam się z TZ czy nie kupić jakiejś, choćby najprostszej kamerki. tyle, że to kolejny niemały wydatek. A Wy co o tym myślicie, warto? ![]() Chciałabym móc utrwalić pierwszy uśmiech, gaworzenie itp. sprawy (to takie niepowtarzalne, bo maluchy tak szybko rosną)- tylko bardzo krucho z kasą ![]() Cytat:
Cytat:
Też już uciekam i podpisuję obiema rączkami pod tym co napisała Kolanosia o buszujących dzieciaczkach - lepiej niech w nocy śpią ![]() Dobranoc
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky, trzymam kciuki, żeby było lepiej i żeby cię za długo nie trzymali w szpitalu
![]() Domi, może córcia się zwinęła w kłębek pleckami do brzucha, że nie czujesz zbyt wiele. A jeśli naprawdę jesteś zaniepokojona, to dzwoń do gina i tyle. Asioczka, dobrze, że u maleństwa wszystko ok. I fajnie, że czujesz, że jeszcze masz czas. Ja jakoś tak mam wrażenie, że jednak mogę rodzić przed czasem i stąd mój pośpiech, żeby już wszystko mieć gotowe ![]() A tak w ogóle, to ciekawa jestem co mi powie lekarz na wizycie za tydzień. Ostatnio dość często mi brzuch twardnieje i córa uciska mnie gdzieś w dole brzucha, czasem dość boleśnie, poza tym zdarzają mi się takie pobolewania podbrzusza jak na @ (zwłaszcza podczas twardnienia brzucha). No ale na razie czuję się ok, córcia aktywna jak zwykle ![]() I w końcu skończyłam sweterek ![]() A jutro wrzucę fotki pokoju córci już uporządkowanego i z regałem
|
#523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Achhh alez masz slodko..drapanko i masaz stop mi sie marzy a tz brak niestety....... Cytat:
Domi moze dzidzia jest juz na tyle duza ze ma malo miesjca,moj maly tez juz tak nie kopie jak wczesniej,co najwyzej przeciaga sie i rozpycha Cytat:
Jeszcze zdarzysz kupic wyprawke,no my tez chcemy wlasnie jakis porzadny aparacik kupic bo mamy ale juz z 2 latka ma i juz nie podobaja mi sie zdjecia jakie robi Cytat:
No Gucia Twoj sweterek tez cudo ![]() ![]() k laski:Kurcze ale wy mamusie zdolnosci maciePaczko nie obraz sie ale w pelni popieram dziewczyny w tym co pisza ale oczywiscie to Wasze pieniazki i Wasza sprawa jak postapicie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-09-22 o 23:53 |
|||||
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia fajny ci ten swetrek wyszedl
ja potrafie zrobic sznurek na szydelku ![]() wlasnie z tz poogladalismy kilka odcinkow: co ludzie powiedza bo mnie naszlo
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty Kropciu nie martw sie kochana tym szpitalem,rozumiem ze bedziesz tesknic za swoimi chlopakami ale dasz rade zobaczysz
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś ja pierwsza
![]() nie mogę spać w nocy - dziś mi źle było oddychać, takie astmatyczne do tego nie wiem jak sie połozyc aby było dobrze, mam ucisk na żołądek i tak mnie bolało a tu jeszcze 6 tygodni co do zakupu kamerki Mountain to nie liczyłabym, ze akurat bedziesz miała ją pod ręka jak sie pierwszy raz uśmiechnie itd. to sa chwile których nie da sie z książką wypatrzeć, każde dziecko ma inaczej i musiałąbyś być w ostrym pogotowiu aby te pierwsze złapac w kadr - owszem życzę tego, a kamerka sie przyda, no własnie tylko kwestia kosztów my osobiście nie mamy ale nagrywam małą na aparat - takie krótkie filmiki - miło jest oglądać |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
,później Was ponadrabiam ,teraz chciałam sie tylko przywitac i zdzieciakami do szkoły a potem łowy na szmatach ![]() Wczoraj kupiłam tą maseczke co radziła Domi..ta Tretament Henna cos tam ,już ja wypróbowałam jak narzie spisuje sie super
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
Witam was kochane
Co do tego PS3 to wziął na raty A co do czasu Jak urodzę Wiktora to wiem że będzie go dużo Bo Nikola ma swojego pada i lubi patrzeć jak ja grałam W XBOXA 360 i wiem że teraz też będzie chciała grać w to.Już sama woła że chce popisać na kompie to ją uczymy pisać literek i słówka po mału. Myślę że bedzie czas na zagranie chciaż w jedna gre.Nikola i tak prawie niesiedzi u nas wpokoju tylko u babci.A le jak widzi że tata zabiera sie za granie to ona sida i też chcę grać. Pieniądze wiem że bedą potrzebne wiem o tym kochane ale Ja mu zabraniać niebede kupować tego co jemu brakuje.To że mleko będzie kupowane i pampersy to ja zawsze przy Nikoli kupowałam ze 4-5 mlek na miesiąc.No i mama pomagała bo na jej ojca liczyć niemogłam teraz się cieszę że nareszcie niemusze sie prosić matki mojej żeby dala mi 30zł na pampersy.Grzesiek wie co robi a ja mu zabraniać niebede wiem że powiedział że damy radę-i że idzie zima a on niema w co grać jak lubi to ja mu tego odebrać niemoge.Kupił sobie xboxa jak jeszcze mnie nieznał,grał zima z chłopakami bo niemieli pracy wtedy.Cieszył sie bo to była taka rozrywka.Jak przyjechałam tu już na stałe to też mi się to spodobało miałam swoje gry na xboxa takie dla dzieci dlatego Nikola też polubiła to. Rata mała a on niech to ma.Jakbym zaczęła się o to wszystko martwić to bym ciagle gadała że a po co to wszystko.Wózek kupujemy dopiero w listopadzie jak urodze.Teraz oni mają te fuchy za te fuchy maja miec po 1,000zł jak niewiecej.Niech ma już to bo później bym tylko wysłuchiwała że głupi xbox sie popsuł a on niema teraz na czym grać. ![]() Zobaczycie wyjdziemy na prostą kochane niemartwcie się bo dostaniecie po pupach.Będzie dobrze ja się niemartwie. I proszę mi się tu niedenerwować na to ps3 to są zabawki dla graczy którzy lubią te gry.Ja lubie ale tylko dla dzieci.
|
#529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Ślicznotki
![]() Ja dzisiaj też miałam ciężką nockę, wstawałam do WC 4 razy, ale w sumie nie ma się co dziwić, skoro wypiłam wieczorem całą butelkę wody mineralnej Tylko plecy mnie coś bolą, dobrze, że dzisiaj na SR jakaś gimnastyka ma być Gucia sweterek super, taki bardziej awangardowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kamera fajna rzecz, też bym chciała ale raczej nie będzie nas teraz stać na taki wydatek. Ja tak jak Madzia pisze, będę robić aparatem krótkie filmiki, będzie musiało wystarczyć Cytat:
za dzisiejszą wizytę, a Ty trzymaj za mnie bo ja też dzisiaj mam ![]() Cytat:
![]() Domi pewnie dzidzia się obróciła, dlatego czujesz ruchy inaczej i słabiej. Coś mnie głowa zaczyna boleć, muszę się przewietrzyć chyba
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do brytyjskiego humoru, to jest rewelacyjny Jak się wam "Little Britain" podoba?Brombusia, Kachula, za dzisiejsze wizyty ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-23 o 08:45 |
|
|
|
|
#531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie ruchy są zupełnie inne, ale są. Nie będę panikowała, bo to widocznie zależy od ułożenia naszych maleństw ![]() a propo sweterka...Gucia ![]() ![]() kur fafafa mać, extra jest moj szaliczek to taki jest jakby dziecko z przedszkola robilo![]() Cytat:
Cytat:
to fajnie, że Ci sie podoba po tym zagranicznym podobno włosy szybciej rosna, jesli zapuszczasz A jesli teraz po pierwszym uzciu wyszlo Ci jakos wiecej włosów to sie o to nei martw. Podobno wychodza te chore, ktore i tak miały wypasc po pewnym czasie zauwazysz znaczną róznice![]() Cytat:
Paczko Ty wiesz najlepiej, oby Wam sie tylko ułożyło A teraz pytanie za STO PUNKTÓW! przyznawac sie! WASI TZ BĘDĄ PRZY PORODZIE?a raczej...planują być?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-23 o 08:45 |
||||
|
|
|
#532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sexy tez miałam takiego czarnego kociaka Bronka...ale sie rozchorował i w styczniu musiałam go uśpić ![]() Bravurko ja chrzciałam Kubę w świeta - i powiem szczerze że tym razem chyba nie zdecyduję sie na powtórkę. U nas chrzty w świeta są bardzo popularne wiec była kilkanaście dzieci, msza trwała bardzo długo i ogólnie miałam dość... |
||
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
![]() A jak będzie, to zobaczymy
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Moje kochanie zapewne niebędzie bo albo będzie w pracy albo w domu z Nikolką i dowie się że rodzę dopiero jak mu o tym napisze.Bo ja idę do szpitala tak jak dostanę skierowanie to idę od razu,bo niechce powtarzać tego samego co z Nikola że poród już sie zaczynał ja nawet niewiedziałam tylko dziwnie mocno mnie bolał brzuch i plecy i krocze i dopiero o 11 pojechałam z sebkiem i agnieszką do szpitala i od razu na porodówke.Tego niechce powtarzać oj nie.
Grzesiek napewno by niechciał byc przy porodzie ja teżnie bo bałabym sie że zrazi sie później do mnie.Takie mam myślenie głupie i już.
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
Paczka wiadomo, ze Ty znasz Wasze potrzeby i możliwości, Wszystkie życzymy Wam abyście wyszli na prostą, mi Mama zawsze mówiła "jak Bóg daje dziecko to i na dziecko" i wiem, ze coś w tym jest
ja np. jestem sknerą i dla mnie gra to zbędny wydatek - nie podzielam takich pasji bo uważam, ze kradną czas przeznaczony dla rodziny, wiem, ze każdy powinien miec hobby i nie mówię, ze mój TZ nie gra ale on to robi w nocy jak już mała pojdzie spać, po powrocie z pracy to on jest mężem i ojcem i ma obowiazki - chociażby pobawić sie z mała przy pierwszym porodzie TŻ miał być - ale była cc, teraz zobaczymy co będzie jeżeli sn to będzie |
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
my o ile bedzie taka mozliwosc chcemy rodzic razem
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście ja mu zostawiam ten margines, że w ostatniej chwili może powiedzieć "nie". No chyba, że to ja tak powiem ![]() A jeszcze co do ruchów, to ja czuję bombardowanie cały czas i brzuch chodzi mi w te i wewte, ale córcia jest ustawiona "na biedronkę" (jakoś tak mi się to kojarzy ![]()
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jako kobieta rodząca z mężem- polecam. Jednak uważam ze nic na siłe i jeśli facet nie jest przekonany nie wolno namawiać. Ja do końca nic sie nie odzywałam gdy mój tż mowił ze nie da rady być ze mną bo zemdleje- ale jak przyszło co do czego to został, nie zemdlał i był bardzo szczęsliwy...
|
|
|
|
|
#539 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!!!
No ja nie mogę, pół dnia mnie nie bylo i 3 strony! Nie macie litości!!! Bromusia-teks TZ mnie powalił!! ![]() Cytat:
Cytat:
A może załóż jakiś zeszyt i zapisuj te teksy,potem będzie fajny prezent na 18tke jaka była mądralina!! ![]() TZom przysługują 2 dni z okazji urodzenia dziecka a dodatkowo bierze 2 tyg jak wyjdę ze szpitala kropka- jak słodko! aż normalnie nie mogę się doczekać kiedy będę tak tęsknić do własnej Córci, to uczucie musi być piekne!!! I szkoda, że musisz iść do szpitala lucky- trzymaj się kochana!!! no kawał chłopa już!!! brawo mountain- ja też myślałam o kupnie kamerki, ale chyba jednak pozostaną nam filmiki nagrywane aparatem, Teściowe mają kamerkę (100 letnią, ale zawsze) więc będziemy też pożyczać Gucia- sweterek jest cudny Cytat:
Gucia - też o mojej córci mówię że to Biedronka!!!! ![]() bo mam takie uczucie smyrania, jak się kiedyś łapało biedronki i tak giglały w dłoń od środka Zaraz wklejam zdjęcia wózka
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-23 o 09:36 |
|||
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moj tez jest tak ustawiony Malinko no moze i sa na miejscu ale niestety moj Adi to tornado i nie bedzie mogl ze mna spedzic duzo czasu.. on nie posiedzi w jednym miejscu za dlugo a ze jest to poprostu male dziecko to nie moge od niego wymagac aby byl cicho a w szpitalu raczej nie pasuje aby sobie krzyczal
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

. na razie mamy wozek i kilka ubranek. i z mysla o Bąbalku kupilismy aparat, zeby zadna wazna chwila nie umknela i zostala utrwalona 

Jutro nadrobię zaległości bo dziś padam z nóg. Donoszę tylko że wczoraj byłam u gin. Mój Wiki waży już 2400 i wszystko ogólnie ok. Naciska mi tylko na szyjkę i przez to jest skrócona ale rozwarcia brak także powinnam donosić do końca

W ogole to mi sie wydaje, że Twoj Tz sobie na duzo pozwala. Juz Ci kiedys pisalam o tych piwkach i fajkach, no a teraz gra, która kosztuje dobre 1000zł. Paczko, oby Twojej dobroci tylko Grzesiek za bardzo nie wykorzystywał

właściwie zauważyłam od niedzieli, że po pierwsze są inne a po drugie jakby mniejsze. I nie podoba mi sie to. Kiedys czulam na brzuchu, a teraz czuje delikatne smyranie i pukanie prawie na jajnikach (tak jak na poczatku, kiedy aczynalam czuc ruchy).W niedziele jeszcze mocniejsze czulam po bokach nad pepkiem. A teraz tylko na dole takie delikatne.

k laski:Kurcze ale wy mamusie zdolnosci macie