|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
A jeśli chodzi o śmieszne sytacje z życia wziętę to mnie ostatnio ubawiło moje"zajęcie"- tzn- w przedszkolu był temat "moja rodzina" i dzieci miały opowiedzieć co jego rodzice robią- a moj Kubuś na pytanie Pani co robi jego mama powiedział "RODZI" Nieważne że mama jest nauczycielką-ważne że rodzi mu brata i to chyba bedzie najdłuższy poród w historii |
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko Adi ostatnio powiedzial jak sie go kolezanka moja zapytala co robi mama:
Adi: Moczy nogi no faktycznie trzymam nogi zwykle w misce z zimna woda bo pomaga na swedzenie i uczucie goraca ale zeby zaraz o tym rozpowiadac
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie że po cc maz moze dostać opiekę lekarska na żonę na 14 dni? moj maz dostał i nie musiał brac urlopu zaraz po porodzie
po porodzie sn chyba tez sie jakies dni należa ale nie jestem pewna.
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no dzieci są w dechę - bardzo spostrzegawcze i tak po prostu postrzegają świat i wydaję mi sie że widzą znacznie więcej niż my
Ela z zeszytem to dobry pomysł - chyba coś z tym zrobię, może w formie pamiętnika, mam zapisane już jej pierwsze słowo - tata rzecz ajsna, kiedy ząbki itd |
|
|
|
#545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale słodziaki z tych Waszych chłopaków
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do tekstów mnie mała dziś podsumowała - ja czytam wizaz, ona ogląda bajkę sąsiadów i coś komentuje, nie wsluchiwałam sie co mówi ale w pewnym momencie słyszę "nic ta mama mnie nie słucha"
|
|
|
|
#547 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja tylko się przywitam i śmigam się myć.Cytat:
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide cos ze soba zrobic bo kwitne wciaz w pizamie w kropki
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
za chwile Was nadrobię bo wczoraj zajmowałam się tż
bo w końcu mieliśmy popołudnie dla siebie![]() jutro mam wizytę więc proszę o trzymanie żeby mojej niuni nic nie urosło![]() wklejam wam nas z wczoraj
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Elu, wózek bardzo fajny
Marta, ładna z ciebie mamuśka ![]() Malina, Kropka, Magda, wasze pociechy są niesamowite Zmykam pod prysznic też coś z sobą zrobić, bo urzęduję tak od samego ranka w piżamie ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-23 o 10:31 |
|
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
witam!!
ja tylko sie przywitam, probowalam was nadrobic.... uciekam sie polozyc jakos mi dziwnie slabo - sama nie umie okreslic co sie dzieje: ![]() wczoraj tez malam slaby dzien, i jeszzcze jakies doly mnie nachodza. buziaczki odezwe sie pozniej.
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie!
Brombusia - kurczak wyszedl super - na pewno zagości w moim stałym repertuarze kulinarnym. Jest pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu - takie przepisy lubię najbardziej ![]() dzięki! ![]() Pietrusia, jaka to firma tego wozka? Fajny. Eli też mi się podoba Cytat:
Co do szlafroka - to na pewno wezmę. Na SR wyszlo ze najprawdopodobiej nie mozna mieć swojej koszuli, wiec pozostaje jedynie szlafrok zeby na korytarzu tyłkiem gołym nie świecić...Magda, szlafroczek z alle świetny ![]() Cytat:
![]() Malinka, Magda i Kropka - wasze dzieciaczki są świetne. Nie mogę sie juz doczekac, bo takie teksty to może byc ubaw na calego. Gucia - sweterek cudo Sexy- wspaniałe wieści. Niech Wam sie układa, a kotek pzresłodki Lucky - wychodź szybko, cala, zdrowa i zapakowana jeszcze.
