Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 12:20   #1651
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Jak nic fajnego nie znajdę to kto wie czy jednak nie połaszczymy się na to sprowadzane łóżeczko mimo wszystko- jak nas przyciśnie to albo potem kupimy ten dodatkowy stelaż, albo je sprzedamy. A udało nam się na wózku zaoszczędzić dzięki znajomym, to możemy trochę więcej kasy przeznaczyć na łóżeczko.

Pomocy, ratunku, help, nie wiem
mrowak popytam sie o takie łóżeczko ale moim skromnym zdaniem,to troche bez sensu,zobacz-wydasz na to jedno łóżeczko tyle pieniędzy,że spokojnie bys kupila ładne normalne łóżeczko a później za np2,5;3 latka ładne stojące-nowiutkie,a wiadomo,ze i tak to, co później będziesz miała rozłożyc bedzie juz troszeczke zniszczone.Po za tym rozumie,ze sie dokupuje stelaż ale skoro stelaż to tez pewnie większy materacyk itd. nie wiem ja bym sie zastanowila nad tym,ale nie widzialam na żywo,moze sie mylę.

dziewczyny piękne zdjęcia maleństw,a Fasolka to już wogóle,ja mialam takie zdjecie ale w 12 tyg i nieciekawie to wyglądało no a teraz u Ciebie to bosko,musze cierpliwie czekac
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 14:22   #1652
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Umówiłam się na usg połówkowe. Wybraliśmy takie miejsce, gdzie nagrywają filmik, jest 3d i z opisu wynika, że dość dokładnie robią badania - zwłaszcza pod kątem kardiologicznym. Wybrałam 21 tydzień ciąży - to już, już! 16stego października
Idziemy tu http://www.usgecho4d.pl/usgpolowkowe.php Może wiecie coś o tym miejscu?
Chyba się nie doczekam.
Patrzę na te Wasze piękne zdjęcia i ... ja też chcę!!!!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Fasolka - cudne Aż mi się płakać zachciało
Megi - ja włśnie tutaj robiłam wcześniejsze USG. I byłam bardzo zadowolona, sprzęt bardzo dobry i badania bardzo dokładnie. I co najważniejsze bardzo mili lekarze. I także wybieram się na USG połówkowe. W podobnym terminie )
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:01   #1653
mrowak
Zakorzenienie

Oliwka, obawiam się, że logicznie rzecz biorąc masz rację. Mnie się po prostu strasznie spodobało to łóżeczko. Ale poszperałam już w necie i przynajmniej z fotek na stronie nieźle prezentują się np.mebelki z voxu. I nawet udałoby się coś dobrać kolorystycznie! W Kaliszu jest sklep prowadzący sprzedaż tych mebelków dziecięcych, a że to niedaleko to na pewno się wybierzemy. Pewnie koniec końców zrezygnujemy z zakupu za oceanem.

Dziewczyny, oświećcie mnie- USG połówkowe to jest zwykłe USG tyle że wypada w połowie ciąży, powinno trwać nieco dłużej i być dokładniej przeprowadzone, prawda?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 15:58   #1654
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasina87 Pokaż wiadomość
Witam Was gorąco. Mało się udzielam tutaj ale codziennie was czytam i jestem na bieżąco Kobitki mam problem dostałam grzybice... wiecie czego I nie wiem co robić? W ciąży to podobno bardzo częste jest ale musze to jakoś wyleczyc bo zwariuje Możecie mi coś doradzić Do gina sie nie dostaneJedyne co mam w domu to Clotrimazolum ale nie wiem czy w ciązy można to brać bo na ulotce nic nie pisze

ja tez dostalam to paskudztwo lekarz przepisal mi pimafuctin < czy jakos tak to sie pisze > stosowalam co drugi dzien przez 6 dni i przeszlo oby nie wrocilo jedyne co moge Ci polecic to plyn do higieny lactacyd i husteczki intymne te same z kwasem mlekowym jedyne co bez recepty tez pomaga to czopki z kwasem mlekowym

