|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
oj Agna mi już ręce opadają... nie dość że człowiek musi pilnować nauki to jeszcze dziecka co by go nie męczyli...
najgorsze jest to, ze dzieciaki teraz oglądają full programów z przemocą, grają w gierki bijatyki, a potem to "testują" w szkole... ja Kubie od małego tłumaczę, że nie wolno nikomu krzywdy robić, nikogo bić tylko pomagać sobie itp jedyną jego obroną jest ignorowanie zaczepek, a jak zauważyłam na korytarzu ignorowanie wcale nie powoduje zaniechania tylko jeszcze wzmaga agresje, bo dzieciaki prowokują i pokazują, kto tu rządzi... koszmar wielki... ja Kube zawsze rano odprowadzam, więc sobie przypilnuję tych chłopaczków... a jak jeszcze raz się powtórzy to na pewno wylądują u dyrektorki bo tego już za wiele, albo ja im manto spuszcze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
niezapomniana bardzo dobrze zrobilas ze go wytargalas za ucho powinnas wszystkich trzech tak ale rozumiem ze uciekli, co za gnoje szkoda slow a mysle,ze powinnas zglosic dyrektorce to zeby zaintersowala sie nauczycielka. albo ja pomyslalabym o innej szkole moze prywatnej? tam jest mniej dzieci a nauczycielki jak dostaja lepsza kase to sie opiekuja i do niczego nie dochodzi :|
![]() |
#1743 |
Rozeznanie
|
Szkoła prywatna niestety nie wchodzi w grę. W mojej miejscowości jest tylko 1 podstawówka, a dowozić gdzie indziej też nie mam czasu. Musimy sobie poradzić z tym co mamy
![]()
![]() |
#1744 |
Rozeznanie
|
Magda ja ciebie rozumiem ja przeżyłam szok podobny Robiłam porządek w szafie i znalazłam spodnie które nosiłam jakieś 1,5 roku temu i wtedy pamiętam że kupiłam je trochę większe żeby nie obciskały ud bo przytyłam 4 kilo i czułam się taka gruba no i jak je przyłożyłam do siebie to po bokach jakieś 15 cm z każdej strony wystawało
![]() Niezapomniana naprawdę współczuję kłopotów w szkole syna ale ja na twoim miejscu nie czekała bym na rozwój sytuacji i przeszła się do dyrektorki zwracając uwagę że ty to widzisz i wymagasz żeby nauczycielka też na to zwracała uwagę bo jak się sytuacja powtórzy to już nie będzie tak miło. Nauczyciele może nie są od wychowywania dzieci które uczą ale ich obowiązkiem jest zapewnienie bezpieczeństwa dzieci w szkole i za to mają też płacone i łaski żadnej nie robią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() normalnie jestem w ciężkim szoku ![]() no wiecie co...w głowie się nie mieści. Wychodzi bezstresowe wychowanie dzieci przez zalatanych za karierą rodziców, bo żeby na umoralnianie i kształtowanie hierarchii wartości i charakteru dziecka nie mieć czasu ![]() Ale to jest tak jak mówisz filmiki, internecik ,gierki ......no to jeśli takie wzorce w domu ma dziecko i na takich fundamentach buduje swój świat wartości, to strach się bać co będzie za kilkanaście lat ![]() kryminał chyba tylko...jak sytuacja się powtórzy to zgłoś to tej pani dyrektor, żeby twojemu synowi krzywdy nie zrobili, bo na takich łobuzów to jest tylko jeden sposób ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Madga apropo twojej foty, bo jeszcze nie zabrałam głosu w tej sprawie ![]() świetny motywator ![]() tylko , że ja mam podobne zdjęcia ze ślubu ![]() ![]() Powiem ci , że przeglądam te zdjęcia z przerażeniem, motywacja na schudnięcie nakręca się a i owszem, ale co z tego jak ciężko te kgmy spadają ![]() mi rozmiar stanika po hormonach wzrósł o 1-2 rozmiary ![]() teraz spodnie rozm.44 trochę za luźne, może zmieściłabym się już w 42, ale , ale góra dalej taka sama tłusta i szeroka ![]() zacięcie jest, ochota, motywacja, wola walki, tylko wymiernych efektów brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