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie![]() Dziś wizyta mam nadzieje że wszystko jest dobrze. Często mnie brzuch boli ![]() Dziś jestem jakaś słaba, ciężko mi się oddycha. Mój tz mam nadzieje, że będzie przy porodzie ![]() Marta śliczna mamusia
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja już umyta, kuchnia posprzątana, łazienka... hmmm muszę się trochę bardziej zmobilizować
, pranie cały czas czeka w koszu , a ja zabieram się za porządkowanie szpargałów dla córci w pokoju
|
#555 | ||
|
Raczkowanie
|
Gucia sweterek ekstra
Jeśli tak to poproszę jeden!Cytat:
).Cytat:
Ale ja bym chciała żeby był. Może nie do końca jeśli stwierdzi, że nie da rady, ale chociaż na początku. Na razie nie mówi nie, ale zbyt szczęśliwej miny nie ma jak o tym wspominam. W październiku idziemy do szkoły rodzenia to może się przekona ![]() Nigdy nie rodziłam, ale wydaje mi się że to DUŻE wsparcie dla kobiety. martaN23 kciuki zaciśnięte Ja też mam nadzieję, że moja dziewczynka pozostanie dziewczynką![]() Zaharia do łóżeczka i dużo leżeć
|
|
|
#556 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie i tu jest problem ........on twierdzi ze padnie mi tam Cytat:
Cytat:
Ela wozek fajniusi Cytat:
Szkoda ze jeszcze nie dodal ze mama rodzi Roberta Kubice heheh Cytat:
Cytat:
No wlasnie i tu jest pies pogrzebany bo tylko na zone niestety....na nie zone niestety ale chyba nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marcia slicznie wygladasz A jak dzidzius siostry?cos wiesz? Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte Za reszte wizytujacych dzis tez wiec rowniez i za siebie,ciekawe ile ten moj rozbojnik juz wazy.......
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Przede wszystkim dziękuję Wam za pochwały mojego "dzieła na drutach" Teraz myślę cz nie zabrać się za jakiś milutki kocyk dla Małej... Jak znajdę odpowiednią włóczkę ![]() Guciu, Twój sweterek jest śliczny ![]() Cytat:
Ale on wie że dla mnie to bardzo ważne żeby mieć go przy sobie i że jego wsparcie (i fizyczne, i psychiczne) będzie mi potrzebne... No a poza tym że nie mógłby mnie w takiej sytuacji zostawić samej twierdzi, że za nic nie mógłby przegapić takiego ważnego wydarzenia jakim będą narodziny jego córki, na punkcie której zresztą już całkiem zwariował
|
|
#558 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak z pierwszej ręki o tej małej to nic nie wiem,mama nie odzywa się do mnie już miesiąc a ja się tam nie wybieram skoro jakoś nawet ciężko napisać sms,obcy ludzie bardziej się interesują jak własna matka słyszałam że nadal jest w szpitalu we wrocławiu,prawdopodobnie przybiera na wadze.Miała operację z zeszłym tygodniu,ale nie wiem na co i co tam dalej,jak po tym wylewie też nic nie wiem.chyba straszną tajemnicę z tego robią,tak mi się wydaje. ja też trzymam za wasze wizyty i dzidzie aby tam sobie ładnie rosły
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Marciu mam nadzieje ze z malutka bedzie wszystko dobrze i ze juz niedlugo dojdzie do siebie jak Patryczek Bravurki
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!! Ja będę prosić o trzymanie jutro, bo czeka nas wizyta+USG!!
Marta- śliczna Mamusie z Ciebie i super brzuchol!!! A z siostrą i mamą to jakaś to jakaś dziwna akcja, bidulka jesteś. No ale oby dziecko siostry było zdrowe! Jeśli chodzi o poród rodzinny, to mój TZ na pewno nie będzie przecinał pępowiny, już to powiedział, i wcale mu się nie dziwię, bo sama oglądając porody jestem lekko przerażona. Dla mnie najważniejsze żeby był (o ile nie zmienię zdania w czasie porodu ) i może stać tyłem do "akcji porodowej" ![]() A ja włansie wstawiłam do piekarnika babkę marmurkową z kawą, ciekawe czy się uda
|
|
|
|
#562 |
|
BAN stały
|
Witajcie
Dziekuje za Troske.... Ja nadla leze w tym szpitalu....zaraz zwiariuje....wrrrr :m ur:Z dobrych wiadomosci to ze ejstem pod opieka 24 h..i jest w maire... a ze zlych to to ze rozwarcie sie rozwiera i juz jest..3cm... I tyle chyba czekamy czekamy czekamy....Jak nasz synek przyjdzie na swiat....(Nie bede was nudzic.,..ze jak narazie znow sie zastanwiam co do imienia.... Buzka pozdraiwam goraco.... ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- OJJ nie urafilam zeby ktoras z was byla....szkoda.. ![]() musze leciec buzka |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
To ja zmykam na wizyte i juz mi sie nogi trzesa
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Własnie skonczyłam sprządać kuchnie i padamm
![]() Byłam dzis na szmatach i powiem ze łowy nawet mi sie udały ekhm kupiłam chyba z 2-3 rzeczy na późniejszy okres 1-roczku ale takie były ładnie że nie mlogklam sie powstrzymac .....Moja dzidzia znów kopie ,był czas ze 3 dni nie czyłam ...ale teraz to Mnie ładuje podwójnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Dudziakowa, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. A nawet jeśli synuś urodził się wkrótce, to jest już to przecież dość bezpieczny czas. Ale może jeszcze trochę u mamy w brzuszku posiedzi, kto wie?
AsiCcccCa, fajnie, że zakupy ci się udały. Ja też w sumie mam kilka ubranek juz przyszłościowych, głównie sukienek. Także jeśli jednak miałby urodzić się chłopczyk, to chyba reszta poczeka na siostrzyczkę ![]() Elu, aleś mi smaka zrobiła na marmurka mimo iż mam jeszcze wczorajszego murzynka ![]() Marta, mam nadzieję, że z siostrzenicą będzie dobrze i że stosunki rodzinne wkrótce się poprawią ![]() Ogłaszam wszem i wobec, że etap przygotowania pokoju dla córci został pomyślnie zakończony (Teraz mogę już iść rodzić Żartowałam, niech mała jeszcze trochę posiedzi w brzuchu )Efekty pracy załączam poniżej ![]()
|
#566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Guciasuper pokoik
![]() Stwierdzam ze biore sie za szaliczek dla mojej małej (będe robiła na drutach
|
#568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#569 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja nie mam tego typu myśłi. Ufam mężowi i chcę by był przy mnie o ile będzie to możliwe. Razem będziemy przez to przechodzić. Wiem, że TŻ bardzo się boi, ale myślę, że stanie na wysokości zadania. A jak zemdleje, no cóż będzie wesoło ![]() Wózeczek wygląda na fajny Jak ato firma? Cytat:
Cytat:
My właśnie planujemy z tego skorzystać. To nazywa się opieka nad żona po porodzie, można dostać 14 dni, nie wykorzystując urlopu. Lekarz musi wystawić odpowiedie zaświadczenie - mam nadzieję, że nam się uda. Cytat:
Cytat:
Cytat:
,a ja wstawiłam do piekarnika ciasto ze śliwkami, juz pachnie mniam....A u mnie nic ciekawego, oprócz zdecydowanie lepszego humorku. Można powiedziec ,że zaadoptowałam się do nowej sytuacji i fizycznie też juz dużo lepiej. Zaraz zabieram się do buszowania po allegro, kurcze też musze coś wypatrzeć fajniutkiego jak Madzia- specjalistka od zakupów. Ale zobaczymy jak to wyjdzie... Pozdrawiam Was wszystkie!
|
|
#570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez bym go najchętniej tyłem ustawiła Na SR mowili nam że jak nie wiadomo jak to jest przecinać pępowinę to niech spróbują przeciąć wątrobiankę... :ee k:![]() Cytat:
) jest w dobrych rękach. Musi byc dobrze.Cytat:
pokoik śliczny.Kachula, oczywiscie trzymamy kciuki, ale czemu Ty sie boisz- przecież wszystko jest dobrze ![]() Ciekawe gdzie Brombi i Domi sie dzisiaj szwendają? Znowu zakupy?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Ja tylko się przywitam i śmigam się myć.

bo w końcu mieliśmy popołudnie dla siebie
żeby mojej niuni nic nie urosło

wiec pozostaje jedynie szlafrok zeby na korytarzu tyłkiem gołym nie świecić...

mimo iż mam jeszcze wczorajszego murzynka