bylam u dermatologa kamien spadl mi z serca to tylko jakas podskurna grudka sie zrobila nic powaznego dopuki nie czarnieje nie rosnie wieksze nie swedzi to mam sie nie martwic ale zanim sie dostalam do lekarza to malo sie nie wykonczylam najpierw pani w rejstracji powiedziala ze nie ma juz miejsc i moze mnie zarejstrowac dopiero na polowe pazdziernika albo moge podejsc i zapytac czy przyjmie mnie prywatnie odrazu potuptalam na 2 pietro a tu kolejka makabryczna w dodatku zadnego krzesla gdzie bym mogla usiasc a ja odkad jestem w ciazy jak dluzszy czas stoje to zaczyna roic mi sie slabo pytam kto teraz wchodzi i czy moge wejsc z nim by zapytac czy mnie doktor przyjmie a tu baby jak nie skocza na mnie ze one wszystkie czekaja i ze moglam przyjsc wczesniej i takie tam wiec pytam kto ostatni zebym mogla wejsc na koncu a tu ze 20 sob przedemna wiec stoje i stoje ale po 10 minutach czuje ze jest mi slabo oparlam sie o sciane i nagle wstaje starszy pan i zaczol wydzierac sie na te wszystkie baby ze co one robia ze nie widza jak ja wygladam i ze zaraz im sie tu przekrece akurat wychodzil pacjent a on mnie pod pache i bach do lekarza i tak sie grzecznie wepchalam jak wychodzialm to malo mnie nie zjedli ale za wiizyte i tak nie musialam placic

dzisiaj na poprawe humorku kupilam sobie spodnie ciazowe struksowe kremowe i sukienke czerwona w czarna kratke
i powiekszylo nam sie zoo w domku to znaczy na ogrodzie dolaczyla do nas rodzinka jezy jeden mnie dzisiaj wystraszyl jak rwalam mlecz dla krolikow

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 16:45   #1655
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie to fajne łóżeczko, które chciałam ze Stanów sprowadzać, takie drewniane i rozkładane potem dla starszego dziecka??? Trzeba bardzo dokładnie przeczytać i obejrzeć wszystko odnośnie takich zakupów, bo nigdzie nie było napisane, nawet pół słowa o tym, że aby zrobić z niego to największe łóżko, takie już nawet dla 8-10 latka to trzeba osobno dokupić stelaż przedłużający. No i to właśnie jest odpowiedź na nurtujące mnie pytanie jak z tak małego łóżeczka zrobić takie, że ja bym się prawie wyspała na nim. No to już wiem Gdybym nie zajrzała na youtube i uważnie nie posłuchała reklamy sklepowej to bym się nieźle zdziwiła.
No i mam teraz zagwozdkę, bo tak: zdecydowani jesteśmy na łóżeczko drewniane, a idealnie byłoby gdyby nie wyjmowały się z niego tylko dwa szczebelki, jak to zwykle w polskich łóżeczkach chyba bywa, ale żeby potem można było je rozłożyć dla malucha kilkuletniego (takie 3 w 1). A to "hameykańskie" ma jeszcze dodatkowo opuszczany lekko przedni bok, żeby nie trzeba była noworodka wyciągać tak bardzo i nadwyrężać rodzicielskiego kręgosłupa. I teraz nie wiem czy coś takiego w Polsce dostanę??? Dziewczyny szczególnie z większych miast (Łódź, Warszawa, Poznań głównie) - kojarzycie jakieś dobre sklepy z meblami dziecięcymi gdzie jest większy wybór?