majcia00-ja miałam tak poszykowane dzinsy i czekałam aż w nie wejde teraz noszę wszystkie te co tylko na nie patrzyłam w szafie ![]() Pozdrawiam miłego dnia u nas za oknem pieknie słonecznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo waga owszem spadła, ale nie widzę tego za bardzo po odzieży (wyj. spodenki) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Przyszłam do was... Bo chyba czas coś z sobą zrobić, a to co dziś sie naczytałam tylko mnie w tym uświadomiło. Z powodu zsuniętych gumek i ogólnego stresu zdecydowałam się na hormony i czytając znalazłam to:
"Skuteczność antykoncepcji hormonalnej u kobiet z nadwagą i otyłych Jak wykazały badania przeprowadzone pod kierownictwem dr Holt u kobiet które mają nadwagę lub są otyłe, ryzyko zajścia w ciążę podczas stosowania antykoncepcji doustnej hormonalnej jest wyższe o odpowiednio 60 i 70 % niż u kobiet z prawidłową masą ciała. Wykazano, że wśród 100 kobiet stosujących te metodę 2 do 4, z powodu nadwagi lub otyłości, zajdzie w nieplanowaną ciążę. Nie wiadomo do końca, czemu tak się dzieje. Istnieją trzy teorie tłumaczące to zjawisko: * podwyższony podstawowy poziom przemiany materii, tym wyższy im więcej waży dana osoba. Może to wpływać na skrócenie czasu efektywności hormonów. * podwyższone stężenie enzymów wątrobowych, co powoduje szybsze usuwanie z krwi hormonów. * większa zawartość tkanki tłuszczowej u osób z nadwagą i otyłych. Hormony płciowe, między innymi estrogeny i progesteron obecne w tabletkach antykoncepcyjnych, magazynowane są w tkance tłuszczowej. Im większy procent tkanki tłuszczowej u danej osoby tym większe prawdopodobieństwo, że hormony zamiast być obecne krwi, zostają uwięzione w tkance tłuszczowej. * objętość krwi krążącej w u kobiet z nadwagą i otyłych jest większa. * metabolizm hormonów steroidowych, jakimi są estrogeny i progesteron jest troszkę inny u kobiet z nadwagą i otyłych. Wszystko to w połączeniu z tym, że współczesne tabletki zawierają 5-cio-krotnie niższe dawki hormonów niż kiedyś, może przyczyniać się do obniżenia skuteczności antykoncepcji hormonalnej u kobiet z nadwagą i otyłych. Rozwiązanie tego problemu nie jest łatwe. Kobiety z nadwagą i otyłe są bardziej podatne na choroby sercowo naczyniowe, a przyjmowanie przez nie tabletek z większą dawką hormonów mogłoby to ryzyko podwyższyć jeszcze bardziej. Najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji, oprócz redukcji masy ciała oczywiście, jest zasięgnięcie porady ginekologa, który pomoże rozważyć wszystkie za i przeciw. W razie konieczności natomiast doradzi inną metodę kontroli urodzeń." No więc... wzrost- 165cm waga-78 kg cel- 65 (może 60....) A dopóki nie stracę chociaż 10 kg.... to seks z prezerwatywą. Tylko, że to nie jest łatwe ![]() Jestem zrozpaczona... I nie wiem co mam robić ![]()
![]() |
#1749 |
Zadomowienie
|
zagubiona89r witam w gronie
![]() może spróbuj w pojemnik sałatkę, surówkę ...... nie mam już tego problemu, ale niedługo znowu bedę to przerabiać jeszcze nie wiem co wymyślę ![]() ![]() będzie dobrze-grunt to nastawienie, sama po sobie widzę, że jak mam kiepski dzień to przychodzą myśli, żeby wszystko olać ![]() Ale dziewczynki tutaj na tym formu bardzo mnie wspierają i zawsze mogę na nie liczyć, za co buziak ![]() ![]() Apropo, dziewczyny czy można pod ten wątek podpiąć jeszcze jeden wątek? Ktoś się na tym zna? ![]() Przyszedł mi do głowy pomysł, że może podpiełybyśmy taki wątek z naszymi propozycjami żywieniowymi..... bo przyznam się szczerze, że nie mam już weny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1750 |
Rozeznanie
|
Ja mam świetny sposób na dietetyczne danie do pracy /szkoły w netto kupowałam tortille i w zawijałam pieczonego lub wędzonego kurczaka z warzywami no nie polecam do tego pomidorów bo mogą przemoczyć tortillę a ja tego nienawidzę ogólnie to wszystko można do tego włożyć i naprawdę dużo, nisko kalorycznie. Całą tortille pakowałam szczelnie w folię aluminiową i później było łatwiej jeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękujemy za propozycję ![]() ![]() czekamy na następne ![]() Znasz majcia coś jeszcze takiego sprytnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie chcę stosować jakiejś wymyślnej diety wiec wymyśliłam coś takiego (już przygotowane pod okres studiów):
