Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 15:21   #571
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Gucia zdolniacho jedna, zarówno sweterk, jaki pokoik super! Oj córcia będzie rozpieszczana
Chyba przez dziadków tylko

Swoją drogą, dobrze, że się dziś lepiej czujesz

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Ciekawe gdzie Brombi i Domi sie dzisiaj szwendają? Znowu zakupy?
O ile się nie mylę, to Brombusia miała mieć dziś wizytę.

A jeśli się mylę, to widocznie gdzieś zagubiona w czasoprzestrzeni jestem

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-23 o 15:25
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:41   #572
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Moj twierdzi ze przetnie, o ile wcześneij nie zemdleje podczas akcji
Tez bym go najchętniej tyłem ustawiła
Na SR mowili nam że jak nie wiadomo jak to jest przecinać pępowinę to niech spróbują przeciąć wątrobiankę...
O matko... Niezłe porównanie
U nas ostatnio na SR właśnie była mowa m.in. o przecinaniu przez tatusiów pępowiny i jeden chłopak się zapytał czy dzidziusia albo mamusię to nie boli Bo jak boli to on nie będzie przecinał...
W sumie przyznam że też się nad tym zastanawialam, ale położna wytłumaczyła że pępowina nie jest unerwiona i dlatego przecięcie jest bezbolesne...
A poza tym jeszcze u nas w szpitalu jest tak, że rodzący tatuś zawsze stoi raczej za głową lub przy głowie kobiety... Dopiero kiedy dzidziuś się urodzi ojciec podchodzi, że tak powiem, od dołu i przecina pępowinę...

Kolanosiu, miło słyszeć że u Ciebie lepiej

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:49   #573
Ravenne
Raczkowanie

Witam mamusie po przerwie. Dopiero dzisiaj podłączyli nam internet także trochę zajęło mi nadrabianie Jesteśmy już na swoim, mamy już pokój cały gotowy, teraz tylko musimy dokończyć kuchnię.
Dzisiaj cały dzień prałam ciuszki dla małej i suszyłam je, także ruszamy teraz z wykończeniem pokoiku dla niej.

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ravenne a mialam pytac jak te biustonosze co zamawialas na all ?To jest uniwersalny rozmiar ?
Więc do do biustonoszy, to faktycznie są uniwersalne, wygodne i miękkie, ramiączka są wąskie, ale nie wbijają się w skórę nawet po dużej regulacji. Ogólnie jestem zadowolona, kupiłam 2 sztuki, ale kolejne to już zamówię inne, chyba te, które były tutaj prezentowane

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Wczoraj zaliczyłam dwóch lekarzy. U jednego odbierałam wynik mojej biopsji i wszystko jest ok Nie ma żadnych podejrzanych komórek, nawet przedrakowych więc kamień spadł mi z serca.
A u drugiego byłam z cukrzycą i też jest dobrze. Wyniki w normie, mogę sobie mierzyć cukier co 2 dni, poszaleć trochę z dietą. Tak więc jutro na śniadanie bułka z nutellą

To tyle na razie. Biorę się za wizażowe zaległości w czytaniu.

Miłego popołudnia życzę
Super, że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
witam mamusie ja juz po pracy zmeczona jak nie wiem.

Dzis zaczynamy z Kamilka 33 tydzien

tak jak obiecalam daje zdjecia wozeczka
Gratulacje kolejnego tygodnia. Wózek bardzo ładny, fajne kolorki.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

a ja dzis byla w szpitalu na tych calych konsultacjach w zwiazku z cholestaza.. 3,5 godziny sie naczekalam a o usg i badaniu lekarze jednak zdecydowali ze poloza mnie na oddzial..
co prawda mam tydzien czasu jeszcze w domu bo mam sie zglosic do szpitala 29/09 (lekarka powiedziala ze to czas na oswojenie sie z mysla ze bede musiala troszke polezec i bede wracac na ten oddzial jak bumerang)
Mam nadzieję, że pobyt minie szybko i bezstresowo

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

I w końcu skończyłam sweterek
A jutro wrzucę fotki pokoju córci już uporządkowanego i z regałem
Sweterek

Cytat:

Brombusia, Kachula, za dzisiejsze wizyty
Ja też trzymam za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
A teraz pytanie za STO PUNKTÓW! przyznawac sie!

