|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Mnie tam w ogóle by nie przeszkadzało gdybym chudła na p i p/w
![]()
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Tak, byłoby super, ale rzeczywistość często mija się z naszym "chceniem" ![]() Zazwyczaj na Dukanie chudnie się na P, a u mnie tak jak u Ciebie spadki raczej są na P+W , hmmm... Mam nadzieję, że od jutra (P+W) właśnie tak będzie
|
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,
nastroje od rana dopisuja jak czytam ![]() kupilam wczoraj nowa wage, niestety pokazala to samo co stara czyli bez zmian
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Paniom!
U mnie dziś mimo warzyw 0,3 kg spadku. Wyczuwam jakiś podstęp ![]() No i zażeram się wędzonym pstrągiem - pyszna rzecz i jakież wytchnienie od łososia! Za to martwię się już przyszłym tygodniem - od niedzieli do czwartku jestem w delegacji i mieszkam w hotelu, takim lepszym, co to śniadanka i lunche są takie, że człek najchętniej by spróbował wszystkiego... A wieczorem jeszcze kolacyjki w fajnych knajpach, za to mozliwośći ugotowania sobie jajka żadnej... No i sie martwię, jak ja to wytrzymam. Dobrze, że hotel ma chociaż fitness, bo z basenu nici :-( No i się stresuję, jak to będzie. Nie! Przytul ją i powiedz, że jest kochana :P
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-09-23 o 09:03 |
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Nie wolno !!!
Bo pokaże że ma za dużo wody w organiźmie i na tym się skończy ![]() wagę trzeba prosić, głaskać i co tam jeszcze... żeby łaskawa dla nas była
|
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta jak tam dzionek mija dziś kontynuacja p+w i niema kompletnie pomysłu na śniadanie
|
#1508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja również witam nową Proteinkę ![]()
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wczoraj zrobiłam koktail proteinowy no fakt ze słodzikiem dobry ale bez tak sobie a ja w szoku jestem od mojej wagi rano ważyłam już 61.1 z pracy wróciłam to 60.1 a przed snem 60.4 rano wstałam 60,4 ktos też ma takie wachania czy to przez wodę ? |
|
|
|
#1510 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich bardzo seredecznie... Jestem tu nowa i powiem wam prawde, że nie wiem gdzie ja się chowałam przez ten cały czas nie wiedząc nic a nic o tej diecie. Mam pare kg do zrzucenia po ciąży i jestem na tej diecie juz 6 dni i jak naraze 5 kg mniej. SUUUUPPPEEERRR. Mam tylko takie jedno małe pytanko: Czy można jeść parówki cielęce albo indycze? w książce nic nie pisze na temat kiełbas i parówek a chciałabym juz lekko zejść z piersi indyczej bo już mi bokiem wychodzi. Dzieki...
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj rejbel ![]() niestety o parowach zapomnij
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Parówki są niedozwolone A jeśli pierś Ci zbrzydła to może zrób sobie pulpety albo mielone smażone na grilowej patelni albo pasztet... Kombinuj dziewczyno Tu często trzeba wykazać się inwencją twórczą bo jeść ciągle to samo jest rzeczywiście ciężko ![]() Powodzenia
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki! To będę dalej na piersi indyczej... dziś białko z surimi na teflonie na śniadanie... przekąska: kefir 0% na obiad mielone z piersi z kurczka na teflonie (nazywam je kulki cud bo są pyszne i wogóle nie smakują jak dietetyczne) Kolacja 2 jaja na tawrdo drobno posiekane z tuńczykiem i musztardą. A co wam dziś po brzuchach będzie chodziło???
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Rejbel napisz ile masz wzrostu ?
Robiłaś sobie może test Dukana ? |
|
|
|
#1516 |
|
Przyczajenie
|
Pasztet można? Jaki ty proponujesz?
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Robiłam a czemu? Mam 165...
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś jadłospis kształtuje się następująco:
1. Wieśniak z indykiem i korniszonkiem (tak dla "odmiany" )2. Koktajl - polubiłam go 3. pierś z indyka w sosie jogurtowym (znów dla "odmiany" )4. Tuńczyk, który mi zalega w lodówce, tym razem z wieśniakiem i przyprawami. Muszę go wykończyć bo nie mogę patrzeć na niego ![]() 5. I może coś jeszcze ale to się dowiem dopiero wieczorem Oprócz tego butelka wody, 1-2 kawy i ze 3 herbatki ![]() Zauważyłam, że po jajkach na twardo mam zgagę Chyba muszę rzadziej je jeść---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- [QUOTE=rejbel;14390533]Pasztet można? Jaki ty proponujesz?/QUOTE] Jak sobie sama zrobisz to można Mięsko, ew. drobiowa wątróbka, cebula, jajka, można dodać otręby, i oczywiście przyprawy. Proporcji Ci nie podam bo się nie znam .
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie kanapka: chlebek pana D., serek, sałata i szynka. Póki co zjem chyba pół, bo drugiej połowy raczej nie wcisnę
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2009-09-23 o 10:33 |
|
|
|
|
#1519 |
|
Przyczajenie
|
BogaczKa22, co to za wieśniak jaki opisujesz? no i w jakiej fazie jestes?
|
|
#1520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To świadczy jaką świetną kucharą jestem ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Jestem od miesiąca na II fazie 5/5 ale od przyszłego tyg. zaczyna m 4/3 |
||
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
bogaczka mialas miec zalatany dzien i nadal na forum siedzisz? haha
sierota jestem i zgubilam dzis klucze, gdzies pomiedzy drzwiami wejsciowymi do hotelu i szafka. Paletalam sie smetnie z nosem przy podlodze, zachadzac w glowe: czy ja wariuje czy nie? No zdaje sie otwieralam drzwi (wiec musialam je miec) a jak dotarlam do swojej szafki to nie mialam czym otworzyc (lata praktyki nauczyly jak sie wlamac bez klucza). Na szczescie sie znalazly, ehhhh koktajl poranny to moje nowe hobby. Ciekawe jak nowy sasiad ktory wprowadzi sie do pokoju nad kochnia bedzie reagowal na dzwiek blendera o 7.10 co rano? strasznie mnie ciagnie do zwazenia. Jakos tak twardo po boczkach mi sie zrobilo wiec musi mnie byc mniej, ale obiecalam sobie ze dopiero w sobote, wiec jescze 3 dni. poszlam wczoraj pobiegac. nawet nei zdawalam sobie sprawy jak mi tego brakowalo. NA dodatek okolica do biegania jest sliczna (podlaczam fotki). Planujemy z TaZikiem spedzic tegoroczne swieta w ciepleku, (jak na razie w planach Kanary) wiec bikini juz lezy i czeka na moja nowa figure.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-09-23 o 10:55 |
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dlatego siedzę, gadam i ... chudnę (a przynajmniej taką mam nadzieję) Co do koktajlu to też stałam się jego fanką
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
A ja dziś drugi dzień na warzywkach didier na tę wagę to nie krzycz, bo się pogniewa ![]() Właśnie jem śniadanio-drugieśniadanie :P rzodkieweczka, twaróg, jogurt i troszeczkę soli
|
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki, 3 razy musialam doczytywac co dzis dopisalyscie
szybko wam to idzie..no wiec ja dalej na P/W i zjadlam na sniadanie jajowe z 2 plasterkami szynki sebulka i szczypiorkiem pychota a na obiad nie mam pojecia co,ale moze naprawde jakies pulpety nie wiem.witam nowe dziewczyny powodzenia a mi na P/W kolejny kg nie wiem czy to nie za szybko ?? matko co za ironia! nie lubie warzyw a na nich chudne;] kupilam sobie nowa wage, jak przyjdzie ciekawe co mi pokaze ale napewno dostanie swoje imie i godne miejsce w domu..coby dobrze pokazywala
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm ja upieklam udziec indyczy z cebula i czochem i chyba go pokroje i poleje jakims sosikiem jogurtowo ziolowym moze? hm? ale to na obiadokolacje czyli kolo 18.00 a wczesniej to mam jajka na miekko i kawalek lososia oraz wiesniaka ktorego tradycyjnie zjem z dodatkiem kawy i slodzika
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Raczkowanie
|
hehehe... niby na diecie wszystkie jesteśmy a od rana każdy o jedzeniu pisze
no więc ja dzisiaj dokończyłam wędzona makrelę ... pycha i pije wodę jakoś nie chce mi się dzisiaj jeść i nawet nie myślę co upichcę na obiad ... ![]() dzisiaj trochę pracowity dzień mam (teraz zrobiłam sobie przerwę na kawę ) wyprałam już dywany powiesiłam firanki na wczorajszo świeże umyte okienka ... oczywiście co 5 min się ważę (nowe hobby) i .... 70 kg
|
|
#1527 |
|
Rozeznanie
|
wszystkie ciezko pracujemy
ja ze sklepu wrocilam wlasnie z dzidźką moją i zaraz lece dalej na zakupy i moze kupie cos na obiad... ehh nie mam pomyslu jakoś.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#1528 |
|
Przyczajenie
|
Ja proponuje zaopatrzyc sie w rękawy i woreczki do pieczenia. wszystko wychodzi pyszne, wilgotne, i to bez tłuszczu. Może nóżki z kurczaka na obiad???
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie glupie pytanie gdzie kupujecie foremki do mufinek?poza allegro ;/
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

, hmmm... Mam nadzieję, że od jutra (P+W) właśnie tak będzie

czyli bez zmian
U mnie dziś mimo warzyw 0,3 kg spadku. Wyczuwam jakiś podstęp 
Bo pokaże że ma za dużo wody w organiźmie
i na tym się skończy 

. Nie mają czasu zjeść i dlatego chudną 
all the time ....

)