A ja powiem że dla mnie to zakup bez sensu zupełnie . Ja mam zwykłe łóżeczko drewniane ( za 99 zł mozna w ikea kupić ) a teraz już mam kupione duże w ikea dla starszego dziecka z materacem porzadnym sprężynowym i zaraz bęzie spał sobie w normalnym łózku . Moja kolezanka ma takie łóżko o jakim piszesz i powiem Ci że w nóg mnie ono nie zwaliło . Bez rewelacji . a tak potem się robi pokój dla dziecka i można coś kupić innego .
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847510
takie mam łóżko w którym mozna regulowac jego długość za pomoca dokładanych kawałków materaca . Synek już łazi więc zaraz goprzenosze a małe łózeczko zostanie dla maluszka . Zresztą cały pokój ma właśnie z tą seria mebli .
A tu widać łóżeczko i komodę z tej seri do tego mam jeszcze regał do przewijania też z ikea za 99zł .
Nie patrzec na bałagan he he

meble z ikea są o tyle fajne że jak Szymek podrośnie to mogę jechac i kupić np. biurko z tej serii czy jakis regał czy cokolwiek innego i wszystko bedzie pasowało .
Stary 2009-09-23, 17:10   #1656
fasolka73
Rozeznanie

aniap łóżeczko, jak łóżeczko(też będę miała najzwyklejsze, drewniane, z wyciąganymi szczebalkami), ale te malunki na ścianach! Kto je robił? Może Ty taka zdolna?
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 17:25   #1657
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Fasolka przesliczne zdjęcia.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 17:50   #1658
zwariowanna
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie hehe. pozwolicie, ze do Was dołącze Jestem w 16-tym tygodniu ciąży i termin porodu mam na 11 marca pozdrawiam Was gorąco!
Zbudują domek z klocków
Małe rączki potrafią napisać mama,
i przynoszą mi jabłko czerwone
ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją.
W małych rączkach mieści się cała miłość.

Marcelek klik

Edytowane przez zwariowanna
Czas edycji: 2009-09-23 o 17:51
zwariowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 19:44   #1659
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
aniap łóżeczko, jak łóżeczko(też będę miała najzwyklejsze, drewniane, z wyciąganymi szczebalkami), ale te malunki na ścianach! Kto je robił? Może Ty taka zdolna?
No coś Ty he he takie rzeczy to się na allegro kupuje ściany pomalowalismy sami a potem te nalepki . Efekt jest poprostu cudowny i małym kosztem można wyczarować maluszkowi śliczny pokój
http://www.allegro.pl/item744057147_...ari_2_5m2.html
jest tego pełno na allegro o różnej tametyce .
Podobają mi sie jeszcze bardzo takie
http://www.allegro.pl/item738896738_...dny_swiat.html
ja to sama nie mam takich talentów
Stary 2009-09-23, 19:47   #1660
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Oliwka, obawiam się, że logicznie rzecz biorąc masz rację. Mnie się po prostu strasznie spodobało to łóżeczko. Ale poszperałam już w necie i przynajmniej z fotek na stronie nieźle prezentują się np.mebelki z voxu. I nawet udałoby się coś dobrać kolorystycznie! W Kaliszu jest sklep prowadzący sprzedaż tych mebelków dziecięcych, a że to niedaleko to na pewno się wybierzemy. Pewnie koniec końców zrezygnujemy z zakupu za oceanem.