WASI TZ BĘDĄ PRZY PORODZIE?a raczej...planują być?
Planujemy, żeby mąż był, bo ob bardzo chce, miejsmy nadzieję,że wszystko pozwoli na to, aby był z nami wtedy

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
za chwile Was nadrobię bo wczoraj zajmowałam się tżbo w końcu mieliśmy popołudnie dla siebie
jutro mam wizytę więc proszę o trzymanieżeby mojej niuni nic nie urosło
wklejam wam nas z wczoraj
Ślicznie wyglądasz

Cytat:

Ogłaszam wszem i wobec, że etap przygotowania pokoju dla córci został pomyślnie zakończony
(Teraz mogę już iść rodzić
Żartowałam, niech mała jeszcze trochę posiedzi w brzuchu )
Efekty pracy załączam poniżej
Piękny pokoik, a i znajomą wanienkę tam widzę

My dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, więc 8 miesiąc Zdjęcie z wczoraj, słaba jakość, bo nadal komórkowe.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:51   #574
domi7ks
Zakorzenienie

Juz jestem Laseczki

Marta kwitniesz i bardzo ładnie wygladasz szczesliwa mamusia a co do mamy i siostry to wsółczuje i czasem z najbliższa rodzina najładniej tylko na fotce

Gucia pokoik elegnacko dopracowany, super!mało różoweo, ale Ty chyba antyróżowa jestes ale ogólnie mi sie bardzo podoba, łóżeczko jest super. Zamawialas na all, bo nie pamietam????

oj...nie wiem co miałam pisać jeszcze:pro si: zapomnialam

w każdym razie jak rano wyszłam z domu to niedawno wróciłam. Zrobilam nalesniki, Tz wrócil z pracy wczesniej. Bylam dzis w bibiotece i pozyczylam 5 ksiazek zapowiadaja sie fajne, takie w moim stylu...tu romans a tu straszy
No i przytylam kolejny kg, bo wazylam sie w domu, czyli mam 9 kg na plusie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:56   #575
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
dziś ja pierwsza

nie mogę spać w nocy - dziś mi źle było oddychać, takie astmatyczne do tego nie wiem jak sie połozyc aby było dobrze, mam ucisk na żołądek i tak mnie bolało a tu jeszcze 6 tygodni
Ja dzis tez nie moglam spac w nocy budzilam sie co chwile, jakies takie duszno mi bnylo
Cytat:

A teraz pytanie za STO PUNKTÓW! przyznawac sie!

WASI TZ BĘDĄ PRZY PORODZIE?a raczej...planują być?

Moj Tz mowi że bedzie ze mna a co z tego wyjdzie to się okaze

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam mamusie!!!

No ja nie mogę, pół dnia mnie nie bylo i 3 strony! Nie macie litości!!!

Bromusia
-teks TZ mnie powalił!! Jak ma ich więcej to pisz tu nam!!!

Gratuluję 28 tygodnia i Nowego Przyjaciela I cieszę się bardzo, że dogadaliście się z TZem!

Szlafrok suuuuper a na żywo też jest taki fajny????
A może załóż jakiś zeszyt i zapisuj te teksy,potem będzie fajny prezent na 18tke jaka była mądralina!!

TZom przysługują 2 dni z okazji urodzenia dziecka a dodatkowo bierze 2 tyg jak wyjdę ze szpitala

kropka- jak słodko! aż normalnie nie mogę się doczekać kiedy będę tak tęsknić do własnej Córci, to uczucie musi być piekne!!! I szkoda, że musisz iść do szpitala

Gucia - też o mojej córci mówię że to Biedronka!!!! bo mam takie uczucie smyrania, jak się kiedyś łapało biedronki i tak giglały w dłoń od środka

Zaraz wklejam zdjęcia wózka
Super ten wózeczek

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
za chwile Was nadrobię bo wczoraj zajmowałam się tżbo w końcu mieliśmy popołudnie dla siebie
jutro mam wizytę więc proszę o trzymanieżeby mojej niuni nic nie urosło
wklejam wam nas z wczoraj
Marta sliczny brzusio

gusia sliczny sweterek

Trzymam mocno kciuki ze dzisiejsze wizyty kochane

Mi ostatnio puchna nogi, wcale mi kostki nie widac
Przez ostatnie kilka dni mialam tez straszna zgage w nocy byla nie od wytrzymania i pani w aptece dala mi RENNIE i mowila ze spokojnie moge go brac i jak narazie przeszlo

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Ravenne slicznie wyglądasz

Gucia mebelki sa super

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 16:04   #576
bravurka
BAN stały

ajj ale dzisja u mnie sliczna pogoda. dopiero z pracy wróciła a teraz zasiadłam sobie w ogordku. malutki obok i czekam na obiad
i was poczytyuje oczywiscie 4 strony od wczoraj
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 16:05   #577
sexy body
Rozeznanie

Obiadek nastawiony, wiec mogę sobie troszke popisać

gucia mój TŻ uwielbia "Little Britain" i często zmusza mnie do oglądania. Też lubie ten humor
A pokoik cudny, mam nadzieje ze ja juz wkrótce też będę mogła sie pochwalić naszym dziełem.

Mój TŻ chce być przy porodzie. Jest to o tyle dobre, że (przynajmniej w tym szpitalu, gdzie ja chcę rodzić) jeśli wykupuje się poród rodzinny to rodzi sie w osobnej sali i potem leży sie też w sali tylko ze swoim dzieciaczkiem. W ogóle dowiedziałam sie, że w tym szpitalu można sobie oplacic poród w wodzie! Muszę się nad tym zastanowić.

Powiem Wam ze ja sie martwie bo nie czuję ruchów dzidzi od wczoraj, a wcześniej też takie słabe były... Zawsze wieczorem i rano Mały był bardzo rozbrykany, a teraz nic zupełnie. Bardzo mnie to martwi...
A kilka dni temu śniły mi sie martwe dzieci......

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 16:27   #578
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość

gucia mój TŻ uwielbia "Little Britain" i często zmusza mnie do oglądania. Też lubie ten humor
A pokoik cudny, mam nadzieje ze ja juz wkrótce też będę mogła sie pochwalić naszym dziełem.

Mój TŻ chce być przy porodzie. Jest to o tyle dobre, że (przynajmniej w tym szpitalu, gdzie ja chcę rodzić) jeśli wykupuje się poród rodzinny to rodzi sie w osobnej sali i potem leży sie też w sali tylko ze swoim dzieciaczkiem. W ogóle dowiedziałam sie, że w tym szpitalu można sobie oplacic poród w wodzie! Muszę się nad tym zastanowić.

Powiem Wam ze ja sie martwie bo nie czuję ruchów dzidzi od wczoraj, a wcześniej też takie słabe były... Zawsze wieczorem i rano Mały był bardzo rozbrykany, a teraz nic zupełnie. Bardzo mnie to martwi...
kochana jak do wieczora ruchów nie poczujesz to ja bym dzwoniła do lekarza. lepiej dmuchać na zimne.
nie martw się tak bardzo to tylko sen
Stary 2009-09-23, 16:33   #579
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Bravurka nie bralas macierzynskiego??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 16:35   #580
elalank
Zadomowienie

dudziakowa - dacie radę!! jeszcze troszkę zostało i wkrótce będziesz tulić swojego synka

gucia - super pokoik! Ty zdolniacha jesteś! a mój marmurek wyszedł że hoho! Dzięki Wam normalnie żoną na medal sie robię

kolanosia
-wózek to baby active.
O tej opiece nad żoną po porodzie musze poczytać, skoro sie należy to czemu nie skorzystać
Ciasto ze śliwkami powiadasz??
I super, że zaadoptowałaś się do nowej sytuacji!! Dzielna Mamusia z Ciebie!!

Cytat:
Na SR mowili nam że jak nie wiadomo jak to jest przecinać pępowinę to niech spróbują przeciąć wątrobiankę...:ee k:
co za porównanie jakbym była facetem to chyba też nie podjęłabym się przecinania tym bardziej, że wątrobiana nie wygląda apetycznie

Ravenne- śliczna Mamuśka Wklej fotki jak się urządzliście A co do staników to jaką masz miseczkę, myślisz, że udźwigną taką E/F?

Cytat:
a próbowałaś się położyć na plecach i pukałaś do synka? Albo troszkę potrząśnij brzuchem Ja tak robię jak się niepokoję i wtedy Córcia się odzywa

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 16:40   #581
domi7ks
Zakorzenienie

Ravenne brzusio miodzio bardzo ładnie wygladasz

Sexy a wiesz, że ja od niedzieli do wczoraj tez bardzo mało czulam moją Dzidzie? ale dzis juz jest okej, znów daje czadu
ale jesli w ogole ruchów nie czujesz(ja czulam, ale baaardzo delikatne) to zadzwon do lekarza. To juz jest w ogole powód, żeby zgłosic sie do spzitala (tak nam na skzole rodzenia mówiła połozna).

AsiCcccCa pochwalisz sie fotkami łowów?

MAMUSIE GRUDNIOWE mam pytanko...kiedy bedziecie prały ciuszki dla swoich pociech?mnie mama namawia, zebym sie za to wziela teraz, póki jest ładna pogoda...a mnie sie wydaje, że jednak 2,5 miesiaca do porodu to troche za wczesnie

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
a próbowałaś się położyć na plecach i pukałaś do synka? Albo troszkę potrząśnij brzuchem Ja tak robię jak się niepokoję i wtedy Córcia się odzywa

ale metody

Stary 2009-09-23, 16:46   #582
bravurka
BAN stały

Cytat:
Bravurka nie bralas macierzynskiego??
mam inny charkter pracy
nawet tego pracą nie można nazwac / moge chodzić kedy chce i na ile chce a i tak pieniązków za to nie dostaje
Stary 2009-09-23, 17:48   #583
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:

co za porównanie jakbym była facetem to chyba też nie podjęłabym się przecinania tym bardziej, że wątrobiana nie wygląda apetycznie

Ravenne- śliczna Mamuśka Wklej fotki jak się urządzliście A co do staników to jaką masz miseczkę, myślisz, że udźwigną taką E/F?

Muszę powiedzieć mojemu TŻ-towi o tej wątrobiance
Ela udźwigną, bo ja też mam teraz taką miseczkę
Mam takie same metody na rozruszane małej jak za długo jest spokojna
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 17:49   #584
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:

AsiCcccCa pochwalisz sie fotkami łowów?

MAMUSIE GRUDNIOWE mam pytanko...kiedy bedziecie prały ciuszki dla swoich pociech?mnie mama namawia, zebym sie za to wziela teraz, póki jest ładna pogoda...a mnie sie wydaje, że jednak 2,5 miesiaca do porodu to troche za wczesnie

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Pochwale ,ale późnym wieczorkiem jak zrobie zdjecia albo jutro
Hmm własnie nie wiem kiedy prac tez sie nad tym zastanawiam ...wolałabym później bede takie swieższe

Ravenesuper wyglądasz

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-23 o 17:51
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:28   #585
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Dudziakowa, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. A nawet jeśli synuś urodził się wkrótce, to jest już to przecież dość bezpieczny czas. Ale może jeszcze trochę u mamy w brzuszku posiedzi, kto wie?

AsiCcccCa, fajnie, że zakupy ci się udały. Ja też w sumie mam kilka ubranek juz przyszłościowych, głównie sukienek. Także jeśli jednak miałby urodzić się chłopczyk, to chyba reszta poczeka na siostrzyczkę

Elu, aleś mi smaka zrobiła na marmurka mimo iż mam jeszcze wczorajszego murzynka

Marta, mam nadzieję, że z siostrzenicą będzie dobrze i że stosunki rodzinne wkrótce się poprawią

Ogłaszam wszem i wobec, że etap przygotowania pokoju dla córci został pomyślnie zakończony
(Teraz mogę już iść rodzić
Żartowałam, niech mała jeszcze trochę posiedzi w brzuchu )
Efekty pracy załączam poniżej
Gucia śliczny pokoik dla córci

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Guciasuper pokoik

Stwierdzam ze biore sie za szaliczek dla mojej małej (będe robiła na drutach
O to widze nastepna utalentowana mamusia pod wzgledem robienia na drutach

Cytat:
Moj twierdzi ze przetnie, o ile wcześneij nie zemdleje podczas akcji
Tez bym go najchętniej tyłem ustawiła
Na SR mowili nam że jak nie wiadomo jak to jest przecinać pępowinę to niech spróbują przeciąć wątrobiankę...

Dudziakowa, trzymaj sie. Julek ( czy tez nie - Julek ) jest w dobrych rękach. Musi byc dobrze.

No widzę, że zabawka edykacyjna juz stoi pokoik śliczny.

Kachula, oczywiscie trzymamy kciuki, ale czemu Ty sie boisz- przecież wszystko jest dobrze

Ciekawe gdzie Brombi i Domi sie dzisiaj szwendają? Znowu zakupy?

No wiem Konspi ze niby wszystko dobrze maly kopie i dokazuje ale ja zawsze przed kazda wizyta mam stracha ze cos nie tak..

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Witam mamusie po przerwie. Dopiero dzisiaj podłączyli nam internet także trochę zajęło mi nadrabianie Jesteśmy już na swoim, mamy już pokój cały gotowy, teraz tylko musimy dokończyć kuchnię.
Dzisiaj cały dzień prałam ciuszki dla małej i suszyłam je, także ruszamy teraz z wykończeniem pokoiku dla niej.

Więc do do biustonoszy, to faktycznie są uniwersalne, wygodne i miękkie, ramiączka są wąskie, ale nie wbijają się w skórę nawet po dużej regulacji. Ogólnie jestem zadowolona, kupiłam 2 sztuki, ale kolejne to już zamówię inne, chyba te, które były tutaj prezentowane

Ślicznie dziekuje za odpowiedz

Cytat:
Juz jestem Laseczki

Marta kwitniesz i bardzo ładnie wygladasz szczesliwa mamusia a co do mamy i siostry to wsółczuje i czasem z najbliższa rodzina najładniej tylko na fotce

Gucia pokoik elegnacko dopracowany, super!mało różoweo, ale Ty chyba antyróżowa jestes ale ogólnie mi sie bardzo podoba, łóżeczko jest super. Zamawialas na all, bo nie pamietam????

oj...nie wiem co miałam pisać jeszcze zapomnialam

w każdym razie jak rano wyszłam z domu to niedawno wróciłam. Zrobilam nalesniki, Tz wrócil z pracy wczesniej. Bylam dzis w bibiotece i pozyczylam 5 ksiazek zapowiadaja sie fajne, takie w moim stylu...tu romans a tu straszy
No i przytylam kolejny kg, bo wazylam sie w domu, czyli mam 9 kg na plusie

To Domi teraz masz co czytac przez najblizszy czas

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
ajj ale dzisja u mnie sliczna pogoda. dopiero z pracy wróciła a teraz zasiadłam sobie w ogordku. malutki obok i czekam na obiad
i was poczytyuje oczywiscie 4 strony od wczoraj
No wlasnie mialam pytac czy ty nie masz macierzynskiego ale juz napisalas kawalek dalej

Cytat:

Sexi jesli bardzo Cie to niepokoi to watro moze zadzwonic do ginka,zawsze lepiej zbadac sie i miec spokoj niz sie zamartwiac

A my po wizycie ,synus nadal zostaje synusiem,Wazy juz cale 2500 g
Wg obliczen panie ginki wiek dzidziolka to 33 tygodnie ale nogi to on ma dlugie na 36 tydzien wiec sie zastanawiam jaki on bedzie dlugi i czy w ogole zaloze mu ciuszki na 56???
Za 3 tygodnie nastepna wizyta i pani doktor mowi ze raczej jedna z ostatnich i mi poweidziala zebym raczej porodu spodziewala sie pod koniec pazdziernika nawet

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:39   #586
elalank
Zadomowienie

Cytat:
ale metody
ale działają Ravenne też je stosuje nawet gdzieś czytałam żeby bawić się tak z dzieckiem, niby ma to rozwijać zdolność ruchową czy coś

Cytat:
Za 3 tygodnie nastepna wizyta i pani doktor mowi ze raczej jedna z ostatnich i mi poweidziala zebym raczej porodu spodziewala sie pod koniec pazdziernika nawet
oooo kawał chłopa!!! super!! w październiku powiadasz! to już za miesiąc

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:40   #587
gucia6
Zakorzenienie

Cieszę się, że się wam pokoik podobał.
Tztowi też bardzo się podoba, bratu i bratowej też. Tyle, że oni ciągle są przekonani, że córcia urządzi nam psikusa i urodzi się synkiem No zobaczymy

Ravenne
, wyglądasz kwitnąco

Sexy Body, myślę, że powinnaś jak najszybciej jechać na pogotowie na usg. Lepiej dmuchać na zimne

Domi, ja rzeczywiście nie przepadam za różem i też nie chcę, żeby wszystkie ubranka małej były różowe. Pewnie trochę więcej będę kupować jak już mała będzie na świecie i wtedy będzie można trochę zaszaleć

Kachula, dobrze, że synuś jest nadal synkiem. I niezły z niego już kawaler . I u mnie jest podobnie jak u ciebie z wiekiem ciązy. Wg moich obliczeń maleństwo jest starsze o ok 10 dni, wg usg o ok 2 tyg, więc też nastawiam się raczej na koniec października
Cytat:
ale działają Ravenne też je stosuje nawet gdzieś czytałam żeby bawić się tak z dzieckiem, niby ma to rozwijać zdolność ruchową czy coś
To znaczy się co, że moja córa miałaby być jeszcze aktywniejsza niż jest do tej pory? Wtedy chyba faktycznie wyskoczyłaby przez pępek

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-23 o 18:43
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:46   #588
kolanosia
Rozeznanie

Gucia, Gish i Ela dzięki za miłe słówka

Cytat:
Sexy body spróbuj zachęcić dzidziolka do ruszania tak jak pisały dziewczyny. Ja jak położę sie na brzuchu od razu wywołuję lawinę kopniaków A co do snu...okropne, ale ostatnio trochę stresów miałaś i w ogóle hormony....nie przejmuj sie tym zupełnie. Pamiętaj ze snami zawsze na opak

Cytat:

Wg obliczen panie ginki wiek dzidziolka to 33 tygodnie ale nogi to on ma dlugie na 36 tydzien wiec sie zastanawiam jaki on bedzie dlugi i czy w ogole zaloze mu ciuszki na 56???
Super że synus juz taki duży! Co prawda rokuje to że będziesz mamusia październikową, a to juz tak niedługo....Nie zostawisz nas Kachula co? Bo i tak cię nigdzie nie puścimy

Cytat:

ale metody
Domi ja będę prać jakoś w listopadzie lub pod koniec października. Chcę by nie zakurzyły się już póżniej i były jak najdłużej świeże. ale oczywiście zostawiam sobie margines gdyby mała musiała lub chciała wcześniej się z nami przywitać. Tak więc na razie odpoczywam

Ravenne śliczna mamuśka z superowym brzucholem! Świetnie wyglądasz!

A ja juz po spacerku. Zrobiłam sobie kilka zdjęć i .....niepoznaję siebie. Jejku ale mi się brzucho powiększył i to jakoś naprawdę w ekspresowym tempie. ale z drugiej strony juz prawie 7 kg na plusie więc musi to być widać i już!
Stary 2009-09-23, 18:50   #589
sexy body
Rozeznanie

Postanowiłam zadzwonić do lekarza ale przedtem jeszcze raz spróbować wyczuc ruchy. Polożyłam sie na plecach i mówiłam do mojego synusia zeby dał mi znać że wszystko jest w porządku i żeby sie nie denerwował jeśli go obudzę, ale muszę bo bardzo się martwię. I ze obiecuje zaśpiewać mu kołysankę i że bardzo go kocham... TŻ mówił to samo i gładziliśmy brzuszek i w koncu synuś zaczął się ruszać!!!!!!!!!!!!!
Ale ulga!!!!!!!!

Nie jestem jeszcze do konca spokojna, zobaczymy jak będzie z ruchami jeszcze dzisiaj i jutro rano.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:55   #590
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Postanowiłam zadzwonić do lekarza ale przedtem jeszcze raz spróbować wyczuc ruchy. Polożyłam sie na plecach i mówiłam do mojego synusia zeby dał mi znać że wszystko jest w porządku i żeby sie nie denerwował jeśli go obudzę, ale muszę bo bardzo się martwię. I ze obiecuje zaśpiewać mu kołysankę i że bardzo go kocham... TŻ mówił to samo i gładziliśmy brzuszek i w koncu synuś zaczął się ruszać!!!!!!!!!!!!!
Ale ulga!!!!!!!!

Nie jestem jeszcze do konca spokojna, zobaczymy jak będzie z ruchami jeszcze dzisiaj i jutro rano.
Jaki grzeczniutki i usłuchany zobaczysz będzie dobrze!
Stary 2009-09-23, 18:59   #591
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

oooo kawał chłopa!!! super!! w październiku powiadasz! to już za miesiąc
No ja juz sie doczekac nie moge oby ten miesiac jak najszybciej minał

Cytat:
Cieszę się, że się wam pokoik podobał.
Tztowi też bardzo się podoba, bratu i bratowej też. Tyle, że oni ciągle są przekonani, że córcia urządzi nam psikusa i urodzi się synkiem No zobaczymy

Ravenne
, wyglądasz kwitnąco

Sexy Body, myślę, że powinnaś jak najszybciej jechać na pogotowie na usg. Lepiej dmuchać na zimne

Domi, ja rzeczywiście nie przepadam za różem i też nie chcę, żeby wszystkie ubranka małej były różowe. Pewnie trochę więcej będę kupować jak już mała będzie na świecie i wtedy będzie można trochę zaszaleć

Kachula, dobrze, że synuś jest nadal synkiem. I niezły z niego już kawaler . I u mnie jest podobnie jak u ciebie z wiekiem ciązy. Wg moich obliczeń maleństwo jest starsze o ok 10 dni, wg usg o ok 2 tyg, więc też nastawiam się raczej na koniec października

To znaczy się co, że moja córa miałaby być jeszcze aktywniejsza niż jest do tej pory? Wtedy chyba faktycznie wyskoczyłaby przez pępek

Kto wie moze bedziemy jednak pazdziernikowe mamy

Cytat:
Gucia, Gish i Ela dzięki za miłe słówka

Sexy body spróbuj zachęcić dzidziolka do ruszania tak jak pisały dziewczyny. Ja jak położę sie na brzuchu od razu wywołuję lawinę kopniaków A co do snu...okropne, ale ostatnio trochę stresów miałaś i w ogóle hormony....nie przejmuj sie tym zupełnie. Pamiętaj ze snami zawsze na opak

Super że synus juz taki duży! Co prawda rokuje to że będziesz mamusia październikową, a to juz tak niedługo....Nie zostawisz nas Kachula co? Bo i tak cię nigdzie nie puścimy

Domi ja będę prać jakoś w listopadzie lub pod koniec października. Chcę by nie zakurzyły się już póżniej i były jak najdłużej świeże. ale oczywiście zostawiam sobie margines gdyby mała musiała lub chciała wcześniej się z nami przywitać. Tak więc na razie odpoczywam

Ravenne śliczna mamuśka z superowym brzucholem! Świetnie wyglądasz!

A ja juz po spacerku. Zrobiłam sobie kilka zdjęć i .....niepoznaję siebie. Jejku ale mi się brzucho powiększył i to jakoś naprawdę w ekspresowym tempie. ale z drugiej strony juz prawie 7 kg na plusie więc musi to być widać i już!

A pewnie ze Was nie zostawie i nie pozbedziecie sie mnie szybko hehehe

Kolanosiu to poprosimy o chociaz jedna foteczke z brzuszkiem skoro tyle sobie ich zrobilas

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Ale ulga!!!!!!!!

Sexi a sprobuj zjesc cos slodkiego,u mnie to zawsze pomaga jak maly sie nie rusza,zjem jakiegos batonika czy cukierka i po jakies paru miniuach do pol godzinki czuje jak sie rusza i kopie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-23, 19:00   #592
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie mam do Was pytanie, ale sie wstydze zapytać

Stary 2009-09-23, 19:01   #593
kachula27
Zakorzenienie

Brombi a jak u Ciebie po wizycie???????
Brombi pewnie znowu na łowy poszla dlatego sie nie odzywa

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Mamusie mam do Was pytanie, ale sie wstydze zapytać
Dawaj smialo Domi,najwyzej nie odpowiemy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-23, 19:04   #594
domi7ks
Zakorzenienie

No dobra
w ciąży można uzywac prezerwatyw?

raczej chyba nie, prawda?
a pytam, bo przylapalam Tz jak buszowal w googlach i szukal odpowiedzi na ten temat

KACHULA ale duży juz Twoj synek, super, że jest wszytsko okej
a Brombi to jakos tak w srody na łowy chodzi wieczorkiem, pewnie nowy towar maja wtedy:P

Ja swoją wizyte przełozyłam z przyszlego wtorku na przyszly piatek. Bedzie to 6 tyg od ostatniej wizyty...

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-09-23 o 19:06
Stary 2009-09-23, 19:12   #595
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra

a pytam, bo przylapalam Tz jak buszowal w googlach i szukal odpowiedzi na ten temat

a Brombi to jakos tak w srody na łowy chodzi wieczorkiem, pewnie nowy towar maja wtedy:P

Ja swoją wizyte przełozyłam z przyszlego wtorku na przyszly piatek. Bedzie to 6 tyg od ostatniej wizyty...
To mnie Domi zaskoczylas bo o tym nie myslalam nigdy ,my nie uzywamy ale kiedys cos czytalam ze pod koniec ciazy mozna uzywac tak zapobiegawczo bo podobno w spermie jest cos tam takiego co pod koniec ciazy moze dzialac na szyjke macicy i szyjka moze sie skrocic i rozwierac ale nie doczytalam wiecej na ten temat wiec tylko tak pisze ale z tego wychodzi ze chyba mozna
Ale nakrecialam ta moja wypowiedz

A no duzy duzy Domi ostatnio bylam 4 tyg temu wiec przez miesiac przybylo mu 800g czyli prawidlowo bo kiedys wyczytalam ze w ostatnich tyogniach to tak po 200g na tydzien dzidziolek powinien przybierac

To Brombi jak na łowy poszla to pewnie pochwali sie co upolowala

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-23, 19:27   #596
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra

Domi, pod koniec ciąży myślę, że może to być dobry pomysł, żeby nie zacząć za wcześnie akcji porodowej. W spermie jest coś-tam-coś-tam co powoduje skurcze, skracanie i otwieranie szyjki macicy.
My właśnie chyba trochę sobie poużywamy (tyle, że bez żadnych dodatków), bo wrzesień to jeszcze trochę za wcześnie
Stary 2009-09-23, 19:34   #597
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Malinko Adi ostatnio powiedzial jak sie go kolezanka moja zapytala co robi mama:
Adi:
Moczy nogi

no faktycznie trzymam nogi zwykle w misce z zimna woda bo pomaga na swedzenie i uczucie goraca ale zeby zaraz o tym rozpowiadac

Zaczekaj jak Adi pójdzie do przedszkola i tam zacznie opowiadać rózne historie pt co sie w moim domu dzieje A wyorażnia trzechaltków jest ogromna wiec różne historie wychodzą

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
witam!!

ja tylko sie przywitam, probowalam was nadrobic....ale wy w takim tempie piszecie, ze pol dnia mnie nie ma a potem 3 godziny musze czytac aby "byc na czasie"

uciekam sie polozyc jakos mi dziwnie slabo - sama nie umie okreslic co sie dzieje:
wczoraj tez malam slaby dzien, i jeszzcze jakies doly mnie nachodza.

buziaczki
odezwe sie pozniej.
Zahario ja tez mam takie dni. mam nadzieję ze jutro wstaniesz w lepszym "nastroju" i z lepszym samopoczuciem

Cytat:
Szkoda ze jeszcze nie dodal ze mama rodzi Roberta Kubice heheh
O matko!!!ale by było ale znając mojego Kubę to możliwe że cos wypalił tam odnośnie Kubicy-bo dzis pani w przedszkolu pytała mnie czy mamy juz imię i jakos tak dziwnie sie uśmiechała

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziekuje za Troske....

Ja nadla leze w tym szpitalu....zaraz zwiariuje....wrrrr:m ur:

Z dobrych wiadomosci to ze ejstem pod opieka 24 h..i jest w maire...

a ze zlych to to ze rozwarcie sie rozwiera i juz jest..3cm...

I tyle chyba czekamy czekamy czekamy....Jak nasz synek przyjdzie na swiat....(Nie bede was nudzic.,..ze jak narazie znow sie zastanwiam co do imienia.... i wcyhodzi chyba na to ze jak sie maly urodzi to bedzie wiaodmo kim bedzie...jakie bedzie mial imie)

Buzka pozdraiwam goraco....

[
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

OJJ nie urafilam zeby ktoras z was byla....szkoda..

musze leciec buzka
B]Dudziaczku[/B]nie rozwieraj sie jeszcze trzymam kciuki żeby te 3 cm jeszcze sie nie powiększały

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość

My dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, więc 8 miesiąc Zdjęcie z wczoraj, słaba jakość, bo nadal komórkowe.
Gratuluje kolejnego tygodnia i takiej figurki

Cytat:
Gratuluje. A synuś to juz na prawdę kawał chłopa
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 19:35   #598
kolanosia
Rozeznanie

Ale te moje fotki to albo na siedząco i brzuchol jest tam troszkę ukryty, albo na stojąco z TŻ ale on nie chce być gwiazdorem naszego forum

A co do prezerwatyw, to chyba nie ma przeciwskazań i jak pisały dziewczyny w 3 trymestrze jednak moga ochronić przed wcześniejszą akcją porodową- tak mi się przynajmniej wydaje
Stary 2009-09-23, 19:35   #599
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie Domi zaskoczylas bo o tym nie myslalam nigdy ,my nie uzywamy ale kiedys cos czytalam ze pod koniec ciazy mozna uzywac tak zapobiegawczo bo podobno w spermie jest cos tam takiego co pod koniec ciazy moze dzialac na szyjke macicy i szyjka moze sie skrocic i rozwierac ale nie doczytalam wiecej na ten temat wiec tylko tak pisze ale z tego wychodzi ze chyba mozna
Ale nakrecialam ta moja wypowiedz
Cytat:
Domi, pod koniec ciąży myślę, że może to być dobry pomysł, żeby nie zacząć za wcześnie akcji porodowej. W spermie jest coś-tam-coś-tam co powoduje skurcze, skracanie i otwieranie szyjki macicy.
My właśnie chyba trochę sobie poużywamy (tyle, że bez żadnych dodatków), bo wrzesień to jeszcze trochę za wcześnie

dzieki Dziewczyny musze poinformować Tz

Paczko mam nadzieje, że się na nas nie pogniewałaś, bo nic nie piszesz

Stary 2009-09-23, 19:52   #600
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

O matko!!!ale by było ale znając mojego Kubę to możliwe że cos wypalił tam odnośnie Kubicy-bo dzis pani w przedszkolu pytała mnie czy mamy juz imię i jakos tak dziwnie sie uśmiechała

Gratuluje. A synuś to juz na prawdę kawał chłopa

He he pewnie sie pochwalil jak braciszek bedzie mial na imie

Cytat:
Ale te moje fotki to albo na siedząco i brzuchol jest tam troszkę ukryty, albo na stojąco z TŻ ale on nie chce być gwiazdorem naszego forum

A co do prezerwatyw, to chyba nie ma przeciwskazań i jak pisały dziewczyny w 3 trymestrze jednak moga ochronić przed wcześniejszą akcją porodową- tak mi się przynajmniej wydaje

Kolanosiu nie daj sie prosic i wrzucaj fotke bo jakos sobie nie przypominam w ogole Twoich fotek no chyba ze przeoczylam

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości