![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
uuuu, a mi wyszla dziewczynka..
![]() Zawsze chcialam chlopaka ale jak okazalo sie , ze jestem w ciazy to autentycznie zrobilo mi sie wszystko jedno ![]()
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do hematokrytu... tego lekarz pewnie nie powie, ale jeśli hemoglobina jest dobra i ilość erytrocytów też, to hematokryt można sobie olać. ![]() To jest stosunek objętości krwinek czerwonych do całej próbki krwi. Jeśli ilość krwinek jest właściwa, a hematokryt wychodzi mały tzn. nie mniej ni więcej, tylko tyle, że te krwinki są małe. ![]() Ja tak mam całe życie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
dziś mam smaka na tłuste: fryty, majonezik, mc kanapki...wczoraj były pomidorki z cebulką- ciekawe czego mi się jutro zachce...
zaczęli mi dziś remont balkonu...w całym pionie robią ale akurat musieli zacząć na moim piętrze (10-te) i to w trakcie "Ostrego dyżuru"...pogonić ich nie mogę, wychodzić z chaty w tej chwili mi się nie chce... ![]() ![]() ![]() ![]()
#696 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14377563]to w końcu jak?
w marcu skończyłam 26lat, dzidek poczęty we wrześniu, urodzi się w maju... czyli co będzie według tego kalendarza chińskiego? ![]() [/QUOTE] Wg mnie wychodzi syn ![]() ![]() ![]() Ja dziś na obiadek miałam ziemniaczki z koperkiem i śmietanką do tego jajeczko sadzone (niestety musi być mocno wysmażone ![]()
#697 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14377894]zodiakalna rybka?
![]() tak ![]()
#699 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
A wracając do kremów na roztępy, to w pierwszej ciąży też używałam Fissan, więc Lea, może coś w tym kremie jest, bo mnie też nie zrobiły się żadne rozstępy.
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Konto usunięte
|
za moment zmykam do domu.
![]() jutro mam wolne, ![]() pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#704 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Więc też wychodzi chłopak... A ja nie wiem co wolę... Za pierwszym razem strasznie chciałam dziewczynkę, w 13 i 20 tyg lekarze mówili że babeczka...po czym w 24 urósł siusiak ![]() Teraz jest mi chyba wszystko jedno, spodziewamy się chłopaka choć jak to mąż ujął "jak będzie dziewuszka to będzie mile zaskoczony" ![]() W pierwszej ciąży smaki mi się nie sprawdziły, jadłam samo słodkie. Za to sprawdziła się zasada że jak stosunek był dokładnie w owulację to chłopak... Cytat:
![]() Uciekam leżeć bo mi niedobrze. Nie piszcie tyle bo nie 'nadanżam' ![]() -
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Oooo matko, 2 i pół strony do nadrobienia
![]() Dzisiaj w pracy też byłam senna, tak od około 13.00. Normalnie oczy same mi się zamykały. Pracuję w zakładzie złotniczym i musiałam uważać na klientów ![]() Psychicznie lepiej się czuję, nastawiłam się na wszystko, co ma być to będzie. Przestałam dzisiaj plamić ( odpukać ). Bolą mnie piersi i troszkę podbrzusze, ale tak czasami. U mnie z kalendarza wychodzi dziewczynka. Fajnie by było, bo chłopca już mam. Odnośnie diety, to przy pierwszej ciąży jadłam dużo nabiału i kwaśnego. Teraz mam tak różnie. Juro idę załatwiać dodatek mieszkaniowy, a co, każda złotówka się przyda. Pozdrowionka ![]()
#706 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane
![]() ![]() Ja już po wizycie u lekarza. Groszek ma 1,7cm i tak fajnie się ruszał ![]() Ciąża prawidłowa, jak chcę mogę chodzić na basen itp. tylko za miesiąc najwcześniej, bo jak usłyszał, że nie miałam różyczki i nie zaszczepiłam się to dał mi miesiąc zwolnienia. Następna wizyta 20 października a 19 zamierzam zapisać się na usg to tzw. genetyczne chyba. Umowa przedwstępna podpisana chociaż nie obyło się bez zawirowań na temat zadatku. Później wizyta w banku. Uffff napiszę jutro, bo padam. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
A ja z 11 i mieszkam pod Toruniem
![]() ![]() Kurcze, mój katar się rozwija. Nie dość, że dla mnie to nie najlepiej to jeszcze jutro odwiedzamy znajomych, którzy mają małe dziecko i będę musiała uważać, żeby go nie zarazić...
#708 |
Raczkowanie
|
witajcie mamusie
![]() ![]() WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE ![]() wedlug tego kalendarza wyszla mi dziewczynka ![]() dziewczyny male i moze dla nie ktorych glupie pytanko czy wy tez macie problemy z gazami ![]() ![]()
#709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakim to sposobem nie miałaś szczepienia na różyczkę?? Od rocznika 1975 jest obowiązkowe dla każdej panny. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- I znowu mamy szpiega, od rana. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakiego szpiega Kropeczko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co roku od tego czasu szczepi się dziewczynki. ![]() Szpiega z krainy deszczowców. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po 30 minutach dodzwoniłam się i umówiłam na to usg - pomiar NT na 21 października. To badanie robi się przez brzuch czy transwaginalnie?? Szpiegu - ujawnij się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ostro gadacie ![]() ![]() W każdym bądź razie nadal łącze się z odczuwającymi mdłości i to po każdym posiłku ![]() ![]() ![]() Muszę się ogarnąć, jakis makijaż strzelić, bo moja buźke prezentuje stan opłakany ehhhhhh
![]() |
#714 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hej dziewczyny ![]() ja po traumatycznej wizycie u gina na nfz....
![]() |
#715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bez śniadania do pracy przyszłam, bo nic nie nie pasowało jeść. ![]() Cytat:
![]() A czemu traumatycznej?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zadomowienie
|
Postanowiłam się jednak przywitać
![]() ![]() Z historii - ostatnia @ 18.08., pozytywny test w poniedziałek. Do ginka idę dopiero za 2 tygodnie, nie wiem, czy się doczekam i czy nie przesadziłam z terminem... Tyle na początek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na szczęście dała skierowanie na przynajmniej część badań które mam zrobić dla swojego gina i dzięki temu będę trochę kasowo do przodu... bo morfologia i mocz to pikuś, ale już WR, HIV czy przeciwciała Rh to troszkę większy koszt... no i pobrała mi cytologię więc też 60 zł do przodu... trudno jakoś się przemęczę z wizytami nfz-towymi.... w gabinecie nawet nie miała żadnego sprzętu usg, łóżko jak z lat 40... trauma normalnie.... ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- a mnie o dziwo, ale cicho sza, żeby nie zapeszać, ale od dwóch dni nie muli.... chyba, że długo nie jem... ale ogólnie jest ok.... w ogóle zaczynam się dobrze czuć... co prawda też nie mam w zasadzie na nic ochoty, albo jadła bym wszystko i nie umiem się zdecydować....
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku ![]() Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2009-09-23 o 09:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tylko po te skierowania pójdę do przychodni. Jednakże u mnie będzie o tyle przesrane, że mój gin z NFZ to inne miasto i będę musiała tam jakoś potem dojechać z tym skierowaniem na badania rano, bladym świtem. Bo u mnie nie honorują od lekarzy z tamtego miasta - to jest dopiero cyrkus komedyjus. ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Termin bardzo dobry. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
Hej babki
dzisiaj zarezerwowalam wizyte u poloznej na 30.9. a ta dopiero da mi skierowanie na badanie w okolicach 11 tc na usg. Do tego czasu mam wybrac szpital, w ktorym chce rodzic ![]() A ja chyba dostalam w leb czyms....zaczelam sie stresowac bo ...nic mi nie jest. Drugi dzien nie mdli mnie, nie musze przezuwac caly czas, nie mam smakow tylko ciut jestem zmeczona... i dorobilam sobie teorie do tego...ze napewno jest cos nie tak.... help ![]()
#720 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=kropka75;14392047]
![]() Ja też tylko po te skierowania pójdę do przychodni. Jednakże u mnie będzie o tyle przesrane, że mój gin z NFZ to inne miasto i będę musiała tam jakoś potem dojechać z tym skierowaniem na badania rano, bladym świtem. Bo u mnie nie honorują od lekarzy z tamtego miasta - to jest dopiero cyrkus komedyjus. ![]() paranoja z tymi lekarzami normalnie, ale ja i tak za każda wizytę płace 150 zł plus usg prenatalne ok 300 więc chociaż na niektórych badaniach zaoszczędzę.... na tym mogę, na lekarzu specjaliście i usg nie zamierzam ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.