Dziewczyny, oświećcie mnie- USG połówkowe to jest zwykłe USG tyle że wypada w połowie ciąży, powinno trwać nieco dłużej i być dokładniej przeprowadzone, prawda?
tak,to jest usg na połowę ciąży z echem serca,jest to ostatni moment kiedy dziecko widac jeszcze w całosci a juz wygląda jak człowieczek,bo wszystko ma wytworzone ja akurat będę miała jeszcze raz to prenatalne,ale wiadomo z jakich względów.Cociaz to badanie niby prenatalne to mi sie wydaje,ze tez jest to co zwykłe na dobrym sprzęcie,gdzie mozna wszystko dokladnie obejrzec,zmierzyc itd.
Jak mozesz to daj linka z tym łóżeczkiem o którym mowa
Ja bylam w Realu i otworzyli tam sklep z mebelkami dla dzieci,bardzo mi sie spodobały,tylko ceny troche wygorowane,gdzies je widzialam a allegro tez,fajna byla szeroka komoda do ktorej sie dokupuje drewniany przewijak i kładzie na niej,bardzo faja i wygodna sprawa
cos mniej wiecej tego typu,ze mozna sobie tez kompletowac z jednej serii,wlasnie tu tez jest taka komoda ale bez tego przewijaka pokazana http://www.allegro.pl/item749229785_..._mlodziez.html
http://www.allegro.pl/item749232800_...ja_jagoda.html
tylko,ze same różowe są akurat tutaj a tam są takie piękne
Stary 2009-09-23, 20:46   #1661
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
tak,to jest usg na połowę ciąży z echem serca,jest to ostatni moment kiedy dziecko widac jeszcze w całosci a juz wygląda jak człowieczek,bo wszystko ma wytworzone ja akurat będę miała jeszcze raz to prenatalne,ale wiadomo z jakich względów.Cociaz to badanie niby prenatalne to mi sie wydaje,ze tez jest to co zwykłe na dobrym sprzęcie,gdzie mozna wszystko dokladnie obejrzec,zmierzyc itd.
Jak mozesz to daj linka z tym łóżeczkiem o którym mowa
Ja bylam w Realu i otworzyli tam sklep z mebelkami dla dzieci,bardzo mi sie spodobały,tylko ceny troche wygorowane,gdzies je widzialam a allegro tez,fajna byla szeroka komoda do ktorej sie dokupuje drewniany przewijak i kładzie na niej,bardzo faja i wygodna sprawa
cos mniej wiecej tego typu,ze mozna sobie tez kompletowac z jednej serii,wlasnie tu tez jest taka komoda ale bez tego przewijaka pokazana http://www.allegro.pl/item749229785_..._mlodziez.html
http://www.allegro.pl/item749232800_...ja_jagoda.html
tylko,ze same różowe są akurat tutaj a tam są takie piękne
\
Takie jomody sa też właśnie w ikea komoda kosztuje kolo 500zł a ta nadstawka ok 100zł potem mozna to wymontować z komody . ja dla odmiany mam regał do przewijania i sama komode
http://www.allegro.pl/item748741930_...ny_gratis.html
a to dlatego że w starym mieszkaniu nie mieliśmy miejsca na komode i kupiłam sam przewijak a ciuszki trzymałam w naszej szafie , używam go w sumie do tej pory i jestem zadowolona . No i cenka tez dobra
A te mebelki które pokazałas sliczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 21:04   #1662
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Dołączam do waszego grona Mam termin wyliczony na ok.16.04.2010. Teraz wg moich obliczeń to ok 10-11 tyg. Kiedy ostatnio miałam robione USG to był podobno 7 tydz. Jutro idę na niezapowiedzianą wizytę bo ostatnio miałam dziwne kłucia po bokach brzucha i czasem na dole. Bardzo sie denerwuję bo podobno to nie jest dobry objaw Mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku bo strasznie się martwię. Poza tym przez cała ciążę jak na razie nie mam żadnych objawów poza bólem piersi i małym przyrostem brzucha mam apetyt i brak jakichkolwiek mdłości. Trzymajcie kciuki, jutro po wizycie na pewno sie odezwę.
Buziaki dla wszystkich ciężarnych

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 21:05   #1663
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No coś Ty he he takie rzeczy to się na allegro kupuje ściany pomalowalismy sami a potem te nalepki . Efekt jest poprostu cudowny i małym kosztem można wyczarować maluszkowi śliczny pokój

No niezła zmyła!!! Super te naklejki A efekt łudząco podobny do malowanego. Pytałam, bo ja zawodowo czymś takim się zajmuję (tzn. malarstwem ściennym) i takie rzeczy przykuwają moją uwagę w pierwszej kolejności

tylkooliwka, ale powalające są te mebelki. Jak dla prawdziwej księzniczki.

ASIULEK_23, zwariowanna witamy w naszym gronie

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-09-23 o 21:08
Stary 2009-09-23, 21:27   #1664
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
No niezła zmyła!!! Super te naklejki A efekt łudząco podobny do malowanego. Pytałam, bo ja zawodowo czymś takim się zajmuję (tzn. malarstwem ściennym) i takie rzeczy przykuwają moją uwagę w pierwszej kolejności

A pokazesz nam jakies swoje prace ?
Stary 2009-09-23, 21:36   #1665
fasolka73
Rozeznanie

Aniu p
Tu parę moich prac, to są tylko te największe
W dziecinnych pokojach też malowałam, może kiedyś "zmuszę" męża to doda zdjęcia do galerii.

http://www.antbangos.net/pl/8/dekoracjewnętrz.html

trzeba kliknać na freski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 21:44   #1666
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu p
W dziecinnych pokojach też malowałam, może kiedyś "zmuszę" męża to doda zdjęcia do galerii.

trzeba kliknać na freski
Fasolka - ogromny szacun , to jest poprostu przepiękne normalnie kopara mi opadła i nie chce się podnieść na widok tego basenu już sobie wyobrazam pokój waszego dziecka , mój to pikuś.
Masz talent kobito
Stary 2009-09-23, 21:51   #1667
fasolka73
Rozeznanie

Dziękuję, ale znasz powiedzenie, że szewc bez butów chodzi?
I u mnie jest podobnie Zawsze tyle pracy miałam, że w domu tylko puste ściany. Teraz już odwołałam zlecenia i myślę, że coś u siebie namaluję. Ale na razie kiepsko się czuję na taką pracę, wolę forum wizaż
Stary 2009-09-23, 22:58   #1668
malgo421
Rozeznanie

Fasolka 73 -ale zdolniacha z Ciebie, szacuneczek, twoje malenstwo bedzie mialo napewno pokoj jak z bajki

dziewczyny mam problem bo u mnie w pracy(Hotel) pojawil sie norowirus , ja na szczescie mam dzis i jutro wolne , ale nie wiem czy wrocic w piatek do pracy czy nie. Podobno wszystko zdezynfekowane ale ten wirus jest bardzo zarazliwy.
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 23:10   #1669
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Aniu p

trzeba kliknać na freski
ale bajeczka przepięknie Fasolka gdzie Ty mieszkasz?przyjedziesz do mnie?
właśnie cała ta kolekcja mebelków jest malowana,bardzo mi sie spodobały w odcieniu zieleni,tylko,ze tam sa inne ceny niz aniap podaje w ikea bo tam np ta komoda kosztuje 1200zł i nadstwka 120zł ale urok ma pieknyjak z bajeczki.Fasolka juz sobie wyobrażam pokój Waszego dziecka a wlasciwie nie,chyba nawet sobie nie wyobrazam mam nadzieje,ze bedziesz wklejac fotki dla podziwu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 06:09   #1670
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

jej dziewczyny, przejrzałam te mebelki piękne, normalnie cud, takie różowiutkie mmmm śliczne szkoda, że nie mogę sobie na takie pozwolić narazie mieszkamy z teściami i mamy 2 swoje pokoje, z czego jeden na dole, a drugi na piętrze i już wszystko mamy umeblowane, a dzidzi będzie musiało zamieszkać z nami u góry, dlatego pomału z szaf się wyprowadzam i upycham w pokoju na dole w szafkach ale jak macie swoje mieszkanko, albo domek - to świetna sprawa taki pokoik full wypas dla dziecka
a te naklejki na ścianach - bomba

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2009-09-24 o 06:12
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 06:44   #1671
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Fasolka cudownie. Ukłon w Twoją stronę.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 06:55   #1672
catro
Rozeznanie

ASIULEK_23 nie martw się na zapas! Ja miałam takie same objawy, lekarz kazał brać no-spę 4 x dziennie i jak najwięcej polegiwać i już po 1,5 miesiąca bóle minęły.
zwariowanna witam tym serdeczniej, że mamy ten sam termin wyznaczony
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 07:53   #1673
P0P70
Zakorzenienie

Fasolka – pełen szacun. Jestem naprawdę pod wrażeniem. To po prostu jest cudne. Ja osobiście nie mam żadnych zdolności plastycznych więc podziwiam wszystkich którzy je mają.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 09:41   #1674
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowanna Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie hehe. pozwolicie, ze do Was dołącze Jestem w 16-tym tygodniu ciąży i termin porodu mam na 11 marca pozdrawiam Was gorąco!
Witamy!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Dołączam do waszego grona Mam termin wyliczony na ok.16.04.2010. Teraz wg moich obliczeń to ok 10-11 tyg. Kiedy ostatnio miałam robione USG to był podobno 7 tydz. Jutro idę na niezapowiedzianą wizytę bo ostatnio miałam dziwne kłucia po bokach brzucha i czasem na dole. Bardzo sie denerwuję bo podobno to nie jest dobry objaw Mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku bo strasznie się martwię. Poza tym przez cała ciążę jak na razie nie mam żadnych objawów poza bólem piersi i małym przyrostem brzucha mam apetyt i brak jakichkolwiek mdłości. Trzymajcie kciuki, jutro po wizycie na pewno sie odezwę.
Buziaki dla wszystkich ciężarnych
Witaj w naszych skromnych progach . Mamy termin mniej więcej na ten sam dzień, olasia i aniap też Będziemy się ścigać Daj znać jak wrócisz od lekarza, ale też uważam, że wszystko będzie okeja Też miałam podobnie i również tylko no-spe dostałam

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Aniu p

trzeba kliknać na freski
WYYYYMIAAAATASZ Mam nadzieję, że kiedyś też na taki etap awansuje Ale na razie, przynajmniej od kilku tygodni jakoś W OGÓLE nie mam went, ochoty, natchnienia, talentu :P
My master czym wykonujesz te freski? )
P.S. Przyłączam się do prośby, abyś nam dla podziwu zdjęcia wklejała jak już zcazniesz pokoik dziecięcy malować

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez malgo421 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem bo u mnie w pracy(Hotel) pojawil sie norowirus , ja na szczescie mam dzis i jutro wolne , ale nie wiem czy wrocic w piatek do pracy czy nie. Podobno wszystko zdezynfekowane ale ten wirus jest bardzo zarazliwy.
Podejrzewam, że ja mimo wszystko bym nie ryzykowała

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-09-24 o 09:56
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 09:48   #1675
Izumi
Wtajemniczenie

A to moje szybko rosnące Maleństwo
Na pierwszym foto lekarz określił 5-6 tyg.
Na tym poniżej (mimo że robione 3 tyg. później) 10tc i kilka dni (2,8cm)

Załącznik 2537552

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-09-24 o 10:54
Stary 2009-09-24, 09:54   #1676
mrowak
Zakorzenienie

Oliwka, myślę o tym http://www.baby.vox.pl/meble/pw/210/...zko_140x70_cm/

Fasolka, szczęka mi opadła i leży na glebie
Stary 2009-09-24, 10:04   #1677
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne, jak to VOX'a, ale zastanawiam się, czy to Ci się opłaci. Oglądałam katalog mebli dziecięcych VOX'a i doszłam do wniosku, że to strata kasy. Oczywiście, meble są ładne i w ogóle, i jako, że to jest 140 ze zdejmowanymi bokami, to starczy na dłużej.... ale czy opłaca się kupować dziecku takie drogie meble? Nie znam dziecka które by nie chciało (jak już trochę podrośnie) mieć "po swojemu". Z ciekawości coś odskubie, albo naklejki poprzykleja, zeby było "ładniejsze" itd. . To łóżeczko + materac to wydatek ok.1000zł .... mi się wydaje że jednak za dużo Można kupić taniej ze zdejmowanymi bokami, a potem jak maluch coś "wykombinuje" to przyjamniej nie szkoda
Np. http://www.allegro.pl/item739850667_..._140_x_70.html .. i może nie jest PIĘKNE, ale ile później daje możliwości? Można przemalować fajnie, ozdobić, w razie czego jak się znudzi nawet wyrzucić I nie szkoda za tą kasę No i raczej bezpieczniejsze mimo wszystko od tego vox'owego... znaczy jeśli chodzi o te "bezpiecznie - zaokrąglone krawędzie). Chociaż, nie ma się co oszukiwać... o każde krawędzie można sobie krzywdę zrobić :P

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-09-24 o 10:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 10:18   #1678
mrowak
Zakorzenienie

Izumi, na razie pokazuję co mi w oko wpadło, a na czym stanie to się jeszcze okaże. Ale faktem jest to, co piszesz, że po pewnym czasie maluch może zechcieć "urządzać" po swojemu. Z drugiej strony zawsze można takie łóżeczko potem sprzedać, a jeśli nie sprzedać to oddać np. do domu dziecka. A z trzeciej strony fajnie byłoby mieć coś, co nam-rodzicom-też się podoba. A z czwartej strony- jeszcze pomyślimy Na pewno musielibyśmy zobaczyć je na żywo.
Jeśli chodzi o komodę, to tak jak któraś z Was wcześniej pisała o małym mieszkaniu- my takie właśnie mamy i u nas komody typowej dla dziecka nie będzie i będzie przewijak na łóżeczku. A jak się W KOŃCU kiedyś wyprowadzimy to też chcę takie śliczne ściany z naklejkami.

Nie wiem czy pamiętacie taki program w TVN POmysł na biznes czy coś takiego, który wygrała dziewczyna robiąca takie właśnie naklejki,m z tym, że jej naklejki można było ponoć przeklejać z miejsca na miejsce. Nie pamiętam nazwy jej firmy, ale fajne miała te obrazki.

Już wiem-to był "Kapitalny pomysł" a ona wygrała http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=9813365

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-09-24 o 10:21
Stary 2009-09-24, 10:28   #1679
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi, na razie pokazuję co mi w oko wpadło, a na czym stanie to się jeszcze okaże. Ale faktem jest to, co piszesz, że po pewnym czasie maluch może zechcieć "urządzać" po swojemu. Z drugiej strony zawsze można takie łóżeczko potem sprzedać, a jeśli nie sprzedać to oddać np. do domu dziecka. A z trzeciej strony fajnie byłoby mieć coś, co nam-rodzicom-też się podoba. A z czwartej strony- jeszcze pomyślimy Na pewno musielibyśmy zobaczyć je na żywo.
Jeśli chodzi o komodę, to tak jak któraś z Was wcześniej pisała o małym mieszkaniu- my takie właśnie mamy i u nas komody typowej dla dziecka nie będzie i będzie przewijak na łóżeczku. A jak się W KOŃCU kiedyś wyprowadzimy to też chcę takie śliczne ściany z naklejkami.

Nie wiem czy pamiętacie taki program w TVN POmysł na biznes czy coś takiego, który wygrała dziewczyna robiąca takie właśnie naklejki,m z tym, że jej naklejki można było ponoć przeklejać z miejsca na miejsce. Nie pamiętam nazwy jej firmy, ale fajne miała te obrazki.

Już wiem-to był "Kapitalny pomysł" a ona wygrała http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=9813365
No tak... jest jeszcze kwestia finansów Nas nawet jakbyśmy chcieli nie będzie stać na takie .... może i dlatego moja opinia jest tak mocno związana w kosztami
A zobacz tu jeszcze - http://www.allegro.pl/item744902932_...jne_vento.html ALBO http://www.allegro.pl/item744902956_...rmy_vento.html - co prawda samo łóżko mi się nie podoba, ale zobacz jaki fajny pomysł z nim na później

Naklejki BOOOMBA

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-09-24 o 10:33
Stary 2009-09-24, 10:45   #1680
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
A to moje szybko rosnące Maleństwo
Załącznik 2537552

sliczna fasolka
to i ja sie pochwale moimi ostatnimi zdjeciami

mebelki Vox sa swietne moja siostra takie kupila z serii romeo i julia i sie sprawdzaja

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości