|
|
#2221 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
kurka- faktycznie- tylko ze one są tylko i wyłącznie bez dziur , czyli typowo do pierścionków, a ja chce koraliki-półkule ![]() ![]() - z dziurą- na kolczyki
|
|
|
#2222 | |
|
BAN stały
|
Bardzobardzobardzo smieszne
![]() Cytat:
![]() --- Dzisiaj rano jakas Wloszka probowala wytlumaczyc mi, ze chce na sniadanie jajecznice, pokazujac palcem na pojemnik z jajkami i wykonujac podejrzane ruchy reka |
|
|
|
|
#2223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będzie, bo coś czuję, że byłby ban jak nic
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Spicie?
![]() Ja sie katuje jakims filmidlem na dwojce, czekam na "3 kolory niebieski" (dziewczyna do chlopaka)"mam nogi roznej dlugosci i chce wyjsc za maz za prawdziwego artyste"
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Niebieski" mnie zdołował ale i zachwycił. "Czerwony" jeszcze bardziej - w sensie zachwycił, bo zdołował to nie. Wręcz przeciwnie - po seansie rozpierała mnie energia wręcz euforia i wiara w ludzi, To był film, który autentycznie mnie poruszył, wzruszył, trafił w samo serce i wywalił trzewia. Przy żadnym innym filmie nie poczułam tego, co czułam po seansie "Czerwonego".
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-23 o 00:54 |
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwonego niestety nie widzialam
![]() tak czy inaczej Arcydzielo, rzadko zdarzaja sie filmy, ktore tak graja na emocjach przy braku wartkiej akcji, Kieslowski to potrafi, to samo Bertolucci...
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-09-23 o 01:05 |
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam to samo. To nie był smutek, rozpacz. Nie wiem, co to było za uczucie, nie umiem tego nazwać do dziś.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2229 |
|
BAN stały
|
A ja juz nie pamietam, ktory z "Trzech kolorow" ogladalem (ale ktorys, lata temu, na pewno)
Podobnie jak "Podwojne zycie Weroniki" --- Im mniej czasu zostaje mi do powrotu, tym bardziej mi sie tu dluuuzyyy
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam tak ze stażem. Praktycznie już końcówka, a ja mam cholery dostać, tak mi się dłuży
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorąco polecam szwecki,czy duński film "Lekcja włoskiego" Madzik, Gryxiu |
|
|
|
|
#2232 |
|
grozi wypollizowaniem
|
podwójne życie Weroniki to jeden z moich ulubionych filmów i jedyny który oglądałam ponad 5 x
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
I złapało mnie jakieś paskudztwo :/ Wczoraj nawet do komputera nie podchodziłam, dziś już jest lepiej ![]() Asiulo, myślisz, że to o to może chodzić? XD Truskawko - dziewczyny słusznie prawią, czerń bardzo odpowiednia. Do spódnicy jakiś fajny żakiecik, koszulę, dodatek i gotowa
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poruszenie. Tak opisałabym swój stan po obejrzeniu "Niebieskiego". Subtelna uroda Binoche idealnie pasowała do tej roli. Piękny film, i tak nienachalnie prowokujący do zastanowienia. Truskawko - dziewczyny już właściwie wyczerpały temat stroju. Życzę zatem udanego wyjazdu i smacznego bankietu ![]() Gryxie, Madziku - wszystko mija, nawet najdłuższa żmija ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
A tak na serio Pin up - ja myślę, że u mnie to stres tak mnie zżera chyba. No muszę się pochwalić, bo dostałam wczoraj 2 bilety na Tori Amos - występuje 9.X w DMiT w Zabrzu. O dzięki Ci, Wileki Onecie! |
||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobry stres... A kysz! Swoją drogą, sama niedługo będę musiała zaopatrzyć się w jakieś medykamenty antystresowe, bo przez 2 lata nie stosowałam i to m.in. dzięki stresowi żołądek mi się rozpier****...
A co do biletów - gratuluje! Pewnie Tori da popis taki, jaki zwykła serwować na każdym swoim wystąpieniu, ach.... |
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pomachuje do was z pracy
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pomachuję z domu
Tak więc siedzę sobie z farbą na włosach, zakupy zrobione, zaraz będę wcinać ciasteczka zbożowe i fajnie mi. Powiem Wam, że najchętniej to bym nie wracała do pracy. Dołuje mnie moja sytuacja ale co zrobić. Najgorsze jest to, że w tej firmie nie mam szans na jakikolwiek dalszy awans, o podwyżce nie ma co marzyć i najlepszym wyjściem byłoby zmienić pracę. Ale łatwiej powiedzieć trudniej zrobić (tym bardziej w kryzysie)
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
to witaj w klubie
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula, jak ja ci zazdoszczę biletów na Tori
|
|
|
#2241 |
|
Rozeznanie
|
Madziku drogi, wysłałam SMSa, dzieki któremu mogę też wygrać bilet - chyba tydzień przed koncertem - wtedy czuj się zaproszona! Serio
![]() Ech, jak ja chciałabym w końcu coś wygrać, rozmarzyłam się
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony marudzę i marudzę, że chciałabym zmienić prace a co do czego jak wcześniej ją dostałam to po przekalkulowaniu wszystkiego mi się nie opłacało i znów siedzę na tyłku, tylko bardziej zrezygnowana. I chciałabym się wyprowadzić i się boję że sobie nie poradzę. Chciałabym zmienić pracę, no ale właśnie - Kryzys. Straciłam nadzieję że może być lepiej, że coś lepszego mnie w życiu czeka. |
|
|
|
|
#2243 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
W warstwie treści czy inaczej: przesłania - przerył mi mózg "Krótki film o zabijaniu". Zostałam wychowana w domu i środowisku, które zabijanie w majestacie prawa uważało za własciwe i pożądane. Po tym filmie, obejrzanym w wieku wczesnych lat nastu zdałam sobie sprawę, że morderstwo na zimno jest zawsze morderstwem na zimno. Nawet jeśli jest legalne. A przy okazji: byłam wczoraj wreszcie na "Bękartach wojny" i jestem... olśniona. Technicznie perfekcyjny kolaż emocji, który strasząc bawi. Rozwaliło mnie to, jak Tarantino (który, nota bene, jest miłośnikiem filmów Kieślowskiego) pograł sobie z historią. Druga rzecz, która mnie zaskoczyła: po drewnianej roli Heleny w Troi Kruger nie rokowała zbyt dobrze, a tymczasem tu okazała się naprawde niezła. Z resztą, wszystkie chyba role, włącznie z tymi epizodycznymi, okazały się skonstruowane i zagrane więcej niż przyzwoicie. Polecam. Także tym, którzy nie lubią Tarantino.
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh to jakaś epidemia ostatnio czy coś Wiesz, ja chcę wierzyć że będzie lepiej i wiem że niektórzy mają gorzej ale kurna przecież nie można mierzyć do dołu Najgorsze jest to, że sytuacja jest jaka jest i więcej ludzi się zwalnia niż przyjmuje. Nie będę już więcej smęcić bo mnie wyrzucicie stąd za dołowanie atmosfery
|
|
#2245 |
|
To ja :)
|
Hej! Dawno mnie tu nie było... Chora jestem, że świecę chyba z daleka, to samo TZ... Z tym,że on na zwolnieniu, a ja muszę do pracy chodzić. Choć dziś szefowa się zlitowała i o 14 kazała mi się pakować do domu...
|
#2246 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() powinnaś chyba jednak zmienić pracę, bo takie zarobki raczej nie rokują dobrze w dążeniu do samodzielności ja najmniej zarabiałam 6,5 ale netto i wspominam te czasy jako bida z nędzą- a zawsze byłam oszczędna i nie miałam dużych" wymagań życiowych"
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy macie jakiś sprawdzone sposoby na złagodzenie PMS-u? Pytam choć jestem weteranką w tej kwestii. Próbowałam - magnezu, nabiałau (podobno też łagodzi), jakieś łagodne leki roślinne typu Castagnus, środki uspokajające, kąpiele, spacery, witaminy i innych cudów na kiju. Może jest coś jeszcze?
I prawda jest taka, że odkąd odstawiłam pigułki przez kilkanaście dni WARIUJĘ SAMA ZE SOBĄ. Dobitniej już tego nie potrafię napisać. Wiem, że to tylko kilkanaście dni, zagryzam zęby, ale kurka, znowu mam wrażenie, że część miesiąca mam wycięte z życiorysu Wiem, że to część naszego, kobiecego bagażu, ale naprawdę nie daję sobie rady sama ze sobą (zwłaszcza z odczuciami psychicznymi).
|
|
|
#2248 |
|
BAN stały
|
O, widzę, że ciekawe tematy wałkujecie
![]() Mój uwielbiony Kieślowski! Chętnie bym się naprodukowała na ten temat, ale może już nie dziś... Zaliczyłam dziś wycieczkę do Warszawy, tylko po to, żeby odebrać indeks i legitymację, co zajęło pół minuty i odbyć 'szkolenie' biblioteczne, trwające 45 minut. W piątek jadę znów na inaugurację. W niedzielę jadę znów z całą rupieciarnią i zostaję. ![]() No więc mam legitymację studencką. I indeks nawet. I jakoś nie czuję podjarania z tego powodu. Wręcz przeciwnie. ![]() Poza tym, po wakacjach spędzonych w większości na odludziu, w końcu miałam okazję dorwania się do centrum handlowego Potestowałam trochę w S. i D., ale o tym napiszę już jutro w stosownym wątku ![]() I sprawdzę parę wizażowych rekomendacji, bo nabyłam anyżowy żel z YR i błyszczyk Vipery polecany sto lat temu przez Fenris (aphrodisiac 416 - przy okazji dowiedziałam się, że je wycofują, a szkoda). No i mam w końcu porządny pędzelek do eyelinera, więc będę ćwiczyć kreski
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
a ja objadam się plackami cukiniowo-ziemniaczanymi. Znowu
Czy ja nie mogę lubić surowej marchewki? I to o rozsądniejszej porze ![]() ![]() Na PMS-a sposobu nie znam A może ktoś z was wie czym traktować zaczynające goić się szwy? Tak mnie to cholerstwo swędzi,że nie wytrzymam zaraz i zacznę wyglądać jak Fistaszek Madzika. Tylko bez fistaszka Ale za to z piłą której nie mam.
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Vesenko - na "swędzenia" stosuję fenistil. Tylko nie wiem, czy można na szwy to stosować.
Właśnie przyjaciółka ( "kajaczna" z bloga) przysłała mi zdjęcie Woody'ego Allena w slipach ![]() Szukamy intensywnie zdjęcia z gołą klatą ![]() Mój avek jeszcze nigdy tak nie oddawał mojego stanu ducha, jak teraz.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-09-23 o 21:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Mała mała czarna z falbaniastym dołem i drapowaniem przy dekolcie, trochę większa z pionowymi, cieniutkimi srebrnymi paseczkami, taka tuż za kolano z kwiatowym wzorem ze złotym brokatem, przezroczysta czarna na nieprzezroczystym czerwonym, znowu z jakimś drobniutkim, świecącym wzorem.... ale będzie mierzenia 
, czyli typowo do pierścionków, a ja chce koraliki-półkule 

Technicznie perfekcyjny kolaż emocji, który strasząc bawi.