5.40- owsianka na chudym mleku (0,5%), mała miseczka. ok. 9.30- 10- bułka razowa z chudą szynką, pomidorkiem może sałatą (jak upoluje) 13- jabłko, banan jakiś owoc ogólnie (żeby organizm nie "odwykł" od wszelkich cukrów i potem świra nie dostawał i przyrostu wagi... wydaje mi się, że to dobry pomysł) ok 14.30- "uczelniany obiad" ugotowane brokułki, kalafior ogólnie warzywa z ugotowaną piersią z kurczaka (pytanie czy jak ja to zrobie powiedzmy o 23 wieczorem i schowam do lodówki, to czy jak wyciagen to o 6 rano i będę miała przy sobie do ok 14 czy to się nie zepsuje i będzie jadalne...) tak czy siak wszelkie pomysły z tym związane mile widziane. ok 17.30-18- jogurt naturalny mały z pieczywkiem jakimś (wasa np) ok 20-21 (wtedy do domu wracam)- jajko gotowane np. i wasa i jakiś pomidorek. Co wy na to? No i do tego ruch...
![]() |
#1753 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że obiad o tej godzinie to nie powód do tycia... chyba, że całe twoje jedzenie dzienne łącznie ze słodkim i ew alkoholem kumulowało się od tej godziny, aż do pójścia spać... bardzo dużo ważnych i koniecznych do zapoznania się porad znajdziesz na wcześniejszych stronach.. wrzuciłam tam artykuły dot odchudzania, które moim zdaniem są niezbędne na początku drogi odchudzania się, jeśli chcesz, żeby to było skuteczne i zdrowe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 1. Kanapki z razowym chlebem i szynką najlepiej bo inne białko trochę odpada w tym przypadku + warzywa, które lubimy ![]() 2. na drugie śniadanie proponuję jabłka, gruszki, mandarynki i inne owoce sezonowe + jakiś nabiał np jogurt nat z ziarnami, aktivia we wszelkiej postaci lub serek wiejski, który jest niezastapiony 3. na obiadek proponuję ugotować ryż brązowy, zmieszać z tuńczykiem albo piersią kurczaka i warzywami ( na patelnię, kalafiorem, brokułem itp) co kto lubi tak żeby sie nie nudziło codziennie.... makaron pełnoziarnisty też wchodzi w grę gorzej tylko z tym, że na zimno nie smakuje za bardzo ![]() 4. na podwieczorek może być znów wersja jak na II śniadanie tylko np jogurt zastąpić serkiem wiejskim, dorzucić do tego trochę nnkt czyli orzechy, migdały oczywiście w wersji niesolonej 5. na kolację najlepiej zrobić sałątkę jakąś lekką pamiętając o białku. Mix warzyw plus albo mięso, albo jaja albo twaróg czy serek wiejski. Przed wyjściem pamiętać o śniadaniu, które powinno się zjeść 0,5h-1h od obudzenia się. Polecam owsianke. Na uczelni oczywiście butla wody niegazowanej. Wszystko można zapakować do pojemników i zjeść w odpowiedniej chwili. Myślę podobnie jak Agna. Samodzielnie jest trudniej bo przychodzi zniechęcenie pewnego dnia i dajesz sobie spokój, a tutaj każda z nas wspiera pozostałe i dzieli się doświadczeniem ![]() Wątku niestety podpiąć nie można, ale są już takie z przepisami tylko trzeba tonę przekopywać bo się powtarza albo nie to co się lubi... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67825 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- majcia ciekawa ta tortilla ale ona nie jest pszenna przypadkiem ![]() Agna na zgubienie cm jest jedna niezawodna recepta.... mięśnie ![]()
![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za bardzo cenne rady
![]() Bardzo dobry pomysł z tą wydrążoną bułką. Pojemniki w domu posiadam wszystko da się zrobić mam nadzieję. No i ruch ruch ![]() P.s Cieszę się, że widzę, że ten wątek prężnie działa. Od razu raźniej... Bo mi osobiście pomaga jak wiem, że nie jestem sama, pozytywnie się wtedy nakręcam i mobilizuję. Więc mam nadzieję, że na stałe się zaprzyjaźnimy ![]() ![]()
![]() |
#1755 |
Rozeznanie
|
Niezapomniana tortilla jest pszenna ale to jest placek grubości milimetra więc dramatu nie ma a że ja nie jestem zwolenniczką noszenia pojemników z jedzeniem w torebce więc dla mnie to było idealne rozwiązanie.
A dziś na obiad robiłam cukinię zapiekaną z mięsem mielonym i warzywkami a dla męża z serem no i do tego sos czosnkowy z jogurtu nat. 0,1 % zrobiłam 4 połówki po dwie na głowę ale daliśmy radę zjeść jedynie po jednej. tylko przed wstawieniem do piekarnika trzeba chwilę obgtować cukinię we wrzątku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
zagubiona ty to naprawdę jesteś szczupłą dołem bo ja dopiero dobijam do tych wymiarów a lekko 42 nosze teraz, więc nie wiem skąd te twoje 46
![]() jeśli chodzi o ćwiczenia to najlepiej siłowe + interwały na nogi dobry jest leg magic, stepper dziewczyny polecają też i rower jest dobry.. bieganie też fajnie wpływa na nogi... boczki to brzuszki skrętne i hula hop... nie wiem co jeszcze konkretnego polecić majcia daj przepis na tą zapiekankę dokłądny bo mi slina już leci ![]() a ja na pojemniki już się szykuję bo na pwr bede siedziała bite 10h ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A.... apropo rozmiarów to też zależy jakie spodnie... Na jednych moich rybaczkach pisze 42.... a mają taki sam wymiar (przykładałam) jak dżinsy 46... Co do tego jedzenia czy zrobione około 23 przechowane w lodówce i zabrane o 6 rano nie zepsuje się do ok 14?? Bo samo robienie i noszenie to nie problem ![]()
![]() |
![]() |
#1758 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o psucie to myślę, że to nie problem jesienią i zimą..... gorzej by było latem... a proponuję omijać jednak cebulę bo ona powoduje że jedzonko szybciej kiśnie a druga sprawa to taka, że sos z jogurtu itp lepiej dodać już rano. Myślę, że to nie problem jak ma się już wszystko pokrojone i wymieszane....
Polecam sałatkę: ryż brązowy, mięsko- równie dobrze smakuje z kurakiem, tuńczykiem i szynką, do tego ananas, kukurydza, całość zalana jog nat i doprawiona curry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo bardzo dziękuję wam za pomoc ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() niezapomniana to ja chyba będę musiała wyposarzyć się w plecak ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
robię pododobną nazwywa się sałatka chińska ![]() Ale zrobię według twojego przepisu niezapomniania ![]() ![]() a byłam dziś uzupełniać stany lodówkowe, bo miałam w niej tylo światło ![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-09-23 o 17:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1761 |
Rozeznanie
|
Ja wszystko zalewam jogurtem nat bo nie lubie "na sucho"
![]() i do tego dodaje w zalezności od sałatki- albo curry, albo bazylie z oregano albo czosnek ![]() ![]() ![]() ![]() bardzo proszę Zagubiona ![]() ![]() Agna ja plecak nawet kupiłam w Decathlonie ostatnio bo były pumy w promocji takie nawet ładne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- nie było niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
Wiecie dziewczyny chyba dodatkowo mam dziś dzień doła... czy też paszteta jak kto woli. Gruba brzydka byle jaka beznadziejna ehh... Może niech się zaczną już te okropne studia będę miała co ze sobą zrobić gdzie się podziać i nie będę patrzeć na lodówkę jak na Boga w chwilach głodu
![]()
![]() |
#1764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1765 |
Rozeznanie
|
Zapiekana cukinia z mięsem
-Cukinia przekrojona na pół i wydrążona w środku jak jest duża to trzeba na 5-10 minut do wrzątku włożyć. -mięso mielone lub pierś z kurczaka przyprawione wg. uznania duszone na patelni z cebulką mięso pakuję do cukinii i dodaję odrobinę ketchupu i przykrywam warzywami ja dziś dałam paprykę i plastry pomidorów a dla mojego męża wszytko jeszcze przykryłam plastrami sera wszystko do piekarnika na jakieś 10- 20minut i 180 stopni (czas zależy od wielkości i grubości cukinii.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1766 |
Rozeznanie
|
Wzięłam gorącą kompiel mmm i wysmarowałam się balsamem kokos mango z Eveline
![]() ![]() majcia dziękuję za przepis na pewno niedługo wypróbuję ![]() ![]() ![]() kogoś mi tu brakuje ![]() ![]() ![]() coś mi włosy się sypią z głowy i nie wiem czemu?? polecacie coś? Jakieś minerały itp ![]() moje menu dzisiejsze o ile dobrze pamiętam ![]() śniadanie - owsianka i kawa zbożowa Obiad- sałatka z ryżem brązowym o której mówiłam wcześniej podwieczorek- 2 parówki z musztarda i ketchupem i kromka chleba razowego do tego kawa zbożowa i pół kakao kolacja- kilka chlebków wasa z serkiem plesniowym albo z twarogiem i dżemem a niedawno jabłko piciu: 1,5l wody, herbata biała i czerwona może jadłospis nie wzorowy, ale nie było słodkiego więc jest ok ![]() nie wiem tylko co z moją nogą bo mnie bardzo mięsień prosty uda boli tak że po schodach strasznie ciężko mi się chodzi i źle się kuca ![]() ![]()
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze magdzie się gdzieś zapodziała ![]() Gdzie się Magda podziewasz???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1768 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() A ja wczoraj wieczorem na 19,30 byłam zapisana do kosmetyczki i pojechałam 1 raz miałam nakładanie jakiegoś ciepłego wosku żeby pozbyć się włosków na szyji ![]() ![]() Ale przyjechałam szczęśliwa ![]() Pozdrawiam a ja zaraz do miasta będe ok.13.00 bo muszę odebrać synka z przedszkola ![]()
![]() |
#1769 |
Wtajemniczenie
|
witam wszytkie na nowym dla mnie wątku
cytuję cię magdzie bo podziwiam Twoje osiągi ![]() ja zaczełam odchudzać się 25 kwietnia 2009r ![]() moj wzrost 174cm poprzednia waga 106,9 obecnie 93 plan 80-75
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Postanowiłam i ja do Was dołączyć, bo mimo aktywnego spędzenia lata, moja waga niestety poszła do góry, ale tak to jest, jak się żyje na garnuszku mamusi, ale koniec, trzeba się wziąć za siebie. Mój wiek 24 lata, Moja waga 80 kg, Mój wzrost 170 cm. Największym moim problemem są grube uda i biodra, czyli gruszka. Przez dwa miesiące jeździłam na stacjonarnym rowerku, ale za bardzo obciążyłam nogi i kolana nie wytrzymały, więc musiałam zrezygnować na jakiś czas, ale od 1.10. znów zacznę jeździć, tylko może z mniejszym obciążeniem. Do swojego jadłospisu wprowadziłam mniej kaloryczne i tłuste potrawy i wyeliminowałam większość słodyczy, do których niestety mam słabość. Aha i jest sezon na świeże warzywa i owoce, więc też korzystam z tych dobrodziejstw. Co możecie mi jeszcze polecić? Może jakieś ćwiczenia dodatkowe? W sierpniu skończyłam A6W, teraz robię brzuszki już tylko dla siebie, po 100 dziennie. P.S. Nie przeczytałam jeszcze całego wątku, bo nie dałam rady, ale w wolnym czasie na pewno to zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.