|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
a na ebayu proszek z tego i olejek zanim jednak to kupie pojde na rynek (pakistanski) moze beda mieli
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś dostałam mocznik i zastanawiam się czy wasz mocznik ( Sweet Pea, Illegale) też był taki grudkowaty ? Znaczy jest w proszku,ale są też sklejone bryłki,które trzeba rozgnieść.Dodałam trochę do humaktenu ale nie widzę roznicy.. moze za malo ? ale chyba nie.. teraz okręciłam też wiekszą ilosc,z najzwyklejszym kremem i zalaz naloże na pięty. chyba spodziewałam się cudu.. a poki co, na twarzy nie czuje super nawilzenia. zobaczymy na noc..moze dodam trochę wiecej
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Też właśnie robię z maślanką, ale z tego względu, że nigdy nie mam w domu jogurtu naturalnego, który jest zwykle dodawany przez dziewczyny do aspirynki. Skoro nie tylko ja tak robię to zapytam, czy maślanka dobrze wplywa na cerę ?
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wpływa pewnie podobnie jak mleko i jogurt ![]() w każdym razie,czasem dodaję do aspiryny wody, a czasem jogurt.. i z jogurtem lepsze efekty,na pewno. |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kryształki od razu rozpuszczają się w mieszance. Mam nadzieję, że działa.I też ma bryłki, to chyba normalne. Zamawiałam też spirulinę. O mAtko. Jaka zieleń . I śmierdzi... odchodami chomika
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)dodaje do kremu i do podkladu- jest roznica. krem, ktory w ogole nie nawilzal zaczyna ladnie nawilzac i nie musze stosowac niewiadomo ilu specyfikow
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
*Catherrine* drożdże pije się codziennie przez 3 miesiące
![]() Narc mój mocznik też ma dużo grudek. Ja go dodaję dość dużo teraz do kremu, nie wiem ile to jest %, ale tyle ile mi odpowiada. Dawałam różne proporcje, zależy od rodzaju skóry (ja miałam bardzo przesuszoną, w niektórych miejsach się łuszczyła ;/, na szczescie juz jest w porzadku
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
Narc dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
do pięt dodałam dużo i widzę efekt
nałożyłam grubą warstwę, folię i skarpetki na dwie godziny ![]() pięty mam jaśniejsze, gładsze ![]() do kremu na twarz na twarchyba za mało dodałam na dniach psikacz zrobię z mocznikiem,aloesem i keratyną, tylko muszę dorwać butelkę z psikadłem chyba kupię po prostu wodę utlenioną 50 ml w sprayu,dla samej butelki ;D 2 żł kosztuje hehe teraz się przymierzam do kwasów z Bu tylko tonik chcę zamówić i jakiś hydrolacik
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2009-09-23 o 17:35 |
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
a z jakiej strony zamawiacie mocznik?
|
|
#3252 |
|
Przyczajenie
|
wypróbuje odżywkę na rzęsy, bo ostatnio wypadają.
moja kosmetyczka powiedziała, żeby uważać z zieloną glinką i np po 20 roku życia jedynie punktowo stosować. na włosy polecam oliwe z oliwek, wspaniale odżywia
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() Ja dotychczas kupowałam swoją w BU ale ostatnio Limaria wprowadziła ją do Mazideł, więc teraz będę kupować ecliptę u niej. Cytat:
Obie odżywki są świetne, a ich cena śmiesznie niska. Tylko ten zapach Kallosa... dla mnie to jakaś pomyłka - pachnie dokładnie tak, jak lody waniliowe (tyle, że o wiele intensywniej). Producent naprawdę przesadził z ilością aromatu. Jest tak słodko, że aż mdli. ecliptę najłatwiej znaleźć w hinduskich sklepikach, ale u Pakistańczyków też na pewno będzie. Lepiej kupić u nich niż niepotrzebnie płacić za przesyłkę. Cytat:
w moim moczniku też są takie nietrwałe, łatwo rozlatujące się grudki taka już chyba jego uroda ja zamawiam z Mazideł
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i Edytowane przez SweetPea Czas edycji: 2009-09-23 o 19:59 |
||
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
nynka87 na pewno jest dobry, mocznik jest świetny
jeśli na drugim miejscu, to pewnie wystarczające stężenie... a na opakowaniu nie pisze ile % tego mocznika?
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kremik z oriflame, oto jego opis ze strony producenta:Heel Relief Cream - Krem wygładzający pięty Specjalista przynoszący ulgę suchym, popękanym piętom. Jego wyjątkowa formuła na bazie mocznika, wzbogacona masłem shea i prowitaminą B5, służy intensywnemu nawilżeniu, by zmiękczyć i wygładzić suchą, twardą i zrogowaciałą skórę na piętach*. 75 ml* testowany na bardzo suchej, zrogowaciałej skórze pięt przez 99 osób
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2009-09-23 o 21:20 |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Może być fajny
Pogadam ze swoją koleżanką konsultantką
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogole to sklad jakby ktos byl zainteresowany
Lista składników >> AQUA, UREA, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DI-C12-13 ALKYL MALATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, SODIUM CITRATE, BEHENYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, CYCLOPENTASILOXANE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CAPRYLIC/CAPRIC/SUCCINIC TRIGLYCERIDE, CETEARETH-12, PANTHENOL, CITRIC ACID, DISODIUM ETHYLENE DICOCOAMIDE PEG-15 DISULFATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, CYCLOHEXASILOXANE, C12-13 ALCOHOLS, IMIDAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, XANTHAN GUM, PARFUM, PROPYLPARABEN, MENTHA PIPERITA OIL
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
a ja robię sobie wlaśnie tydzień bez wyciskania niedoskonałości i bez dotykania twarzy. Właśnie zbieram całą silna wolę i się pilnuję. Narazie do końca września, a potem mam nadzieję dłużej...
|
|
|
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
Przychylam się do niewyciskania, czaje się na jeden preparat firmy kanebo - podobno super oczyszcza pory i może nie będę musiała już tłamsić mojej już i tak wytłamszonej buzi
Lecę zmyć makijaż, bo już dzisiaj niegdzie nie wychodzę
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, z gory przepraszam za glupie pytanie, ale jestem poczatkujaca...
![]() Kupuje sobie na ZSK zel hialuronowy, mocznik i hydrolat rumiankowy. Mam zamiar robic sobie z tego miksturke na moja barrrdzo przesuszona i wrazliwa twarz. Ale powiedzcie, czy kazdego dnia trzeba sobie mieszac odrobine tych trzech skladnikow i dawac na twarz czy mozna zrobic od razu jakas wieksza ilosc, wlozyc do pudeleczka i trzymac w lodowce? Mam nadzieje, ze mi pomozecie
|
|
#3262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja lece zaraz przemyć twarz mlekiem . Niewyciskanie jest naprawdę dobre, nieraz się o tym przekonałam, ale niestety zwykle jestem niecierpliwa i wszystko wyduszam . A co to za preparat, że tak z ciekawości zapytam?
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka procent mocznika w kosmetyku ma działanie nawilżające (4-9%), a powyżej 10%-złuszczające. mocznik najlepiej rozpuszcza się w wodzie, slabiej w alkoholu. |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hydrolat powinno trzymac sie w lodowce, wiec wydaje mi sie, ze taka miksturke tez moznaby bylo do lodowki wrzucic choc w sumie 2-3 dni to malo ![]() A jak robisz takie 5 ml to skad wiesz ile dac tam hydrolatu, ile zelu a ile mocznika? ![]() Boje sie, ze jak wsypie za duzo mocznika to mi twarz sie zluszczy
|
|
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Z wyciskaniem i włosami mam to samo, chwila silnej woli , a potem odpuszczam |
|
|
|
|
#3267 |
|
Rozeznanie
|
magtru powodzenia
. Widzę, że ten kosmetyk ma wysokie oceny na KWC.
|
|
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki!
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
nynka87 bardzo fajnie wygląda ten krem, zamówie go koniecznie, bo akurat mam katalog
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś zakupiłam 2 kremy z serii babydream: do skóry wrażliwej i krem dla księżniczek
![]() Na razie użyłam na noc tego do wrażliwej, pierwsze wrażenie: "ojej, on nie pachnie"
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

poprzednia maska była super mam nadzieję,że ta z jedwabiem i keratyną też się sprawdzi ;-) i silikonów nie ma ;P

i zastanawiam się czy wasz mocznik ( Sweet Pea, Illegale) też był taki grudkowaty ? Znaczy jest w proszku,ale są też sklejone bryłki,które trzeba rozgnieść.
. I śmierdzi... odchodami chomika

to kremik z oriflame, oto jego opis ze strony producenta: